Pa i kod advokata nije bajna situacija. Imas njih par ajmo reci 10 %koji ubijaju pare i kojima ide dobro jer imaju dosta poznanstava i veza i imas ih jos 40-50 % koji solidno zive i imaju iznad prosjecna primanja, a ostali bukvalno prezivljavaju
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
- Marsal
- Kontakt:
Ma ima masa ljudi kojima je dobro ali to su ljudi i koji zavrnu rukave. Ako želiš prosječan život i pri tome prosječno radit onda u BiH nemaš šanse.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
To jest, ako hoces ici kuci za praznike onda ocekuj duze biti na granici nego u putu, pogotovo u povratku. Rekord je devet sati mislim, toliko drug cekao da predje u Hrvatsku kad je krenuo nazad za graz

- ASD
- Kontakt:
Upoznao sam momka iz Kladuše koji živi vani ali je oženjen iz mog kraja.enobarca je napisao/la: ↑24 sep 2022, 15:33To jest, ako hoces ici kuci za praznike onda ocekuj duze biti na granici nego u putu, pogotovo u povratku. Rekord je devet sati mislim, toliko drug cekao da predje u Hrvatsku kad je krenuo nazad za grazali zato lijepo dodjes poslije praznika par dana i nemas tih problema, jest ono lijepo biti porodicom za praznike ali porodica nece nigdje pobjeci a spasices se peglanja na granici.
Kaže, da on ostavi auto u Hrvatskoj kad dolazi kući.

Mnogi to rade, samo moras paziti gdje ostavljas, znali su pisati kazne za auta ostavljena pored ceste jer su ljudi ostavljali auta gdje god ima prosirenje. Bar sam tako cuo od par poznanika, ako je istina a ako kazna nije velika bolje i to nego cekati na granici pola dana. Jedino ako salju pauka da ih odvuce onda je malo zayebano

Mislim da je to najgori granicni prelaz u drzavi, ne znam ceka li se igdje toliko, bilo je nekih prica o prosirenju ali na pricama se i zadrzalo.
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Jel se moze gdje nac primjer glasačkih listica za izbore?
ZZ
- Pensioner26
- Kontakt:
Ljudi, pa svugdje lagano izumire srednji stalež. U većini zemalja je bos ili hadžija, tako kad gledate.
- ASD
- Kontakt:
Ovaj ispod tebe je sigurno dobio e mail sa instrukcijama.moj uzor-S.G je napisao/la: ↑24 sep 2022, 16:05Jel se moze gdje nac primjer glasačkih listica za izbore?
Ma jok, njemu je u Njemačku stigao već ispunjenASD je napisao/la: ↑24 sep 2022, 17:02Ovaj ispod tebe je sigurno dobio e mail sa instrukcijama.moj uzor-S.G je napisao/la: ↑24 sep 2022, 16:05Jel se moze gdje nac primjer glasačkih listica za izbore?

@SG
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pogleda ... /180910129
evo iz 2018.
Google će fakat uvaliti u chromium V3 manifest. Vrijeme da se počne koristiti lisica

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
55 bodova ti treba za vizu.Marsal je napisao/la: ↑24 sep 2022, 14:01Gdje ćemo mi?enobarca je napisao/la: ↑24 sep 2022, 09:19Isti slucaj, ne pamtim kad su ovako masovno ljudi odlazili, bar u mom okruzenju.Takodjer kao i ti nisam imao namjeru odlaziti ali u zadnje vrijeme mi se ta misao sve vise mota po glavi. Ne znam kako je u ostalim dijelovima ali u Krajini ako se ovako nastavi ovo ce postati podrucje penzionera i migranata.
Ja bih najradije u Austriju![]()
10 bodova dobijaš na godine, 25 na školu, B1 engleski je 10, i njemački a2 je 10.
Svaka godina staza u struci se boduje 2 boda.
Vizu dobiješ za nekih mjesec do dva.
- Marsal
- Kontakt:
Koliko bih onda imao bodova ja ako imam 30godina, završenu 4godišnju tehničku za mašinovođu vanredno i sa tim jezicima?jasmin10 je napisao/la: ↑24 sep 2022, 17:2155 bodova ti treba za vizu.Marsal je napisao/la: ↑24 sep 2022, 14:01Gdje ćemo mi?enobarca je napisao/la: ↑24 sep 2022, 09:19Isti slucaj, ne pamtim kad su ovako masovno ljudi odlazili, bar u mom okruzenju.Takodjer kao i ti nisam imao namjeru odlaziti ali u zadnje vrijeme mi se ta misao sve vise mota po glavi. Ne znam kako je u ostalim dijelovima ali u Krajini ako se ovako nastavi ovo ce postati podrucje penzionera i migranata.
Ja bih najradije u Austriju![]()
10 bodova dobijaš na godine, 25 na školu, B1 engleski je 10, i njemački a2 je 10.
Svaka godina staza u struci se boduje 2 boda.
Vizu dobiješ za nekih mjesec do dva.
Ides ko Real prosle sezoneMarsal je napisao/la: ↑24 sep 2022, 17:42Koliko bih onda imao bodova ja ako imam 30godina, završenu 4godišnju tehničku za mašinovođu vanredno i sa tim jezicima?

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
55 bodova. Ili čak i 60 jer piše do 30 godina je 15 bodova. Sad ne znam jel se računa i 30a.Marsal je napisao/la: ↑24 sep 2022, 17:42Koliko bih onda imao bodova ja ako imam 30godina, završenu 4godišnju tehničku za mašinovođu vanredno i sa tim jezicima?
55 treba za vizu. Diplomu samo prevedeš, ne treba ni nostrifikacija.
Evo ti i link. Ovdje možeš naci i deficitarna zanimanja na nivou države i na nivou pokrajina.
https://www.migration.gv.at/de/formen-d ... elberufen/
- Marsal
- Kontakt:
Dobro, ja želim prvo ovdje iskustvo. Znači radim 5 godina u steuci i to je dodatnih 10 bodova. Za to vrijeme naučim njemački B1 i ojhaaa.
Austrija je jedina država koja mi se toliko sviđa da bih ovdje sve ostavio i zaputio se u beli svet
Austrija je jedina država koja mi se toliko sviđa da bih ovdje sve ostavio i zaputio se u beli svet

U Austriji bi te sa tim kvalifikacijama dočekali raširenih ruka.
Jel iko gledao Sideman charity, Speed tata 

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Najveca budala ikad

average tinder iskustvo svakog muskarca ikad
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Ovaj sui jači od svih Ronaldovih ikad

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Gledao sam prvo poluvrijeme, čitavo vrijeme bio u ofsajdu po 10-15 metara, je li trolla ili fakat ne zna?
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Slatinash_7 i 6 gostiju.