Nije tacno, mnogo vise negativnosti pisano prema Vinku i Husrefu nego sad. A tad smo imali mnogo bolje rezultate. Naravno da treba izbacivati s foruma koji psuju, vrijedjaju. Al ne moze me niko ubijediti da je ovo dobro sto je Sarajevo igralo u ovoj sezoni i da je 6 mjesto realnost.Cattivo je napisao/la: ↑21 sep 2022, 18:27Pratim forum i ovu temu godinama, sigurno nekih 7-8K stranica na istoj. Nikad nisam pisao jer svaki put kad sam se pokušao registrovati smori me čekanje i proces provjere ili šta već od strane administratora koji traje danima, a nisam imao neke potrebe uvijek se imalo šta konkretno i konstruktivno pročitat. Ovaj put sam bio uporan čisto da mogu blokirati par trolova koji uništavaju temu.
Ja stvarno ne pamtim kad je tema bila gora... Uvijek je bilo svega, i neslaganja i prozivki i nezadovoljstva, ali ovoliko gadosti i toksičnosti koje pojedinci pokazuju je nevjerovatno. Pa ja ne znam šta vi ljudi hoćete, jeste li vi svjesni šta znači promjeniti ovoliki broj igrača i kompletan stručni kadar i kakav je to proces, čak i za našu ligu? Toliko dugo se prizivalo tjeranje pojedinih igrača starosjedioca, kao da bi se pružila prilika akademcima i općenito mladim igračima a kako oni budu dočekani - na nož. Ne valja Trako, ne valja Dal, ne valja Ramić, ne valja Šahinović, neće valjat ni sljedeći kojem se pruži prilika. Jasna je strategija kluba, i hiljadu puta je ponovljena - okrenuti se mladim igračima, a njih treba istrpit i podržat. Tako je svugdje u svijetu, al valjda smo mi predaleko od normalnog svijeta. Pa bokte nama sada ni Ismir ne valja, haloo?! O pojačanjima se ne može više ni pisat, jer ispada da svaki prelazni nama treba 5-6 nobih igrača što bi rekli 'kapitalaca' (neka mi neko objasni šta to tačno znači)
Najžalosnije od svega što ljudi nemaju svoje mišljenje, već uzmu na zub nekog igrača (eventualno nekog iz uprave/administracije) samo zato jer je neko drugi uputio kritiku na nj račun i to guraju do iznemogolosti
FK Sarajevo ne zaslužuje ovakve navijače, ovakvi navijači ne zaslužuju FK Sarajevo...
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
-
- Kontakt:
Gledaj stadiona

E vala ga i ti pretjera. Eto mi smo ćoravi i samo ti vidiš našu dobru igru.Pitar6785 je napisao/la: ↑21 sep 2022, 17:45Kazes nisi vidio neku igru.bordobijeli je napisao/la: ↑21 sep 2022, 16:07Pa zato i kazem da je bruka da ekipa koja ima duplo manji budjet i duplo lošiju ekipu ima 3 boda vise i utakmicu manje. A Bgm ne igramo nesto specijalno, mozda je neko vidjeo neku igru ja nisam.
Borac utakmica bila dobra
Sloga utakmica bila iznad svih standarda pl
Posusje apsulutna dominacija
Sloboda apsulutna dominacij
Sb apsulutna dominacija
Zeljo ok utakmica,
Leotar ok utakmica
Velez moglo je bolje nije uzasno
Tc prvo poluvrijeme ok penal neizforsiran nepotreban koji je prelomijo utakmicu a 3 go u 37 sekundi i potvrdio pobjedu tc
Zrinjski ljudi jesu bolji bili i sve kad se sagleda, ali treba uzet u obzir da smo poveli 0-1 i gdje sudija vrlo brzo dosudjuje nepostojeci penal, koji i onako losu nasu igru totalno unistava. Ovo nepisem da bi opravdao poraz ili umanjijo zasluzenu pobjedu zrinjskig ( jer FK SARAJEVO nemoze nesmije gubit glavu kad bude pokradeno) ali ovo sam napisao jer vidjeli smo da zrinjski protiv sloge borca nije uspio da se vrati a imao je oko 80 minuta igre da bar izjednaci, zeljo kad ih je naceo pni su samo padali.
Igman losa igra lose trener pripremio ekipu igraci llsi bili nije bilo nista dobro 40 minuta sa igracem vise primas go itd itd, sve lose..
Nek bilo ko uzme bilo koju ekipu, i nek kaze ova ekipa je igrala bolje od FK SARAJEVA , u paketu prvih 11 kola..nema nijedna
Ni zrinjski ni borac ni zeljo ni tc ni sb ni velez.. govorim igrom.. a to sto sb zeljo birac velez tc igraju standardno pl gdje uzmi ovde 3 ovde jedan bod pa onda nula a FK SARAJEVO u 2 utakmice stvorili vise sansi od njihovi 11 to nista nije al jeste 1-0 pobjeda zelje protiv sloge gdje nista nije bolji bio ni po igri ni po sansama ista stvar sb..
Zeljo zrinjski sb sve svoje domace utakmice igrali na svom terenu..
Jel' te Duduk plaća da ga fališ i podržavaš?
E vala ga i ti pretjera. Eto mi smo ćoravi i samo ti vidiš našu dobru igru.Pitar6785 je napisao/la: ↑21 sep 2022, 17:45Kazes nisi vidio neku igru.bordobijeli je napisao/la: ↑21 sep 2022, 16:07Pa zato i kazem da je bruka da ekipa koja ima duplo manji budjet i duplo lošiju ekipu ima 3 boda vise i utakmicu manje. A Bgm ne igramo nesto specijalno, mozda je neko vidjeo neku igru ja nisam.
Borac utakmica bila dobra
Sloga utakmica bila iznad svih standarda pl
Posusje apsulutna dominacija
Sloboda apsulutna dominacij
Sb apsulutna dominacija
Zeljo ok utakmica,
Leotar ok utakmica
Velez moglo je bolje nije uzasno
Tc prvo poluvrijeme ok penal neizforsiran nepotreban koji je prelomijo utakmicu a 3 go u 37 sekundi i potvrdio pobjedu tc
Zrinjski ljudi jesu bolji bili i sve kad se sagleda, ali treba uzet u obzir da smo poveli 0-1 i gdje sudija vrlo brzo dosudjuje nepostojeci penal, koji i onako losu nasu igru totalno unistava. Ovo nepisem da bi opravdao poraz ili umanjijo zasluzenu pobjedu zrinjskig ( jer FK SARAJEVO nemoze nesmije gubit glavu kad bude pokradeno) ali ovo sam napisao jer vidjeli smo da zrinjski protiv sloge borca nije uspio da se vrati a imao je oko 80 minuta igre da bar izjednaci, zeljo kad ih je naceo pni su samo padali.
Igman losa igra lose trener pripremio ekipu igraci llsi bili nije bilo nista dobro 40 minuta sa igracem vise primas go itd itd, sve lose..
Nek bilo ko uzme bilo koju ekipu, i nek kaze ova ekipa je igrala bolje od FK SARAJEVA , u paketu prvih 11 kola..nema nijedna
Ni zrinjski ni borac ni zeljo ni tc ni sb ni velez.. govorim igrom.. a to sto sb zeljo birac velez tc igraju standardno pl gdje uzmi ovde 3 ovde jedan bod pa onda nula a FK SARAJEVO u 2 utakmice stvorili vise sansi od njihovi 11 to nista nije al jeste 1-0 pobjeda zelje protiv sloge gdje nista nije bolji bio ni po igri ni po sansama ista stvar sb..
Zeljo zrinjski sb sve svoje domace utakmice igrali na svom terenu..
Jel' te Duduk plaća da ga fališ i podržavaš?
-
- Kontakt:
Bolje da si nastavio samo citati ili daa si barem malo realan pokusao biti. Koliko su TC ili SB promijenili igraca i zasto imaju vise pobjeda i nebi ih zadovoljilo od 8 meceva da imaju 4 boda,ako tebe to zadovoljava sto se Sarajeva tice mene ne zadovoljava,plus sto imamo dobar budzet,stabilna primanja tj igraci plate i sve uslove i oni i Dudukbordobijeli je napisao/la: ↑21 sep 2022, 18:34Nije tacno, mnogo vise negativnosti pisano prema Vinku i Husrefu nego sad. A tad smo imali mnogo bolje rezultate. Naravno da treba izbacivati s foruma koji psuju, vrijedjaju. Al ne moze me niko ubijediti da je ovo dobro sto je Sarajevo igralo u ovoj sezoni i da je 6 mjesto realnost.Cattivo je napisao/la: ↑21 sep 2022, 18:27Pratim forum i ovu temu godinama, sigurno nekih 7-8K stranica na istoj. Nikad nisam pisao jer svaki put kad sam se pokušao registrovati smori me čekanje i proces provjere ili šta već od strane administratora koji traje danima, a nisam imao neke potrebe uvijek se imalo šta konkretno i konstruktivno pročitat. Ovaj put sam bio uporan čisto da mogu blokirati par trolova koji uništavaju temu.
Ja stvarno ne pamtim kad je tema bila gora... Uvijek je bilo svega, i neslaganja i prozivki i nezadovoljstva, ali ovoliko gadosti i toksičnosti koje pojedinci pokazuju je nevjerovatno. Pa ja ne znam šta vi ljudi hoćete, jeste li vi svjesni šta znači promjeniti ovoliki broj igrača i kompletan stručni kadar i kakav je to proces, čak i za našu ligu? Toliko dugo se prizivalo tjeranje pojedinih igrača starosjedioca, kao da bi se pružila prilika akademcima i općenito mladim igračima a kako oni budu dočekani - na nož. Ne valja Trako, ne valja Dal, ne valja Ramić, ne valja Šahinović, neće valjat ni sljedeći kojem se pruži prilika. Jasna je strategija kluba, i hiljadu puta je ponovljena - okrenuti se mladim igračima, a njih treba istrpit i podržat. Tako je svugdje u svijetu, al valjda smo mi predaleko od normalnog svijeta. Pa bokte nama sada ni Ismir ne valja, haloo?! O pojačanjima se ne može više ni pisat, jer ispada da svaki prelazni nama treba 5-6 nobih igrača što bi rekli 'kapitalaca' (neka mi neko objasni šta to tačno znači)
Najžalosnije od svega što ljudi nemaju svoje mišljenje, već uzmu na zub nekog igrača (eventualno nekog iz uprave/administracije) samo zato jer je neko drugi uputio kritiku na nj račun i to guraju do iznemogolosti
FK Sarajevo ne zaslužuje ovakve navijače, ovakvi navijači ne zaslužuju FK Sarajevo...
1. Zrinjski je prošlo ljeto promjenio igrača koliko i mi, pa je odmah i bez ikakvog čekanja i prevelike filozofije od strane Jakirovica prepišao ligu i stigao do play - offaCattivo je napisao/la: ↑21 sep 2022, 18:27Pratim forum i ovu temu godinama, sigurno nekih 7-8K stranica na istoj. Nikad nisam pisao jer svaki put kad sam se pokušao registrovati smori me čekanje i proces provjere ili šta već od strane administratora koji traje danima, a nisam imao neke potrebe uvijek se imalo šta konkretno i konstruktivno pročitat. Ovaj put sam bio uporan čisto da mogu blokirati par trolova koji uništavaju temu.
2. Nismo niti cemo ikada biti razvojni klub koji treba da gura i forsira puno mladih igraca u prvih 11, to nije radila ni Barcelona kada im je La Masia cvjetala.
- JavierBosnia
- Kontakt:
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nevjerovatno..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Sve si tačno napisao, osim konteksta vremena. Da je 1997. ili bar 1999. ovome se ne bi imalo šta prigovoriti. Međutim, mi smo u procesu, reviziji, harmonizaciji, optimalizaciji... evo haman 30 ljeta.Cattivo je napisao/la: ↑21 sep 2022, 18:27Pratim forum i ovu temu godinama, sigurno nekih 7-8K stranica na istoj. Nikad nisam pisao jer svaki put kad sam se pokušao registrovati smori me čekanje i proces provjere ili šta već od strane administratora koji traje danima, a nisam imao neke potrebe uvijek se imalo šta konkretno i konstruktivno pročitat. Ovaj put sam bio uporan čisto da mogu blokirati par trolova koji uništavaju temu.
Nije tačno da postoji strategija uvođenja mladih igrača. Kod nas se to radi stihijski, a mrzi me da ti navodim primjere. Svakako sam više puta o tome kazivao.
Tzv starosjedioci jesu "otjerani", ali mladima se rijetko, ili nikako daje sistemska šansa.
Ono jest da se prečesto bespotrebno psuje i pljuje, ali navijači su takvi. Adrenalin, emocije... Nemoć pretvara snagu u bol, a onda se to mora katalizirati na neki način. Ni ja nisam za, ali ni prsti na jednoj ruci nisu isti, pa zašto bi ljudi bili??
Kažeš, svuda u svijedu je tako? Pa i nije baš. Ako tebi konsolidacija traje 30 godina, očigledno je nešto trulo u državi Sarajevo i bolesno. Naravno da će osoba koja voli klub izbaciti svoje frustracije zbog nagomilanog višegodišnjeg stresa. Očekivati od navijača da ima razumijevanje za procese stabilizacije dok trpe rezultati, a istovremeno uživa u neopjevanim partijama raznoraznih sabotera i projekata, jest nosense par exellance. Navijač traži samo trud, borbu, zalaganje i stabilnost. Sve ostalo nit ga interesuje, nit treba da ga interesuje.
Haj uzdravlje.
https://sportsport.ba/fudbal/arman-zulu ... ona/434570
Član Akademije FK Sarajevo dobio poziv od Barcelone
Član Akademije FK Sarajevo dobio poziv od Barcelone

Svakako nam je I. Ramić backup desni bek. Momku brz oporavak u svakom slučaju
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- ElCartel11
- Kontakt:
Ovo je vec smjesno postalo. Mislim žao mi momka svakako, ali nesto je truhlo kod nas sto se tiče fizicke spreme igraca.
To se vuce vec 3,4 sezone od sitnih do velikih povreda igraca.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Dobro si, Dudic ga uopšte nije vidio u svojim planovima. Isto kao što je ublehaš otjerao Jovaševica i ostavio Salčina kao alternativu Tomaševiću

Evo sad pocinju pisat o 30 godina unazad..
1995 do 2014 godine klub je ima 3 titule i 4 kupa i jedan super kup.. ii kljuc u bravu. 3.6 m km duga 0km vrijednosti u ekipi u infrastrukturi. Neznam moguce je da smo imali duga na crno jos nesto al papirno to he bilo to.
Za 19 godina, napravili smo skora dzemu b i pelaka koje smo skupa sve prodali za 350 k €
Takodje omladinski pogon nikakve rezultate nije imao..
Za ovih 8 godina klub je isvoio vise titula (dk odbranili titulu nikad u 76 godina to nismo uspjeli)
Prodali smo vise igraca a samo od Nihada smo vise zaradili nego za svih ti 19 godina prije
Igramo zapazenu ulogu u prvenstvu osvajamo prvenstva kupove sa najvise mladih igraca itd itd..
Takodje predrag pasic susic musemici antici muxorovici dzemo s ucuplic granov ihtijarevic itd sve su to momci koje smo mi odgojili (neki su nam noz zabili igrajuci za sirotinju)
Znaci uvjek smo bili uzgaivaci i ujedno najjaci (uspjesni)klub u bh prije rata, posle rata duzi period
Ali nismo SDA PROIZVOD, kao zrinjski sb borac hdz ili snsd
Kaze tip od 32 boda 16 bodova, vise se psovalo husrefu i vinku nego fedji a ti tipovi dobili jak tim pojacaliga sa 3-4 igraca otjerali 1 i to je isto ko kad otjeras 19 igraca dovedes 10..
Tih 19 igraca sto su otjerani zavrsili su sezonu na najgorem mjesto id rata pa do sad
Dali smo jeftini orimili go od slibode zelje jesmo al to je kad promjenis 30 igraca oreki noci i ok je to se desava
1995 do 2014 godine klub je ima 3 titule i 4 kupa i jedan super kup.. ii kljuc u bravu. 3.6 m km duga 0km vrijednosti u ekipi u infrastrukturi. Neznam moguce je da smo imali duga na crno jos nesto al papirno to he bilo to.
Za 19 godina, napravili smo skora dzemu b i pelaka koje smo skupa sve prodali za 350 k €
Takodje omladinski pogon nikakve rezultate nije imao..
Za ovih 8 godina klub je isvoio vise titula (dk odbranili titulu nikad u 76 godina to nismo uspjeli)
Prodali smo vise igraca a samo od Nihada smo vise zaradili nego za svih ti 19 godina prije
Igramo zapazenu ulogu u prvenstvu osvajamo prvenstva kupove sa najvise mladih igraca itd itd..
Takodje predrag pasic susic musemici antici muxorovici dzemo s ucuplic granov ihtijarevic itd sve su to momci koje smo mi odgojili (neki su nam noz zabili igrajuci za sirotinju)
Znaci uvjek smo bili uzgaivaci i ujedno najjaci (uspjesni)klub u bh prije rata, posle rata duzi period
Ali nismo SDA PROIZVOD, kao zrinjski sb borac hdz ili snsd
Kaze tip od 32 boda 16 bodova, vise se psovalo husrefu i vinku nego fedji a ti tipovi dobili jak tim pojacaliga sa 3-4 igraca otjerali 1 i to je isto ko kad otjeras 19 igraca dovedes 10..
Tih 19 igraca sto su otjerani zavrsili su sezonu na najgorem mjesto id rata pa do sad
Dali smo jeftini orimili go od slibode zelje jesmo al to je kad promjenis 30 igraca oreki noci i ok je to se desava
Samo jos da se dovezem nebih dao ovu igru i sto mi igramo za zeljinu sb borcevu tc trenutnu bodovnu prednost i njihovu igru..
Zrinjski jeste uigrani bolji al ljudi imaju dobar tim 20 mjeseci trenera 4-5 godina 4-5 igraca koji su ujedno i najbolji igraci lige bilbija npr..
A koliko je akademija i razoj mladi i davanje mladim danse pridinijelo FK SARAJEVO je dokaz kroz zeljeznicmar.. odkad je akademija pocela da radi za trag im se nezna a prije toga su bili mnogo uspjesni
Vusca zukanovic cocalic stilic dzeko ana e
Dvoica sto su konyu otisli gojak pogledajte ih sad ni radkopcani vise nece da pridje grbavici bankrot izjavili i podpisali a to je 70% nasa akademija isposlovala
Zrinjski jeste uigrani bolji al ljudi imaju dobar tim 20 mjeseci trenera 4-5 godina 4-5 igraca koji su ujedno i najbolji igraci lige bilbija npr..
A koliko je akademija i razoj mladi i davanje mladim danse pridinijelo FK SARAJEVO je dokaz kroz zeljeznicmar.. odkad je akademija pocela da radi za trag im se nezna a prije toga su bili mnogo uspjesni
Dvoica sto su konyu otisli gojak pogledajte ih sad ni radkopcani vise nece da pridje grbavici bankrot izjavili i podpisali a to je 70% nasa akademija isposlovala
- siroliver69
- Kontakt:
Sta bi ovom pitaru 68..? Brate sta se desava?
Zar je moguće da si zadovoljan sa omjerom1/8? Strasno!
A ovaj novi C... nesto. Brate iskopcaj se ponovo s foruma.
Jbt pa nismo mi Žepče da imamo ovako niska ocekivanja, haloooo
Zar je moguće da si zadovoljan sa omjerom1/8? Strasno!
A ovaj novi C... nesto. Brate iskopcaj se ponovo s foruma.
Jbt pa nismo mi Žepče da imamo ovako niska ocekivanja, haloooo
-
- Kontakt:
Koju bolan igru prva tri kola bilo ok i protiv širokog smo dobri bili sve ostalo loše. A dvije si razvaljen utakmice Tz City i Zrinjski. I na kraju krajeva u sportu je rezultat jedino objektivno mjerilo sve ostalo šuplja prica. Mi smo sredina tabele sto znaci srednja zalost 16 bodova u 11 kola, malo, premalo.Pitar6785 je napisao/la: ↑21 sep 2022, 22:41Samo jos da se dovezem nebih dao ovu igru i sto mi igramo za zeljinu sb borcevu tc trenutnu bodovnu prednost i njihovu igru..
Sloboda zeljo velez bili bolji i leotar bio bolji hahaha
- ThrillerHz
- Kontakt:
Bgt kakve veze ima fizicka sprema s tim kad ti neko otkine nogu?ElCartel11 je napisao/la: ↑21 sep 2022, 21:40Ovo je vec smjesno postalo. Mislim žao mi momka svakako, ali nesto je truhlo kod nas sto se tiče fizicke spreme igraca.
To se vuce vec 3,4 sezone od sitnih do velikih povreda igraca.
Prije bih rekao da su drugi faktori tu zasluzni, prije svega sreca/nesreca da ti neko uleti i pokida ligamente i slicno, desava se i vecim fudbalerima, neki imaju i pehove s povredama/historiju povreda, to su stvari na koje se ne moze uticati, ali isto tako ima i glupih povreda, ne trebas dopustiti da dodjes u situaciju da te protivnik povrijedi ili cak sam sebe, treba malo pametnije ulaziti u duele, reagovati na vrijeme, biti korak ispred protivnika i psihicki i fizicki. Kad vidis da ide krvnik da ti slomi nogu, ti stani, preskoci ga, uradi nesto da to izbjegnes, al opet to je sve najmanje do tebe i fizicke spreme. Naravno postoje povrede koje nastaju i zbog lose fizicke spreme, ali ove do sad sto su nasi igraci zadobijali nisu te prirode.
Druga stvar nevezano za tebe, dokle vise cemo nazivati nase igrace, strucni stab, ljude iz kluba pogrdnim imenima?? Jel treba svaka vrata da guzicom zatvaramo?? Da sutra taj isti igrac/trener istrci protiv nas i ima motiv vise da nas popisa. Maksimalno seljacko ponasanje, unazad 5 trenera evo: Usref Usro, Vaginko, Blitva, makedonska ubleha, Dudlic/Duduk. Pa jel dosta vise?!?!
1946~