Post je od 8 novembra 2021

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Ima i jedan poduzi video iz Litvanije koji nisam stavio ovdje. Tamo se pokazao kao pravo krilo i igrac za nesto vise.
Prvi ga spomenuo @TopRemove. Ali kao sto rece @Sheyi nije ni bitno ko je prvi bio. Bitno je da zatvorimo donekle rupu koju ce ostaviti Dzeko za 3-4 godine.Harise je napisao/la: ↑07 okt 2022, 23:42Da budemo svi iskreni @Wanderson je medju prvima bio koji ga hvalio Hamulica dok je još igrao u Litvanjskoj ligi i sad rastura u Poljskoj ligi, opet dokaze njegovo znanje. Meni je zaista drago za ovog momka i zao mi je što nema Zolotica koji igra strašnu sezonu u Portugal, Hajradinovica, Rahmanovica, Kikanovica, Jasica, Mujakica. Jedan Duljevic hajmo rec sijedi na tribinu kod "cvajtaš" dok jedan Huseinbasic redovno dobiva minutazu u Kölnu.
Slazem se, ali nije to jedini problem. U našem Savezu ima toliko nesposobni ljude a biraju godinama igraće. Ne kontnam sto mora svaki put na spisku kod svakog selekora 3 šestice i 5 osmice veznom redu bez desetke. Ja ne kontam što se godinama fosira na igraće kao Cimirota, Gojaka, Danilovica, Civica, Milicevica, Loncara, Susica, Duljevica idt. Svako ovdje zna da je trenutno Huseinbasic jaci od Duljevica, Jasic od Civica. Zolotic i Mujakic od Sanicanina i Milicevica dokaz je u kakvu ligu igraju. Kako je moguce da jedan Hajradinovic i Rahmanovic nema mijesta u reprezentaciji i zato imaju Cimirot, Danilovic, Gojak sva trojca nemaju nula kvaliteta prema njih. Cak bi bio Gigovic veći pojacanje od ovi trojca.hurem je napisao/la: ↑08 okt 2022, 11:31Ovo donekle podsjeća na razvoj događaja sklapanja one najbolje generacije kada smo u par godina dobili jako kvalitetne reprezentativce iz dijaspore (Salihovic, Ibisevic, Pjanic, Medunjanin, Lulic, Misimovic, Mujdza, Begovic, Kolasinac, Bicakcic itd.).
Nakon toga smo imali višegodišnju "rupu" kada su u pitanju potencijalni kvalitetni reprezendativci. Tu i tamo bi se pojavilo koje ime ali ništa specijalno.
Ali evo zadnje 2 godine otvorilo se tu dosta potencijalnih imena koja bi mogla biti budućnost naše reprezentacije. Neka smo već realizovali (Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Nalic...tu su sada i Dedic, Gazibegovic, Šarić, Demirovic, Hadziahmetovic...) a neka treba pokušati čim prije (Jasic, Hamulic, Huseinbašić, Kovačević...ovo su imena koja bi sad bila u prvih 11 ili prve opcije s klupe...plus Huskovic, Muharemović, Smajic i da ne nabrajam)...
Dakle, mogli bismo u periodu 2020-2024 sklopiti izuzetno kvalitetnu ekipu ako se neke stvari posloze (da napreduju u svojim karijerama i odluče se igrati za nas).
Tako jeMaestro je napisao/la: ↑08 okt 2022, 11:41Prvi ga spomenuo @TopRemove. Ali kao sto rece @Sheyi nije ni bitno ko je prvi bio. Bitno je da zatvorimo donekle rupu koju ce ostaviti Dzeko za 3-4 godine.Harise je napisao/la: ↑07 okt 2022, 23:42Da budemo svi iskreni @Wanderson je medju prvima bio koji ga hvalio Hamulica dok je još igrao u Litvanjskoj ligi i sad rastura u Poljskoj ligi, opet dokaze njegovo znanje. Meni je zaista drago za ovog momka i zao mi je što nema Zolotica koji igra strašnu sezonu u Portugal, Hajradinovica, Rahmanovica, Kikanovica, Jasica, Mujakica. Jedan Duljevic hajmo rec sijedi na tribinu kod "cvajtaš" dok jedan Huseinbasic redovno dobiva minutazu u Kölnu.
Najcesce se ne slazem s tobom, ali ovo je na mjestu potpuno. Trezvenije razmisljanje nam je generalno svima potrebno, ne moze reprezentacija imati 100 igraca u opticaju.Maestro je napisao/la: ↑08 okt 2022, 13:33Zato sto je Huseinbasic tek prije par sedmica poceo igrati ozbiljan fudbal. Neces ga zvati iz cetvrte lige.
Sve ostali nabrojani poput Milicevica, Mujakica itd nisu ozbiljne opcije i nemaju sta da traze u ekipi. Nisam pristalica Tute ali sto se tice poziva Huseinbasicu nema mu se sta prigovoriti. Hamulic je isto tek sad poceo igrati koliko toliko ozbiljan fudbal. Tako i da to nije greska bila. S vremenom ce otpasti Milicevic, Duljevic itd cim se ovi mladi pokazu u klubu a ima kandidata.
Ono sto se Tuti i onom sto igrace vodi na cevape moze prigovoriti je da ne rade na slucaju Jasic.
Omic, Kanuric, Huskovic nisu slucaj za Tutu.
Ja trazim u reprezentaciju one koji su kvalitetni. I rekao sam jucer da je to od ovi sto nemaju papire jedino Jasic. Mozda jos Gigovic ali nije pod moranje. Sve ostalo nije reprezentativni nivo. Trazio sam Masica i mislim s pravom. Igra Bundesligu i ima mjesta na spisku Srbije. Znaci nisam promasio s tim. Sto se tice ovi sto su vec nasi ima par kandidata koji se trebaju probati. Tu mislim na Huseinbasica, Hamulica i eventualno Kikanovica. Ali sva tri nabrojana se ne mogu Tuti nabiti na nos za prijasnje pozive. Jer tad nisu bili opcije za poziv. Jedan igrao cetvrtu ligu a drugi tek poceo igrati ozbiljan fudbal. Na iducim pozivima bi vec trebali biti tu. To prvi Hamulic a i Huseinbasic ukoliko nastavi skupljati minute.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑08 okt 2022, 21:22Najcesce se ne slazem s tobom, ali ovo je na mjestu potpuno. Trezvenije razmisljanje nam je generalno svima potrebno, ne moze reprezentacija imati 100 igraca u opticaju.Maestro je napisao/la: ↑08 okt 2022, 13:33Zato sto je Huseinbasic tek prije par sedmica poceo igrati ozbiljan fudbal. Neces ga zvati iz cetvrte lige.
Sve ostali nabrojani poput Milicevica, Mujakica itd nisu ozbiljne opcije i nemaju sta da traze u ekipi. Nisam pristalica Tute ali sto se tice poziva Huseinbasicu nema mu se sta prigovoriti. Hamulic je isto tek sad poceo igrati koliko toliko ozbiljan fudbal. Tako i da to nije greska bila. S vremenom ce otpasti Milicevic, Duljevic itd cim se ovi mladi pokazu u klubu a ima kandidata.
Ono sto se Tuti i onom sto igrace vodi na cevape moze prigovoriti je da ne rade na slucaju Jasic.
Omic, Kanuric, Huskovic nisu slucaj za Tutu.
Prošli mjesec je AEK poslao ponudu of milion eura, mislim da hoće transfer u evropu.
Realno i vrijeme mu je za Evropu za iskorak. Koliko bi mu samo pomogao jedan poziv u repku i jedna odigrana utakmica jer realno momak ima kvalitet npr u usporedbi na neke druge nase igrace na toj poziciji...i sto je najbitnije ima predispozocije za napredak.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑09 okt 2022, 10:58Prošli mjesec je AEK poslao ponudu of milion eura, mislim da hoće transfer u evropu.
niko nista ne zna za Kovačevića?SanaBosna je napisao/la: ↑09 okt 2022, 09:39Jasic god 19 pozicije (RB, LB)
Huskovic god 19 pozicije (CF, LW, RW)
Hamulic god 21 pozicije (LW CF)
Huseinbasic god 21 pozicije (CM, AM, DM)
Kikanovic god 22 pozicije (LW, CF, AM)
Kovacevic god 24 pozicije (GK)
Ivan Sunjic god 26 pozicije (DM,CM)
Evo 7 igraca, sjajna buducnost ako se pozovu![]()
Sahinovic iz FKS je bolji nego sto je Kova bio u njegovim godinama, nadam se da ce napravit sto prije pametan transfer, strasan potencijal.SanaBosna je napisao/la: ↑09 okt 2022, 09:39Jasic god 19 pozicije (RB, LB)
Huskovic god 19 pozicije (CF, LW, RW)
Hamulic god 21 pozicije (LW CF)
Huseinbasic god 21 pozicije (CM, AM, DM)
Kikanovic god 22 pozicije (LW, CF, AM)
Kovacevic god 24 pozicije (GK)
Ivan Sunjic god 26 pozicije (DM,CM)
Evo 7 igraca, sjajna buducnost ako se pozovu![]()
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], bordobijeli, dedo26, Google Adsense [Bot], invincible1921, Majestic-12 [Bot], Proximic, riki46, soxx i 72 gosta.