Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Harise
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Harise » 07 okt 2022, 23:55

Wanderson je napisao/la:
08 nov 2021, 23:24
Said Hamulic 21g najbolji strijelac litvanskog prvenstva.
Zanimljiv igrac.

Post je od 8 novembra 2021 :bow:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 08 okt 2022, 00:25

Insteresantno da sve golove zabija desnom nogom, cini se da mu lijeva nije bas efikasna, da bi bio Dzeko mora i taj segment popraviti :mrgreen: ali obecavajuje djeluje, brz je, jak, agresivan, nepredvidiv, fino se snalazi i otkriva, imao sam utisak da su ga saigraci lose ispratili u par navrata gdje je mogao dobiti loptu, a nije, bas se cini gladan golova.

Nije bitno to ko ga je prvi spomenuo, vaznije je to da od nas ovdje krecu pisanja vijesti po fb stranicama i portalima, mi smo zajednica koju ti prate i kojima smo izvor. Veceras je masa stranica prenijela vijest o njemu jer smo ga mi ovdje spominjali. :bih:

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 08 okt 2022, 00:49

Treba ga odmah zvati + 2-3 nova igraca. godinama zove se igraci koji 90% igraju bez veze. treba vise poceti na buducnost gledati.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 08 okt 2022, 09:56

Ne treba se sad zalijetati kada je u pitanju ovaj Hamulic..ocito je da momak ima fizicke i tehnicke predispozicije ali treba tu jos puno raditi da bi mogao pomoci repki u narednom periodu ali sasvim sigurno treba ga pozvat sto prije da napreduje uporedo i reprezentativna karijera s klupskom i da bi se sto prije razvio do jos veceg nivoa.

Bitno je pomenuti da je Benjamin Kanuric odigrao 76 minuta za Arminiu Bielefd sto je sasvim pristojna minutaza za jednog devetnaesgodisnjaka u jednoj jako ozbiljnoj ligi.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 08 okt 2022, 10:07

Harise je napisao/la:
07 okt 2022, 23:55
Wanderson je napisao/la:
08 nov 2021, 23:24
Said Hamulic 21g najbolji strijelac litvanskog prvenstva.
Zanimljiv igrac.

Post je od 8 novembra 2021 :bow:
Ima i jedan poduzi video iz Litvanije koji nisam stavio ovdje. Tamo se pokazao kao pravo krilo i igrac za nesto vise.

Jos jedan igrac na kojeg treba obratiti paznju je stoper Muhamedbegovic iz Dunajske Strede, mogao bi ubrzo u jacu ligu, ljevak 98god.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 okt 2022, 11:31

Ovo donekle podsjeća na razvoj događaja sklapanja one najbolje generacije kada smo u par godina dobili jako kvalitetne reprezentativce iz dijaspore (Salihovic, Ibisevic, Pjanic, Medunjanin, Lulic, Misimovic, Mujdza, Begovic, Kolasinac, Bicakcic itd.).
Nakon toga smo imali višegodišnju "rupu" kada su u pitanju potencijalni kvalitetni reprezendativci. Tu i tamo bi se pojavilo koje ime ali ništa specijalno.

Ali evo zadnje 2 godine otvorilo se tu dosta potencijalnih imena koja bi mogla biti budućnost naše reprezentacije. Neka smo već realizovali (Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Nalic...tu su sada i Dedic, Gazibegovic, Šarić, Demirovic, Hadziahmetovic...) a neka treba pokušati čim prije (Jasic, Hamulic, Huseinbašić, Kovačević...ovo su imena koja bi sad bila u prvih 11 ili prve opcije s klupe...plus Huskovic, Muharemović, Smajic i da ne nabrajam)...
Dakle, mogli bismo u periodu 2020-2024 sklopiti izuzetno kvalitetnu ekipu ako se neke stvari posloze (da napreduju u svojim karijerama i odluče se igrati za nas).
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 08 okt 2022, 11:45, ukupno mijenjano 1 put.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 08 okt 2022, 11:41

Harise je napisao/la:
07 okt 2022, 23:42
Da budemo svi iskreni @Wanderson je medju prvima bio koji ga hvalio Hamulica dok je još igrao u Litvanjskoj ligi i sad rastura u Poljskoj ligi, opet dokaze njegovo znanje. Meni je zaista drago za ovog momka i zao mi je što nema Zolotica koji igra strašnu sezonu u Portugal, Hajradinovica, Rahmanovica, Kikanovica, Jasica, Mujakica. Jedan Duljevic hajmo rec sijedi na tribinu kod "cvajtaš" dok jedan Huseinbasic redovno dobiva minutazu u Kölnu.
Prvi ga spomenuo @TopRemove. Ali kao sto rece @Sheyi nije ni bitno ko je prvi bio. Bitno je da zatvorimo donekle rupu koju ce ostaviti Dzeko za 3-4 godine.
TopRemove je napisao/la:
24 okt 2021, 23:05
Said Hamulić sa 15 golova prvi strijelac litvanske lige sa samo 20 godina, zna li neko nešto više o momku?
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 08 okt 2022, 12:49

hurem je napisao/la:
08 okt 2022, 11:31
Ovo donekle podsjeća na razvoj događaja sklapanja one najbolje generacije kada smo u par godina dobili jako kvalitetne reprezentativce iz dijaspore (Salihovic, Ibisevic, Pjanic, Medunjanin, Lulic, Misimovic, Mujdza, Begovic, Kolasinac, Bicakcic itd.).
Nakon toga smo imali višegodišnju "rupu" kada su u pitanju potencijalni kvalitetni reprezendativci. Tu i tamo bi se pojavilo koje ime ali ništa specijalno.

Ali evo zadnje 2 godine otvorilo se tu dosta potencijalnih imena koja bi mogla biti budućnost naše reprezentacije. Neka smo već realizovali (Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Nalic...tu su sada i Dedic, Gazibegovic, Šarić, Demirovic, Hadziahmetovic...) a neka treba pokušati čim prije (Jasic, Hamulic, Huseinbašić, Kovačević...ovo su imena koja bi sad bila u prvih 11 ili prve opcije s klupe...plus Huskovic, Muharemović, Smajic i da ne nabrajam)...
Dakle, mogli bismo u periodu 2020-2024 sklopiti izuzetno kvalitetnu ekipu ako se neke stvari posloze (da napreduju u svojim karijerama i odluče se igrati za nas).
Slazem se, ali nije to jedini problem. U našem Savezu ima toliko nesposobni ljude a biraju godinama igraće. Ne kontnam sto mora svaki put na spisku kod svakog selekora 3 šestice i 5 osmice veznom redu bez desetke. Ja ne kontam što se godinama fosira na igraće kao Cimirota, Gojaka, Danilovica, Civica, Milicevica, Loncara, Susica, Duljevica idt. Svako ovdje zna da je trenutno Huseinbasic jaci od Duljevica, Jasic od Civica. Zolotic i Mujakic od Sanicanina i Milicevica dokaz je u kakvu ligu igraju. Kako je moguce da jedan Hajradinovic i Rahmanovic nema mijesta u reprezentaciji i zato imaju Cimirot, Danilovic, Gojak sva trojca nemaju nula kvaliteta prema njih. Cak bi bio Gigovic veći pojacanje od ovi trojca.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 08 okt 2022, 13:33

Zato sto je Huseinbasic tek prije par sedmica poceo igrati ozbiljan fudbal. Neces ga zvati iz cetvrte lige.
Sve ostali nabrojani poput Milicevica, Mujakica itd nisu ozbiljne opcije i nemaju sta da traze u ekipi. Nisam pristalica Tute ali sto se tice poziva Huseinbasicu nema mu se sta prigovoriti. Hamulic je isto tek sad poceo igrati koliko toliko ozbiljan fudbal. Tako i da to nije greska bila. S vremenom ce otpasti Milicevic, Duljevic itd cim se ovi mladi pokazu u klubu a ima kandidata.

Ono sto se Tuti i onom sto igrace vodi na cevape moze prigovoriti je da ne rade na slucaju Jasic.
Omic, Kanuric, Huskovic nisu slucaj za Tutu.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 08 okt 2022, 13:46

Maestro je napisao/la:
08 okt 2022, 11:41
Harise je napisao/la:
07 okt 2022, 23:42
Da budemo svi iskreni @Wanderson je medju prvima bio koji ga hvalio Hamulica dok je još igrao u Litvanjskoj ligi i sad rastura u Poljskoj ligi, opet dokaze njegovo znanje. Meni je zaista drago za ovog momka i zao mi je što nema Zolotica koji igra strašnu sezonu u Portugal, Hajradinovica, Rahmanovica, Kikanovica, Jasica, Mujakica. Jedan Duljevic hajmo rec sijedi na tribinu kod "cvajtaš" dok jedan Huseinbasic redovno dobiva minutazu u Kölnu.
Prvi ga spomenuo @TopRemove. Ali kao sto rece @Sheyi nije ni bitno ko je prvi bio. Bitno je da zatvorimo donekle rupu koju ce ostaviti Dzeko za 3-4 godine.
TopRemove je napisao/la:
24 okt 2021, 23:05
Said Hamulić sa 15 golova prvi strijelac litvanske lige sa samo 20 godina, zna li neko nešto više o momku?
Tako je :salut:

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 08 okt 2022, 21:22

Maestro je napisao/la:
08 okt 2022, 13:33
Zato sto je Huseinbasic tek prije par sedmica poceo igrati ozbiljan fudbal. Neces ga zvati iz cetvrte lige.
Sve ostali nabrojani poput Milicevica, Mujakica itd nisu ozbiljne opcije i nemaju sta da traze u ekipi. Nisam pristalica Tute ali sto se tice poziva Huseinbasicu nema mu se sta prigovoriti. Hamulic je isto tek sad poceo igrati koliko toliko ozbiljan fudbal. Tako i da to nije greska bila. S vremenom ce otpasti Milicevic, Duljevic itd cim se ovi mladi pokazu u klubu a ima kandidata.

Ono sto se Tuti i onom sto igrace vodi na cevape moze prigovoriti je da ne rade na slucaju Jasic.
Najcesce se ne slazem s tobom, ali ovo je na mjestu potpuno. Trezvenije razmisljanje nam je generalno svima potrebno, ne moze reprezentacija imati 100 igraca u opticaju.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 08 okt 2022, 22:12

izdzezveubrazil je napisao/la:
08 okt 2022, 21:22
Maestro je napisao/la:
08 okt 2022, 13:33

Najcesce se ne slazem s tobom, ali ovo je na mjestu potpuno. Trezvenije razmisljanje nam je generalno svima potrebno, ne moze reprezentacija imati 100 igraca u opticaju.
Ja trazim u reprezentaciju one koji su kvalitetni. I rekao sam jucer da je to od ovi sto nemaju papire jedino Jasic. Mozda jos Gigovic ali nije pod moranje. Sve ostalo nije reprezentativni nivo. Trazio sam Masica i mislim s pravom. Igra Bundesligu i ima mjesta na spisku Srbije. Znaci nisam promasio s tim. Sto se tice ovi sto su vec nasi ima par kandidata koji se trebaju probati. Tu mislim na Huseinbasica, Hamulica i eventualno Kikanovica. Ali sva tri nabrojana se ne mogu Tuti nabiti na nos za prijasnje pozive. Jer tad nisu bili opcije za poziv. Jedan igrao cetvrtu ligu a drugi tek poceo igrati ozbiljan fudbal. Na iducim pozivima bi vec trebali biti tu. To prvi Hamulic a i Huseinbasic ukoliko nastavi skupljati minute.
Ja Tutu vise kritikujem radi poziva igracima poput Milicevica, Duljevica, Gojaka itd koji su tu a nema korist od isti. Ali valjda bude srece i nestanu kada se novi pojave.
To sto me neki Tutini navijaci napadaju bas me briga. Za to ima lista gnjavatora. :bih:

Tuta Petrov

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 09 okt 2022, 09:39

Jasic god 19 pozicije (RB, LB)
Huskovic god 19 pozicije (CF, LW, RW)
Hamulic god 21 pozicije (LW CF)
Huseinbasic god 21 pozicije (CM, AM, DM)
Kikanovic god 22 pozicije (LW, CF, AM)
Kovacevic god 24 pozicije (GK)
Ivan Sunjic god 26 pozicije (DM,CM)

Evo 7 igraca, sjajna buducnost ako se pozovu :bih:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 09 okt 2022, 10:58

Sheyi je napisao/la:
05 okt 2022, 13:07

Poslao je Misketu? :mrgreen:
Prošli mjesec je AEK poslao ponudu of milion eura, mislim da hoće transfer u evropu.

⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 09 okt 2022, 11:25

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
09 okt 2022, 10:58
Sheyi je napisao/la:
05 okt 2022, 13:07

Poslao je Misketu? :mrgreen:
Prošli mjesec je AEK poslao ponudu of milion eura, mislim da hoće transfer u evropu.

Realno i vrijeme mu je za Evropu za iskorak. Koliko bi mu samo pomogao jedan poziv u repku i jedna odigrana utakmica jer realno momak ima kvalitet npr u usporedbi na neke druge nase igrace na toj poziciji...i sto je najbitnije ima predispozocije za napredak.

Sjecam se tako kada je Vedo dosao iz amerike s nekog koledza totalni anonimus bio i poslije onog majstorskog gola Sloveniji ide dolazak u Evropu tacnije u PSG...i pocetak jedne velike karijere.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 09 okt 2022, 15:39

SanaBosna je napisao/la:
09 okt 2022, 09:39

niko nista ne zna za Kovačevića?

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 09 okt 2022, 16:40

SanaBosna je napisao/la:
09 okt 2022, 09:39

Sahinovic iz FKS je bolji nego sto je Kova bio u njegovim godinama, nadam se da ce napravit sto prije pametan transfer, strasan potencijal.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 09 okt 2022, 16:55

Evo Huseinbasica i danas od 60 min u derbiju

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 09 okt 2022, 17:19

Bome fino se snasao :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], bordobijeli, dedo26, Google Adsense [Bot], invincible1921, Majestic-12 [Bot], Proximic, riki46, soxx i 72 gosta.