FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

samosarajvo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la samosarajvo » 14 feb 2011, 23:52

pardon je napisao/la:
johnnyHZ je napisao/la:
pardon je napisao/la:Postoji buraz, DA POSTOJI IGRAC KOJI VOLI SVOJE SARAJEVO VISE NEGO BILO KAKVE PARE!!! Kad je otisao iz SARAJEVA otisao za platu i haman reci djaba da bi njegovo Sarajevo zaradilo(plus oprostio bruku plata) a kad se vratio vise ga i nitko nit voli ,niti kao igraca cijeni....JBG Preci su ovi s strane Kajosevici,Hamzagici,gutici,nego nasa djeca,djeca koja su ponikla u BORDO DRESU!!! NADAJMO SE DA CE NEKAD BITI BOLJE....
DE BA OKANI SE LJEBA TI nase djece..... JEL pape BIO nase dijete?? NIJE , jel HASE bio produk nase skole ... NIJE .... i jos niz niz drugih igraca....igraci se traze koji su KVALITETNI a ne koji su trenirali u sarajevu od malih nogu, od jedne generacije mozes dobiti max 2 igraca dobra iz svoje skole....ubjedi me da nije tako !
Buraz po tvom izgleda ti za da igraju ovi iz sandzajeva....? Bolje i nasa dijeca nego pridoslice....
Nasa djeca SAMA ne mogu iznjet teret premier lige..mogu ako hocemo izmedju 5 i 10 mjesta....ako hocemo u top 3 onda max 2 juniora u prvih 11 i jos 3 na klupi...vremenom ce oni prerastat u prave igrace( nece biti juniori) a dolazice novi....ako hoces klub na 10 mjestu onda je Ok ako hoces prvaka ne mogu sami juniori igrat

pardon
Kontakt:

Post Postao/la pardon » 14 feb 2011, 23:58

Slazem se ....Mislis da ti ova ekipa s AVDICEM,IHTIJAREVICEM RECIMO I OBUCOM s obzirom na njihove godine moze donjeti Titulu???

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 15 feb 2011, 00:44

vidi, da ti pojasnim...dakle, ako je neko RODJEN u sarajevu nemora znaciti da ce biti dobar fudbaler.....ako je neko dobar fudbaler , a nije rodjen u sarajevu, nemora znaciti da ce se MANJE boriti nego neko ko je rodjen ovdje.... slika prilika Haris Handzic, naspram Semjona Milosevica, Safeta Nadarevica....... ili napr Pelak ..... itd da ne nabrajam BITAN JE KVALITET!
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 15 feb 2011, 08:16

FCS je napisao/la:Ma ja, nevljaju nam Jahović i Hamza a valja Ihtijarević koji je igrao na Grbavici, ali on je veliki pitar. Valjaju Obuća i Avdić vječiti povratnici. Pitarluk
Bez nekakvih losih namjera, samo da napomenem da je i Jahović je igrao na Grbavici kao i Ihtijarević ali ne toliko zapazenu ulogu.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 15 feb 2011, 08:57

Stole iz Bora je napisao/la:
FCS je napisao/la:Ma ja, nevljaju nam Jahović i Hamza a valja Ihtijarević koji je igrao na Grbavici, ali on je veliki pitar. Valjaju Obuća i Avdić vječiti povratnici. Pitarluk
Bez nekakvih losih namjera, samo da napomenem da je i Jahović je igrao na Grbavici kao i Ihtijarević ali ne toliko zapazenu ulogu.
Pa ja, i Rascic je igro na grbi i naravno nezapazenu ulogu...pa je Obuca bio ..opet nezapazen , znaci...odvadi loma i polahko
ne kontam jel to ti nama kazes ako nisu na grbi bili (bilo koji od igraca) nesto posebno zapazeni da ne valjaju kao igraci ili si napiso da tek nesto napises

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 15 feb 2011, 10:33

FCS-FCS je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la:
Pa ja, i Rascic je igro na grbi i naravno nezapazenu ulogu...pa je Obuca bio ..opet nezapazen , znaci...odvadi loma i polahko
ne kontam jel to ti nama kazes ako nisu na grbi bili (bilo koji od igraca) nesto posebno zapazeni da ne valjaju kao igraci ili si napiso da tek nesto napises
Ma jok, napisah cisto da bi mi ti odgovorio, bez obzira sto se tebi nisam obracao. Nisam dugo cuo nista od tebe a nedostaju mi tvoji postovi puni informacija.

Covjek je napisao kako ne valja Jahovic (ironicno) a kako valja Ihtijarevic koji je igrao na Grbavici. Samo sam dodao da je i Jahovic igrao na Grbavici kad je vec to spomenuo. O tome kakvi su njihovi igracki kvaliteti nisam progovorio i nisam imao namjeru.

Samo opusteno, ima i onih kojima nije cilj svadja po forumima. Nemoj se odmah uznemiravati, stariji si covjek, moze ti pozliti ..

Idem ja da ne smetam na temi .. ;)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

pardon
Kontakt:

Post Postao/la pardon » 15 feb 2011, 14:02

johnnyHZ je napisao/la:vidi, da ti pojasnim...dakle, ako je neko RODJEN u sarajevu nemora znaciti da ce biti dobar fudbaler.....ako je neko dobar fudbaler , a nije rodjen u sarajevu, nemora znaciti da ce se MANJE boriti nego neko ko je rodjen ovdje.... slika prilika Haris Handzic, naspram Semjona Milosevica, Safeta Nadarevica....... ili napr Pelak ..... itd da ne nabrajam BITAN JE KVALITET!

Nevjerovatno hoces da kazes da je recimo stari AVDIC kvalitet,nekad bio kad sam gledao SARAJEVO 98-99,drugo Ja sam uvijek sam za da igraju Mladji od 20 god,nego ovi od 33-34-35...Al tako je to kod nas, nikad u penziju bilo kojim poslom se bavio...! A Danasnja utakmica s Norvezanima ti je primjer kako je kad mladi tim dobije sansu s 1-2 iskusnija igraca..4-1 toliko!!!

ekii
Kontakt:

Post Postao/la ekii » 15 feb 2011, 14:08

Bordo tim se sa pokerom vraća kući
Nakon jučerašnje sjajne predstave protiv ruskog Amkara i remija od 2:2, bordo tim je danas sa 4:1 savladao jednog norveškog drugoligaša

Sa priprema Sarajeva u Turskoj

ekii
Kontakt:

Post Postao/la ekii » 15 feb 2011, 15:07

Iz Litvanije dolazim u Sarajevo

Nema sumnje, Sarajevo će proljetni dio dočekati igrački jače nego jesenas. Istina, klub je napustio kapiten Muhamed Džakmić, ali se vratio Emir Obuća, a bordo dres ponovo će obući Edin Pehlić, iskusni nogometaš upotrebljiv na više pozicija.

Edin se javio iz litvanskog Kaunasa.
Čuo sam da je bilo nekih špekulacija oko mog statusa, pa i priča kako se klub raspao, te da imam neke druge planove, koji nisu vezani za Sarajevo. Jedina je istina da se vraćam u Sarajevo - izjavio je Pehlić.
Da li će te se priključiti pripremama u Antaliji?
Male su šanse da idem u Antaliju, jer ovdje sređujem papirologiju. Izvjesnije je da ću saigrače dočekati u Sarajevu. Najvažnija stvar za mene i klub je da karijeru nastavljam u najdražem, u bordo dresu.

Navijače zanima Vaša fizička spremnost?
- Uvjek sam profesionalno živio i neće mi trebati puno vremena da se spremim. Radio sam cijelo vrijeme. Na treneru Mirzi Varešanoviću, kojeg jako cijenim, je da procjenim kada i gdje mogu najviše koristiti. Meni je stalo da se navijačima predstavim u najboljem svjetlu, a da Sarajevo ove godine izbori nastup u Evropi - izjavio je
Edin Pehlić.
Igrao za sve selekcije
Pehlić je, kao rijetko koji bh. nogometaš prošao sve državne selekcije. Igrao je na brojnim turnirima, nastupao za kadetsku, juniorsku, mladu i A reperezentaciju. Internacionalno iskustvo sakupljao je igrajući u Škotskoj, Bjelorusiji, Litvaniji...
- Prvenstveno želim pomoći Sarajevu. Igrat ću najbolje što mogu, a na selektoru je da bira najbolje. Nisam time opterećen - kaže Pehlić, izdanak nogometne škole u Konjicu, odakle su u nogometni svijet krenuli i zapažene karijere ostvarila braća Ibrahim i Samir Duro, Jusufbegović, Ajdin Maksumić, a put prema Koševu sjajnim igrama otvorio im je Davor Jozić, dugogodišnji odlični stoper bordo ima, jugoslovenske reprezentacije, Ćezene...

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 15 feb 2011, 16:04

HORDANJE JE NAUKA :ugeek:
F.K.SARAJEVO

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 15 feb 2011, 20:01

I tako jos jedan utorak prodje :P
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 16 feb 2011, 08:53

mozda i uradimo nesto a ono sto je naj realnije u ovom polugodistu...3 mjesto
sa malo srece mozemo do drugog mjesta ali o tituli nema govora
borac je na plus 5 a mi imamo los raspored do bola
znaci 3 mjesto i izlazak u europu...dosta je i to sta nas je sve zezalo ove god

Colorado

Post Postao/la Colorado » 16 feb 2011, 08:59

FCS-FCS je napisao/la:mozda i uradimo nesto a ono sto je naj realnije u ovom polugodistu...3 mjesto
sa malo srece mozemo do drugog mjesta ali o tituli nema govora
borac je na plus 5 a mi imamo los raspored do bola
znaci 3 mjesto i izlazak u europu...dosta je i to sta nas je sve zezalo ove god
Maaa sve je moguce prijatelju :D

Paa eto vrati malo film od prosle sezone , koji je borac bio aa koji je zavrsio :D 8-)

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 16 feb 2011, 12:04

pardon je napisao/la:
johnnyHZ je napisao/la:vidi, da ti pojasnim...dakle, ako je neko RODJEN u sarajevu nemora znaciti da ce biti dobar fudbaler.....ako je neko dobar fudbaler , a nije rodjen u sarajevu, nemora znaciti da ce se MANJE boriti nego neko ko je rodjen ovdje.... slika prilika Haris Handzic, naspram Semjona Milosevica, Safeta Nadarevica....... ili napr Pelak ..... itd da ne nabrajam BITAN JE KVALITET!

Nevjerovatno hoces da kazes da je recimo stari AVDIC kvalitet,nekad bio kad sam gledao SARAJEVO 98-99,drugo Ja sam uvijek sam za da igraju Mladji od 20 god,nego ovi od 33-34-35...Al tako je to kod nas, nikad u penziju bilo kojim poslom se bavio...! A Danasnja utakmica s Norvezanima ti je primjer kako je kad mladi tim dobije sansu s 1-2 iskusnija igraca..4-1 toliko!!!
ama ne okreci sad na tu stranu pricamo o "nasoj djeci" a ne o stari,mladi....pa nije niko slijep da ne vidi da od avdica,ihtijarevica nemamo nista... visak obicni! ali nemojte prosipati sulju "nasa djeca" koja poslije prvog ugovora zavrse u atili i barlotiju,sa napucanom seljankom i nakon pola godine zavrsi na klupi sa pivskim stomakom...cast par izuzetaka..a pogledaj one koji su mladi dosli u klub (primjer nadarevica) taj covjek je grizao vise nego i jedan nas "igrac" sve do evo malog handzica....sta ti to govori....nema "nase djece" nasa djeca trebaju biti najtealentovaniji igraci iz cijele BIH a ne nasa skola pa 10 odmah prebaci u prvi tih....nema tu logike, dvojica,may trojica po generaciji .....tako da ne okreces na avdice i ihtijare,nego pricamo o "NASOJ" I "NJIHOVOJ" .....
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 16 feb 2011, 13:23

Zna li ko sta je sa limunom jel dolazi??

dzumbastiko
Kontakt:

Post Postao/la dzumbastiko » 16 feb 2011, 15:18

ekii je napisao/la:
bosanac723 je napisao/la:
dzumbastiko je napisao/la:Za par dana navijaci Sarajeva ima ce veliki razlog za radost..
Naime kako se prica da su neke nase jake Firme(na celu su pitari) odlucile da pomognu Sarajevu i razgovora se
vjerovali ili ne o izgradnji vlastitog stadiona!!
Ljudi iz uprave kluba sa Koseva ce za par dana izaci u javnost s tim informacijama..

PROVJEREN INFO 100%
Ja sam totalno zbunjen...igraci zive na virslama...plate kasne mjesecima...uprava se opet mijenja...a sad se kao nasao novac da se gradi vlastiti stadion? :|

Ma to je ideja par ljudi, privatnika navijaca Sarajeva koji su sa Upravom o toj ideji razgovarali.U utorak ce navodno Uprava izaci u javnost sa vise informacija.
Ljudi jel se culo sta o ovome??

pardon
Kontakt:

Post Postao/la pardon » 16 feb 2011, 15:52

johnnyHZ je napisao/la:
pardon je napisao/la:

ama ne okreci sad na tu stranu pricamo o "nasoj djeci" a ne o stari,mladi....pa nije niko slijep da ne vidi da od avdica,ihtijarevica nemamo nista... visak obicni! ali nemojte prosipati sulju "nasa djeca" koja poslije prvog ugovora zavrse u atili i barlotiju,sa napucanom seljankom i nakon pola godine zavrsi na klupi sa pivskim stomakom...cast par izuzetaka..a pogledaj one koji su mladi dosli u klub (primjer nadarevica) taj covjek je grizao vise nego i jedan nas "igrac" sve do evo malog handzica....sta ti to govori....nema "nase djece" nasa djeca trebaju biti najtealentovaniji igraci iz cijele BIH a ne nasa skola pa 10 odmah prebaci u prvi tih....nema tu logike, dvojica,may trojica po generaciji .....tako da ne okreces na avdice i ihtijare,nego pricamo o "NASOJ" I "NJIHOVOJ" .....
Pricas Nebuloze a ako mislis da je taj Keno kojeg toliko falis toliko dobar,varas se. ..Relativno solidan djecacic.Momak jeste tip igraca Cale Emira janjosa bori se a svak ziv vidi da ga nazor guraju jer Lova je bitna a kad se proda bit ce mu ko PANDZI,HANDZI i ostalima....

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 16 feb 2011, 16:25

PUT U JABLANICU
Godina 1996,prvi dani marta..prolazimo ja i haver pored "sarajke"..neko zvizdi,zove pitari đido mova..
prepoznajem Dragana-GAGI..vozdra sta ima..e raja hocete sa nama u Jablanicu,FCS igra protiv Turbine..
pitam brate kako,s obzirom da je u toku reintegracija teritorije(srbi na ilidzi)..kaze nema veze skontacemo..
tekma se igra sutra a mi kao danas idemo..ok.pristanem,haver nije iz op.razloga..sve se desilo vrlo brzo..
krenuli smo..NAS 17..između ostalih RUSS,DADO,PERULA,SAME,JASKO,DENIS,GAGI...sjecam se lose vrijeme..
prolazimo kroz ratni TUNEL..stizemo na Igman..sa Igmana kamionom do Pazarica..odlucili smo prespavati tu..
vojna kasarna u Pazaricu..neko je poznavao nekog oficira,tako da su nam dozvolili prenociste..Russ obiljezio
tu dugu hladnu noc..ujutro sjedamo na neki western voz,relacija Pazaric-Jablanica,mozda je isao do Mostara..
dolazimo u Jablanicu,onako "nabrijani"i ponosni..cijeli grad smo digli na noge..tekma pocela..murija oko nas..
vezali Sameta,hoce da ga vode u stanicu,krenemo svi..odjednom se pojavio BRACO(Vrbanjusa)..sredio da nas
ostave na miru..tekma zavrsena 1:1..nakon tekme Braco nas vodi u lokalni caffe,popilo se koje pice,BRACO HVALA TI
nazad za Sarajevo,kako..sa igracima u autobus..vracamo se kroz Hadzice i Ilidzu..sjecam se na Ilidzi LIK ide sa
cekicem u ruci prema busu(provalio horde zla)..murija ga sprijecila..a u busu "grmi" ja te volim ja te volim...
konacno plato stadiona KOSEVO..prvo posleratno gostovanje hordasa..NAJLUĐE SU HORDE ZLA ;)
F.K.SARAJEVO

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 16 feb 2011, 17:26

molotovljev je napisao/la:PUT U JABLANICU
Godina 1996,prvi dani marta..prolazimo ja i haver pored "sarajke"..neko zvizdi,zove pitari đido mova..
prepoznajem Dragana-GAGI..vozdra sta ima..e raja hocete sa nama u Jablanicu,FCS igra protiv Turbine..
pitam brate kako,s obzirom da je u toku reintegracija teritorije(srbi na ilidzi)..kaze nema veze skontacemo..
tekma se igra sutra a mi kao danas idemo..ok.pristanem,haver nije iz op.razloga..sve se desilo vrlo brzo..
krenuli smo..NAS 17..između ostalih RUSS,DADO,PERULA,SAME,JASKO,DENIS,GAGI...sjecam se lose vrijeme..
prolazimo kroz ratni TUNEL..stizemo na Igman..sa Igmana kamionom do Pazarica..odlucili smo prespavati tu..
vojna kasarna u Pazaricu..neko je poznavao nekog oficira,tako da su nam dozvolili prenociste..Russ obiljezio
tu dugu hladnu noc..ujutro sjedamo na neki western voz,relacija Pazaric-Jablanica,mozda je isao do Mostara..
dolazimo u Jablanicu,onako "nabrijani"i ponosni..cijeli grad smo digli na noge..tekma pocela..murija oko nas..
vezali Sameta,hoce da ga vode u stanicu,krenemo svi..odjednom se pojavio BRACO(Vrbanjusa)..sredio da nas
ostave na miru..tekma zavrsena 1:1..nakon tekme Braco nas vodi u lokalni caffe,popilo se koje pice,BRACO HVALA TI
nazad za Sarajevo,kako..sa igracima u autobus..vracamo se kroz Hadzice i Ilidzu..sjecam se na Ilidzi LIK ide sa
cekicem u ruci prema busu(provalio horde zla)..murija ga sprijecila..a u busu "grmi" ja te volim ja te volim...
konacno plato stadiona KOSEVO..prvo posleratno gostovanje hordasa..NAJLUĐE SU HORDE ZLA ;)

:oops: :oops: uvijek ima preče :oops:
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 16 feb 2011, 20:55

ado-hz je napisao/la:Zna li ko sta je sa limunom jel dolazi??

trebao bi....e sad kad ce,sta ce?To njega osobno pitaj :P
1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: mosarajvosa83 i 33 gosta.