RŠD Velež Mostar

mozak
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la mozak » 19 okt 2022, 22:16

VictoriasFikret je napisao/la:
19 okt 2022, 21:56
FK Sarajevo prihvatio ostavku Feđe Dudića
Klub mu se zahvalio na saradnji

Zajedno sa Feđom Dudićem klupu Sarajeva će napustiti i njegov prvi asistent, Mustafa Kodro, kao i kondicioni trener, Jasmin Trnovac.
Jaso Trnovac nam treba. Vratimo Titane u upotrebu.
Svi koji su Dudića izabrali ispred Veleža su završili sa Veležom.
Imamo svoj stručni štab i šta nas briga za druge.
Simbolika je htjela da upravo ondje gdje je doživio najveći uspjeh sa Veležom doživi i najveću blamažu i sramotu. Stadion Bilino polje i jedanaesterci.
Karma!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 19 okt 2022, 22:38

mozak je napisao/la:
19 okt 2022, 22:16
FK Sarajevo prihvatio ostavku Feđe Dudića
Klub mu se zahvalio na saradnji

Zajedno sa Feđom Dudićem klupu Sarajeva će napustiti i njegov prvi asistent, Mustafa Kodro, kao i kondicioni trener, Jasmin Trnovac.
Simbolika je htjela da upravo ondje gdje je doživio najveći uspjeh sa Veležom doživi i najveću blamažu i sramotu. Stadion Bilino polje i jedanaesterci.
Karma!
Tako je.
Ja sam prvi bio ogorčen i na Jasu i na Mustafu ali realno kad sagledaš profesija je takva da su morali ići za Dudićem.
Mislim da bi Amar u svakom slučaju tražio svoj stručni štab tako da su gledali egzistenciju. Ne perem nikoga samo kažem da sam i ja na prvu bio izrevoltiran ali malo kad razmisliš nisu imali neki izbor. Možda griješim...

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 19 okt 2022, 22:45

JimmyPage je napisao/la:
19 okt 2022, 22:38
mozak je napisao/la:

Karma!
Tako je.
Ja sam prvi bio ogorčen i na Jasu i na Mustafu ali realno kad sagledaš profesija je takva da su morali ići za Dudićem.
Mislim da bi Amar u svakom slučaju tražio svoj stručni štab tako da su gledali egzistenciju. Ne perem nikoga samo kažem da sam i ja na prvu bio izrevoltiran ali malo kad razmisliš nisu imali neki izbor. Možda griješim...
Jaso je otisao upravo iz tog razloga, da ne bi izvisio na kraju ako novi trener bude trazio svoje ljude u SS. Nije dobio garanciju da ce ostati kada dodje novi trener i otisao za Dudicem. Imao je Jaso ponude i ranije, Tuzla City i klub iz Hrvatske ali nakon razgovora s Dudicem i Mujom je ostao.

Mada im je i Dudic malo punio glavu kasnije i govorio eto vidite doveli su Osima i njegove ljude, dali im duplo vecu platu nego nama

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 19 okt 2022, 22:49

JimmyPage je napisao/la:
mozak je napisao/la:

Karma!
Tako je.
Kako je Avdo ostao, a mogao je i on ići?

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 19 okt 2022, 22:51

MostarskiSin je napisao/la:
19 okt 2022, 22:45
JimmyPage je napisao/la:
mozak je napisao/la:

Karma!
Tako je.
Jaso je otisao upravo iz tog razloga, da ne bi izvisio na kraju ako novi trener bude trazio svoje ljude u SS. Nije dobio garanciju da ce ostati kada dodje novi trener i otisao za Dudicem. Imao je Jaso ponude i ranije, Tuzla City i klub iz Hrvatske ali nakon razgovora s Dudicem i Mujom je ostao.

Mada im je i Dudic malo punio glavu kasnije i govorio eto vidite doveli su Osima i njegove ljude, dali im duplo vecu platu nego nama
Mislim da treba razdvojiti posao od emocija prema klubu.
Lako je nama navijačima pričati sa strane, a evo kad se staviš u ulogu jednog od njih ne znam šta da kažem.
Možda je bilo mjesta u Veležu u nekom drugom obliku, a razumljivo je da se ide i za većom platom.
Fora je što sa rajom nikad ne znaš, jedan pogrešan korak postaneš papak i nema nazad.

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 19 okt 2022, 22:54

ra1981 je napisao/la:
19 okt 2022, 22:49

Ma sve znam, u pravu si. Kažem ti ne znam šta da mislim

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 19 okt 2022, 23:01

ra1981 je napisao/la:
19 okt 2022, 22:49
JimmyPage je napisao/la:
mozak je napisao/la:

Karma!
Tako je.
A brate, budimo realni, ima li Avdo ikakvog drugog izbora? Jaso je mogao ostati i rizikovati da ostane bez posla ili uzeti sigurnih 5000KM, placen stan i hranu. Sta bi ti izabrao? Mi to gledamo drugacijim ocima kao navijaci, razumijem sta govoris, i ja sam isto tako razmisljao ali kad se stavis na njegovo mjesto malo drugacije izgleda. Plus da ti ne govorim da ovdje nije imao platu vecu od 2000KM. Kada se pregovaralo za novi ugovor, nisu htjeli dati Muji i njemu 3000KM.

Sve to na stranu, vec sam pisao da me najvise brine ljetni prelazni rok koji ce nam pokazati na cemu. Imamo dosta igraca kojima istice ugovor, a ove sezone dajemo 250 000KM mjesecno za plate u odnosu na 100 000KM prosle godine. Ako ne izadjemo u europu, bit ce nam zajebana sljedeca sezona do bola. Morat ce se smanjivati troskovi najmanje duplo.
Zadnja izmjena: MostarskiSin, dana/u 19 okt 2022, 23:04, ukupno mijenjano 1 put.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 19 okt 2022, 23:03

Nema to nikakve veze ni s cim, Jaso i Mujo su se dogovorili s Dudicem da idu zajedno s njim gdje god. Fazon je sto su otisli 25 dana prije 100. god u redove RIVALA i maksimalno zakocili sve, jer umjesto da fokus bude na slavlju, bio je na remontu ekipe i trazenju trenera.

Ni jednom ni drugom mjesto u Velezu nije. Ni trecem. Nemojte padat na to da su morali ici. Nigdje nisu morali, imali bi sve isto ovdje, a odlucili su klub ostaviti na cjedilu za najjubilarniji datum u historiji. Bez pozdrava, hinjski, bez izjave za navijsce i za klupsku tv.

@MostarskiSin

Znaci, ti mislis da zasluzuju vise od 3.000KM? Ni Mujo ni Jaso za svoj rad ne zasluzuju ni feninga iznad ,3k. I to im je puno za ono sto daju.

Srecom, opet se pokazalo da preplacivanje igraca ne pije vode jer ovdje nema njih 5 koji prave razliku. Nardin, Hamza i Tomasevic uzimaju bogatstvo u FKS a jesu li bolji od Haskica, Andjusica i Ovcine? Pa ne znam bas.

Neka meni ovakvog Veleza.
Zadnja izmjena: killafrommanilla, dana/u 19 okt 2022, 23:09, ukupno mijenjano 1 put.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 19 okt 2022, 23:08

Nek se napuse q sva trojica!
#musvdg

SejoSexon
Kontakt:

Post Postao/la SejoSexon » 19 okt 2022, 23:10

Jedina istina je da je Trnovac htio da ide sto prije i jedva je čekao, sam je to pričao okolo.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 19 okt 2022, 23:11

SejoSexon je napisao/la:
19 okt 2022, 23:10
Jedina istina je da je Trnovac htio da ide sto prije i jedva je čekao, sam je to pričao okolo.
I to, i kako Hasic ne da pare, nije postojao dan da nije pljuvao na one koji ga hrane i koji su ga izvukli iz bazena i platili mu skolovanja.

Povraca mi se samo od price da je morao jer je mislio Amar ce ga otjerat. Laze ko god vam to kaze, pricao je otvoreno i grad je znao da kad iduv- idu svi jer su se tako dogovorili, da Dudic dovodi svoj stab gdje god da ide.

Tu se mislilo na Jasu i Muju, i to je okej skroz

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 19 okt 2022, 23:14

killafrommanilla je napisao/la:
19 okt 2022, 23:03
Nema to nikakve veze ni s cim, Jaso i Mujo su se dogovorili s Dudicem da idu zajedno s njim gdje god. Fazon je sto su otisli 25 dana prije 100. god u redove RIVALA i maksimalno zakocili sve, jer umjesto da fokus bude na slavlju, bio je na remontu ekipe i trazenju trenera.

Ni jednom ni drugom mjesto u Velezu nije. Ni trecem. Nemojte padat na to da su morali ici. Nigdje nisu morali, imali bi sve isto ovdje, a odlucili su klub ostaviti na cjedilu za najjubilarniji datum u historiji. Bez pozdrava, hinjski, bez izjave za navijsce i za klupsku tv.

@MostarskiSin

Znaci, ti mislis da zasluzuju vise od 3.000KM? Ni Mujo ni Jaso za svoj rad ne zasluzuju ni feninga iznad ,3k. I to im je puno za ono sto daju.

Srecom, opet se pokazalo da preplacivanje igraca ne pije vode jer ovdje nema njih 5 koji prave razliku. Nardin, Hamza i Tomasevic uzimaju bogatstvo u FKS a jesu li bolji od Haskica, Andjusica i Ovcine? Pa ne znam bas.

Neka meni ovakvog Veleza.
Ma druze ne zasluzuje nijedan igrac u nasoj ligi preko 3-4 hiljade KM, tako da nisu ni oni, nema tu rasprave. Ovo sto trenutno rade Sarajevo, Tuzla City i ostali je vise nego smijesno. Izvisili smo za bruku igraca zbog njihovog pretplacivanja, medju kojima je i Dzafic npr, samo onda uprava treba podvuci crtu i reci nema nikome toliko para. Imamo mi dosta igraca koji su pretplaceni za ono sto pruzaju, zasluzuje li Zaimovic 5-6 hiljada platu, ili Ovcina 8 hiljada, da ne pricam dalje :D

Iako je Ovcina za mene jedan od 3 nasa najbolja igraca, mislim da ne zasluzuje toliku platu.

A sto se tice povratka bilo koga od njih trojice, svak iole normalan treba biti protiv toga. Izabrali su drugi put i to je to.

I btw, pisi malo cesce ovdje yebem te u usta, da se vode kvalitetnije diskusije :mrgreen:

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 19 okt 2022, 23:23

Velež je prerastao i jednog i drugog niđe veze, nisu uopšte kvalitetan kadar da se treba razmišljati o nekom eventualnom povratku.

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 19 okt 2022, 23:27

Poslije Zelje smo trebali igrati 4 utakmice na svom stadionu: Leotar, Zrinjski, Siroki i Sloga

Uz 3 pobjede bi sigurno bili u vrhu tabele, a ovako u Gabeli qurcina, teren qurcu ne valja

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 19 okt 2022, 23:30

MostarskiSin je napisao/la:
19 okt 2022, 23:27
Poslije Zelje smo trebali igrati 4 utakmice na svom stadionu: Leotar, Zrinjski, Siroki i Sloga

Uz 3 pobjede bi sigurno bili u vrhu tabele, a ovako u Gabeli qurcina, teren qurcu ne valja
Da ima neka alternativa Gabeli dobro bi bilo...

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 19 okt 2022, 23:31

1922VFC1981 je napisao/la:
19 okt 2022, 23:08
Nek se napuse q sva trojica!
+1
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 19 okt 2022, 23:38

Amar nam ima preveliku platu. On je dobio tu platu jer su se on i Dzemil dogovorili na prvom ručku da ove sezone napadnemo titulu. Zato je dobio toliku platu. Ali eto ništa još nije gotovo. Možda sad krene niz sa pobjedama, ko će vise znati. A ovi njegovi u ss također imaju prevelike plate

A kao sto brat mostarskisin kaže. Yebeni Zajmovic ima 5,500 maraka i Hare 8,000. Stvarno dajemo prevelike plate

I ovo je veliki problem.
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 19 okt 2022, 23:44

Blagojević je nepotreban.
Zajmović ako ima toliko platu neka ide na kraju sezone, svakako je glupo davati tolike pare dvojici napadača a jedan Mirsad Ramić koji je vjerovatno manje plaćen dao više golova nego njih dvojica zajedno.
Ne znam za Ćosića, meni on karakterom ne leži, mislim da je umišljen, zadjih godinu dana on igra ispod prosjeka a sada je rezerva jednom Dejanoviću.
Imamo na platnom spisku Jovičića koji ne brani nikako, a npr. Nanić se pokazao korektno u BL.
Zaboravio sam i Pršeša.
Eto to su neki igrači bez kojih po mom mišljenju možemo a da se ne osjeti neki gubitak.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 19 okt 2022, 23:50

OnlyLeft22 je napisao/la:
19 okt 2022, 23:38
Amar nam ima preveliku platu. On je dobio tu platu jer su se on i Dzemil dogovorili na prvom ručku da ove sezone napadnemo titulu. Zato je dobio toliku platu. Ali eto ništa još nije gotovo. Možda sad krene niz sa pobjedama, ko će vise znati. A ovi njegovi u ss također imaju prevelike plate

A kao sto brat mostarskisin kaže. Yebeni Zajmovic ima 5,500 maraka i Hare 8,000. Stvarno dajemo prevelike plate

I ovo je veliki problem.
To je problem lige. Nece ni Zajmovic igrat za 2 s ovakvim CVom (koji je bolji od pola PL igraca) kad igra neki levatic za 4.500

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 19 okt 2022, 23:53

Ja iskreno ne bih volio da se Trnovac više nikada vrati kod nas zbog toga što se kao prvo pokazao kao nikakav stručnjak i kod nas i u Sarajevu uvijek pola ekipe povrijeđeno a drugo zbog njegovog mahalskog ponašanje i pričanja u Forci šta se dešava u klubu i glumljenja nekog fakina.
A od igrača treba krenuti sa rezanjem ko ima najveća primanja, pretpostavlja da je to Haskić za pare koje uzima učinak je katastrofalan.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.