Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Ali onaj start jutros po onakvoj stazi na vanjskoj liniji yebote, koliko volim gledati kako gura do daske i kad je prvi ubjedljivo, +26 u odnosu na Leca.
Ferrari bi za narednu sezonu trebao proraditi na odnosu guma u trkama, ili se prelagano griju ili ne griju nikako, uništava im utrke redovno.
U Austriji smo vidjeli da imaju potencijal za dominaciju, ali opet dobra sezona za Ferrari.
Ferrari bi za narednu sezonu trebao proraditi na odnosu guma u trkama, ili se prelagano griju ili ne griju nikako, uništava im utrke redovno.
U Austriji smo vidjeli da imaju potencijal za dominaciju, ali opet dobra sezona za Ferrari.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
hahahhaa sta ima izguran, imao je izbor da ostane na stazi i izgubi poziciju a on je izabrao da produzi pravo i ostane prviReds1234 je napisao/la: ↑09 okt 2022, 10:27Bio je izguran tada,ne pricaj pizdarije molim te.QUARTERBACK je napisao/la: ↑09 okt 2022, 10:21zato hamo za istu stvar nije dobio 5 sekundi prosle sezone i opet su plakali kad je massi pustio da se trkaju jedan krug jer je kao islo u korist maxu a ovo prije iz iste utrke se brzo zaboravilo normalno![]()
Kao sto je i ovo danas cista kazna za Leclerca.

Za nadati se da ce Merc biti konkurentan iduce sezone inace gledacemo isti scenarij gdje Max uzima titulu 4-5 trka prije kraja
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
-
- Kontakt:
Po rezultatima možda jest bolji od Alonsa po skillu nema šanse. Kad bude dovodio traktore tipa Ferrarija iz 2010-te ili 12-te, 13-te u borbu za titulu onda možemo pričati. Ovako dok vozi najdominantniji bolid sa kojim je i Vettel osvojio 4 titule takvo nešto se ne može tvrditi. A da je strašan vozač i jedan od najtalentovaniji i najboljih ikad jeste definitivno.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- Donnie Darko
- Kontakt:
- BosniaBoston
- Kontakt:
Vettel je bukvalno imao identican period dominacije ko Max samo jos jednom repliciran. Pola titula dominantno, pola do zadnje trkeDonnie Darko je napisao/la: ↑09 okt 2022, 10:24Bukvalno je već sad veći od Alonsa.
Od Vettela, o tome je smiješno i pričati. Nisu uopšte u istoj ligi što se skilla tiče.
Svakako je Max bolji vozac (subotom su bare bare) ali jos uvijek nema bolji legacy
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Jel' moguce da su gaslya kaznili za oni sranje uza SC 

20 sekundi kazne 2 boda na vozackoj licenci
20 sekundi kazne 2 boda na vozackoj licenci
Naravno da ga treba kazniti. Gasly je znao gdje je incident na stazi, duple zute pa onda crvena zastava su bile istaknute, i on na tom dijelu vozi 250km/h (informacija sa Sky F1).
Izlazak redara i traktora na stazu dok uslovi jos nisu sigurni je svakako idiotizam, ali i njegova voznja i da nisu bili na stazi je za kazne.
Jedan grad, jedna ljubav!
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Glupan, vozi 250 na sat duple žute i crvena na stazi
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Malo statistike GOAT-a

• Max Verstappen is a Formula One World Champion for the second time with victory at the #JapaneseGP- the 32nd of his career, matching Fernando Alonso.
• He is the 17th multiple world champion and the 13th to win consecutive titles.
• He is the 13th driver crowned champion in Japan, the first since Sebastian Vettel in 2011.
Suzuka becomes the circuit that has decided the most titles with 12.
• Red Bull scoop their sixth drivers' title, matching Lotus for 5th.
• RBPT is the 13th engine manufacturer to win the WDC, the newest champion since Renault won their first in 1992.
• They join Alfa Romeo, Mercedes and Repco as suppliers who won the WDC in their debut season.
• Max is the 8th driver to win titles with two diff manufacturers.
• 12 wins in a year is the third highest tally in F1, eclipsed only by Schumacher in 2004 and Vettel in 2013.
• With 14 wins in a year, 2022 becomes Red Bull's most successful season.
• Red Bull secure a fifth 1-2 finish of 2022, now the most the team has in a season.
• Japan is the 23rd different Grand Prix Max has won, now alone in 2nd OAT - 8 behind Hamilton.
• Suzuka is the 21st different circuit Max has won at, tying Vettel for 4th OAT.
• His career win ratio surpasses 1/5th of his career GP (20.13%).
• Max claims his 74th podium (76.54%) and his fourth in Japan.
• With 14 podiums from 18 this year (77.78%) Max will need a podium in each of the last rounds to match his record 18 in a season.
• Max lined up on pole position for the 18th time, claiming his 13th win from P1.
• Japan is the 15th different GP he started from pole in - 10th OAT.
• Red Bull now have more poles at the Japanese Grand Prix/Suzuka than any other Grand Prix/circuit (6).
• +27 laps led leaves him on a career total of 1,697 (20.32% of career laps).
• Japan is the 30th different Grand Prix Max has led in his career.
+25 leaves him on 1,923.5, an average of 12.10pts/GP.
• It was 125th Grand Prix Max scored points in (78.62%).
• Max currently sits on 366 PTS in 2022, 11th most for one season.
He can leap up to 5th most in Austin, which would be 4 behind his own record of 396.• It is the 54th Grand Prix he led in his career, one behind Nigel Mansell and Nico Rosberg for 10th OAT.
MANIJACI JUG 1987
-
- Kontakt:
Nema legacy jer je Vettel duže vrijeme tu, ali će imati to je sigurno. Bolji vozač je bez daljnjeg, prošle sezone je pokazao da je monstrum, onakav Mercedes i onakvog Lewisa poraziti. Za svaku pohvalu. Ako Lewis ne uzme iduće sezone usudio bih se reći da će Max biti taj koji će postaviti rekordan broj titula u F1.BosniaBoston je napisao/la: ↑09 okt 2022, 11:35Vettel je bukvalno imao identican period dominacije ko Max samo jos jednom repliciran. Pola titula dominantno, pola do zadnje trkeDonnie Darko je napisao/la: ↑09 okt 2022, 10:24Bukvalno je već sad veći od Alonsa.
Od Vettela, o tome je smiješno i pričati. Nisu uopšte u istoj ligi što se skilla tiče.
Svakako je Max bolji vozac (subotom su bare bare) ali jos uvijek nema bolji legacy
Maxova jedina greška koja je uticala direktno na rezultat je ova u Singapuru, a i to jer mu je uništen pole bio. Imao bi 7 zaredom pobjeda i ganjao Vettela, ali šta je tu je.
Australija DNF - drugi bi bio.
Bahrein DNF - borba za prvo, ali opet drugo je prije realno
Silverstone - pola Yukijevog carbona u podu bolida, sedmi.
Singapur - njegova greška što se tiče utrke.
Monaco sam zaboravio, ali tu je cijeli vikend bio off, bolid nije bio baš idealan njemu, ali je izvukao što je mogao, možda bi imao front row start da nije Checo izazvao RF.
Strašna sezona, malo je intenzitet opao vremenom jer Ferrari nije mogao da održi taj ritam.
Leclerc ima šampionat u sebi, pitanje je da li će to ostvariti sa Ferrarijem ili sa nekom drugom ekipom, ali ima definitivno.
Australija DNF - drugi bi bio.
Bahrein DNF - borba za prvo, ali opet drugo je prije realno
Silverstone - pola Yukijevog carbona u podu bolida, sedmi.
Singapur - njegova greška što se tiče utrke.
Monaco sam zaboravio, ali tu je cijeli vikend bio off, bolid nije bio baš idealan njemu, ali je izvukao što je mogao, možda bi imao front row start da nije Checo izazvao RF.
Strašna sezona, malo je intenzitet opao vremenom jer Ferrari nije mogao da održi taj ritam.
Leclerc ima šampionat u sebi, pitanje je da li će to ostvariti sa Ferrarijem ili sa nekom drugom ekipom, ali ima definitivno.

Dva doktora
- akisarajevo92
- Kontakt:
-
- Kontakt:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
-
- Kontakt:
Sta je napravio lik

- akisarajevo92
- Kontakt:
Preminuo vlasnik Red Bulla
Dietrich Mateschitzc preminuo je u 78. godini.
Don't believe the hype.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.