Pogledaj Kahviceve golove Srbiji,Irskoj i Crnoj Gori pa onda opet procitaj sta si napisaoASD je napisao/la: ↑17 sep 2022, 11:53Ma tehnički je dominantan. Viđao sam kako uzima loptu i valja protivnike bez da koristi snagu ili brzinu.
Kahvić recimo to ni u njegovom uzrastu nikad nije mogao, jer je tehnički limitiran.
Međutim. Pitanje je u kakvom je sada stanju i koliko je nazadovao jer zbog ljudi koji ga usmjeravaju je izgubio pola godine.
U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21, U-19, U-17
- ASD
- Kontakt:
Kakvo produženje? Bio pionir, igrao na registraciju. Mogao se otac strpiti do kraja sezone ali nije znao pametno odigrati. Pola godine već ne igra. U svakom iole ozbiljnom klubu bi ga odstranili iz ekipe.
Ne znam kakva im je generacija kadeta u Domžalama. Ali seniori su im čisti prosjek u Sloveniji.
Kahvića pratim već sad jedno 5-6 godina.
Prvo, odstranjen je iz ekipe jer nije htio potpisati ugovor sa agencijom nekomASD je napisao/la: ↑17 sep 2022, 16:58Kakvo produženje? Bio pionir, igrao na registraciju. Mogao se otac strpiti do kraja sezone ali nije znao pametno odigrati. Pola godine već ne igra. U svakom iole ozbiljnom klubu bi ga odstranili iz ekipe.
Ne znam kakva im je generacija kadeta u Domžalama. Ali seniori su im čisti prosjek u Sloveniji.
Poslije toga odmah i iz repke iskljucen i rečeno mu da nece biti vise pozivan (?)
Domzale ima jedinu akademiju u sloveniji. Visestruki su prvaci juniorski, igraju ligu prvaka redovno i prodsju igrace mlade. Itekako dobar odabir, bolje nego u borcu koji bude prvak drzave u juniorima i ni jednog igrača ne ubaci u prvi tim. Strasno.
Pa Terzic npr nije centa napredovao s veci je potencijal od dzevahirića. Evo godinu i nesto u borcu ravna crta
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- ASD
- Kontakt:
Nisam siguran da pioniri u našoj državi mogu potpisivati ugovore s agencijama.Pantelija je napisao/la: ↑17 sep 2022, 17:15Prvo, odstranjen je iz ekipe jer nije htio potpisati ugovor sa agencijom nekomASD je napisao/la: ↑17 sep 2022, 16:58Kakvo produženje? Bio pionir, igrao na registraciju. Mogao se otac strpiti do kraja sezone ali nije znao pametno odigrati. Pola godine već ne igra. U svakom iole ozbiljnom klubu bi ga odstranili iz ekipe.
Poslije toga odmah i iz repke iskljucen i rečeno mu da nece biti vise pozivan (?)
Domzale ima jedinu akademiju u sloveniji. Visestruki su prvaci juniorski, igraju ligu prvaka redovno i prodsju igrace mlade. Itekako dobar odabir, bolje nego u borcu koji bude prvak drzave u juniorima i ni jednog igrača ne ubaci u prvi tim. Strasno.
Pa Terzic npr nije centa napredovao s veci je potencijal od dzevahirića. Evo godinu i nesto u borcu ravna crta
Otac ga je odveo u Borac. Izabrao je taj klub, kada nije nedostajalo ponuda širom države. Jer su njih dvojica bili najveći talenti u državi.
Omladinci Domžalea se ništa ne izdvajaju u odnosu na ostale. Čak i taj Šeško je tamo bio samo godinu dana, i to u kadetskom uzrastu.
Postao je poznat kada je u Krškom u pionirima imao prosjek preko 2.5 gola po meču.
Domžale, Maribor, Bravo, Ilirija, Brinje, Olimpija... sve je to u pet deka kada su djeca u pitanju. Zavisno od generacije do generacije.
I svi su u par deka s našim klubovima u tom uzrastu.
Koliko mu je otac donosio pametne odluke za njegovu karijeru, narednih par godina će pokazati. Moje lično mišljenje, da je mogao i trebao bolje.
Ko ne moze potpisati? Moze u nas druze sve. Itrkako sam upoznat. Prvo, ni jedan ni drugi nisu najveci talenti u svojoj generaciji. Drugo, Dzevahiric nije bio u planu (greska velika) sarajeva i koliko znam ni zeljeznicarra. Terzic je bio mjesec prije odlaska u borac dva puta u kampu sarajeva.
Razlog odlaska u borac mogu ti svakako napisati, necu javno sigurno. Nije ni bitno. Opet ti kazem, razlog suspeziije je garantujem zivotom to stol nije potpisao jedan papir i to je to
Odmah zatim je izbacen iz repke
Slovenija je razvojna liga, posebno za italiju, tamo barem sudije nestimaju u omladinskim ligama utakmice kao kod nas... Znam sta pricam svaki vikend pogledam barem par tekmi (pioniri plus kadeti plus juniori), i zalosno je gledati te stvari.
I opet ti kazem pogledaj pobjednike juniorske lige zadnjih par godina u sloveniji .
Razlog odlaska u borac mogu ti svakako napisati, necu javno sigurno. Nije ni bitno. Opet ti kazem, razlog suspeziije je garantujem zivotom to stol nije potpisao jedan papir i to je to
Odmah zatim je izbacen iz repke
Slovenija je razvojna liga, posebno za italiju, tamo barem sudije nestimaju u omladinskim ligama utakmice kao kod nas... Znam sta pricam svaki vikend pogledam barem par tekmi (pioniri plus kadeti plus juniori), i zalosno je gledati te stvari.
I opet ti kazem pogledaj pobjednike juniorske lige zadnjih par godina u sloveniji .
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Francuski drugoligas FC Annecy ima odličan omladinski pogon, a u tom pogonu ima 5-6 Bosanaca i svi spadaju u najbolje igrače u svojim kategorijama. Ipak dvojica su najbolji, jedan je mislim u17 ili u16 nisam siguran i znam da igra na poziciji CM.
Drugi igra za U15 iako je po godistu još u14.
Danas je ovaj mlađi na utakmici Olympique Lyon u14 - FC Annecy u14 3:3, postigao sva tri pogotka.
I maslac sa godinu starijim redovno zabija i skoro uvijek je najbolji strijelac i igrač na raznim internacionalnim turnirima. Znam i da ga AS Monaco već godinu dana prati. Treba pratiti i probati ovu djecu u budućnosti, ipak je francuska liga jedna od jačih u svijetu.
Danas je ovaj mlađi na utakmici Olympique Lyon u14 - FC Annecy u14 3:3, postigao sva tri pogotka.
I maslac sa godinu starijim redovno zabija i skoro uvijek je najbolji strijelac i igrač na raznim internacionalnim turnirima. Znam i da ga AS Monaco već godinu dana prati. Treba pratiti i probati ovu djecu u budućnosti, ipak je francuska liga jedna od jačih u svijetu.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
- ASD
- Kontakt:
Kako se zovu djeca?Tracy3McGrady je napisao/la: ↑18 sep 2022, 20:19Francuski drugoligas FC Annecy ima odličan omladinski pogon, a u tom pogonu ima 5-6 Bosanaca i svi spadaju u najbolje igrače u svojim kategorijama. Ipak dvojica su najbolji, jedan je mislim u17 ili u16 nisam siguran i znam da igra na poziciji CM.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Ovaj mlađi se zove Ajdin Muminović à ovaj drugi je mislim Salihovic Reuf.ASD je napisao/la: ↑18 sep 2022, 20:56Kako se zovu djeca?Tracy3McGrady je napisao/la: ↑18 sep 2022, 20:19Francuski drugoligas FC Annecy ima odličan omladinski pogon, a u tom pogonu ima 5-6 Bosanaca i svi spadaju u najbolje igrače u svojim kategorijama. Ipak dvojica su najbolji, jedan je mislim u17 ili u16 nisam siguran i znam da igra na poziciji CM.
Mama ispravka, Reuf je ipak malo mlađi, igra za U15 ove godine ali isto tako nastupa i za u16.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
@igrajlopte 🐦
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Mi smo samo drugi sto je Madarska izgubila na penale od Andore.
Jadna nama majka ako savez Austrije donese neko rigorozno pravilo za igrace rodjene u toj drzavi.

@igrajlopte 🐦
Sta ce donijeti Austrijanci oko Nisića kad je dijete iz Sarajeva... bilo u omladinskim pogonu Sarajeva pa kasnije presao u Austriju.....
Inace u ovoj generaciji je mozda i najveci talenat (a i rastom je ogroman) Saran iz Zelje koji sa 15 godina igra kadetsku nasu ligu i daje golove... ali nije ja msm nikako igrao zbog povrede ovaj Uefin turnir...
Inace u ovoj generaciji je mozda i najveci talenat (a i rastom je ogroman) Saran iz Zelje koji sa 15 godina igra kadetsku nasu ligu i daje golove... ali nije ja msm nikako igrao zbog povrede ovaj Uefin turnir...
Nisam mislio samo na njega vec ostalu nasu koloniju fudbalera i potencijalni reprezentativaca koji su rodjeni tu.
@igrajlopte 🐦
-
- Kontakt:
Je li njega uzeo Salzburg iz Sarajeva u svoju skolu ili su porodicno svi preselili u Austriju pa i on. Bas momak dominira i obecava..protiv poljaka jedna prilika bila dovoljna da zabije gol.Kompromis je napisao/la: ↑20 sep 2022, 13:54Sta ce donijeti Austrijanci oko Nisića kad je dijete iz Sarajeva... bilo u omladinskim pogonu Sarajeva pa kasnije presao u Austriju.....
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Koliko znam da su porodicno svi preselili ali me nemoj drzati za rijec jer ih ja licno ne znam... jedan od mojih ne bas toliko bliaskih drugova se druzi sa njegovim ocem ili se druzio nebitno... uglavnom malac je bio bas veliki talenat u toj generaciji Sarajeva, vjerojatno i najbolji...Imajednabrigada je napisao/la: ↑20 sep 2022, 15:00Je li njega uzeo Salzburg iz Sarajeva u svoju skolu ili su porodicno svi preselili u Austriju pa i on. Bas momak dominira i obecava..protiv poljaka jedna prilika bila dovoljna da zabije gol.Kompromis je napisao/la: ↑20 sep 2022, 13:54Sta ce donijeti Austrijanci oko Nisića kad je dijete iz Sarajeva... bilo u omladinskim pogonu Sarajeva pa kasnije presao u Austriju.....
Zukanovic vam to bolje zna....
Danas u 18 sati prva utakmica u19 protiv Polske.
-
- Kontakt:
Nit se zna roster niti ko je otpao s onog prosirenog spiska.
I naravno ocekivat je poraz kao i inace sto odlikuje nase mladje selekcije u prvim utakmicama.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Ima na stranici Uefe ( ako je istina)
ove igrace nisu danas na spisku.
Arman Sutkovic
Nikola Pusic
Hamza Redzic
Bozo Prusina
Antoni Bajkusa
Mustafa Numanovic
Aldin Mesic
Nermin Bijelonja
ove igrace nisu danas na spisku.
Arman Sutkovic
Nikola Pusic
Hamza Redzic
Bozo Prusina
Antoni Bajkusa
Mustafa Numanovic
Aldin Mesic
Nermin Bijelonja
-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.