Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Al isprozivase Dragon garage da nije ni kupio CLSa nego ga samo reklamira pravom vlasniku... cini mi se bas ko dobar lik, ako je to fakat tacno syebo je sebi kanal bezveze 

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Potrošnja CLS-a 14L otvoreno grad 25L jedini razlog da ide opet na pijacu. 

1974---1975---1976---2001---2013---2020
U julu je zabiljezen pad prodaje, prije svega modela koji su u sestom mjesecu dominirali kategorije poput Peugeota 208, zatim u segmetnu plugin hibrida Forda Kuge te cisto elektricnih i Teslinog Modela Y.
VW-ov T-Roc je po prvi put izbio na vrh, dok je npr. Fiat 500 unatoc padu prodatih modela vodeci medju elektricnim vozilima.

VW-ov T-Roc je po prvi put izbio na vrh, dok je npr. Fiat 500 unatoc padu prodatih modela vodeci medju elektricnim vozilima.

Without a moral compass, the human mind will justify anything.
sutra idem u osiguravajuću kuću da završoim oko kupovine automobila, e sada pošto se prvi put susrećem sa tim stvarima sa pitam. Koliko sam shvatio moje je samo vozuačku da donesem, prodavas saobraćajnu, ov iz kuće će svu papirologiju u MUPu završiti, ja njemu pare on meni ključ od auta. Ako se ne varam to su svi koraci 

Vidio sam, posteno nema sta, tako i treba. Dokazao je da stoji iza svojih rijeci, da vidimo sad sta je iskopao da kupi
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Ma jednostavno je zavrsi se za Max 1 sat. Sto kazes samo predas vozačku napravi se kupoprodajni ugovor i to je toFoSte95 je napisao/la: ↑11 sep 2022, 20:08sutra idem u osiguravajuću kuću da završoim oko kupovine automobila, e sada pošto se prvi put susrećem sa tim stvarima sa pitam. Koliko sam shvatio moje je samo vozuačku da donesem, prodavas saobraćajnu, ov iz kuće će svu papirologiju u MUPu završiti, ja njemu pare on meni ključ od auta. Ako se ne varam to su svi koraci![]()
- Centre forward
- Kontakt:
Još jedan dokaz da je Svijet otiš'o, da izvinete, u qrac.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
emocije na stranu, sasvim logican slijed dogadjaja nakon uspjeha Urusa
The Urus helps Lamborghini follow a record-breaking sales year
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
-
- Kontakt:
Da li je ovo budućnost ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Ja sam pitao Asteriksa za misljenje u Evropi radi manjka infrastrukture za EV, i ako sam dobro skontao on misli da nije.
Ja se ne slazem iz vise razloga. Prvo, puni se brze od baterije. Zamisli koliko punjaca u drzavama mora postojati da se auta napune kad ti treba pola sata u najboljem slucaju. Sjedi i placi. Drugo, zeleni hidrogen je cisci od punjenja baterije (da ne razglabam o tome, potrazi green, blue, gray) u danasnje doba.
Baterije kao baterije su katastrofa za recikliranje. Sad zamisli kolicinu baterija da na svijetu postoji 1/2 milijarde EV auta i kad pocne sa servisima, zamjene, pa onaj dio auta nakon sudara itd.
Buducnost nije samo EV, vec vise tehnologija istovremeno.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
U EU trenutno nemas vise od 140 punionica za vozila na hidrogen, a Svabija kao najvece evropsko trziste do 2030. plani nekih 300. Znaci smijesne brojke.
Sad, da li je zbog toga sto ova vozila nisu konstrukcijski prakticna, do proizvodnje samog hidrogena i sl., to je vec tema za eksperte.
Ali, cinjenica da je npr. Honda pokusala sa serijskom proizvodnjom msm jos 2008. i nije se proslavila, plus sama zamisao nije od jucer. Sto znaci da se duze vrijeme radi na realizaciji ideje ali tesko je to iz teorije prenijeti u svakodnevnicu tako da napravis funkcionalan auto dostupan prosjecnom klijentu.
U narednih 10 - 15 godina ne vidim da ce ove vrsta pogona ozbiljnije zaziviti te biti nesto konkurentna.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- Beduin
- Kontakt:
Razumije li se neko dobro u mape i navigaciju u autu?
Ne znam jel' mi idu navi mape prelo sd kartice (mislim da nisam vidio karticu u slotu, tamo u kaseti) ili ima u sebi instaliranu (ne znam jel' moguce tako?), ali kad oznacim drzavu i grad skroz slabo koju ulicu i broj da mi ocita. Obicno mi odmah nudi direktno u centar izabranog grada da idem. Skoro pa nijednu ulicu mi ne iscita kad upisem u navigaciji, kao da nema te ulice, a kad zumiram mapu pisu sve ulice.
Takodjer, nema mi opcije nekoliko ruta pa da izaberem koju zelim, nego on odabere vjerovatno njemu najkracu i tako pici.
Ne znam jel' mi idu navi mape prelo sd kartice (mislim da nisam vidio karticu u slotu, tamo u kaseti) ili ima u sebi instaliranu (ne znam jel' moguce tako?), ali kad oznacim drzavu i grad skroz slabo koju ulicu i broj da mi ocita. Obicno mi odmah nudi direktno u centar izabranog grada da idem. Skoro pa nijednu ulicu mi ne iscita kad upisem u navigaciji, kao da nema te ulice, a kad zumiram mapu pisu sve ulice.
Takodjer, nema mi opcije nekoliko ruta pa da izaberem koju zelim, nego on odabere vjerovatno njemu najkracu i tako pici.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
- Kontakt:
Kartica je u pitanju , što se tiče ruta to moraš imati u opcijama da promjeniš . Ja sam stručnjak za Garmin navigacije , kod tebe je fabrička Volkswagen ( ne znam čiju koriste ) ...Beduin je napisao/la: ↑22 sep 2022, 23:43Razumije li se neko dobro u mape i navigaciju u autu?
Idi u opcije za rute , najkraći put , najkraće vrijeme , izbjegavanja i slično bi trebalo da bude u opcijama .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
- Beduin
- Kontakt:
A zasto kad upisem ulicu i broj ne izbacuje mi, kao da nema te ulice? Skoro pa nijednu ne pronalazi, nego samo mjesto nudi?bombaysaphire je napisao/la: ↑23 sep 2022, 11:08Kartica je u pitanju , što se tiče ruta to moraš imati u opcijama da promjeniš . Ja sam stručnjak za Garmin navigacije , kod tebe je fabrička Volkswagen ( ne znam čiju koriste ) ...Beduin je napisao/la: ↑22 sep 2022, 23:43Razumije li se neko dobro u mape i navigaciju u autu?
Idi u opcije za rute , najkraći put , najkraće vrijeme , izbjegavanja i slično bi trebalo da bude u opcijama .
Ili update ili u VW odvuci pa da onu naprave?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- QUARTERBACK
- Kontakt:
idi al u ac quattro nek ti prave 

Sta znaci oznaka AGM na akumulatoru? Trenutno mi je taj Varta 68Ah AGM, ali je on kahva.. nece sigurno zimu docekat. Trazim po toj oznaci ali vidim da su dosta skuplji od ostalih. 300-400KM
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.