AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Romagnoli13
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Romagnoli13 » 10 okt 2022, 18:34

Niko nije rekao da ekipa nema nedostatka i da fali tu još 3-4 igrača kako bi se išlo rame uz rame sa najjačima u Evropi. To je i Maldini rekao i mi to svi ovdje manje više pišemo. Trogodišnji ciklus je završen skudetom. Ove sezone počinje nova epizoda oporavka Milana. Temelji koji su postavljeni za najveće ciljeve su čvrsti. Klub ide u pravom smjeru i to je više nego očigledno.

Koliko i kako će novi vlasnici ulagati, ostaje da vidimo.Po meni, ostanak Maldinija je garancija da će biti znatno većih ulaganja u narednom periodu. Jer i prihodi su porasli za mizernih 170M na skoro 300M za prošlu sezonu, a novi ugovor sa Punom garantuje dodatnih 15-20M + pun stadion svaki meč i nadam se prolazak grupe, minimalno. Što bi značilo da je neki projektovani prihod za ovu sezonu trebao da pređe 330M eura.

To su ovako nagrubo neka pisanja na osnovu onoga što sam čitao na raznim portalima.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 10 okt 2022, 19:06

Imam osjećaj da pojedinci brkaju upravu i vlasnike, tako da je suvišno dalje diskutovati
Il Club più titolato al mondo!

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 10 okt 2022, 19:09

Sve si Rom.dobro objasnio i rekao za Eliot ali bi nesto dodao sto se tice Eliota i investicionih fondova, kad kupe firmu ili u nasem slucaju Milan oni srezu troskove ( u nasem slucaju plate, i transfere ) i peglaju racun, dovodeci firmu ili Milan u pozitivu ( ulaganje minimum )...ta ista firma se ili u nasem slucaju Milan prodaje kroz 2 do 3 godine sto su i uradili i uzimaju kes...kratkorocno gledajuci ta strategija od 2 ili 3 godine dala je rezultata ali pokazala i nedostatke da nam igraci najbolji odlaze besplatno...da skratim ova taktika Eliita dugorocno sigurno nece dati rezultata jer nema napretka Milan ili produktivnosti firme, jer bez ozbiljnjijih ulaganja ova ekipa ne moze vise naprijed ovo je maksimum i sto se tice trenera i igrackog kadra...ako se ovako nastavi najbolji igraci ce ici iz Milana besplatno ( klub nije u vrhu, nema ambicija ) sto smo vec vidjeli....

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 10 okt 2022, 19:37

memaga je napisao/la:
10 okt 2022, 17:04
OldFashioned je napisao/la:
10 okt 2022, 16:25
Drvlje i kamenje po forumašima koji su na ovaj mercato gledali realnim pogledom a ne maštom i polulažnim optimizmom.
Meni nije realan Marketo da prvak italije ulozi 40 mil.e, da zimski rok dovedes Lazetica za 5 mil e...da li je to realno? Da izgubis 4 prvotimca ( izvinjavam se ispricana prica )....al eto ocigledno nekim balvanima ovdje smeta kad covjek realno gleda, i onda kad se zijani drvlje i kamenje po Pioliju...
P S. Prije nekoliko postova sam isjecke iz knjige naveo ( neki balvani od forumasa vjerovatno knjige smatraju stranim tijelom ) primjer kako je Eliot odradio posao u Milanu i sta ocekivati dalje ako se ne bude ozbiljnije ulagalo...
Zato ti kažem, napadali su ovdje nekliko forumaša jer smo se pobunili zbog užasnog mercata.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 10 okt 2022, 19:38

Sto se tice M&M ja sam zadovoljan njihovim radom cak stovise dao bi im budzet preko 100 mil da vidim sta bi ucinili...sa druge strane ne kapiram da Maldini ne konta da je njegova velicina i autoritet nekim djelom iskoristeni u CIGANJANJU u pregovorima sa igracima...on stavlja svoj autoritet, ime, velicinu na raspolaganje nekome da ga iskoristava ( ne znam sta je u pitanju, ljubav prema Milanu, ili da napravi dobar CV ili nesto trece )...

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 10 okt 2022, 20:15

10 okt 2022, 19:37
memaga je napisao/la:
10 okt 2022, 16:25
Drvlje i kamenje po forumašima koji su na ovaj mercato gledali realnim pogledom a ne maštom i polulažnim optimizmom.
Meni nije realan Marketo da prvak italije ulozi 40 mil.e, da zimski rok dovedes Lazetica za 5 mil e...da li je to realno? Da izgubis 4 prvotimca ( izvinjavam se ispricana prica )....al eto ocigledno nekim balvanima ovdje smeta kad covjek realno gleda, i onda kad se zijani drvlje i kamenje po Pioliju...
P S. Prije nekoliko postova sam isjecke iz knjige naveo ( neki balvani od forumasa vjerovatno knjige smatraju stranim tijelom ) primjer kako je Eliot odradio posao u Milanu i sta ocekivati dalje ako se ne bude ozbiljnije ulagalo...
Zato ti kažem, napadali su ovdje nekliko forumaša jer smo se pobunili zbog užasnog mercata.
Ma ne napada niko nikoga ali odvadite malo. Jos cu jednom ponoviti, dva poraza od skoro 30 utakmica, mlada ekipa koja igra jako dobro, prihodi narasli... Pa mi Ligu prvaka nismo vidili 8 godina, i iz hendeka u kojem smo bili sad smo prvaci igramo tu Ligu prvaka. Jel neko ocekuje da je osvojimo? Ne kazem ni da ne treba kritikovati ali nije vala sve tako crno. Uzivajte malo vise...
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 10 okt 2022, 20:40

A ko je uopšte bio zadovoljan ovim merkatom? :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 10 okt 2022, 21:30

memaga je napisao/la:
Sto se tice finansija predlozio bi ti da ne pises o tome jer ne razumijes razliku izmedju prihoda, rashoda i dobiti ;) Tako da ne vidim tvoju poentu da nekoga nazivas balvanom i prozivas za citanje knjiga a ne znas osnove ekonomije ;)

slika

Kao sto je @koraj napisao ne daj boze da se doveo Nunez za 100 miliona. Vasa ocekivanja nisu realna i ovdje pisete o novcu kao da on pada s neba i da vlasnici mogu upumpati koliko god zele. Evo ti memaga konkretno spominjes drugima FM a ovdje pises o 40 miliona isto da su 4 KM a n 40 miliona eura.

Druga stvar ne moze se kriviti uprava kluba(Maldini i Masara) jer neko ne zeli uloziti pare za prelazni rok i pisao sam ranije da Elliot nije dosao da pravi Galaktikose vec da digne cijenu kluba i proda ga , a pogotovo nece ulagati niti odobravati velike operacije kad je u toku prodaja kluba.

Dovodjenje CDK je odlican posao a to ce vrijeme pokazati , Vranx i Thiaw bi se isto mogli ispostaviti kao dobri igraci, ali opet bolje dovesti nekog nego nikog. Eh sad sto se tice Kessiea , jeste otisao dzaba i vjerovatno su ga mogli prodati , ali bolje sto nisu jer ima velike zasluge za titulu prosle sezone i nadam se da neki forumasi primjete to.

I zadnja stvar Pioliju hvala za titulu prosle sezone , ali on je prosjecan italijanski trener i nije neko s kim ce Milan napredovati puno u Europi za Seria A je on trenutno ok solucija , ali ne i za Europska takmicenja. Milan ima sasvim ok grupu i jacu ekipu od Salzburga i Dinama i prolazak dalje ne bi trebao biti upitan ali vidjet cemo.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 10 okt 2022, 21:47

meepo je napisao/la:
10 okt 2022, 21:30
memaga je napisao/la:
Sto se tice finansija predlozio bi ti da ne pises o tome jer ne razumijes razliku izmedju prihoda, rashoda i dobiti ;) Tako da ne vidim tvoju poentu da nekoga nazivas balvanom i prozivas za citanje knjiga a ne znas osnove ekonomije ;)

slika

Kao sto je @koraj napisao ne daj boze da se doveo Nunez za 100 miliona. Vasa ocekivanja nisu realna i ovdje pisete o novcu kao da on pada s neba i da vlasnici mogu upumpati koliko god zele. Evo ti memaga konkretno spominjes drugima FM a ovdje pises o 40 miliona isto da su 4 KM a n 40 miliona eura.

Druga stvar ne moze se kriviti uprava kluba(Maldini i Masara) jer neko ne zeli uloziti pare za prelazni rok i pisao sam ranije da Elliot nije dosao da pravi Galaktikose vec da digne cijenu kluba i proda ga , a pogotovo nece ulagati niti odobravati velike operacije kad je u toku prodaja kluba.

Dovodjenje CDK je odlican posao a to ce vrijeme pokazati , Vranx i Thiaw bi se isto mogli ispostaviti kao dobri igraci, ali opet bolje dovesti nekog nego nikog. Eh sad sto se tice Kessiea , jeste otisao dzaba i vjerovatno su ga mogli prodati , ali bolje sto nisu jer ima velike zasluge za titulu prosle sezone i nadam se da neki forumasi primjete to.

I zadnja stvar Pioliju hvala za titulu prosle sezone , ali on je prosjecan italijanski trener i nije neko s kim ce Milan napredovati puno u Europi za Seria A je on trenutno ok solucija , ali ne i za Europska takmicenja. Milan ima sasvim ok grupu i jacu ekipu od Salzburga i Dinama i prolazak dalje ne bi trebao biti upitan ali vidjet cemo.

Zbog takvih kao sto si ti moram te nazvati BALVANOM, posto ja nemam osnove ekonomije a imam i vodim firmu uspjesno u inostranstvu....moj BALVANE moj Bosnjo, pojma ti nemas ni o cemu cak ne znas na koliko si rupa supalj, kad pogledam sta valjas po drugim temama tacno me stid bude sto navijas za Milan....
Nemam ja sa tobom sta raspravljati ni o ekonomiji ni o fudbalu....

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 10 okt 2022, 22:03

memaga je napisao/la:
10 okt 2022, 21:47
Zbog takvih kao sto si ti moram te nazvati BALVANOM, posto ja nemam osnove ekonomije a imam i vodim firmu uspjesno u inostranstvu....moj BALVANE moj Bosnjo, pojma ti nemas ni o cemu cak ne znas na koliko si rupa supalj, kad pogledam sta valjas po drugim temama tacno me stid bude sto navijas za Milan....
Nemam ja sa tobom sta raspravljati ni o ekonomiji ni o fudbalu....
Cim ti spominjes da upravljas firmom negdje vani , nazivas nekog blavanom i bosnjom pokazuje koliko si nesiguran i mislis da si bolji od ostalih i moras to pokazati tako sto ces da istaknes to ako neko ukaze na neke cinjenice tipa da ne znas sta je profit , a vodis firmu. Mogao bi da odgovorim uvredama ali nema potrebe da se spustam na tvoj nivo vec si sam sebe spustio dovoljno.

Kad se budes posao kao normalno ljudsko bice onda mozemo o fudbalu,ekonomiji itd ;) Ovako nema poente.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 10 okt 2022, 22:19

Sa normalnim ljudima ja pricam normalno, za balvanom moram na balvanski nacin, jer drugi nacin balvani ne razumiju...

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 10 okt 2022, 23:47

Izgleda da sam ja balvan jer sam mislio da su meepo i memaga ista osoba pa kontam što se svađa sam sa sobom.

Izvinite ali morao sam.

S druge ali ne bih baš ni rekao vedrije strane neka neko a mogu i svi napiše gdje gledate utakmice LP jer ovi moji streamovi iz nekog razloga više ne rade. Bio bih veoma zahvalan.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 11 okt 2022, 05:30

Beduin je napisao/la:
10 okt 2022, 17:27
ronaldo99 je napisao/la:
10 okt 2022, 17:05
Beduin je napisao/la:
10 okt 2022, 16:47

De baci nam te "drvlje i kamenje" postove, makar najbrutalnije.

Kad pokusavas biti pozitivan i ne osudjivati dok ne zavrsi transfer rok i ne vidis u kojem smjeru idu rezultati, odmah prozivka. A smeta vam kad vam se rekne da ste negativni, a da liga nije ni krenula.
Osvojis ligu, odmah se zaboravi.
Ne osvojis ligu, pljuje se po igracima i Upravi godinama.

A ono najzanimljivije, mi i dalje igramo dobro, osvajamo bodove, pobjedjujemo, samo 1 poraz protiv ponajbolje ekipe u ligi gdje smo ih razvalili, ali eto izgubili.

Druga stvar je sto bismo mi svi dovodili neka mega pojacanja, ali ne moze. Nema se toliko para.
Isto kao sto bi svako od nas drugacije igrace doveo pa nekad omanes, nekad ne. Razlika je samo u tome sto neko proziva forumase koji pogrijese, a neko ne. 👍
Tako je kolega, slazem se od -do, jedva se ceka nesto da se proziva prigovara, a ova ekipa je sampion italije

Ja i dalje kazem da ja vjerujem da mozemo i hocemo odbraniti titulu
Kako je bebica, jesil se "obiko" (sto bi stari rekli)? ❤️
Dobro masallah, jede place i spava :) uglavnom jos uvijek mi dopusta da gledam tekme Milana :)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 11 okt 2022, 05:57

celikmilan je napisao/la:
10 okt 2022, 23:47
Izgleda da sam ja balvan jer sam mislio da su meepo i memaga ista osoba pa kontam što se svađa sam sa sobom.

Izvinite ali morao sam.

S druge ali ne bih baš ni rekao vedrije strane neka neko a mogu i svi napiše gdje gledate utakmice LP jer ovi moji streamovi iz nekog razloga više ne rade. Bio bih veoma zahvalan.
Kodi
Il Club più titolato al mondo!

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 11 okt 2022, 10:51

Elliot dao budžet koji je dao, a M&M (vjerujem uz dogovore sa Piolijem) doveli igrače koje im je taj budžet omogogućio.
Tako da je Pioli (uz uticaj M&M ) stvorio tim. Nije najkvalitetnija generacija ,daleko od toga, ali mi djeluju bas kao pravi tim.
Pioli do Milana nije imao nikakve rezultate, ali mu se ne može umanjivati ovo što je napravio sa Milanom. Ja vjerujem da će on napraviti i rezultat u Ligi prvaka.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 okt 2022, 11:57

Pioli radi dobar posao, nema se tu šta raspravljati. Mislim da smo svi bili skeptični po pitanju njega kada je došao na klupu, mada sam ja lično bio skeptičan sve do proljetos kada nije osvojio Scudetto.

Sa osvajanjem titule je materijalizovao sve dobro što je uradio za 2,5 godine na klupi Milana, da nije bilo Scudetta sav taj njegov posao možeš okačiti mačku o rep.

Realno čovjek je napravio rezultat sa timom gdje nije dobio vrhunskog igrača u najboljim godinama, ma ne vrhunskog nije dobio dobrog igrača u najboljim godinama. Najbliži tome je Giroud koji je daleko od najboljih godina, ostalo je sve mlađarija koja je manje-više došla kao nedokazana na ovom nivou. Tim više treba cijeniti njegov uspjeh.

Što se Lige prvaka tiče, okej, mogao je bolje pogotovo taktički (rezultatski mu i ne zamjeram toliko) ali još uvijek nije previše razočarao, razočarenje će biti ako ne prođemo grupu ove sezone, neprolazak grupe prošle sezone za mene nije bio razočaranje u onakvoj konkurenciji.

PS: Imam neki čudan osjećaj, ako bi dobili Chelsea večeras mislim da bi onda dobili svaku tekmu do novembarske pauze :) Ogroman boost bi za ovu ekipu bile pobjede protiv Juventusa i Chelseaja u samo nekoliko dana.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 11 okt 2022, 12:01

Jednostavno proces prodaje kluba je došao u najgore moguće vrijeme. Elliott je odradio super posao, a RB je bukv tek došao. M&M se ništa ne pitaju u vezi finansija, i onu su poprilično nisko u hijerarhiji.
Vrlo malo je toliko fiskalno moćnih igrača koji mogu popraviti turbulentni milan iz 2010ih i pri tome još izdvajati debel budžet za transfere i plate. A takve svejedno samo interesuju popularnije ekipe otoka. Da nije ovako kako je, završili bi ko Inter ili Roma.
A to da se za 50ak milja ne može odraditi super rok je laž. Zadnjih 15ak godina BVBa i ovogodišnji napoli su najbolji primjer.
Unico amore sei!
❤️🖤

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 11 okt 2022, 12:03

Merkato je urađen kako je moglo se, svako od nas misli da bi moglo bolje, činjenica je da navijača 90% nije zadovoljno sa obavljenim. Ali na današnjem vaktu (vremenu) 40 miliona košta jedan prosječan igrač ili neki talent.
Isto tako, da budemo pošteni, Maldini ulaže svoj ugled u pregovorima. Kao da bi Theo došao u "raspali" Milan iz Reala. Pljuvali smo, ja prvi, Leaoa zbog qurtzobolje na terenu, većina bi Tonalia dala za dvije džambo pizze kako je igrao na početku. Ali zato mi sjedimo kući/poslu i komentarišemo dok Maldini i slični bave se poslom dovođenja igrača. Kada se sjetim ko je sve igrao i kakva smo poniženja kao navijači preživjeli. Zato sada uživam i čekam utakmice, znam da mogu razvaliti protivnika, mogu i izgubiti, ali postoji želja i glad za trofejima kod ovih igrača. To je ono što me drži, znam da će dati zadnji atom snage i pokušati da pobijede. Ko je zaslužan za to: Pioli, Zlatan, Maldini... boli me briga, jedino što znam da ću uživati. Pa ako i izgubiti se koja Bože moj...
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 11 okt 2022, 12:37

Evo 3+ za komentar!!!
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 11 okt 2022, 13:31

celikmilan je napisao/la:
10 okt 2022, 23:47
Izvinite ali morao sam.
Ma jok ne vodim ti ja firmu u inostranstvu. :)

40-50 miliona nije malo na danasnjem vaktu , a nije da Milan nije trosio i po 200 miliona pa zavrsavao van top 4. United svake godine skrsi bruku para na kojekakve igrace pa nigdje rezultata. Barcelona zadnji prelazni rok dovela bruku kvalitenih igraca pa opet ne mogu intera u LP dobiti. Juve je u zadnje 2 sezone potrosio vise nego Milan pa ih eno na sredini tabele. Moze se do sutra nabrajati. Prelazni rok nije bio uzasan s obzirom na okolnosti i 40-50 miliona nije malo novca. Svaki prelazni rok Milan je jaci i jaci.

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.