bolja mu je ona druga bila, sta je s njom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
bolja mu je ona druga bila, sta je s njom
Jel turska kahvaalan_kardec je napisao/la: ↑23 sep 2022, 21:36Sestra i zet par dana bili u Trebinju, otišli danas do Dubrovnika, sat parkinga 6 evra, kafa 8 evra![]()
![]()
al zato ima slika za Instagramaalan_kardec je napisao/la: ↑23 sep 2022, 21:36Sestra i zet par dana bili u Trebinju, otišli danas do Dubrovnika, sat parkinga 6 evra, kafa 8 evra![]()
![]()
Hoce to ko se hoce gotiviti i nece da hoda. Parking u Dubrovniku nekih 1500 metara od starog grada 10 kuna/h, setnje 10-15 min, taman da lijepo razgledas, a normalno da su garaze 70 kuna/h.alan_kardec je napisao/la: ↑23 sep 2022, 21:36Sestra i zet par dana bili u Trebinju, otišli danas do Dubrovnika, sat parkinga 6 evra, kafa 8 evra![]()
![]()
Hvala
Nije valjda da se takva alfa okupira oko pranja i susenja odjece
Cekaj dok ti dodje racun od struje, pa nam onda napisi utiske
Moraš i ti sve pokvariti , pusti čovjeka da uživakraljttbvb je napisao/la: ↑24 sep 2022, 06:53Cekaj dok ti dodje racun od struje, pa nam onda napisi utiske![]()
![]()
Ma razumijem sve to i sve si upravu.Slatinash_7 je napisao/la: ↑24 sep 2022, 09:02Uslovi brate, samo uslovi. Ima i kod nas dobrih firmi ali u manjini. Neće ljudi više izd.rkavanja po njima za slobodan dan, molbi za godišnji itd itd Pa kod nas ne smiješ reći da si se povrijedio na poslu..Jednostavno dođe gospodin čovjek, da ti 3 puta veću platu i pride ove uslove za normalnog čovjeka i šta ćeš ti, ko ne bi otišao. Samo kod nas svaki dan sastanci, mailovi, pritisci, gore kad odeš normala sve. Ja ne planiram ići jer cura i ja imamo dobre poslove i plate, ona nema pritiska pa se to kompenzuje ali razumijem stvarno svakoga ko ode. Ovdje se pod hitno mora uvesti neki vid "komunizma" za ove gazde..Ograničit im dobit ili nešto tome slično, ja drugog rješenja ne vidim
Isti slucaj, ne pamtim kad su ovako masovno ljudi odlazili, bar u mom okruzenju.Takodjer kao i ti nisam imao namjeru odlaziti ali u zadnje vrijeme mi se ta misao sve vise mota po glavi. Ne znam kako je u ostalim dijelovima ali u Krajini ako se ovako nastavi ovo ce postati podrucje penzionera i migranata.Marsal je napisao/la: ↑24 sep 2022, 08:52Nešto zadnjih dana slušam priče, koliko ljudi odlaze iz mog nekog okruženja, ljudi koji poznajem... To je strašno...i sve su to poslovi koji ne može raditi jeftina radna snaga iz Nepala.
Evo, došla firma iz Austrije i pokupila 8 manevrista i odoše u Linz. Ne mogu vam objasnit šta znači kad izgubiš odjednom 8 ljudi koji fakat znaju radit svoj posao, koji su baš dobri radnici...
I mimo njih kad slušam o odlascima, jbt. Pola firme planira vani da ide.
Pomalo me je i strah na šta će ovo na kraju sve izaći, nisam imao namjeru odlaziti ali meni se čini da ćemo biti primorani da idemo.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], drzgemboadislic, Quartararo i 98 gostiju.