Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

anton 1983
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la anton 1983 » 14 feb 2011, 09:39

NOVAC! ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 14 feb 2011, 13:06

Lucien Favre je novi trener M'gladbacha!! :?
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 15 feb 2011, 13:51

Jeste li vidjeli šta je onaj Lehmann (ili kako se već preziva) iz St.Paulia uradio? Simulira frajer zbog čega je de Camargo morao napustiti teren. Nakon utakmice za SKY kaže taj isti Lehmann da se takav poklon ne odbija tj. priznao je simuliranje. Stvarno jadno. Fuj!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 feb 2011, 14:47

Zdena04 je napisao/la:Jeste li vidjeli šta je onaj Lehmann (ili kako se već preziva) iz St.Paulia uradio? Simulira frajer zbog čega je de Camargo morao napustiti teren. Nakon utakmice za SKY kaže taj isti Lehmann da se takav poklon ne odbija tj. priznao je simuliranje. Stvarno jadno. Fuj!
Ne kaze se dzaba s kim si takav si. :D :D Za mene manji dio krivice snosi Lehmann jer nije njegovo da donese odluku glavni krivac u svemu tome je Wolfgang Stark gdje se opet vracamo na sudjenje ove godine. U ovom kolu su bile tri-cetri "skandalozne" odluke. Prvo iskljucenje de Camarga - jos sve to zagorcava zivot kada se zna da je Wolfgang Stark najbolji Njemacki sudija - zatim neopravdano iskljucenje Subotica kojeg je iskljucio Florian Meyer koji se takodjer nalazi na FIFA-noj sudijskoj listi, zatim pogresna odluka Brycha u utakmici Werder - Hannover, gdje nije dodjelio drugi zuti karton Ya Konanu i kada nije mogao procjeniti da Zieler nije izasao s loptom iz kaznenog prosotra i tako Bremenu dao odlicnu priliku za postizanje gola. A sto je najgore u svemu tome te odluke su donsene od top 3 sudija Njemackog fudbala jer po statistikama ide Wolfgang Stark, zatim dr. Felix Brych i na kraju Florian Mayer. Ja mislimda su pored mene jedino @zdena04 i @adnan24 ukazivali na lose sudjenje, gdje je @adnan24 nakon Hoffenheima rekao da smijesnije odluke nije vidio i ako je njegov tim bio povlasten. Zatim se prije dvije sedmice ukljucio nas vodja foruma :D :D @geronimo kada mu je veliki sudija babak Rafati ostetio "Club", pa sada i navijaci Dortmunda nakon neopravdanog iskljucenja Subotica. Ja se dobro sjecam kada je Brych VfB-u protiv Eintrachta ponistio cist gol za 2-2 i tada sam rekao da je sudjenje u Bundesligi ove godine dosta lose i da Helmut Krug treba da radi bolje i intezivnije s sudijama i da ce se tek dici uzbuna kada klub za koji se navija nastrada.

PS: Neki mediji takodjer optuzuju sudiju utakmice Wolfsburg - HSV, Marca Fritza jer smatraju da je Kjaeru trebao dodjeliti crveni karton nakon prekrsaja nad Petricem, no ja to smatram najvecom glupoti koja se moze dogoditi, dakle ekipa je dovoljno kaznjena penalom i zuti karton je po meni sasvim opravdan, a ja bi licno jedino potegao crveni kada bi se prekrsaj dogodio izvan kaznenog prostora. Imam osjecaja da je jedini izlaz iz ove situacije da neko od sudaca bas podobro "zakine" Bayern, jer onda bi "crvena paprika" dozivjela neku vrstu eksplozije i onda bi Krug poceo kvalitetnije obucavati i razgovarati s sudijama, jer ovi ostali izgleda nemaju neku stvar da se pobunde kod DFB-a/DFL-a. Eh samo kada se sjetim starih dobrih vremena Markusa Merka, Herbeta Fandela, Helmuta Kruga, Bernda Heynemanna itd itd.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 feb 2011, 22:45

Schalke odlican u Valensiji...Tottenham u Milanu kod ciganije...odlicna noc za Bundesligu...sutra svi uz Shaktar :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 feb 2011, 22:50

adnan24 je napisao/la:Schalke odlican u Valensiji...Tottenham u Milanu kod ciganije...odlicna noc za Bundesligu...sutra svi uz Shaktar :D
Nije moglo ispasti bolje. Odlicna noc za Bundesligu i naravno da cemo sutra svi biti uz Ukrajince :D :D , samo ovu odlicnu nasu seriju imam osjecaja da se "Svabe" pokvariti u EL no tu smo nad Italijanima u velikoj prednosti pa mozemo dopustiti taj luksuz. :D :D

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 15 feb 2011, 23:09

amerosm je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Schalke odlican u Valensiji...Tottenham u Milanu kod ciganije...odlicna noc za Bundesligu...sutra svi uz Shaktar :D
Nije moglo ispasti bolje. Odlicna noc za Bundesligu i naravno da cemo sutra svi biti uz Ukrajince :D :D , samo ovu odlicnu nasu seriju imam osjecaja da se "Svabe" pokvariti u EL no tu smo nad Italijanima u velikoj prednosti pa mozemo dopustiti taj luksuz. :D :D
S04 izgleda moćno u LP i ovaj odličan rezultat ne predstavlja iznenađenje za mene. Doduše ja samo gledao Pijetlove koji su fino iskljucali Rossonere večeras. :lol: Sad ću s užitkom u snimku pogledat Magine trupe. :mrgreen: Nemoj još Švabe otpisivati, oni divljaju u EL, a ni Benfica nije toliko snažana kao lani. Aspirindžije će bez problema preskočiti Metalist, a Bayo s Robberyem može preko Intera. 8-) Roma je favorit protiv Shakhtara, ali im je forma u velikom padu. Odličan početak proljeća u Eurokupovima. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 16 feb 2011, 00:00

FORZA TOTTENHAM!
FORZA SCHALKE!
FORZA SHAKTAR!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
#miasanmia

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 feb 2011, 00:18

@schweinsteiger, jesi li pogledao ocjene igraca sa susreta bayerna i hoffenheima po njemackim medijima?
jel´de jesi :? nadam se da ti je jasno da je tomi-mila u svim mogucim sportskim novinama/portalima dobio bolju ocjenu od tvog ljubimca. ;)
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 feb 2011, 01:03

ma sto se tice duela sa serijom A I Uefine rang liste pa tu vise zime nema, talijani bi morali sve utakmice do kraja ove sezone pobijedit, znaci da svi njihovi klubovi dodju do kraja.....ovaj poraz milana je vec njihovu sudbinu zacementirao.......zato sad i ne moram protiv njih navijat, a i inace njihov klubski fudbal jeste u padu, samo opet mi znaju biti i simpaticni i generalno nemam nesto protiv njih...al to sto bundesliga obezbjedjuje jos jedno mjesto u ligi prvaka je naravno na prvom mjestu
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 feb 2011, 01:08

effe_sa je napisao/la:ma sto se tice duela sa serijom A I Uefine rang liste pa tu vise zime nema, talijani bi morali sve utakmice do kraja ove sezone pobijedit, znaci da svi njihovi klubovi dodju do kraja.....ovaj poraz milana je vec njihovu sudbinu zacementirao.......zato sad i ne moram protiv njih navijat, a i inace njihov klubski fudbal jeste u padu, samo opet mi znaju biti i simpaticni i generalno nemam nesto protiv njih...al to sto bundesliga obezbjedjuje jos jedno mjesto u ligi prvaka je naravno na prvom mjestu
Sto vise ispred njih to bolje. Treba skupiti poena da nas ne mogu stici u narednih 10 godina. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 16 feb 2011, 01:24

Bundesliga > La Liga

Ako se gleda na svih ekipa u La Ligu i ne samo Real i Barca, onda je Bundesliga bolja i za mene 2. najbolja liga u svijetu.

Zamislite Viertelfinale: Bayern-Schalke :D
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 feb 2011, 01:47

D1n0 je napisao/la:Bundesliga > La Liga

Ako se gleda na svih ekipa u La Ligu i ne samo Real i Barca, onda je Bundesliga bolja i za mene 2. najbolja liga u svijetu.
Poceo si razumno da razmisljas. Aferim. :D
Zamislite Viertelfinale: Bayern-Schalke :D
Mislim da ovo nije moguce. Ako se ne varam, tek se u polufinalu mogu sastati dva kluba iz iste drzave.
Zadnja izmjena: Omerbavarac, dana/u 16 feb 2011, 01:59, ukupno mijenjano 1 put.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 feb 2011, 01:57

@ omerbavarac

mogu se sastati. Samo u prvom krugu knock-out faze se nemogu sastati klubovi koji su u prethodnoj fazi takmicenja bili u istoj grupi i klubovi koji dolaze iz jednog te istog saveza koja je clanica UEFA-e ili ti ga drzave. Po meni bi bio to odlican par. Kao prvo imali bi sigurno upisan dodatni poen za prolazak u naredni krug, i cak bi u dvije utakmice upisali bodove bez obzira na ishod istih, i bila bi naprevljena jos veca razlika u odnosu na Italijane.
U narednim godinama ce Bundesliga jos vise napredovati jer su 2006.godine postavljeni odlicni temelji, a Njemacka reprezentacija ce dominirati sto se tice reprezentativnog fudbala i ne vidim ko bi ih mogao ugroziti.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 16 feb 2011, 14:56

Odite malo na na temu Seria-A koja loziona na Bundes,radi 4 prestavnika ..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 16 feb 2011, 14:59

HzBvB je napisao/la:Odite malo na na temu Seria-A koja loziona na Bundes,radi 4 prestavnika ..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mam grem prcat! :lol:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 feb 2011, 15:23

anton 1983 je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:Odite malo na na temu Seria-A koja loziona na Bundes,radi 4 prestavnika ..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mam grem prcat! :lol:
Dakle na osnovu njihovih teza moramo zakljuciti da je njima zabranjeno da igraju u EL i da je Bundesliga zbog toga napravila razliku. :lol: :lol:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 16 feb 2011, 21:33

Dobar su Italijani treba im dati 5 da ide u LP :lol: :lol:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 feb 2011, 21:36

Uh, uh, sta ovo bi? :lol: :lol:

Sahtar rastavlja Roministe. :D

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 feb 2011, 22:46

Uskoro ce i prvak Italije igrati kvalifikacije za ligu prvaka...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.