dinodino2019 je napisao/la: ↑27 sep 2022, 15:48
RubikovaKocka je napisao/la: ↑27 sep 2022, 13:59
Upravu si @gavran.
Kup i recimo eventualni prolaz protiv Goska, ulazak u sljedecu rundu ce nam jedino dobrog donijeti ako nas potrefi utakmica s Zeljeznicarom, Sarajevom ili Zrinjskim kuci pa da napunimo 6-7 hiljada na Bp. U suprotnom je ovo samo trosenje energije i igraci se izlazu riziku o povredama, a duga je sezona.
Pa hajd ti reci to nasoj publici, izvedi kombinovani tim protiv Goska **** ce Duvnjaku sve nakon utakmice i poraza
Dobro sad, sta je tu je. Igracemo sa Goskom, Gosk je najjaca ekipa u federalnoj ligi, bilo bi ih super eleminisati. Ali eto ja bih vise volio da pobjedimo Natrona i ostalih 7 utakmica do kraja, nego da predjemo Goska i naredno kolo Kupa(eventualno) prodjemo nekog iz Premijer lige, gdje za Čelik nema slabih ekipa, ali treba reci da se nakon Goska igraju dvije utakmice. Ali sve je to mac sa dvije ostrice. Vidimo da su nasi mladi momci osjetljivi, ranjivi, zamisli dodje neko od PL B i H i natrpa nas 5 6 7 komada, znas dobro nasu raju, rece vaki ste naki ste naki ste igracima, a momci se shebase se trenirajuci, na terenu izgaraju , grijeh je to veliki. I naravno popustanje u prvenstvu. Ja ne kazem da treba skinuti gace i predati se, ali jbg pokri se koliko ti je jorgan dug.....A raja ko raja, srace i psovace, ne mozes ti ispraviti krivu Drinu. Jedino cime im mozes zatvoriti usta su pobjede i uspjesi. Onda sute. Znam po sebi, kad je Celiku slabo islo, zaebavaju me, kako Čelik, ali Boga mi kako Duvnjak napravi seriju 19 utakmica i 19 pobjeda i kad se Velez pobjedi makar i u prijateljskoj utakmici, svi se usutise.
Naravno da bi ja kao i svaki Celikovac i svaki forumas ovdje volio da mi pobjedimo svih 8 utakmica do kraja jesenjeg dijela u prvenstvu i da prezimimo u KUP-u B i H. Ali sad , treba biti realan i sagledati koliko je to moguce, s obzirom na fond igraca koje imamo, njihov angazman u firmama gdje rade, povrede koje su ceste, kvalitet druge lige federacije centar je mnogo veci nego prosle godine i svi iz te lige ginu protiv Čelika. Hajmo biti posteni i reci da ove sezone protiv sudija nismo imali neke vece prituzbe.
Hocu ti reci ovo, rizik je veliki, mozemo odletjeti visoko i momci da dobiju vjetar u ledja i napredovanje dalje ali mozemo ne ostvariti cilj prelaska u 1.ligu federacije koja nije uopste naivna i mnogo zahtjevnija od ovog ranga takmicenja i dovesti u pitanje ocuvanje ove ekipe na okupu. Jer mnogi su imali ponude iz drugih klubova. Ali eto hajd, opet vjerujem ovoj upravi i ovim igracima, odavno nije bila pozitivnija atmosfera, imali smo ta dva kiksa sa Bosnom i Jelahom, ali Boze moj, idemo dalje
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor