Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

bavariapivo
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la bavariapivo » 14 okt 2022, 10:11

ono kad prikriveni chetalj kaze nije ni za jednu stranu, a proruski nastrojen...
a najgore je, kad napise nek se ubijaju medjusobno, kakav mentalni sklop moras biti, tako nesto izjaviti?

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 14 okt 2022, 10:30

uliceheroj je napisao/la:
14 okt 2022, 09:32
Za mene nema ruske ili ukrajinske strane, perfektno me boli ona stvar i za jednima i za drugima. Nek se ubijaju međusobno. Ja samo hoću da mi pare ne nestaju iz džepa jer postaje nepodnošljivo. I dokle ti misliš da ovo sve treba ići? D9 nuklearnog rata po svaku cijenu? Imaš li djecu?
Tvoj ogranak je siroko zaobisla struja prosvjetiteljstva, jer ste po spiljama bili prezauzeti pokusajem oslikavanja scena iz lova.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 14 okt 2022, 10:37

Kad se ovako lik registruje da bi pisao na ovakvim temama i odmah krene kontru mene tu najviše zanima samo jedna stvar.

Da li se radi zaista o botu koji planirano širi propagandu "treba se ovo završiti i dati Rusima što hoće, nema smisla da se smrzavamo ili još gore da nam roknu nuklearku" (čitaj: ponavlja putinove riječi) ili samo čovjek ima svoje mišljenje i osjeća potrebu da ga podijeli sa ostalima.

Ukoliko je zaista bot, fantastično mi je koliko to duboko ide, da imaju nekog ko će raditi i na bezveznom sportsport forumu u bezveznoj BiH, kakva je to mreža. Ne mislim pri tome samo na jednu stranu, sigurno je zapad tu četiri svjetlosne godine ispred.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 14 okt 2022, 10:56

Pa vidi samo komentare na klixu za ukrajina rusija, kao da ih peskov i lavrov pišu

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 14 okt 2022, 10:58

Valja to sve i finansirati, uvezati, neko time mora upravljati... nevjerovatno mi je ako su u stanju toliko duboko ući u cijelom svijetu.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 14 okt 2022, 10:59

taktika u prici je relativiziranje i hocu ja da zivim, kao i ovaj gore

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 14 okt 2022, 11:05

Brokula je napisao/la:
14 okt 2022, 07:39
14 okt 2022, 05:50

Pratim forum dugo i moram ti reći da se nimalo nisi proslavio svojim analizama. Čak bi čovjek mogao reći da si promašio sve čega si se dotakao.
Ma siguran sam da pratiš forum dugo sa svoje 4 posta napisana i to sva 4 koja vuku na rusku stranu. Takvih botova redovno na ovoj temi od početka invazije
Ti sa svojih 24000 postova nisi ništa pametniji od mene ili ostalih. To samo znači da si uporan. Za mene nema ruske ili ukrajinske strane, perfektno me boli ona stvar i za jednima i za drugima. Nek se ubijaju međusobno. Ja samo hoću da mi pare ne nestaju iz džepa jer postaje nepodnošljivo. I dokle ti misliš da ovo sve treba ići? D9 nuklearnog rata po svaku cijenu? Imaš li djecu?
A što ti lično mene prozivaš? Što je bitno dokle ja mislim da treba ići? Kakve su moje analize netačne? Ja nisam ni vojni analitičar, ni politički analitičar. Iz mog ugla jedna država je napala drugu suverenu državu sa ciljem otimanja teritorija i to je to. Želim da se Ukrajina odbrani, istjera agresora i ostane cjelovita kakva je i bila prije 2014e.
I na to sve još, Rusija otvoreno ucjenjuje cijelu evropu energentima, prizivaju hladnu zimu, prizivaju loše uslove da bi ista bila zavisna od Rusije. Tebi ako je ta strana dobra, i treba joj se pokloniti, ne znam evo
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

uliceheroj
Kontakt:

Post Postao/la uliceheroj » 14 okt 2022, 11:27

Znaci sad čovjek ne smije reci da ga je briga za sve ostale i da samo brine za sebe i porodicu? Ja se moram žrtvovati za Ukrajince i Ruse?! Neću. Ja sam samo htio da čujem realna mišljenja kako i kad bi se ovo moglo završiti ništa više.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 14 okt 2022, 11:33

Brokula je napisao/la:
14 okt 2022, 07:39
14 okt 2022, 05:50

Pratim forum dugo i moram ti reći da se nimalo nisi proslavio svojim analizama. Čak bi čovjek mogao reći da si promašio sve čega si se dotakao.
Ma siguran sam da pratiš forum dugo sa svoje 4 posta napisana i to sva 4 koja vuku na rusku stranu. Takvih botova redovno na ovoj temi od početka invazije
Ti sa svojih 24000 postova nisi ništa pametniji od mene ili ostalih. To samo znači da si uporan. Za mene nema ruske ili ukrajinske strane, perfektno me boli ona stvar i za jednima i za drugima. Nek se ubijaju međusobno. Ja samo hoću da mi pare ne nestaju iz džepa jer postaje nepodnošljivo. I dokle ti misliš da ovo sve treba ići? D9 nuklearnog rata po svaku cijenu? Imaš li djecu?
A ti si neutralan...pa što ne kažeš odmah.
Neutralni u pravilu idu s pričom nema ni jedne strane, ja sam eto za to da rat stane.
Pa imaju strane, jedna je ukrajinska, ljudi brane svoju domovinu.
Druga je ruska, oni su napali tu domovinu. Možeš ih zvati agresorima, teroristima, zločincima.
Počinili su nebrojene zločine i razorili ukrajinske gradove.
Zagađuju im zemlju hiljadama ispaljenih granata, bombi i raketa.
Štetu su im napravili u milijardama.
Znaš ko će to da plati? Ruska bijeda, obični narod. Godinama će vraćati.

Šta, ne date nam Donbas i Krim, sad ćemo vas nuklearkom?
Pa će za koju godinu biti dajte i Odesu. Lavov. I na kraju Kijev.
Sve s prijetnjom nuklearnom.
Nek bace kad su muddonje. Al svaki potez vuče posljedice i po njih.
Onaj ko ima djecu bi trebao biti na strani ukrajinske djece koja su prisiljena živjeti pod granatama.
Kao dijete koje je provelo 4 godine po podrumima, ne bih to poželio nikom.
Vjerujem da je i tad bilo onih koji kojima nije bilo strane i koje je boljela neka stvar što ja moram biti u podrumu, sa vrećama pijeska na prozorima, što si bio meta snajpera ili granata kad izađeš vani da se igraš.

Biti neutralan je izgovor. Nema iskrenosti u tome. Poštenije je da kažeš kako podržavaš ono što rade Rusi. Više će te se cijeniti nego ovako, hinjaluka.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 14 okt 2022, 11:38

14 okt 2022, 11:27
Znaci sad čovjek ne smije reci da ga je briga za sve ostale i da samo brine za sebe i porodicu? Ja se moram žrtvovati za Ukrajince i Ruse?! Neću. Ja sam samo htio da čujem realna mišljenja kako i kad bi se ovo moglo završiti ništa više.
Vidi jednu stvar, tvoja porodica i ti niste nekakav neovisni objekt u svemiru koji može sebi priuštiti taj luksuz da ti je sve oko tebe nebitno i da je bitno samo da li je tvom djetetu mlijeko marka ili dvije, da li ti je gorivo 2 ili 4 KM, da li ćeš na more ili pak otići dva dana negdje na lokalno jezero.
Htio ne htio, žrtvovaćeš se. Niko te to ne pita. Dio si globalnog sistema. Tu ni ti ni ja ne možemo ništa. Plaćaj cijene koje su, ne možeš se ekskomunicirati iz društva.

Kad bi se moglo završiti?
Kako stvari stoje, ne skoro.
Ni jedni ne misle popustiti.
Ukrajinci u namjeri da oslobode kompletnu svoju teritoriju.
Rusi da ostvare svoje ciljeve kakvi god oni bili u Ukrajini.

Šta ti tu možeš? Ništa. Oni će ratovati slagao se ti ili ne.
Cijene će divljati bez obzira da li ti se to sviđa.
Dakle, džabe krečiš da nećeš. Itekako hoćeš.
Koševo Zapad

uliceheroj
Kontakt:

Post Postao/la uliceheroj » 14 okt 2022, 12:19

Shategabri je napisao/la:
14 okt 2022, 11:38
Vidi jednu stvar, tvoja porodica i ti niste nekakav neovisni objekt u svemiru koji može sebi priuštiti taj luksuz da ti je sve oko tebe nebitno i da je bitno samo da li je tvom djetetu mlijeko marka ili dvije, da li ti je gorivo 2 ili 4 KM, da li ćeš na more ili pak otići dva dana negdje na lokalno jezero.
Htio ne htio, žrtvovaćeš se. Niko te to ne pita. Dio si globalnog sistema. Tu ni ti ni ja ne možemo ništa. Plaćaj cijene koje su, ne možeš se ekskomunicirati iz društva.

Ti očigledno imaš jako dobru platu i poziciju jer si tako opušten i naredjivacki nastrojen. Da dio sam globalnog sistema ali ne moram biti dio globalnog ludila. Reci mi kad se dvojica potuku da li uleti neko sa strane da ih razdvoji? Ili se možda oni tuku par dana, nedjelja, mjeseci dok jedan ne ubije drugog .Svaka tuča završi tako što prestane uz posredovanje nekog neutralnog hladne glave. Uzevši to kao nesto sto je istinito, znaci da bi i u ovom sukobu trebalo pokušati pregovarati, a kasnije procesuirati one koji su glavni krivci. Ako je cilj da Ukrajinci prestanu ginuti. Ako je cilj da se uništi Rusija onda nek se nastavi.

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 14 okt 2022, 12:21

znaci zauzmem ti trecinu tvoje kuce, ubijem ti djecu silujem i ubijem ti zenu i onda ces ti samnom pregovarati, jel?

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 14 okt 2022, 12:23

Cilj je da Ukrajina ne izgubi a da Rusi izgube ono što su pokrenuli, nebitno je ko će i da li će poginuti. To je rat.
Znači li to da bi svak trebo spustit gaće ko god udari na njihove granice, da ne bi neko pogino? Upravo se i gine radi takvih stvari. Kao što bi ja branio svoje da mi neko krene u avliju tako i Ukrajinci svoje.

uliceheroj
Kontakt:

Post Postao/la uliceheroj » 14 okt 2022, 12:28

Pa ništa onda nek ratuju dok Rusija prestane postojati. Mada mislim da sile kao što su SAD, Kina i Rusija ne mogu biti poražene.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 14 okt 2022, 12:32

Nek ratuju dok god gofna ne odu iz tudje zemlje, i nek poskupi sve i nek pogine ko treba. Nema tu filozofije, il se predas i budes donji ili ratujes, pogines ali ne das svoje niti svoje vrijednosti.

Odmah da te napomenem na jednu jbn cinjenicu, Rusi su, jbn Rusi su napravili invaziju, nije Ukrajina, a Ukrajinski narod ima pravo da organizuje drzavu kako hoce bez da je neki patuljasti zlocinac uci o tome sta ce da rade za sebe.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 14 okt 2022, 12:44

14 okt 2022, 12:28
Pa ništa onda nek ratuju dok Rusija prestane postojati. Mada mislim da sile kao što su SAD, Kina i Rusija ne mogu biti poražene.
Rusija je porazena nakon 7 dana jer su kontali da ce ovi stati i zamoliti ih da ne pucaju.

Sve ovo danas je gnjev i rezultat poraza.Ne ratuju oni samo sa Ukrainom.Ratuju protiv mnogo vecih sila nego su oni sami.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 14 okt 2022, 12:48

14 okt 2022, 12:19
Shategabri je napisao/la:
14 okt 2022, 11:38

Ti očigledno imaš jako dobru platu i poziciju jer si tako opušten i naredjivacki nastrojen. Da dio sam globalnog sistema ali ne moram biti dio globalnog ludila. Reci mi kad se dvojica potuku da li uleti neko sa strane da ih razdvoji? Ili se možda oni tuku par dana, nedjelja, mjeseci dok jedan ne ubije drugog .Svaka tuča završi tako što prestane uz posredovanje nekog neutralnog hladne glave. Uzevši to kao nesto sto je istinito, znaci da bi i u ovom sukobu trebalo pokušati pregovarati, a kasnije procesuirati one koji su glavni krivci. Ako je cilj da Ukrajinci prestanu ginuti. Ako je cilj da se uništi Rusija onda nek se nastavi.
Pa i dobra plata je garancija do neke mjere.
Ako gorivo kojim slučajem bude 10KM/l, onda to nije dobra plata.

Valjda imaju razlozi zašto su se ta dvojica potukli.
Evo imaš svjež primjer, čovjek je izbocao nožem onu dvojicu kriminalaca. Istukli su ga, ucjenjivali, prijetili silovanjem kćerke...čovjek prevrnuo i krenuo na njih. Sad ti meni reci, jesi li tu neutralan?
Šta bi ti poduzeo da ti neko prijeti djeci?

To su varijante globalnih ciljeva.
Da prestanu ginuti Ukrajinci i Rusi....to je kolateralna šteta.
Ljudski život u ovom ratu ne vrijedi puno.

Pokušali su, ako se sjećaš na samom početku su bili intenzivni pregovori svako malo.
Naravno sa nepomirljivim stavovima, dakle pregovori su bili neiskreni i održavali su se iz drugih razloga.

Sad se opet najavljuju nekakvi mogući pregovori, uglavnom s ruske strane. Uz naglašavanje kako ono što drže ne bi bilo tema pregovora.
Dakle, opet pregovori da se ne dogovorimo. Tu su bar Ukrajinci ovaj put iskreni. Pregovaramo jedino o tome da napustite našu zemlju.

Moraš shvatiti jednu stvar. Staviti sebe u kožu nekog Ukrajinca. Oni nemaju opcije. Oni se brane, oni su napadnuti. Nisam ni ja sretan što cijene idu gore, ali krivci su oni koji silom idu u smjeru svi Rusi u jednoj zemlji.

To s ciljem uništenja Rusije...opet Rusi sami biraju. Nisu trebali ni počinjati ovo. Morali su biti svjesni da ovo nije ni Afganistan ni Sirija niti šta slično.
Ovim su progutali udicu i duboko zagrizli. Sad bi trebali shvatiti da su pogriješili i povući se. Bolje spasiti što se da nego zaglibiti do kraja.
Putin očito tako ne razmišlja.
Dakle, ako tražiš krivca i ako tražiš onog ko ima ključ u rukama oko svega ovog, to su oni koji vode Rusiju. Oni ovo ako hoće mogu okončati.
Koševo Zapad

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 14 okt 2022, 12:49

Smije naravno.
A i ja smijem promišljati o motivima tog pisanja.

Realno, mišljenje kako će se ovo završiti ako se Rusima popusti da dobiju ono što su vojskom oteli je sasvim pogrešno. Jer onda to nije završetak nego početak. Ako može Putin, može svako, a ako gledam samo sebe to bi direktno značilo da ako može Putin, može Vučić. Onda će RS pretvoriti u DNR i LNR, a mjesto u kojem ja živim bi moglo postati Kherson ili Zaporozje. Ne znam odakle si ti, ali nije ti neka sreća i ako se tvoj grad pretvori u Belgorod što je najbolja opcija za bilo koga iz BiH i okoline. To mi se iskreno ne dopada i mnogo radije bih da se zaustavi na startu. Radije ću se smrznuti jednu zimu i plaćati gorivo skuplje nego da šaljem signal da je OK da svaki ludak kojem prahne parkira tenk pred moja vrata.

E sad kako bi se zaista moglo završiti... Generalno, sve opcije su loše, pa čak i vrlo loše, osim da neko likvidira ili makne Putina iznutra. Ne mislim ni da je to previše nerealno. Oni sad iseljavaju Kherson, tu će biti svega i nije isključeno da nakon ovog poziva roknu neku manju nuklearku tu uz objasnjenje "zvali smo vas da odselite, ko god je ostao on je neprijatelj i nije šteta.". On ako krene s planom da opali nuklearku, nije nemoguće da ga neko od njegovih zaustavi.

Mislim da je poprilično nemoguće da Putin pristane na povlačenja trupa i bruku. Isto tako mislim da je poprilično nemoguće da pobijedi u nekom konvencionalnom ratu i da osvoji još bilo kakav veći grad. Znači, ostaje nam ovo dodatno zakuhavanje u kojem mi najviše gubimo ako se pokaže da sila daje rezultate.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 14 okt 2022, 12:52

14 okt 2022, 12:28
Mnoga velika i moćna carstva su mislila da ne mogu biti poražena, danas ne postoje.
Njemačka je u WWII imala tu pretpostavku, pa je isto tako doživjela slom.
Historija nas uči da onaj ko odluči terorom ostvarivati što je zamislio i na krvi i muci drugih, završi neslavno.
Rusija će se ovim vratiti 50 godina unazad i biće zavisna od USA i Kine.
Usput, USA je svjetski policajac, ali se puno pametnije ponašaju i vještije vode svjetsku politiku.
Rusi s druge strane znaju samo čizmom. Zato ih danas mrze sve bivše članice SSSR, manje-više istočno evropske zemlje uz par izuzetaka.
Propao im je blok koji je trebao biti pandan NATO-u, protuteg.
Dakle, za to ne mogu nikog kriviti nego sebe za pristup.
Tako i ovo sa Ukrajinom, oni da nisu napali, ništa se ne bi desilo.
Koševo Zapad

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 14 okt 2022, 14:00

admin je napisao/la:
14 okt 2022, 12:49
Smije naravno.
A i ja smijem promišljati o motivima tog pisanja.

Realno, mišljenje kako će se ovo završiti ako se Rusima popusti da dobiju ono što su vojskom oteli je sasvim pogrešno. Jer onda to nije završetak nego početak. Ako može Putin, može svako, a ako gledam samo sebe to bi direktno značilo da ako može Putin, može Vučić. Onda će RS pretvoriti u DNR i LNR, a mjesto u kojem ja živim bi moglo postati Kherson ili Zaporozje. Ne znam odakle si ti, ali nije ti neka sreća i ako se tvoj grad pretvori u Belgorod što je najbolja opcija za bilo koga iz BiH i okoline. To mi se iskreno ne dopada i mnogo radije bih da se zaustavi na startu. Radije ću se smrznuti jednu zimu i plaćati gorivo skuplje nego da šaljem signal da je OK da svaki ludak kojem prahne parkira tenk pred moja vrata.

E sad kako bi se zaista moglo završiti... Generalno, sve opcije su loše, pa čak i vrlo loše, osim da neko likvidira ili makne Putina iznutra. Ne mislim ni da je to previše nerealno. Oni sad iseljavaju Kherson, tu će biti svega i nije isključeno da nakon ovog poziva roknu neku manju nuklearku tu uz objasnjenje "zvali smo vas da odselite, ko god je ostao on je neprijatelj i nije šteta.". On ako krene s planom da opali nuklearku, nije nemoguće da ga neko od njegovih zaustavi.

Mislim da je poprilično nemoguće da Putin pristane na povlačenja trupa i bruku. Isto tako mislim da je poprilično nemoguće da pobijedi u nekom konvencionalnom ratu i da osvoji još bilo kakav veći grad. Znači, ostaje nam ovo dodatno zakuhavanje u kojem mi najviše gubimo ako se pokaže da sila daje rezultate.
da se osvrnem na tvoj prethodni komentar nadasve su poznate ruske firme tj bot farme koje imaju zaposlenike da prosipaju rusku propagandu, imas mnogo takvih naizgled okay Instagram stranica , fb pagea kad im se zadubis u vlasništvo vidis da su vlasništvo rt tv grupe, pa imas npr u Beogradu slicno call centru gdje za 500 eurica radis kao ovaj sto se namjenski registrovao da botuje , i tako po citavoj evropi i svijetu imaju te centre, jedino sto se istinski mora priznati putinu da je uradio uspjesno u zadnjih dvadesetak godina je instaliranje ovog propagandog aparata , to smo prije korone vidjali u tekstovima u super , giga , mega ruskom oruzju , preko raznih portala , botova , yt kanala, dok je to najvise eskaliralo za vrijeme korone i sijanju laznih informacija, vidjeces da 2/3 sajtova koji su iznosili teorije zavjere u vezi korone pise proruski narativ , toboznje zabrinuti za evropu i svoj novcanik de me nemoj zajebavati svim botovima ista prica v

ako imas vremena pogledaj ovaj video od romana bas je predobar na ovu temu

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: zemuntrg i 29 gostiju.