FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
96
35%
Darko Milanič
35
13%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
42
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
25
9%
Samo stranac
70
26%

Ukupno glasova: 274

BegovicRamiz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BegovicRamiz » 12 sep 2022, 14:09

zagorski je napisao/la:
12 sep 2022, 14:03
BegovicRamiz je napisao/la:
12 sep 2022, 13:56
poslusao sam Fedju iako sam profesionalni vozac autobusa a ne novinar pa sam izdvojio ono sto je sinoc trazio

mi smo u ovih 10 kola pogodili 9 puta okvir gola
3 stative
6 precki

i jos promasili 2 penala
plus mrtvi ziceri
Rekorderi promasaja :wtf:
4 puta okvir gola na jednoj utakmici - sinoc
3 puta pogodili precku na jednoj utakmici - Posusje

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 12 sep 2022, 14:13

Shategabri je napisao/la:
12 sep 2022, 14:08
poslusao sam Fedju iako sam profesionalni vozac autobusa a ne novinar pa sam izdvojio ono sto je sinoc trazio

3 stative
6 precki

i jos promasili 2 penala
plus mrtvi ziceri
Nema se tu šta prigovoriti za okvir gola. To su baš pehovi.
Za mrtve zicere nema izgovora. Znači nisi kvalitet i šta onda, problem jer si ti reagovao ko slon u situaciji kad treba rutinski da završiš.
Penali isto tako, nama to nije samo ove sezone problem, ja se više ni ne sjećam kad su nam penali bili zicer.
Kad dobijemo penal više se ni ne nadam da ćemo dati gol :roll: uglavnom, izgubili smo i kup prošle sezone na penale.
Najviše me boli bezmudost ekipe, a bogme i trenera, nemoj mi slijegati ramenima i izgledati ko mlada ostavljena pred matičarem, nego manje pričaj, skrati skroz, jeste, fulali smo boga oca, rezultat nikakav, doviđenja i prijatno i uhvati se posla.
+1

Bas tako - uhvati se posla manje pricaj ne masi rukama. Dal da pogresan pas i jadnik spusti glavu ko da je pola familije ukopo.

da smo zabili taj penal slobodi, sinoc da smo zabili. Da smo s grbavice odnijeli 3 boda. Bas bi md zanimalo sta bi forumski puk tvrdio.

Pa **** bilbija nam zasilji penal nepostojeci protiv sampiona eto to im je guranje potrebno. Ma daj, kartoniraju nas kako stignu.

I kazete nas mentalitet je takav, pa mi navijaci i jesmo najgori kada su nam prvi na tapeti nasi igraci.
Ne moze nista preko noci pitari zar nam to vise nije jasno..
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 12 sep 2022, 14:15

Karinasi
NEMA NAZAD

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 12 sep 2022, 14:19

3 stative
6 precki

i jos promasili 2 penala
plus mrtvi ziceri
...
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 12 sep 2022, 14:20

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
12 sep 2022, 14:13

3 stative
6 precki

i jos promasili 2 penala
plus mrtvi ziceri
Za mrtve zicere nema izgovora. Znači nisi kvalitet i šta onda, problem jer si ti reagovao ko slon u situaciji kad treba rutinski da završiš.
Penali isto tako, nama to nije samo ove sezone problem, ja se više ni ne sjećam kad su nam penali bili zicer.
Kad dobijemo penal više se ni ne nadam da ćemo dati gol :roll: uglavnom, izgubili smo i kup prošle sezone na penale.
Najviše me boli bezmudost ekipe, a bogme i trenera, nemoj mi slijegati ramenima i izgledati ko mlada ostavljena pred matičarem, nego manje pričaj, skrati skroz, jeste, fulali smo boga oca, rezultat nikakav, doviđenja i prijatno i uhvati se posla.
+1

Bas tako - uhvati se posla manje pricaj ne masi rukama. Dal da pogresan pas i jadnik spusti glavu ko da je pola familije ukopo.

da smo zabili taj penal slobodi, sinoc da smo zabili. Da smo s grbavice odnijeli 3 boda. Bas bi md zanimalo sta bi forumski puk tvrdio.

Pa **** bilbija nam zasilji penal nepostojeci protiv sampiona eto to im je guranje potrebno. Ma daj, kartoniraju nas kako stignu.

I kazete nas mentalitet je takav, pa mi navijaci i jesmo najgori kada su nam prvi na tapeti nasi igraci.
Ne moze nista preko noci pitari zar nam to vise nije jasno..
Nije njima nista jasno samo daj mijenjaj, tjeraj ko da nismo taj recept probali X puta i svaki put kur.cina
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 sep 2022, 14:22

Strategija kluba je samoodrzivost kroz AKADEMIJU

Sahinovic
Dizdarevic
Djokanovic
Dal

E da bi nekog od ovih igraca prodao koras njihove greske trpit jer kad neko hoce da kupi i plati ostetu on nece da njegova ekipa trpi te greske i to je to trpljenje kaljenje sazrijevanje itd itd..

Zrinjski je odigra zadnju godinu odlicno i u orvenstvu i u evropi, Nemanha da 35 golova u 33 kola niko nista nenudi zanjega, a prodase nekoji dan igraca sa 28 gidina za 650k € i to u rusiju (rat)., a neznam jestel citali izjavu vlasnika zrinjskog onog jevreja, kaze tip nece se vise nikad desit da igrac ode iz kluba ako klub nije zato, kaze poslacemiga na tribine, hoces al u mom kxxxu,

Sta hocu da kazem koji god proces izaberes igra sa starijem igra sa mladijem ima minusa pluseva itd, e sad ti je do menagmenta kluba..

Da smo uzeli slobodu zelja uzelibi i sb i igman jer psiha pojebe mnogo iskusnije igrace a jamoli 18 godisnjaje

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 12 sep 2022, 14:25

3 stative
6 precki

i jos promasili 2 penala
plus mrtvi ziceri
cudni smo generalno
imas 3 poraza - apsolutno zasluzena sva tri, Tuzla i Zrinjski te uniste i igrom i rezultatski, Igman te nije unistio ali je zasluzeno pobjedio jer nismo pogledali na gol kako treba
3 remija - Zeljo, Sloboda, Siroki, trebao si imati +2 na svaki remi prema odvijanju stanja na terenu ali derbi nije los ni bod kad 45min igras sa 10oricom
4 pobjede - samo Leotar lagana, patnja Posusje, Sloga a Borac je bio egal al moze se reci zasluzena

Kimun
Kontakt:

Post Postao/la Kimun » 12 sep 2022, 14:36

Čataković je odlično odigrao i Riki. Obojicu protov Veleža u prvu

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 12 sep 2022, 14:51

12 sep 2022, 14:25

3 stative
6 precki

i jos promasili 2 penala
plus mrtvi ziceri
cudni smo generalno
imas 3 poraza - apsolutno zasluzena sva tri, Tuzla i Zrinjski te uniste i igrom i rezultatski, Igman te nije unistio ali je zasluzeno pobjedio jer nismo pogledali na gol kako treba
3 remija - Zeljo, Sloboda, Siroki, trebao si imati +2 na svaki remi prema odvijanju stanja na terenu ali derbi nije los ni bod kad 45min igras sa 10oricom
4 pobjede - samo Leotar lagana, patnja Posusje, Sloga a Borac je bio egal al moze se reci zasluzena
Ma meni je sa Igmanom najzasluženiji poraz, tu smo imali i igrača više, a izgledali smo nekako bespomoćni.
Sa TC smo se ko nešto i borili, a oni nas rešetali i sve im ulazilo.
Sa Zrinjskim smo se raspali nakon što su izjednačili. Tu smo pokazali nikakav mentalitet.
Ovi remiji baš nesretni, fuliš penal, prospeš 0-2 od 88. minute i ovo jučer s toliko prečki i stativa, da je bar ona na kraju Avdijina ušla, da dušu olakšamo :mrgreen: :roll:
Još ova sa Veležom, pa se podvlači refa na 1/3, dakle ako bi to dobili, uzeo si negdje 50% bodova, a to nije dovoljno za Evropu sigurno.
Moraćemo puno bolje u druge dvije trećine.
Koševo Zapad

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 12 sep 2022, 14:52

12 sep 2022, 13:58
Ali da nam ne idu Zenici ne ide. To je cinjenica od kupa prosle godine do penala u ovoj sezoni u 90oj pa do jucerasnje viktorije.

Ako su ljudi rekli na pocetku istrpite evo ja trpim
Ali u Zenici smo uzeli i dva kupa (dobro, onaj protiv Borca u trening kampu al nebitno, pisao si da je drugaciji osjecaj kad ides u drugi grad). Finale kupa 13/14 samo potvrdjeno na Kosevu, donijeli smo 0:2 iz Zenice.
Kad imas kvalitet ide svugdje, i na Grbavici i na Pecari i pod Bijelim Brijegom i u Banjoj Luci. S Tatarom i Rahmanom smo dobili 0:2 u BL pred punim stadionom, dobili 0:3 na Pecari i na Grbavici, 2:3 pod BB. Ne samo zbog njih dvojice, nego kazem za tu generaciju. Toj ekipi si mogao dat da igra u Prijedoru utakmice i da melje protivnike.
Ova ekipa je spoj bezobrazne mladosti i nonsalantnog, uz to i bezobraznog iskustva. Dal nikom zivom loptu ne da nego puca iz svake prilike, Hamza bi po CVu trebao bit neki lider a on nit trci nit koji qrac, nego gadja golubove k'o Fazlija, Suljic davi loptu i okrece se oko svoje ose, Dzafic sinoc napravi sr.anje s njihovim igracem pa mu se poslije "sveti" startom i zbog tog preskace Velez. Nardin veci potrosac sansi nego Handzic.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 12 sep 2022, 14:58

FCUM je napisao/la:
12 sep 2022, 06:55
samo da zavrsimo u top 3 i dosta za ovu sezonu
Cuj top 3 ?? Zasto pregoniti !! S tolikim ocekivanjima ,moze se reci i nerealnim,samo nepotrebno stvaljamo teret i pritisak na naseg mladog trenera i nase neuigrane igrace,isto uglavnom mlade !!
Ove godine opstanak !! 3-4 kola prije kraja osigurati opstanak,masalah !!
Iduce godine osigurati sigurnu sredinu tabele a tamo sezone 24/25 pokusati napasti plasman u Evropu ali ni to ne potencirati. Nego ,ako se situacija poklopi ,pa mozda treci,cetvrti a i peto mjesto nekad vodi u Evropu !!
Znamo ,da je liga strasno jaka,dala je vec jednu zlatnu loptu,ceka se iduca !! Klubovi su beton-organizovani,igracki jaki,velike tradicije,bogati .
Sarajevo sa djecom iz nase akademije i skromnim finansijskim sredstvima ,koja su nam na raspolaganju,moze biti presretno ( i mi kao navijaci ),sto uopste ucestvujemo u ovoj velikoj predstavi !!
Fedja ,hvala ti !!
Hvala ,majci sto te rodila !! Ti si nas ponos ,k'o zastava !!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 12 sep 2022, 15:06

Antikloc je napisao/la:
12 sep 2022, 14:58
FCUM je napisao/la:
Cuj top 3 ?? Zasto pregoniti !! S tolikim ocekivanjima ,moze se reci i nerealnim,samo nepotrebno stvaljamo teret i pritisak na naseg mladog trenera i nase neuigrane igrace,isto uglavnom mlade !!
Iduce godine osigurati sigurnu sredinu tabele a tamo sezone 24/25 pokusati napasti plasman u Evropu ali ni to ne potencirati. Nego ,ako se situacija poklopi ,pa mozda treci,cetvrti a i peto mjesto nekad vodi u Evropu !!
Znamo ,da je liga strasno jaka,dala je vec jednu zlatnu loptu,ceka se iduca !! Klubovi su beton-organizovani,igracki jaki,velike tradicije,bogati .
Sarajevo sa djecom iz nase akademije i skromnim finansijskim sredstvima ,koja su nam na raspolaganju,moze biti presretno ( i mi kao navijaci ),sto uopste ucestvujemo u ovoj velikoj predstavi !!
Fedja ,hvala ti !!
sta ce s ocekivati vise. Promjenilo se 15 igraca i jos ne igramo na nasem stadionu. Plus ove povrede . polako
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 12 sep 2022, 15:18

napoleon72 je napisao/la:
12 sep 2022, 14:52
12 sep 2022, 13:58
Ali da nam ne idu Zenici ne ide. To je cinjenica od kupa prosle godine do penala u ovoj sezoni u 90oj pa do jucerasnje viktorije.

Ako su ljudi rekli na pocetku istrpite evo ja trpim
Ali u Zenici smo uzeli i dva kupa (dobro, onaj protiv Borca u trening kampu al nebitno, pisao si da je drugaciji osjecaj kad ides u drugi grad). Finale kupa 13/14 samo potvrdjeno na Kosevu, donijeli smo 0:2 iz Zenice.
Kad imas kvalitet ide svugdje, i na Grbavici i na Pecari i pod Bijelim Brijegom i u Banjoj Luci. S Tatarom i Rahmanom smo dobili 0:2 u BL pred punim stadionom, dobili 0:3 na Pecari i na Grbavici, 2:3 pod BB. Ne samo zbog njih dvojice, nego kazem za tu generaciju. Toj ekipi si mogao dat da igra u Prijedoru utakmice i da melje protivnike.
Ova ekipa je spoj bezobrazne mladosti i nonsalantnog, uz to i bezobraznog iskustva. Dal nikom zivom loptu ne da nego puca iz svake prilike, Hamza bi po CVu trebao bit neki lider a on nit trci nit koji qrac, nego gadja golubove k'o Fazlija, Suljic davi loptu i okrece se oko svoje ose, Dzafic sinoc napravi sr.anje s njihovim igracem pa mu se poslije "sveti" startom i zbog tog preskace Velez. Nardin veci potrosac sansi nego Handzic.
Nama treba ocito psiholog ili motivator to je vise jasno ima 7 godina. Ili ti pobjednicki stav/mentalitet donesu individue svojom energijom tipa Rahmana. Takodjer pri odabiru igraca gledati karakterne crte. Koliko je uporan, koliko je sebican, radi li individualno, itd itd... Slazemo se vecinom. A vjeruj mi da ima i do te Zenice jbg pehovi smo i mi.

Ko te nije volio nije ni obolio! <3
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 12 sep 2022, 15:32

Evo Dambrauskas napustio Hajduka. Tjeraj Feđu da imamo novu žrtvu za tjerati :mrgreen:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 sep 2022, 15:41

Juce se vidio veliki napredak u igri posebno u obrandbenoj lini, takodje vidjelo se jos par stvari koje se moraju popravit.

Dobre stvari;

Trako i drobilica su pokazali da su mnogo bolji tandem nego djokan i drobarov.. Trako ako nastavi igrat onako i bude svaku utakmicu igra ko juce sigurno najvece pojacanje ovog prelaznog roka.

Djokanovic je pokazao juce da se vratio i ako nastavi onako igrati ko juce u kontinuitetu ubjedjen sam da on moze igrat na mnogo vecem nivou i da cemo uzet dobru ostetu za njeg.

Avdija bolja opcija od muse u kompletu, bolji u defanzivi losi u ofanzivi, kad se Musa vrati imacemo vecu sirinu od bilo koje ekipe u pl bh.

Lose stvari;;

Trosimo previse lopti sa sutevima sa 30+ m, sto je najgore sutevi idu 20 m od gola preko gola itd, sto je jos gore te akcije su bile i obecavajuce a nismo ni korner ni sut u 90% slucajeva dobili a izgubili smo preko 15 akcija takvih

Psiha igraca je jos poljuljana DZAFIC je to vec pokazao u 5 minuti igre, na tom se mora radit

Nardin najveca fula FEDJINA I JEDINI KORAK U MINUS, covjek nit je triac nit ima skok nit je inteligentan (golman sb ima loptu covjek je nececda uzme uruke zadrzava a on okrenut kedjima i laganim korakom ide prema centru) presing na stopere nikakav, a sto je najgore zagarantovana mu je pozicija u prvih 11. Pokusat sa ahmetom vec od 55 minute ili sa catakovicem..nesto se mora radit

Ikic pokazuje kako koja utakmica prolazi da je on igrac koji treba da ulazi u 70 minuti i da sad za sad nije za prvih 11

Sta se moze popravit do veleza jeste to da ovi iskusni igraci tipa Dzafic cirjak tomasevic drobarov suljic moraju bit smireni jer ono sto je Dzafic juce radio nije dobro ni po njega ni po klub nit je dobro za mlade igrace jer kad oni vide da starinja sa 33 godine i sa toliko iskustva puca to onda i njih remeti i unosi nesigurnis i samopouzdanje..

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 12 sep 2022, 15:50

Antikloc je napisao/la:
FCUM je napisao/la:
Fedja ,hvala ti !!
pa nije ni city osvojio ligu prvaka a od kad imaju šeika,ako oni mogu cekati 10 godina mozemo i mi,pa nekad 2030 napasti titulu,valjda do tad zrinjski nabije koeficijent da budemo nosioci u prvom pretkolu,tad ce Dl imati oko 30ak godina zreo napadac
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 12 sep 2022, 15:55

FCUM je napisao/la:
12 sep 2022, 15:06
Antikloc je napisao/la:
FCUM je napisao/la:
Fedja ,hvala ti !!
sta ce s ocekivati vise. Promjenilo se 15 igraca i jos ne igramo na nasem stadionu. Plus ove povrede . polako
A Siroki npr promijenio 22 igraca i opet ispred tebe

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 12 sep 2022, 16:17

holyman je napisao/la:
12 sep 2022, 14:15
Karinasi
To nam novi stoper?
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 12 sep 2022, 16:17

I Hajduk otjerao ovog litvanca, cini mi se da iste greske pravimo mi i oni...konstantno lutanje u prazno bez strpljenja
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 sep 2022, 16:26

Ovi sto govore ova ekipa ima vlasnika ova ekipa ce se odlijepit zaradice pare od grupe.. zasto se tog bojat, zasto se bojat nekoga sto ce se odlijepit ako to odrade kvalitetom ne Vicom franjom itd ..

Zasto se bojat zdrave konkurencije ako si ti neznalice nekvalitet a druga strana zna umije i ima kvalitet..

Evo sad kazu i sb promjenio 22 igraca i kazu ispred tebe a ti taj sb rastavis na proste faktore taj isti sb uzo bod od vase miskina u 99 minuti i ima jedan bod vise od tebe..

Nikad nebi dao ovo sto FK SARAJEVO IMA za oni sto ima zrinjski trenutno a kamoli sb.. prvenstvo nije 10,19,22 kola vec 33

Samo dali smo mi nesto drugo primjetili sto dobro rade drugi klubovi a mi ne, a mozemo to preko noci promjenit i dic ljestvicu dosta iznad toga jer imam sto drugi nemaju a oni sa dosta manje rade dosta bolje nego mi, a to je navijanje dolazenje na utakmicu u najvecem broj a ne da budemo 3 ili 4 u tom aspektu a prvi po pravljenju kazni klubu..

Zeljo se zadnjih 11 godina grcevito bori za 7 (realan cilj 9mjesto ) ima skoro duplo vecu posjetu, zrinjski koji postoji od juce ima isti prosjek kao imi velez drugoligas prosjek ko imi..

A sigurno imamo vecu bazu od zelje veleza i zrinjskog zajedno..

Al nasi navijaci se kurce i prave kao da su oni vlasnici kluba pa im igraci mirvic fedja hadzija ayla sabrina itd moraju polagat racun kao TITU za vrijeme njegove vladavine

Dodjite podrzite uzivajte i to je to, i onda sigurno nas klub se nece bojat ni zrinjskog ni veleza ni selje ni nikog da se odlijepi vec ce bit suprotno vece se oni bojat i odnos drugi klubova prema nama ce bit kao sto je odnos drugi klubova u hrvaskoj prema dinamu..

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, bordobijelisampion, bordospartanac, Google Adsense [Bot], miguelramos, roccosiffredi, Vanja8, Velaxsa i 101 gost.