Premijer liga BiH - aktuelno

let3
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la let3 » 10 okt 2022, 17:41

Mamba21 je napisao/la:
10 okt 2022, 17:20
Ono našlo nešto pričati, u svom gradu manjina, niko nije čuo za njih i ono se nešto oglašava i proziva. 600 ljudi na stadionu ima i to je pitanje
600 na stadionu :shock: ne pretjeruj.

Niko van ove države nije ni čuo za zrinjski. Omanji periferni klubić bez historije.

CroCop
Kontakt:

Post Postao/la CroCop » 10 okt 2022, 17:44

Kmeeeeee :kuknjava:

Pisamo po sirotinji :kafa:
Tu leži Div, naš stid i sram, što bješe kriv, jer bješe sam. Taj soko siv, svog doma plam, i sad je živ, i Vođa nam.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 10 okt 2022, 18:13

slika

Fudbalski klub Borac domaće utakmice na hibridnoj podlozi Gradskog stadiona, prema posljednjim informacijama, neće igrati prije početka proljetnog dijela sezone!

Radovi na potpunoj rekonstrukciji terena u Banjoj Luci počeli su 1. juna, trava je postavljena krajem septembra, ali još nije počeo proces "šivanja", kojim bi radovi bili kompletirani, a koji uveliko zavisi od radova na stadionu Veleža, gdje se također vrše radovi na zamjeni travnate podloge.

Kako piše UNA, čiji novinari su danas obišla radove na stadionu, trava još nije potpuno spremna za "šivanje" koje će izvršiti firma Tarkett Sports, pionir u izradi hibrdinih travnjaka.

Dok Britanci ne preuzmu dirigentsku palicu, na stadionu su radnici grčke kompanije Helassod, koja priprema teren. No, od njih nismo mogli mnogo toga da saznamo.

- Bez komentara - bio je odgovor izvjesnog Kostasa, supervizora na gradilištu, od kojeg je UNA pokušala "izvući" više podataka, ali, uzalud.

- Travnjak će biti spreman onda kada to objavi Fudbalski savez BiH. Tako piše u ugovoru - dodao je Kostas, uz opasku da će teren biti pravi dragulj i da će domaćin morati da osigura mašine i alate koji će ga održavati na nivou najkvalitetnih u Evropi.

A s obzirom na to da je već sada izvjesno da će rokovi biti još jednom prolongirani, u Borcu su potpisali "predaju".

- Travnjak u Mostaru još nije završen. Problem je nastao sa mašinom koja korjenu trave dodaje plastiku. Kako postoji samo jedna, dok god ne završi posao na stadionu Veleža, neće stići u Banja Luku. Dakle, nije sigurno kada će to biti. Ako smo već čitavu jesen igrali u Bosanskom Novom, nama ta eventualna jedna utakmica ovdje neće mnogo značiti. Zato je, po meni, najrealnije da proljeće počnemo kako dolikuje, kod kuće. Da taj teren bude završen kako treba. Ako bismo forsirali, ubrzali radove na silu, mogli bismo samo da si napravimo dodatni problem - iskren je predsjednik Borca Stojan Malbašić.

Postavljanje hibridnih terena Vico Zeljković, predsjednik FSBiH, svojevremeno je najavio kao historijski projekat, ali je na kraju ispao veliki blam o kojem će se dugo pričati. A, po svemu čemu svjedočimo, neko bi za velike propuste trebao i odgovarati...

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 10 okt 2022, 18:30

m:tel Premijer liga BiH 22/23
FK IGMAN - FK VELEŽ (0 : 0) 0 : 1
Datum: 07.10.2022 15:00
Stadion: Gradski stadion Doboj Kakanj - Doboj Kakanj
Gledalaca: 300
Sudija: Kazlagić Mirza (Cazin)
A1: Vukašinović Davor (Rogatica) | A2: Đozić Enes (Sarajevo)
Delegat: Martinović Lazar (Čapljina)
Posmatrač suđenja: Kulović Sead (Sarajevo)

FK LEOTAR - FK SLOGA DOBOJ (2 : 0) 4 : 1
Datum: 08.10.2022 15:00
Stadion: Stadion Police - Trebinje
Gledalaca: 400
Sudija: Topalović Sabrija (Zenica)
A1: Čaušević Moamer (Sarajevo) | A2: Kadić Amir (Sarajevo Ilidža)
Delegat: Ćupina Samir (Hrasnica)
Posmatrač suđenja: Širko Momir (Banja Luka)

FK SLOBODA TUZLA - NK ŠIROKI BRIJEG (0 : 2) 0 : 3
Datum: 08.10.2022 15:00
Stadion: Stadion FK "BUDUĆNOST" Banovići - Banovići
Gledalaca: 300
Sudija: Gigović Miloš (Gradiška)
A1: Rustić Božidar (Gradiška) | A2: Žugić Nebojša (Banjaluka)
Delegat: Đuran Mario (Modriča)
Posmatrač suđenja: Budimlić Asmir (Bihać)

FK ŽELJEZNIČAR - HŠK ZRINJSKI (0 : 1) 0 : 1
Datum: 08.10.2022 17:00
Stadion: Stadion Grbavica - Sarajevo
Gledalaca: 10428
Sudija: Peljto Irfan (Sarajevo)
A1: Novalić Arnel (Doboj) | A2: Čolić Josip (Kupres)
Delegat: Milošević Mirko (Zvornik)
Posmatrač suđenja: Lacić Niko (Brčko)

FK SARAJEVO - FK BORAC (0 : 0) 1 : 0
Datum: 08.10.2022 17:00
Stadion: Bilino polje - Zenica
Gledalaca: 1500
Sudija: Musa Mateo (Čitluk)
A1: Tešanović Stefan (Istočno Sarajevo) | A2: Demir Mirza (Kakanj)
Delegat: Badić Seadin (Cazin)
Posmatrač suđenja: Drašković Dalibor (Istočno Sarajevo)

HŠK POSUŠJE - FK TUZLA CITY (2 : 0) 3 : 0
Datum: 09.10.2022 15:00
Stadion: Mokri Dolac - Posušje
Gledalaca: 2200
Sudija: Martinović Josip (Čapljina)
A1: Perić Marko (Mostar) | A2: Zahiragić Emir (Sarajevo)
Delegat: Grganović Franjo (Novi Travnik)
Posmatrač suđenja: Mrković Rusmir (Sarajevo)

GOLEM SI ZELJO

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 10 okt 2022, 18:39

Oooojhhha
Izgleda derbi u Zenici
:facepalm:

Nabavit ce mi jaran kartu
Sigurno ce bit zapad
Moram bit mudar i lukav da me ne prepoznaju Pitari
Moram bit misic mali
A ja Svrakindolac

Ako me prepoznaju jer smo mi drugaciji od njih-ljepsi smo,zgodniji smo-jednom rijecju GOSPODA
Ja cu se takticki izvuc iz te situacije i izjavit cu da sam iz Olova

Neutralac

Al cu se izmerakat u restoranu Dubrovnik
Samo da Zeljo jos izvuce remi a o pobjedi da ne govorim
:D

Vjeverica777
Kontakt:

Post Postao/la Vjeverica777 » 10 okt 2022, 19:38

Na kojem stadionu ste voljeli najviše igrati, osim ovih za čije ste klubove nastupali?

-Volio sam da igram na Pecari. Uvijek je tamo fudbalski ambijent. Stvarno fin ugođaj. Neću spominjati ove klubove za koje sam igrao, izuzev tih stadiona izdvojio bih pored Pecare još i Bilino polje.

Otisnuli ste se u trenerske vode. Kakve su Vam ambicije?

Sigurno da želim da napredujem iz godine u godinu. Završavam A program UEFA licence u našem Savezu. Za sada sam tu, pa ćemo vidjeti. Ima nekih razgovora, ali dok se to ne realizuje još ne mogu da kažem bilo šta.

Za kraj, Vučina Šćepanović je želio da se zahvali na podršci svima.

-Zahvalan sam svojoj porodici, prije svega, na neizmjernoj podršci kroz čitavu karijeru, sve do posljednje utakmice. To je najbitnije u životu jednog fudbalera, bez nje evidentno nema ništa drugo. Hvala svim saigračima, igračima, kolegama sa kojima sam igrao u svim klubovima, oružarima, tetkama koje vode računa o opremi, sekretarima, direktorima, predsjednicima, potpredsjednicima, trenerima takođe, koji su bili dio mog životnog puta i naravno navijačima svih klubova na neizmjernoj podršci.

CroCop
Kontakt:

Post Postao/la CroCop » 10 okt 2022, 19:54

"Nisam mogao, bio sam negdje drugdje. Poslije sam gledao higlightse tog meča. I ja sam to doživio. I tamo smo 2009. izgubili 0:1. Mostar je potpuno drugi mentalitet, stadion ili navijači, apsolutno savršeno, mogu samo zamisliti kako su se tamo osjećali ovi igrači Slovana. To je vrlo izazovno okruženje. A o tome da Balkanci znaju igrati nogomet ne moramo ni govoriti. Ko nije igrao u Mostaru, nema pojma o čemu se radi", poručio je Masaryk
Tu leži Div, naš stid i sram, što bješe kriv, jer bješe sam. Taj soko siv, svog doma plam, i sad je živ, i Vođa nam.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 10 okt 2022, 19:56

Sariel govedo
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

scudetto89
Kontakt:

Post Postao/la scudetto89 » 10 okt 2022, 19:57

Raja sad sam vidio, da je umro navijac slobode, clan ovog foruma koga je poznavao dobar momak, raja @probisvjet, neka mu je vjecni rahmet !

Izvinte na off topicu, ali po meni bitna stvar :(
04.10.2009 !

pupahava
Kontakt:

Post Postao/la pupahava » 10 okt 2022, 20:28

svrakino1921 je napisao/la:
10 okt 2022, 18:39
Oooojhhha
Izgleda derbi u Zenici

Sigurno ce bit zapad
Moram bit misic mali
A ja Svrakindolac

Ako me prepoznaju jer smo mi drugaciji od njih-ljepsi smo,zgodniji smo-jednom rijecju GOSPODA

Neutralac

kad sretnem prijatelja svrakindolca u restoranu poslije tekme :beba:

bujrum prijatelju bicu ja sa badzom na zapadu
Koševo širok greben
dođeš pošten, odeš je.ben

RondoMo

Post Postao/la RondoMo » 10 okt 2022, 21:03

:beba:
Mamba21 je napisao/la:
10 okt 2022, 17:20
Ono našlo nešto pričati, u svom gradu manjina, niko nije čuo za njih i ono se nešto oglašava i proziva. 600 ljudi na stadionu ima i to je pitanje
Tolika manjina da je izabrani gradonačelnik Mario Kordić. Samim tim ukazuješ koliko ste nesposobni, da jedan klub iz podjeljenog grada od 100k ne može imati konkurenta u ostatku države od 3 miliona. Peče li peče..

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 10 okt 2022, 21:26

Čovjek - fenomen: Miloš Gigović za devet dana "odradio" sedam utakmica, dobro je zaradio

Kada vam neko priča o lošem suđenju, svi oni koji prate fudbalsku Premijer ligu Bosne i Hercegovine odmah se sjete Miloša Gigovića.

Arbitar iz Bosanske Gradiške prva je asocijacija za sve loše što se desi na terenima u našoj zemlji. Prije svega zbog katastrofalnih "izdanja" u proteklim sezonama u kojima je u više navrata zaslužio žestoke kazne zbog propusta (svi će se sjetiti katastrofalnog suđenja na meču Borac - Velež 2:0 iz oktobra 2020. godine), ali je rijetko kada kažnjen.

U posljednje vrijeme Gigović ima maksimalnu naklonost i zaštitu sudijske organicije u FSBiH, koja ga je čak "pogurala" do značke međunarodnog, FIFA, sudije, iako se na prste jedne ruke mogu nabrojati derbi utakmice koje je Gigović tokom karijere sudio.

Za razliku od FSBiH u UEFA-i nemaju povjerenja u Gigovića, pa su ga delegirali samo na dvije utakmice omladinske Lige prvaka.

Jednu je sudio prošlog utorka (4. oktobra), a drugu sredinom septembra.

No, sljedeći podatak djeluje zaista fascinantno. "Sudija pripravnik" kako ga "tituliraju" u sistemu Comet, u prvih devet dana oktobra bio je delegiran na sedam utakmica! Čovjek je, očito, fenomen!

Osim meča omladinske Lige prvaka sudio je jednu utakmicu Premijer lige BiH (Sloboda - Široki Brijeg, 8. oktobra), a na dva meča je bio četvrti sudija (Borac - Sloga, 1. oktobra i Zrinjski - Široki Brijeg 5. oktobra). Uz to, 2. i 9. oktobra sudio je tri meča omladinske lige u BiH (U-19, U-15, U-17).

Kada se sve sabere, Gigović je dobro zaradio. Prema odluci o naknadama za službena lica u organizaciji FSBiH iz 2020. godine kao glavni sudija zaradio je 650 KM, kao četvrti, dva puta po 300 KM (ukupno 600 KM), za meč juniorske PLBiH lige (Željezničar ST - Borac) "nagrađen" je sa 70 KM, a za "dvomeč" pionira i kadeta (Borac - Sarajevo) inkasirao je 90 KM.

Kada se sve sabere za devet dana je zaradio oko 1.400 KM, a tome treba dodati i nešto više od 1.000 KM za nastup u Evropi (tri dana po 200 eura)... U konačnici, zaradio je kao da je, u najmanju ruku, direktor! Očito se isplati biti "u sistemu".

york
Kontakt:

Post Postao/la york » 10 okt 2022, 22:02

Zna li itko je li bio pregled kola na Areni?
Zar ne bude ponedjeljkom?

Fumble
Kontakt:

Post Postao/la Fumble » 10 okt 2022, 22:18

york je napisao/la:
10 okt 2022, 22:02
Zna li itko je li bio pregled kola na Areni?
Zar ne bude ponedjeljkom?
Bilo u pola 7.

LeonProfessional
Kontakt:

Post Postao/la LeonProfessional » 10 okt 2022, 22:39

Zukanovic je napisao/la:
10 okt 2022, 21:26
Čovjek - fenomen: Miloš Gigović za devet dana "odradio" sedam utakmica, dobro je zaradio

Kada vam neko priča o lošem suđenju, svi oni koji prate fudbalsku Premijer ligu Bosne i Hercegovine odmah se sjete Miloša Gigovića.

Arbitar iz Bosanske Gradiške prva je asocijacija za sve loše što se desi na terenima u našoj zemlji. Prije svega zbog katastrofalnih "izdanja" u proteklim sezonama u kojima je u više navrata zaslužio žestoke kazne zbog propusta (svi će se sjetiti katastrofalnog suđenja na meču Borac - Velež 2:0 iz oktobra 2020. godine), ali je rijetko kada kažnjen.

U posljednje vrijeme Gigović ima maksimalnu naklonost i zaštitu sudijske organicije u FSBiH, koja ga je čak "pogurala" do značke međunarodnog, FIFA, sudije, iako se na prste jedne ruke mogu nabrojati derbi utakmice koje je Gigović tokom karijere sudio.

Za razliku od FSBiH u UEFA-i nemaju povjerenja u Gigovića, pa su ga delegirali samo na dvije utakmice omladinske Lige prvaka.

Jednu je sudio prošlog utorka (4. oktobra), a drugu sredinom septembra.

No, sljedeći podatak djeluje zaista fascinantno. "Sudija pripravnik" kako ga "tituliraju" u sistemu Comet, u prvih devet dana oktobra bio je delegiran na sedam utakmica! Čovjek je, očito, fenomen!

Osim meča omladinske Lige prvaka sudio je jednu utakmicu Premijer lige BiH (Sloboda - Široki Brijeg, 8. oktobra), a na dva meča je bio četvrti sudija (Borac - Sloga, 1. oktobra i Zrinjski - Široki Brijeg 5. oktobra). Uz to, 2. i 9. oktobra sudio je tri meča omladinske lige u BiH (U-19, U-15, U-17).

Kada se sve sabere, Gigović je dobro zaradio. Prema odluci o naknadama za službena lica u organizaciji FSBiH iz 2020. godine kao glavni sudija zaradio je 650 KM, kao četvrti, dva puta po 300 KM (ukupno 600 KM), za meč juniorske PLBiH lige (Željezničar ST - Borac) "nagrađen" je sa 70 KM, a za "dvomeč" pionira i kadeta (Borac - Sarajevo) inkasirao je 90 KM.

Kada se sve sabere za devet dana je zaradio oko 1.400 KM, a tome treba dodati i nešto više od 1.000 KM za nastup u Evropi (tri dana po 200 eura)... U konačnici, zaradio je kao da je, u najmanju ruku, direktor! Očito se isplati biti "u sistemu".
Gospodin :salut:

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 11 okt 2022, 07:40

slika

Iako je reprezentacija Hrvatske najuspješnija u regionu nekadašnje Jugoslavije, infrastrukturno je daleko od evropskog vrha budući da Vatreni utakmice kao domaćini igraju na stadionima koji su daleko od modernih.

Ipak, sinoć je objavljeno da Vlada Hrvatske planira izgradnju novog, modernog zdanja, a o svemu je govorio i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.
"Rezultati su odlični. Od 2018. godine svi zagovaramo nakon svjetskog srebra izgradnju stadiona, da se uložiti u infrastrukturu. Duboko se nadam da ćemo 2023. napokon krenuti s tim. S predsjednikom UEFA-e Aleksanderom Čeferinom sam mnogo puta razgovarao, kao i sa Zvonimirom Bobanom koji je velika spona u razgovorima i dogovorima. Naš cilj je da se pokrene priča izgradnje stadiona u Zagrebu, ali i obnova kao što je Poljud, Varaždin, Koprivnica, Šibenik i ostali stadioni. Sigurno da Grad Zagreb zaslužuje novi stadion. Duboko se nadam da će se to na kraju i realizovati", rekao je Kustić za HRT.

Dinamo senzacionalnom pobjedom nad velikim Chelseajem otvorio novu sezonu Lige prvaka
Portparol hrvatske Vlade Marko Milić istakao je da će uskoro postati realnost ono što su očekivale generacije hrvatskih nogometaša.

"Mogu vam reći da idemo u izgradnju stadiona u Zagrebu. U tome će u učestvovati država s finansijske strane uz druge koji će biti uključeni u taj projekt. Isto tako, idemo u obnovu, izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju sportskih građevina širom Hrvatske. Temelj za to nam daje novi Zakon o sportu koji će stupiti na snagu početkom nove godine. On uvodi novitet da Vlada svojom odlukom odredi one sportske građevine koje smatra da su od nacionalnog značaja. Tu se misli i na Split gdje je reprezentacija igrala mnogo utakmica. Također Rijeka i drugi gradovi sa sportskim građevinama koje imaju nacionalni značaj. Prioritet je izgradnja stadiona u Zagrebu koji je u lošem stanju", rekao je Milić.

Inače, na novom stadionu igrao bi i Dinamo

Koliko je GOLEM ZELJO
Sam sa svojim navijacima izgradio Europski stadion

slika

GOLEM SI ZELJO

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 11 okt 2022, 07:51

slika

Ja znam da nas Bosance kontaju ko glupe
Al koji kloc stavi refkektor kod korner zastavice
Pa ako nisi ga imao gdje od ove zgradice mogao si na njen krov postavit reflektor

I koje budale dadnu dozvolu da se ovdje igra tekma
Ja Europe i quatza
:urnebes:

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 11 okt 2022, 08:05

pupahava je napisao/la:
10 okt 2022, 20:28
Oooojhhha
Izgleda derbi u Zenici

Sigurno ce bit zapad
Moram bit misic mali
A ja Svrakindolac

Neutralac

Ja cu biti tamo na kraju zapada skroz
Gdje su bili Rođeni u finalu kupa

Ako hoces dođi tu i samo se drekni Svrakinooo i ja cu doci do tebe
Ako te netko opali sakom pri deranju tvom Svrakinooo ja necu doc do tebe

pupahava
Kontakt:

Post Postao/la pupahava » 11 okt 2022, 10:30

11 okt 2022, 08:05
pupahava je napisao/la:
10 okt 2022, 20:28
Oooojhhha
Izgleda derbi u Zenici

Sigurno ce bit zapad
Moram bit misic mali
A ja Svrakindolac

Neutralac

Ja cu biti tamo na kraju zapada skroz
Gdje su bili Rođeni u finalu kupa

Ako hoces dođi tu i samo se drekni Svrakinooo i ja cu doci do tebe
Ako te netko opali sakom pri deranju tvom Svrakinooo ja necu doc do tebe

zato i vodim badzu sa sobom da me cuva
godinama ganja ove iz Vranice da mu uplate zaostale

netko???? stipu to
u Seheru se ne koriste ustaske rijeci pashuka :bih:
Koševo širok greben
dođeš pošten, odeš je.ben

Fumble
Kontakt:

Post Postao/la Fumble » 11 okt 2022, 11:31

Gdje su pljuvači i hejteri? Peta zaredom evropska sedmica kako je delegiran :bih: Šta plavi kažu na ovo? :urnebes:
slika

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Combattente87, Hrammm1921, leo1946, maho_sa, MikiPirs i 57 gostiju.