Tragedija jeste, ali kakva drzava takav i narod. Nezasticen i nevaspitan. Moj post o asistencijama u novim vozilima sve govori.dscile je napisao/la: ↑25 sep 2022, 13:28Pa i da budu najstrozije moguce, to je opet nista. Sta i da, taj debil koji se trkao i prezivio, dobije nekih 10 godina? Izace za 8, a ovoj djevojcici ako prezivi niko ne vrati roditelje i brata.samoposmatram je napisao/la: ↑25 sep 2022, 13:21Frontalni sudar. Nema tu spasa da su se sudarili sa 70 km na sat a kamoli ako je jedan vozio prebrzo. Sve ukazuje na utrkivanje dva bmvea i Mercedesa.
A takvi obicno ni ne dobiju maksimalu, jer sudije uvijek nadju neke "olaksavajuce okolnosti".. Tipa nije bio kaznjavan, ima djecu, previse je mlad, itd.. Za ovakve stvari se u Americi dobija 20-30 godina, a kod nas ako si krivac u ovakvim slucajevima izadjes za 4-5 godina u prosjeku.
Ako je stvarno istina da su se trkali, drago mi je da je ovaj iz Citluka ostavio svoje kosti u tom BMW-u, a zao mi je sto nije i taj iz Mercedesa. Nemojte samo kriviti puteve i tehnicke preglede, jer nisu oni krivi, nego budale za volanom.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Pa vozačku trebaš da dobiješ tek kad naučiš voziti. Čudno mi je jer instruktor je taj koji treba da ti usadi da ako je ograničenje 50 onda je 50. Bez toga da je siguran kako ćeš poštovati sva pravila i da si zreo za cestu te uopće ne treba puštat na glavnu vožnju.BenWhite je napisao/la: ↑25 sep 2022, 13:25Pa niko ne zna voziti kad tek dobije vozačku. Šta je tu čudno?
Znaš osnove.
Niti je to problem zbog kojih se gine niti je tehnički pregled problem zbog kojeg se gine. Gine se zbog budala u, uglavnom, dobrim i tehnički savršenim autima.
Evo ova zadnja nesreća, X5ica smrskala Reno. I tako je u 80% saobraćajki sa smrtnih ishodom. Zna se ko je krivac. Sigurno nije lik koji vozi Renoa i dijete u autu mahnitao po cestama.
Kod nas ljudi naprave 20 časova i hajde na glavnu vožnju. Uporedjujući to sa recimo Slovenijom: u Sloveniji je 22 časa minimum, nakon kojih instruktor procjenjuje kad si ti spreman za glavnu vožnju. Prosječan čovjek to dokaže na broju izmedju 30 i 40 časova. A ako instruktor procijeni da ti nisi spreman neće ti dati ni tada nego voziš dok ga ne ubijediš.
Ma valjda se zna kako to kod nas ide, haj malo se provozaj u krug, parkiraj tu - eto ga, polozeno.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Ne znam kako je kod vas ali dok sam ja isao na obuku kompletan sistem je takav da te ne uce da vozis nego da polozis vozacki ispit. Vrtis se istim ulicama gdje kao komisija uvijek vodi kandidate, parkiras na ista mjesta s tim da se bocno parkiranje i ne radi sto je meni kasnije bilo poprilican problem, konstantno ponavljas jednu te istu radnju pod istim uslovima u istom okruzenju. Onda to sve ponovis na vozackom a sutra se snalazi kako znas.
Jedan dan naletim na lika koji nam je drzao teorijsku nastavu i skontam da je on davno prestao da vozi pitam sto kaze kad vidim kakve budale dobijaju vozacku gdje cu vozit
Jedan dan naletim na lika koji nam je drzao teorijsku nastavu i skontam da je on davno prestao da vozi pitam sto kaze kad vidim kakve budale dobijaju vozacku gdje cu vozit

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Ma jasta, narocito po Sarajevu, ima par ruta po Dobrinji, nauce kandidate iskljucivo to i kao dobijes vozackuStevieG8 je napisao/la: ↑25 sep 2022, 13:57Ne znam kako je kod vas ali dok sam ja isao na obuku kompletan sistem je takav da te ne uce da vozis nego da polozis vozacki ispit. Vrtis se istim ulicama gdje kao komisija uvijek vodi kandidate, parkiras na ista mjesta s tim da se bocno parkiranje i ne radi sto je meni kasnije bilo poprilican problem, konstantno ponavljas jednu te istu radnju pod istim uslovima u istom okruzenju. Onda to sve ponovis na vozackom a sutra se snalazi kako znas.
Jedan dan naletim na lika koji nam je drzao teorijsku nastavu i skontam da je on davno prestao da vozi pitam sto kaze kad vidim kakve budale dobijaju vozacku gdje cu vozit![]()

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Kakve veze ima instruktor što se budale trkaju po cestama?Arnelv52 je napisao/la: ↑25 sep 2022, 13:50Pa vozačku trebaš da dobiješ tek kad naučiš voziti. Čudno mi je jer instruktor je taj koji treba da ti usadi da ako je ograničenje 50 onda je 50. Bez toga da je siguran kako ćeš poštovati sva pravila i da si zreo za cestu te uopće ne treba puštat na glavnu vožnju.BenWhite je napisao/la: ↑25 sep 2022, 13:25Pa niko ne zna voziti kad tek dobije vozačku. Šta je tu čudno?
Znaš osnove.
Niti je to problem zbog kojih se gine niti je tehnički pregled problem zbog kojeg se gine. Gine se zbog budala u, uglavnom, dobrim i tehnički savršenim autima.
Evo ova zadnja nesreća, X5ica smrskala Reno. I tako je u 80% saobraćajki sa smrtnih ishodom. Zna se ko je krivac. Sigurno nije lik koji vozi Renoa i dijete u autu mahnitao po cestama.
Kod nas ljudi naprave 20 časova i hajde na glavnu vožnju. Uporedjujući to sa recimo Slovenijom: u Sloveniji je 22 časa minimum, nakon kojih instruktor procjenjuje kad si ti spreman za glavnu vožnju. Prosječan čovjek to dokaže na broju izmedju 30 i 40 časova. A ako instruktor procijeni da ti nisi spreman neće ti dati ni tada nego voziš dok ga ne ubijediš.
Ponavljam, autoškola i obuka nemaju veze sa saobraćajnim nesrećama. I ovdje nakon 20 časova i u Sloveniji nakon 30, ti ćeš biti nesiguran kad sjedeš sam za volan ali teško da ćeš ikoga ubiti niti ćeš voziti 220 na sat.
Na kraju krajeva, strane autoškole izbacuju snimke polaganja na ytb i svugdje to isto izgleda.
Ne znam kako je u drugim gradovima po BiH,al u Tuzli nakon 8 sati navecer vozit je haos.Dzaba kamere na semaforima,likovi prolaze kroz crveno minimalno 80 na sat.I tako sve iz noci u noc.Jos kad je neki duzi pravac,molis Boga da sto prije prodje pored tebe.Pogotovo kad se zalijepi iza tebe,20 cm od mene sa svjetlima.Ubise svjetla u oci.Jedva vidim poslije toga.Jos kad mi krene blicat da predjem u drugu traku ne bi li on nastavio vozit 130+.Necu prec u inat,care moj predji ti pa pogini ako hoces,yebe mi se.Nedavno mi lik blica da predjem u drugu traku,a auto pored mene u toj traci.Na kraju ubrzam malo samo da me predje
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Pa govorim ti da instruktor uopće ne bi smio pustiti kandidata na glavnu vožnju dok se ne uvjeri da je on odgovoran i savjestan vozač. Izmedju ostalog se i zato vozi toliko časova - da instruktor ima priliku upoznat kandidata.BenWhite je napisao/la: ↑25 sep 2022, 14:16Kakve veze ima instruktor što se budale trkaju po cestama?
Ponavljam, autoškola i obuka nemaju veze sa saobraćajnim nesrećama. I ovdje nakon 20 časova i u Sloveniji nakon 30, ti ćeš biti nesiguran kad sjedeš sam za volan ali teško da ćeš ikoga ubiti niti ćeš voziti 220 na sat.
Na kraju krajeva, strane autoškole izbacuju snimke polaganja na ytb i svugdje to isto izgleda.
Pustiš ga da vozi 40 ili 50 časova ili u krajnjoj mjeri ako se umoriš od njega odustaneš od kandidata i prepustiš ga nekom drugom. Jesi kad vidio u Bosni da je instruktor odustao od kandidata?
I neuporedivo je sigurniji kandidat iz Slovenije za volanom nakon položenog ispita od kandidata iz BiH.
Druga stvar je kad kandidati tako olako dobiju vozačku oni onda počnu da voze kako oni misle da treba ili mogu jer se niko nije potrudio oko toga da ga odgoji u vozača. Možda je to i najbolja riječ.
Nema to veze kakav je ko na polaganju, ne moze se tu sa sigurnoscu procijeniti, milion je faktora koji uticu. A kad bi se gledali detalji i islo na cjepidlacenje onda bi vecina bila bez vozacke, ja prvi. Cesto se iznerviram voznjom drugih ili sto kasnim zbog nekog glupana, i onda preskako bi auta, ali tad kad sam polaganju to nisam pokazivo.
Kad sjednes za auto od 200 konja, ako si adrenalinski ovisnik + kompleks onda se pretvoris u ubicu na cesti. Mislim da ne postoji zakon koji to moze sprijeciti i ne znam kako se to moze sprijeciti. Moze strogim kontrolama i zakonima donekle ali opet nikad ne znas kakav ubica vozi po cesti. Prepusteno je sve na svijesti i odgovornosti vozaca i to je to.
Kad sjednes za auto od 200 konja, ako si adrenalinski ovisnik + kompleks onda se pretvoris u ubicu na cesti. Mislim da ne postoji zakon koji to moze sprijeciti i ne znam kako se to moze sprijeciti. Moze strogim kontrolama i zakonima donekle ali opet nikad ne znas kakav ubica vozi po cesti. Prepusteno je sve na svijesti i odgovornosti vozaca i to je to.
Ne radi se o tome. Evo 50, 70 pa cak i 100 casova od tebe nece napraviti vozaca. Instruktor ne moze procjeniti da si odgovoran, vecina su jagnjad dok ne dobiju vozacku, a onda opleti.Arnelv52 je napisao/la: ↑25 sep 2022, 14:37
Pa govorim ti da instruktor uopće ne bi smio pustiti kandidata na glavnu vožnju dok se ne uvjeri da je on odgovoran i savjestan vozač. Izmedju ostalog se i zato vozi toliko časova - da instruktor ima priliku upoznat kandidata.
Pustiš ga da vozi 40 ili 50 časova ili u krajnjoj mjeri ako se umoriš od njega odustaneš od kandidata i prepustiš ga nekom drugom. Jesi kad vidio u Bosni da je instruktor odustao od kandidata?
I neuporedivo je sigurniji kandidat iz Slovenije za volanom nakon položenog ispita od kandidata iz BiH.
Druga stvar je kad kandidati tako olako dobiju vozačku oni onda počnu da voze kako oni misle da treba ili mogu jer se niko nije potrudio oko toga da ga odgoji u vozača. Možda je to i najbolja riječ.
Kuju te kilometri i razne situacije, znaci iskustvo, ali samo onog ko je normalan. Sve ostalo je suplja.
Da bi bilo koji zakon bio koristan trebas kontrole. Toga kod nas ili nema ili ima ali u malom broju, pogotov na cestama visokog rizika. Onda u praksi obicno ne vrijede isti propisi za bogate i ostale itd. Vozac koji je etiketiran kao budalas, tj. konstantno ponavlja svakakve pizdarije te ima pozamasan dosje prekrsaja i neplacenih kazni, ne bi trebao imati pristup vozilu.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- Marsal
- Kontakt:
Reci to mojoj drugarici koja već 3 puta pada na ispitu.

Neefikasan sistem zatim odradi sve ostalo.
Ja imam ljekarski za radno mjesto mašinovođe, ne mogu opisat koliko odgovaran posao, svaki put kad krenem na smjenu s jednom nogom sam u zatvoru, a psihijatar na ljekarskom te pita šta ima bez da te pogleda.
Ovo je divna zemlja i propala država.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
-
- Kontakt:
Džaba sve, voziti naučiš tek kad položiš i kada stekneš iskustva. Neće te instruktor za tih 30-40 časova naučiti da voziš. A ovakvih debila je na svakom koraku, to nema veze sa tim je li zna ili ne zna vozit već što je u glavu seljak.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
To da li neko vozi 150km/h ili ne, nema veze sa vozačkom.
Tog lika boli qrac i on bi vozio brzo da je imao i 100 časova vožnje. Nije mi sekunde žao kad poginu, žao mi je kad pogine neko nedužan.
Evo, imala gospoda 2.5 promila alkohola u krvi i odlučili se utrkivati. To je za giljotine.
Tog lika boli qrac i on bi vozio brzo da je imao i 100 časova vožnje. Nije mi sekunde žao kad poginu, žao mi je kad pogine neko nedužan.
Evo, imala gospoda 2.5 promila alkohola u krvi i odlučili se utrkivati. To je za giljotine.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Evo procitao sam i za alkohol, ne mogu opisati koliko me ovo potreslo i iznerviralo. Pa sve najgore u zivotu za ovakvu bagru, zrtva je mogao biti bilo ko od nas.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Nema hljeba da te instruktor nauci svemu u okviru od 40 casova, pa trebao bi ici na obuku 12 mjeseci da budem solidan vozac.
Sve sto sam o voznji naucio je bilo sa ocem + zlatno pravilo "Nadoći ćeš u vožnji.
".
A ti ako si budala, ne moze tebe niko napravit savjesnim vozacem.
Sve sto sam o voznji naucio je bilo sa ocem + zlatno pravilo "Nadoći ćeš u vožnji.

A ti ako si budala, ne moze tebe niko napravit savjesnim vozacem.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Zato postoji ona da se nakon polaganja kalis na slabijem autu par godina i zapravo naucis voziti. A ne odmah u audija i bembaru.
Zakopati ga živog pored ove druge krepotine, pa nek se trkaju preko Sirat ćuprije.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Btw, alkohol
Alkohol i divljanje cestom uzrok su stravične nesreće kod Mostara u kojoj je skoro nestala cijela jedna porodica.
Kako je Raportu potvrđeno, M. P. (biznismen Mate Primorac) sa BMW X5 te M. D. sa Mercedesom vraćali su se sa slave gdje su slavili kumstvo.
Svako ko vozi pod alkoholom, doživotno oduzeti vozačku.
Pa pichke stite ovog sto je vozio Mercedes, cemu samo inicijale?
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤