Momak koji u dvije utakmice zaustavi Leaoa i Sterlinga bez neke krupnije greske tako brze igrace i to bez žutog kartona sasvim sigurno ima potencijal velik i odigrao je zadovoljavajuce za sve a najbitnije za trenera.
Amar Dedić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: Amar Dedić
Momak koji u dvije utakmice zaustavi Leaoa i Sterlinga bez neke krupnije greske tako brze igrace i to bez žutog kartona sasvim sigurno ima potencijal velik i odigrao je zadovoljavajuce za sve a najbitnije za trenera.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Ako ti odgovorim kako napast će meDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑14 sep 2022, 22:59Kako je odigrao?
Vidim, dobre defanzivne brojke i dobiveni dueli. Opet posjed loš..

Bio je nesto slabiji nego protiv Milana mada bila je i teža utakmica.
Imao je dobrih reakcija u odbrani mada mu je Sterling znao pobjeći. Pas igra manje vise, bilo je tu prisilnih ispucavanja lopti naprijed.
Primjetio sam večeras u više navrata jedan veliki minus u njegovoj igri a to je preuzimanje igrača...
Mada, tek mu je 20 godina i to treba imati na umu.
Inače Salzburg dva remija i to protiv Milana i Chelsija. Vrijedno pažnje u svakom slučaju.
Dinamo mi djeluje poprilično kompaktnije, uigranije s boljim posjedom. S dr.strane Salzburg više trci. Bit ce interesantan dvomec. Salzburg mora uzeti 4 boda najmanje ako želi nastaviti put u Europi.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 15 sep 2022, 05:54, ukupno mijenjano 1 put.
kako je zaustavio Sterlinga ako je Sterling dao go?Imajednabrigada je napisao/la: ↑14 sep 2022, 23:14
-
- Kontakt:
greenwood je napisao/la: ↑14 sep 2022, 23:33kako je zaustavio Sterlinga ako je Sterling dao go?Imajednabrigada je napisao/la: ↑14 sep 2022, 23:14
Momce misli se na aktivnu igru, a ne polukontru gdje prvi odbrambeni nije izbio loptu, pa ni drugi a njihova lopta bila... nasao se na brisanom prostoru nije mogao sam zatvorit prakticki komplet odbranu osim toga sut je bio 10m igrac od njega a to bi mogao zaustavit jedino da je igrao flastera na njemu.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
greenwood je napisao/la: ↑14 sep 2022, 23:33kako je zaustavio Sterlinga ako je Sterling dao go?Imajednabrigada je napisao/la: ↑14 sep 2022, 23:14
Pa nije samo njegova krivica jbg.
Momcino halal ti vjera, ali nisi ti dorastao velikom Mateu Susicu. Jel tako (pojedini) forumasi 

@igrajlopte 🐦
Pa slucaj Dedic se ponavlja opet sad s Jasicem. Umjesto da se ide po momka da nam pojaca sirinu odbrane ovdje idu price kao ne treba nam. Isto je bilo s Dedicem nakon utakmice U21 protiv Svedske. Nije on za A tim ovo ono. Onda poslje toga kod Tute na tribinama da pi par sedmica poslje igrao ligu prvaka protiv Chelsea i Milana u prvi jedanest. I sad se cude otkud igra ligu prvaka.
Pa prije toga se sjetimo napada na Ahmedhodzica i Hadzikadunica. Slabi, rupe, svedski otpad i sta sve ne. A govorilo se samo da treba strpljenja jer momci sa 20 godina su skloni greskama pogotovo u seniorskom nogometu jos u odbrani. Jos u nasoj repki gdje vezni red ne pomaze odbrani. Vidimo sad kod Anela kada ima pravu sredinu kako zna igrati. Dennis je pod Karpinom pokazao da je solidan stoper i momak na kojeg se mozes osloniti u uigranoj ekipi. Sad u Malmee je bitno da igra opet i bice to dobro.
Svi ce oni praviti greske ali to je normalno i treba istrpiti.
I svi napadi su bili jer se ljudima fino reklo da Mujakic i ekipa nisu kvalitet. I oni onda napadali ovdje momke nakon svake greske.
Bitno je bilo traziti Mujakice, Hirose i ostali prosjek u A tim.

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Isti ti stručnjaci koji su pravdali ostavljanje Dedića na tribinama na prošlom reprezentativnom okupljanju su govorili da momak neće biti blizu prvih 11 ili da će teško biti u prvih 11 Salzburga. Sve čista stručnost.

- ASD
- Kontakt:
Ne može se to porediti prije svega jer je Dedić od malih nogu u BiH reprezentaciji.Maestro je napisao/la: ↑15 sep 2022, 09:32Pa slucaj Dedic se ponavlja opet sad s Jasicem. Umjesto da se ide po momka da nam pojaca sirinu odbrane ovdje idu price kao ne treba nam. Isto je bilo s Dedicem nakon utakmice U21 protiv Svedske. Nije on za A tim ovo ono. Onda poslje toga kod Tute na tribinama da pi par sedmica poslje igrao ligu prvaka protiv Chelsea i Milana u prvi jedanest. I sad se cude otkud igra ligu prvaka.
Pa prije toga se sjetimo napada na Ahmedhodzica i Hadzikadunica. Slabi, rupe, svedski otpad i sta sve ne. A govorilo se samo da treba strpljenja jer momci sa 20 godina su skloni greskama pogotovo u seniorskom nogometu jos u odbrani. Jos u nasoj repki gdje vezni red ne pomaze odbrani. Vidimo sad kod Anela kada ima pravu sredinu kako zna igrati. Dennis je pod Karpinom pokazao da je solidan stoper i momak na kojeg se mozes osloniti u uigranoj ekipi. Sad u Malmee je bitno da igra opet i bice to dobro.
I svi napadi su bili jer se ljudima fino reklo da Mujakic i ekipa nisu kvalitet. I oni onda napadali ovdje momke nakon svake greske.
Bitno je bilo traziti Mujakice, Hirose i ostali prosjek u A tim.![]()
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
A jel stvarno mislite da MORA igrati u prvih 11?
Ja bih licno volio, ali hoce li Dedic znatno poboljsati reprezentaciju svojim trenutnim kvalitetima?
Jel on ispred Gazibegovica uopste? Koji sigurno igra bolje od njega ove sezone.
Mislim ovo forsiranje igraca samo zato sto je u21 i sto ima potencijal su samo nagadjanja.
Ovo je jos jedan razlog zasto je pdf Kosarka miljama bolja sto se tice komentara i analiza.
Amar recimo nema osnovnih kvaliteta trenutnih Evropskih bekova koji su sigurni u posjedu, koji overlapaju, ubacuju lopte itd.
Ja bih licno volio, ali hoce li Dedic znatno poboljsati reprezentaciju svojim trenutnim kvalitetima?
Mislim ovo forsiranje igraca samo zato sto je u21 i sto ima potencijal su samo nagadjanja.
Ovo je jos jedan razlog zasto je pdf Kosarka miljama bolja sto se tice komentara i analiza.
Amar recimo nema osnovnih kvaliteta trenutnih Evropskih bekova koji su sigurni u posjedu, koji overlapaju, ubacuju lopte itd.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Dedic da. Anel i Dennis nisu od malih nogu u BiH reprezentaciji.ASD je napisao/la: ↑15 sep 2022, 10:14Ne može se to porediti prije svega jer je Dedić od malih nogu u BiH reprezentaciji.Maestro je napisao/la: ↑15 sep 2022, 09:32Pa slucaj Dedic se ponavlja opet sad s Jasicem. Umjesto da se ide po momka da nam pojaca sirinu odbrane ovdje idu price kao ne treba nam. Isto je bilo s Dedicem nakon utakmice U21 protiv Svedske. Nije on za A tim ovo ono. Onda poslje toga kod Tute na tribinama da pi par sedmica poslje igrao ligu prvaka protiv Chelsea i Milana u prvi jedanest. I sad se cude otkud igra ligu prvaka.
Bitno je bilo traziti Mujakice, Hirose i ostali prosjek u A tim.![]()
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
-
- Kontakt:
Ti puno volis pametovati neka moja procjena ili jednostavno takav si 'kontraš' i to je ok postujem to ukoliko mozes potkrijepiti cinjenicama a kod tebe toga nema kao npr kod @maestro sto obrazlozi ili rex,pa evo volio bih da nam obrazlozis kojih to kvliteta nema Amar?DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑15 sep 2022, 10:15A jel stvarno mislite da MORA igrati u prvih 11?
Niko od nas nije rekao da Dedic mora biti ispred Jusufa i igrati mada po meni je kompletniji igrac i fizicki jaci od Jusufa ali zelimo reci da je perspektivan igrac i samim tim bi trebao biti ispred Susica ili Cipetica npr... i naravno da ces prije sansu dati mladom i perspektivnom igracu bar tako funkcionise u normlanim repkama, nego nekom penzioneru...stvar logike.
Maestro, ReX i brigada, sveto trojstvo idiotizma na ovom podforumu.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Nema veze. Ne tako davno (a sjecamo se svi ko su to bili) se prozivao Ahmedhodzic kako je prevara i da je Sanicanin za njega izmislio fudbal. I to je trajalo bas dugo.. Uzimati takve likove za 2 % ozbiljno je samoubistvo i gubljenje vremena.

@igrajlopte 🐦
@igrajlopte 🐦
-
- Kontakt:
Mora ovaj biti ispred Gazibegovića već sad. Gazibegovićevi su sinoć fasovali 6 komada od Feyenoorda, kakav god da je on bio, iz takve se utakmice ne izlazi neokrznut.
Amar mora biti u prvih 11. Tu nema dileme. Decko je mlad, igra u red bullu. Valjda ovi iz Red Bulla znaju bolje procjeniti nego mi forumasi.Imajednabrigada je napisao/la: ↑15 sep 2022, 10:38Ti puno volis pametovati neka moja procjena ili jednostavno takav si 'kontraš' i to je ok postujem to ukoliko mozes potkrijepiti cinjenicama a kod tebe toga nema kao npr kod @maestro sto obrazlozi ili rex,pa evo volio bih da nam obrazlozis kojih to kvliteta nema Amar?DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑15 sep 2022, 10:15A jel stvarno mislite da MORA igrati u prvih 11?
Niko od nas nije rekao da Dedic mora biti ispred Jusufa i igrati mada po meni je kompletniji igrac i fizicki jaci od Jusufa ali zelimo reci da je perspektivan igrac i samim tim bi trebao biti ispred Susica ili Cipetica npr... i naravno da ces prije sansu dati mladom i perspektivnom igracu bar tako funkcionise u normlanim repkama, nego nekom penzioneru...stvar logike.
Jusuf njima nije bio dovoljno dobar. Moze biti na klupi
Da npr Susic igra u ligi petice to bi bila druga stvar.
Dedic zaslužuje mjesto startera u narednim utakmicama.
Igra u najjačem klubu i na najvećem nivou u odnosu na konkurenciju (Gazibegovic i Susic) i nema se tu sta plaho pametovati.
Isto tako glupo je uopce spočitavati Petevu to sto je dao prednost iskusnijima Gazibegovicu i Susicu prije 4 mjeseca...dao im je prednost jer su u tom trenutku bili bolje i sigurnije opcije.
Druga stvar je sto je ignorisao Dedica u sve 4 utakmice i tu se svako složio da je Petev pogriješio.
Da li je Dedic mogao napredovati u 4 mjeseca? Naravno da jeste, tim prije zbog nivoa u kojem trenira, igra (Salzburg, LP). 4 mjeseca za 19-godisnjaka mnogo znace. Tek je u avgustu napunio 20. Još mnogo on moze napredovati. Utakmice protiv Milana I Chelsija zlata vrijede, bas kao sto su vrijedile i Ahmedhodzicu u Ligue1.
Igra u najjačem klubu i na najvećem nivou u odnosu na konkurenciju (Gazibegovic i Susic) i nema se tu sta plaho pametovati.
Isto tako glupo je uopce spočitavati Petevu to sto je dao prednost iskusnijima Gazibegovicu i Susicu prije 4 mjeseca...dao im je prednost jer su u tom trenutku bili bolje i sigurnije opcije.
Druga stvar je sto je ignorisao Dedica u sve 4 utakmice i tu se svako složio da je Petev pogriješio.
Da li je Dedic mogao napredovati u 4 mjeseca? Naravno da jeste, tim prije zbog nivoa u kojem trenira, igra (Salzburg, LP). 4 mjeseca za 19-godisnjaka mnogo znace. Tek je u avgustu napunio 20. Još mnogo on moze napredovati. Utakmice protiv Milana I Chelsija zlata vrijede, bas kao sto su vrijedile i Ahmedhodzicu u Ligue1.
Nije mala stvar igrati LP protiv tima kao Chelsea, sigurno mu je uticalo na samopouzdanju.hurem je napisao/la: ↑16 sep 2022, 18:56Dedic zaslužuje mjesto startera u narednim utakmicama.
Jako vazna stvar, dok je mlad da tremu izbaci. Nece se lik usrati kad bude igrao za repku
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Chony533 i 29 gostiju.