FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ma samo treba stati iza trenera ko god bude, ne iza ovih ****
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ne bi ja Čalu pitao da vodi ovaj skup debila, čovjek je u penziji i ne treba mu ovo svaki dan. Iz poštovanja prema njemu naravno.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑20 okt 2022, 12:45Ovako, na prvu, Čala bi bio najbolje rješenje. Ne zato što je najbolji trener, nego da svojim očinskim pristupom izniveliše očevidno narušene odnose unutar klupskih struktura, a napose u svlačionici.
Povlačeći neku, hajmo reć, historijsku paralelu i izvodeći opšte zaključke iz iste, ovdje dugoročno nije potreban trener koji će psovati, dernjati se, prijetiti batinom... za to postoji Istok, već treba dovesti nekog ko je SS-ovski hladan. Pozivajući se na gorenavedene historijske paralele, logoraši se uopšte nisu plašili sirovih batinaša i kabadahija, nego tihih, hladnih, odmjerenih oficira sa cvikerima. Uzimajući u obzir prethodna iskustva, svjedoci smo da prijetnje, psovke, urlanje i sl. uopšte ne pomažu. Dakle, treba mijenjati pristup. Naravno, odmah danas promovisati u prvi tim pristupno godište i vratiti sve igrače sa posudbe. U prvom timu zadržati Šahinovića, Đokanovića, Ikića, Musu i Čatakovića, ali pod strogim uslovom da igraju isključivo svoje pozicije, osim možda Pecija kojeg bih, do povratka Muse, prekomandovao na desnog beka. Sve ostalo iz Akademije i posudbe + zamjene Dizdarević, Čirjak, Tomašević i sl. Ahmu odmah poslati u Nizozemsku ili Njemačku da izuči za trenera na normalnoj školi, bilesi mu i kurs jezika platit, pa za 4 god. imamo pečena stručnjaka.
Rastjerati hadžiće, poture, ajle... jer su očigledno više nego nesposobni, a pokušati dovesti koliko-toliko poznata imena tipa; Hadžibegić, Topić, Sušić, Pašić, Vukičević, Jozić... tako da se sa ulaza vidi da smo renomiran klub. Za trenera i stručni štab nekog drugoligaškog Nijemca, Španca, Holanđanina, Danca što će im gaće same spadati kad mu samo bljesnu cvikeri. I hurca graha picke buranije hodati po kafanama i nargilama. Žute kartone dijeliti i za ponašanje van terena. Pa će naučiti da su u svakom momentu zamjenjivi.
I da ne zaboravim, u klub privlačiti osobe kao što su Emerik Blum, Bogić Bogićević, Lana Pudar, Amel Tuka, i slični, a ne ćele, stojnići i ostale što koketiraju sa kriminalom. Sarajevo je gospodski klub. Čim smo napustili taj pravac i dozvolili da nam kojekakvi vršljaju ovuda, krenulo je nizbrdo. Ovo je logična posljedica koja je bila samo pitanje vremena.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Haman da nismo ništa, jer si mi ostao nedorečen. Ono k'o da si pod ručnom biojoker90 je napisao/la: ↑20 okt 2022, 11:45Kroz maglu nesta, sta ono ustanovismo?MaroonBjelave je napisao/la: ↑20 okt 2022, 11:36Evo me ko @samozdravljejoker90 je napisao/la: ↑20 okt 2022, 11:19Isti qrac ko god nam dođe, jer te opcije sto ce biti u opticaju su sve sigurno goli qrac, jer Hadzija i Polumirvic ne mogu niti znaju naci nesto normalno. Ne ocekujem vise nista od ovog kluba. Samo jos da Dzeno opet preuzme privremeno, pa da se ne sekiram ni oko gledanja tekmi.![]()
Sjećaš li se pitanja zbog prodaje Mujakića?![]()
![]()

- MaroonBjelave
- Kontakt:
Moj Reufe, djeca ne da nam se smiju, već umiru od smijeha.
-
- Kontakt:
Mirvicu opet do Topića ispuni mu šta trazi i nek on kao SD sebi nadje trenera. Dati ugovor 2 godine ovu sezonu halalit nek snimi situaciju rasčisti poslozi sta treba i krenuti od iduce sezone s normalnim radom. Ako i to bude promašaj onda sve raspustiti i samo igrati s akademcima i domacim igracima , nebi nista bilo gore nego sad.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 20 okt 2022, 14:07, ukupno mijenjano 2 puta.
Podsjeti me na pitanje da ga opet raspakujemo sad. Vakat je..MaroonBjelave je napisao/la: ↑20 okt 2022, 13:39Haman da nismo ništa, jer si mi ostao nedorečen. Ono k'o da si pod ručnom biojoker90 je napisao/la: ↑20 okt 2022, 11:45Kroz maglu nesta, sta ono ustanovismo?MaroonBjelave je napisao/la: ↑20 okt 2022, 11:36
Evo me ko @samozdravlje![]()
Sjećaš li se pitanja zbog prodaje Mujakića?![]()
![]()
![]()

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
https://****/373138-marko- ... -iza-fedje
Marko Topic o aktuelnom stanju
Marko Topic o aktuelnom stanju
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Ja te pitao je li ti sumnjivo što se Nihad prodaje usred sezone, a ti kontra pitanje je li ima veze s Mirvićem. Ja rekao otprilike i na tome je ostalo.joker90 je napisao/la: ↑20 okt 2022, 13:52Podsjeti me na pitanje da ga opet raspakujemo sad. Vakat je..MaroonBjelave je napisao/la: ↑20 okt 2022, 13:39Haman da nismo ništa, jer si mi ostao nedorečen. Ono k'o da si pod ručnom bio![]()
![]()
Topica bi tek šikinarali ne mislim tu na igrace toliko nego na ostale uposlenike kluba koji su na nekim funkcijama i koje proziva kroz ove intervjue,a i on kakav je bure baruta koji se ne libi izadji javno reci sve i što treba i što ne.
Al mogu reci da mi se svidja Topiceva ideja oko trenera da to bude neki stranac(predpostavljam da nije iz ex Yu) nakon sto prodje ovih 5 kola koji bi odradio neko ko je trenutno u klubu,to još nismo probali nikad eto i jos nam je to ostalo,jesmo Plišeka al on je bio skoro pa domaci u tom trenutku nekako znao je situaciju dobro u našem fudbalu.
Po meni dobar primjer Olimpije koja je bila isto u rasulu sa Prosineckim gdje su im navijaci ulijetali u klub i dovedu Alberta Rieru tad su i uletili na njegovom predstavljaju(mislim da mu je to prvi profesionalni posao glavnog trenera) i evo sad su ubjedljivo prvi u Sloveniji
Al mogu reci da mi se svidja Topiceva ideja oko trenera da to bude neki stranac(predpostavljam da nije iz ex Yu) nakon sto prodje ovih 5 kola koji bi odradio neko ko je trenutno u klubu,to još nismo probali nikad eto i jos nam je to ostalo,jesmo Plišeka al on je bio skoro pa domaci u tom trenutku nekako znao je situaciju dobro u našem fudbalu.
Po meni dobar primjer Olimpije koja je bila isto u rasulu sa Prosineckim gdje su im navijaci ulijetali u klub i dovedu Alberta Rieru tad su i uletili na njegovom predstavljaju(mislim da mu je to prvi profesionalni posao glavnog trenera) i evo sad su ubjedljivo prvi u Sloveniji
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Pa ne bi ga sikanirali jer bi ih rastjerao po svemu sto je izjavio.miky_hz je napisao/la: ↑20 okt 2022, 14:11Topica bi tek šikinarali ne mislim tu na igrace toliko nego na ostale uposlenike kluba koji su na nekim funkcijama i koje proziva kroz ove intervjue,a i on kakav je bure baruta koji se ne libi izadji javno reci sve i što treba i što ne.
Na pravom smo tragu bili, yebat ce nas ovaj Sejin fildžanista, influenser i samopromotor...MaroonBjelave je napisao/la: ↑20 okt 2022, 14:04Ja te pitao je li ti sumnjivo što se Nihad prodaje usred sezone, a ti kontra pitanje je li ima veze s Mirvićem. Ja rekao otprilike i na tome je ostalo.joker90 je napisao/la: ↑20 okt 2022, 13:52Podsjeti me na pitanje da ga opet raspakujemo sad. Vakat je..MaroonBjelave je napisao/la: ↑20 okt 2022, 13:39
Haman da nismo ništa, jer si mi ostao nedorečen. Ono k'o da si pod ručnom bio![]()
![]()
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Ma eto, sve nešto neću da vjerujem da je frajer ublehaš. Kontam samo da ga ovi naši delegati muzu i da je frajer naivan k'o francuska sobarica.joker90 je napisao/la: ↑20 okt 2022, 14:15Na pravom smo tragu bili, yebat ce nas ovaj Sejin fildžanista, influenser i samopromotor...MaroonBjelave je napisao/la: ↑20 okt 2022, 14:04Ja te pitao je li ti sumnjivo što se Nihad prodaje usred sezone, a ti kontra pitanje je li ima veze s Mirvićem. Ja rekao otprilike i na tome je ostalo.
-
- Kontakt:
Mirvić i ne mora da zna fudbal, ali mora da zaposli prave ljude u sportskom segmentu. Očito je da su Fedja i Hadzija najveci krivci i tu se moraju naci pravi ljudi to su dva kljucna mjesta u klubu, šef stručnog štaba i sportski direktor,svi ostali su servis i kozmetika.
-
- Kontakt:
Džaba jak sportski direktor kad su ostale funkcije kluba popunjene amaterima i retardima koji zarad ličnih interesa i mater bi prodali.
Tek tad bi nastao haos da se na ovu garnituru ljudi u klubu dovede neko ovakvog temperamenta kao Topić. Bilo bi saplitanja i podapinjanja nogu sa svih strana sa obe strane.
Tek tad bi nastao haos da se na ovu garnituru ljudi u klubu dovede neko ovakvog temperamenta kao Topić. Bilo bi saplitanja i podapinjanja nogu sa svih strana sa obe strane.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Nek prodaju mater ako hoće, dovede se čovjek kojem se kaže ti si Ismir kad ja nisam tu, znači Allah i pejgamber i ćao. A kuje nek cvile dokle hoće.ajdohordas je napisao/la: ↑20 okt 2022, 14:26Džaba jak sportski direktor kad su ostale funkcije kluba popunjene amaterima i retardima koji zarad ličnih interesa i mater bi prodali.
Dolazak tog smetljara na klupu bi značilo zakucavanje zadnjeg eksera u naš sanduk.
- napoleon72
- Kontakt:
Dobro bi bilo dovest stranca, slazem se. Al sta istreses lovu, dodje covjek i desi mu se slicno kao i Fedji? Ili odjednom stanu ulaganja ili dodje do nekog kasnjenja plata pa mu se desi kao Vinku? Ja ne vjerujem da smo mi jos spremni za neko veliko trenersko ime, stranca koji ce trazit 30-40 hiljada KM mjesecno. A i koga dovest? Nije bas da ima hrpa stranaca koji bi dosli da vode FK Sarajevo.miky_hz je napisao/la: ↑20 okt 2022, 14:11Topica bi tek šikinarali ne mislim tu na igrace toliko nego na ostale uposlenike kluba koji su na nekim funkcijama i koje proziva kroz ove intervjue,a i on kakav je bure baruta koji se ne libi izadji javno reci sve i što treba i što ne.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Ma mi od Mirvica pravimo naivnu sveticu, da ne kazem priglupu. Nema sanse da je on takav sav smotan, dobar i neiskvaren napravio ogromne pare, a onda da te haslaju obicni pilicari ko Aylah, Celava ubleha i ostale dame s otoka Lezbos u klubu. Realnije je da je on namazan do Boga, sa ko zna kakvom pozadinom i namjerama sa klubom. A mi smo ovdje naivne francuske sobarice koje mozda ne vide sumu od drveta. Sve sam sigurniji da ce nas Mirva naguziti ko da smo Fuad Backovic.MaroonBjelave je napisao/la: ↑20 okt 2022, 14:18Ma eto, sve nešto neću da vjerujem da je frajer ublehaš. Kontam samo da ga ovi naši delegati muzu i da je frajer naivan k'o francuska sobarica.joker90 je napisao/la: ↑20 okt 2022, 14:15Na pravom smo tragu bili, yebat ce nas ovaj Sejin fildžanista, influenser i samopromotor...MaroonBjelave je napisao/la: ↑20 okt 2022, 14:04
Ja te pitao je li ti sumnjivo što se Nihad prodaje usred sezone, a ti kontra pitanje je li ima veze s Mirvićem. Ja rekao otprilike i na tome je ostalo.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Google Adsense [Bot], haris004 i 18 gostiju.