meepo je napisao/la: ↑21 sep 2022, 23:40
Robust je napisao/la: ↑21 sep 2022, 23:25
i ova prica svi su isti majke mi slušamo je vec zadnjih dvadesetak godina i
toliko se puta pokazalo da nije istinita , al raje i dalje prica o tome , i onda isti ti kukaju kako isti vladaju

bosanski catch 22
Primjeri ? Daj mi jednu opciju za koju mozes reci hej ovi su okej imaju neki plan i program mogu pokrenuti drzavu ka naprijed a ne tapkati u proslosti i raditi prestave za narod bez konkretnih rezultata. Nadam se da ce SDA izgubiti sve , ali situacija ce se promijeniti za par procenata i nista vise.
pogledaj samo kanton Sarajevo i napredak ostvaren u dvije godine, gdje nova porodilja dobija milju maraka 12 mjeseci , gdje su ostali kantoni krenuli kopirati to , gdje sva djeca od prvog do devetog osnovne škole imaju besplatne udžbenike, gdje mladi imaju 10000KM pomoci pri kupovini stana , gdje kanton je preuzeo na sebe 7 kulturnih ustanova od državnog značaja, gdje imas mali milion kulturnih događaja i koncerata, gdje je prvi put neki nivo vlasti odlučio da pomaze Srebrenicu i povratnike u tom kraju , gdje se pomažu nasi povratnici i skole koje uce bosanski jezik , zakoni u borbi protiv korupcije gdje je kanton Sarajevo predvodnik u drzavi po pitanju toga , javni registar svakog uposlenika na kantonalnom budžetu, ulaganje u javni gradski prevoz , utopljavanje 50+ javnih objekata, ulaganje u obnovu parkova i izgradnju novih , sredjen kampus , subvencija plina itd itd mogao bih nabrajati do sutra
nabroj mi ijednu drugu vladu bilo na kantonalnom, federalnom il drzavnom nivou koja je uradila vise stvari od sarajevske nema je , i zbog toga nisu svi isti niti ce biti, vecina vas trazi promjene i onda glasate za jedne te iste koji vas drze i vase sredine u istoj ravni desetljećima, i kako onda ocekivati neki napredak
kad vidis napredak u odnosu na prije i sad logicno je da ces dati sansu toj opciji , nego ublehama koji nisu prstom mrdnuli 30 godina nisu ni ovi savrseni slazem se al alternativa im je peceni vo u krugu dzamije