FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
54
20%
2. Borbu za Evropu
126
46%
3. Sredinu tabele
49
18%
4. Borbu za opstanak
43
16%

Ukupno glasova: 272

BorbenaGljiva
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BorbenaGljiva » 09 okt 2022, 12:37

Raonffa je napisao/la:
09 okt 2022, 12:22
Hajmo biti realni, ne možeš na klupi ostaviti igrača koji ima 3 gola i 6 asistencija, a komplet ekipa ti dala 18 golova, znači čovjek je bukvalno što namjestio što dao pola golova cijelog tima, a već smo prošli trećinu sezone.

Štila jeste spor, to nije upitno, ali kada je ovako produktivan sasvim sigurno se može istrpiti ta njegova tromost. Ima oko njega četiri igrača koja trče, nama je u principu trka najmanji problem.
Na 12 od 13 utakmica je igrao 85+ minuta. Ako me sjecanje ne vara on apsolutno nista nije uradio u zadnjih pola sata ili 20-ak minuta tih utakmica osim sto je fulio hejbet sansi.

Poenta je izvuci maksimum od svakog igraca. Stila moze dati ruke 60-ak minuta, +/-
Nja sa 2 pobjede na zadnjih deset tekmi je tri boda iza nas. Cirkus, realno.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 okt 2022, 12:39

BarbareZeljin je napisao/la:
09 okt 2022, 12:36
Stila u najboljim godinama nista brzi nije bio.
Tačno, starinski tip desetke.
BorbenaGljiva je napisao/la:
09 okt 2022, 12:37
Na 12 od 13 utakmica je igrao 85+ minuta. Ako me sjecanje ne vara on apsolutno nista nije uradio u zadnjih pola sata ili 20-ak minuta tih utakmica osim sto je fulio hejbet sansi.

Poenta je izvuci maksimum od svakog igraca. Stila moze dati ruke 60-ak minuta, +/-
Pa pazi slažem se ja sa tobom, nije sveto slovo da Štila mora igrati svaku utakmicu po 90 minuta, ali to je već pitanje za Edisa koji vrlo slabo mijenja.

Subašić sigurno može dati ruke, pogotovo na poziciji desetke, a eto Edis ga je ubio u pojam ove jeseni jer dečko nikako ne igra, a prošle polusezone nam je vjerovatno bio najbolji igrač.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 09 okt 2022, 12:51

Raonffa je napisao/la:
Hajmo biti realni, ne možeš na klupi ostaviti igrača koji ima 3 gola i 6 asistencija, a komplet ekipa ti dala 18 golova, znači čovjek je bukvalno što namjestio što dao pola golova cijelog tima, a već smo prošli trećinu sezone.

Štila jeste spor, to nije upitno, ali kada je ovako produktivan sasvim sigurno se može istrpiti ta njegova tromost. Ima oko njega četiri igrača koja trče, nama je u principu trka najmanji problem.

Liga je takva da s 3 dobra uvezana rezultata si gore ili 3 losa si dole..mi smo zaredali sad dobre rez pa smo u vrhu sad ako sastavimo koju losu pasti cemo sigueno na 5-6 mjesto..al to nama i odgovara jer nema favorita niko se nece bodovno odvojiti jer nema niko kontinuitet osim zrinje..tako da borba za europu ce biti jaca nego ikad sigurno, bitno nam je na zimu biti u vrhu i pratiti 2 i 3 mjesto bodovno, a onda abd dovesti jos kojeg igraca i casno se potuci. Nista mi nismo bolji od konkurenata, ali nisu ni oni od nas.

BorbenaGljiva
Kontakt:

Post Postao/la BorbenaGljiva » 09 okt 2022, 12:52

BarbareZeljin je napisao/la:
09 okt 2022, 12:35
09 okt 2022, 12:16
Stilic moze pomoci protiv "slabijih" ekipa, protiv Zrinjskog, Nja se nije vidio. Jednostavno je prespor. Logicno bi bilo da pocinje protiv ekipa ala Igmana, Posusja i ostalih, a da ulazi zadnjih pola sata, odmoran, protiv ekipa tipa Zrinjski, Nja. Ali avaj, od toga neJma nista, Edis je previse tvrdoglav da tako nesto uradi.

Nezasluzen poraz i bezvezno rasipanje bodova.

Vidjecemo gdje smo nakon Sirokog,,Veleza, Tuzle, Borca i Nja.

Malic i Beca zajebali gol, a onda nas je Stilic zakucao. Covjek NE MOZE igrati 80+ minuta. To i slijepac vidi, Edis naravno ne vidi.
Buraz kad ti je napadac Haracic,a partner u vezi Beca. Da si Pirlo,Toti,Xavi,izgledao bi beskorisno na terenu.
Kako Drina uz Cocu izgleda vrhunski.
Sinoc si bukvalno sa 3 igraca,necu reci manje,ali 3 katastrofalna igraca,izdominirao najjacu ekipu. Nas najveci problem je manjak kvaliteta na par pozicija i kontinuitet.
A te price Stila ne moze. Pusti ba to.
Evo Samira Bekrica,od 2015 prozivaju da je star i da nemoze.
Ako ne gledamo ono sinoc,kad god je usao bilo minut i poluvreijeme bio je bokji od svih nasih veznjaka.
Cijelu utakmicu ne moze, jbg. To se bas vidi. Spor, trom, usporava napade.

Zamisli da imamo nekog pokretljivijeg igraca u tandemu sa Santosom i Amoahom. To bi bas drama bila, ali avaj, ne moze sve.

Sto se tice Haracica, njega je Edis "trazio", a sada mu **** mater nakon svakog dodira sa loptom dok on licno nije htio da dovedemo onog malog pitara Hadzica, sto je igrao u Mladosti, sada igra u Radomlju. Dva puta se nudio, Edis odbio. Jos nekoliko napadaca je on licno odbio. Nema vadjenja na ekipu. Kako Siroki svake godine skucka ekipu nakon sto im svi zivi prvotimci odu.

Beca je bio vise nego korektan pod onom ublehom Ivkovicem. Nesto se desilo, ocito. Ovaj bas i nije pedagog nit vjeruje mladim igracima, to je barem jasno.

Slazem se za Bekrica, prvi ja sam govorio da je gotov ima 5 - 6 godina, a kao sto kazes bolji od vecine u ligi, samo ga godine malo jebu :rol:

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 09 okt 2022, 13:00

Može li Subašić igrati umjesto Beće?

Ako ne može on, igraću ja. Za beću sam Ze Roberto.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

BorbenaGljiva
Kontakt:

Post Postao/la BorbenaGljiva » 09 okt 2022, 13:01

Azzuri je napisao/la:
09 okt 2022, 12:51
Raonffa je napisao/la:

Liga je takva da s 3 dobra uvezana rezultata si gore ili 3 losa si dole..mi smo zaredali sad dobre rez pa smo u vrhu sad ako sastavimo koju losu pasti cemo sigueno na 5-6 mjesto..al to nama i odgovara jer nema favorita niko se nece bodovno odvojiti jer nema niko kontinuitet osim zrinje..tako da borba za europu ce biti jaca nego ikad sigurno, bitno nam je na zimu biti u vrhu i pratiti 2 i 3 mjesto bodovno, a onda abd dovesti jos kojeg igraca i casno se potuci. Nista mi nismo bolji od konkurenata, ali nisu ni oni od nas.
Ne sporim i slazem se, samo kazem da se Stiliceva minutaza moze i mora bolje i pametnije iskoristiti. Covjek NE MOZE igrati 85+ minuta i biti produktivan. Bezveze uzima mjesto nekom drugom igracu barem 20+ minuta po utakmici. To svi vide, osim Edisa.

Edis ima ruzan obicaj da gura neke igrace do iznemoglosti. U proslom mandatu je sprzio ekipu u kojoj je imao Miru i Lendrica u top formi i na kraju u zadnja tri kola popusio Europu. Nadam se da je nesto naucio iz toga. Mada sumnjam da jeste.

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 09 okt 2022, 13:20

09 okt 2022, 13:01
Azzuri je napisao/la:
09 okt 2022, 12:51

Ne sporim i slazem se, samo kazem da se Stiliceva minutaza moze i mora bolje i pametnije iskoristiti. Covjek NE MOZE igrati 85+ minuta i biti produktivan. Bezveze uzima mjesto nekom drugom igracu barem 20+ minuta po utakmici. To svi vide, osim Edisa.

Edis ima ruzan obicaj da gura neke igrace do iznemoglosti. U proslom mandatu je sprzio ekipu u kojoj je imao Miru i Lendrica u top formi i na kraju u zadnja tri kola popusio Europu. Nadam se da je nesto naucio iz toga. Mada sumnjam da jeste.
Slazem se, mora vise rotirati..pa i Amoah i Santos a pogotovo Santos igra svaku 90 minuta, pa moze ih nekad zarotirati ili ostaviti nekog i na klupi pa na poluvremenu zamjeniti, cisto malo nepredvidivosti..zamisli Santosa ili Amoaha svjezeg na umornu obranu..

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 09 okt 2022, 13:42

Imal ko statistiku od jučer?

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 09 okt 2022, 13:45

Jeli zvacnicno da nas je juce bilo 10400?

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 09 okt 2022, 14:40

Vi gori od gljive. Dijete neko ne zna o čemu piše. Stila je mozak ove ekipe i mora igrati svaku utakmicu. Tu rasprava ne postoji..

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 okt 2022, 14:47

Ejnur je napisao/la:
09 okt 2022, 13:45
Savez kaže 10.428
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Jugjesamojedan
Kontakt:

Post Postao/la Jugjesamojedan » 09 okt 2022, 14:48

Hulahopka je napisao/la:
09 okt 2022, 14:40
Vi gori od gljive. Dijete neko ne zna o čemu piše. Stila je mozak ove ekipe i mora igrati svaku utakmicu. Tu rasprava ne postoji..
Apsolutno, nemamo nikog da zamjeni Beću, a oni bi mijenjali Štilu, nego može li mi neko srediti da po potrebi zaigram umjesto Beće, isto smo godište, a tvrdim da sam i jači i brži i efikasniji.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 09 okt 2022, 14:48

Ejnur je napisao/la:
09 okt 2022, 13:45
m:tel Premijer liga BiH 22/23
FK ŽELJEZNIČAR - HŠK ZRINJSKI (0 : 1) 0 : 1
Datum: 08.10.2022 17:00
Stadion: Stadion Grbavica - Sarajevo
Gledalaca: 10428
Sudija: Peljto Irfan (Sarajevo)
A1: Novalić Arnel (Doboj) | A2: Čolić Josip (Kupres)
Delegat: Milošević Mirko (Zvornik)
Posmatrač suđenja: Lacić Niko (Brčko)

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 09 okt 2022, 15:11

Jugjesamojedan je napisao/la:
09 okt 2022, 14:48
Hulahopka je napisao/la:
Apsolutno, nemamo nikog da zamjeni Beću, a oni bi mijenjali Štilu, nego može li mi neko srediti da po potrebi zaigram umjesto Beće, isto smo godište, a tvrdim da sam i jači i brži i efikasniji.
Ma dijete nema blage o čemu piše,najgore što je uporan u svojim glupostima. Dzaba je kad se to pravilo mora ispostovati, a da će Beca i Drina biti neki igrači to budala zna da nece. Drina je ala Osmankovic. A Beca je nešto kao Osmanovic.
Samo je razlika što se Drina trudi, a Becu boli chuna. Setka se po terenu kao neka žena.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 09 okt 2022, 15:23

Pokazali su da mogu sa svima. Idemo se tuc i dalje pa sta bude. Nas sudije godinama handre nije to nista novo. Sta smo sebi dopustili to je zalosno.
Od igraca imamo sto imamo, mozemo se tuc za Evropu to je svima jasno. U sirokom mozemo ostat bez poraza i to bi bilo dobro.
Bravo Manikaci
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 09 okt 2022, 15:33

Bukvalno nam naplatiše bodove iz Mostara, gdje su oni trebali riješiti utakmicu u prvom poluvremenu, a onda sretni preokret.. sinoć mi zaslužili pobjedu, a oni uzeše.
Nadam se da će se nama sad Široki vratiti, gdje nisu šanse napravili do gola u 95oj..

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 09 okt 2022, 19:44

Nemojte na Štilu. Treba on i te kako ovoj ekipi. I po meni, ako dobro vidim i znam, a pratim ga cijelu karijeru, on trči i bori se kao rijetko kada u svojoj karijeri. Brzinu nije nikada imao, ali imao je brzinu reakcije, pokreta, razmišljanja. Po meni tu je pao, i tu leži razlog za sporije reakcije prilikom odigravanja nekih lopti, a posebno nekih šuteva (zicera) koje je on nekada lagano rješavao, a u ovoj polusezoni ih je sigurno 5-6 promašio.

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 09 okt 2022, 20:11

Hulahopka je napisao/la:
Po čemu je štila mozak ove ekipe? Daj mene da igram pa ću i ja tako biti mozak. Za tebe je neki drugi sport.
1921!

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 09 okt 2022, 20:19

Kad se navlaci mak na konac
Asistencija Štilića za Amoaha protiv Igmana 74' minut

Statistika ne laže 3 gola i 6 asistencija, a zabili 18 golova, znaci 50% učinak Štilića. Bukvalno Štilić 50% ostatak ekipe 50%
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 09 okt 2022, 20:32

BiHSportman je napisao/la:
09 okt 2022, 20:11
Hulahopka je napisao/la:
Po čemu je štila mozak ove ekipe? Daj mene da igram pa ću i ja tako biti mozak. Za tebe je neki drugi sport.
Ma ja ba. Ti bi bio bolji. Nisi na fizičkom.igrom lopte Al si bolji.. Ti možeš u prijateljskoj isto debitirati umjesto Bilbije :urnebes: :urnebes:

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.