FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Mane i Muller svaki minut igraju, jesi levat Juliane
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Mane na CF je baš besmisleno. Čak je i Muller uspio biti opasniji od njega danas. Stavi Manea tamo gdje je najjači da vidimo šta zna, a Gnabrya gurni gore, on svakako gori od želje za golovima.
To je onih 5 minuta o kojim sam vam pričao, ali ja sam mislio da će se Inter izboriti za njih, a ne da će im Nagelsmann pokloniti, kako glupo zatvaranje utakmice, pa gdje ćeš oba štopera zamijenit, njemu štopere igraju Upamecano i Stanišić...
Odlično su odradili utakmicu mislim da je sasvim jasno da stoperski par moraju činiti De Ligt i Hernandez maltene bez greške doduše Lucasu je malo popustila koncetracija pa je napravio pogrešan pas kad mu je Corea presjekao ali generalno dobra igra.
Goretzka mora biti u prvih 11 umjesto Sabitzera.
Mane nevidljiv nije imao puno lopti osim jednog šuta pravo u Onanu,slažem se da treba Gnarbya gurniti na 9ku a Sadia na krilo.
Goretzka mora biti u prvih 11 umjesto Sabitzera.
Mane nevidljiv nije imao puno lopti osim jednog šuta pravo u Onanu,slažem se da treba Gnarbya gurniti na 9ku a Sadia na krilo.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 07 sep 2022, 23:14, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Meni je ovo danas dosta tanko izgledalo. Ne bih rekao da su igrali s pola snage, ipak je LP. Osim Sanea naprijed nitko nije bio raspolozen, dok je odbrana bila dosta dobra. Imali su posjed, imali su i presing, ali s loptom u nogama su cesto izgledali bezidejno, gdje je Coman u tome svemu prednjacio. Zatvaranje utakmice je bolje ne komentarisati.
Na kraju 3 boda su najbitnija, ali mora ovo puno bolje.
Na kraju 3 boda su najbitnija, ali mora ovo puno bolje.
Rutinska partija.
Ipak smo igrali protiv Intera, zaslužena pobjeda tačno za dva gola.

Ipak smo igrali protiv Intera, zaslužena pobjeda tačno za dva gola.

- Omerbavarac
- Kontakt:
Rutinski sa mnogo slabijim drugim poluvremenom za razliku od prvog gdje je ekipa igrala dosta opustenije te su pri takvom odnosu snaga napravili nekoliko dobrih prilika.
Odbrana je veceras bila odlicna, napokon da i taj dio ekipe pokaze zube.
Sane je sjajan igrac ali sa odredjenim blokadama tokom meca kada napravi los pas ili se jednostavno zaustavi te loptu vrati nazad.
Zaista djeluje da nam u vezi treba igrac tipa Alcantare. Gravenberch je taj potencijal ali Julian ima odredjeni animozitet prema mladim igracima a to mozemo vidjeti i u slucaju Musiale.
Sve u svemu, dobar pocetak, zadovoljni trebamo biti.
Mec sa Barcom ce biti zaista zanimljiv, pogotovo kada je Lewa u pitanju.
Odbrana je veceras bila odlicna, napokon da i taj dio ekipe pokaze zube.
Sane je sjajan igrac ali sa odredjenim blokadama tokom meca kada napravi los pas ili se jednostavno zaustavi te loptu vrati nazad.
Zaista djeluje da nam u vezi treba igrac tipa Alcantare. Gravenberch je taj potencijal ali Julian ima odredjeni animozitet prema mladim igracima a to mozemo vidjeti i u slucaju Musiale.
Sve u svemu, dobar pocetak, zadovoljni trebamo biti.
Mec sa Barcom ce biti zaista zanimljiv, pogotovo kada je Lewa u pitanju.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Ocekivano

Mogli su zabiti jos koji ali jbg. Maneu svaka cast ali sve vise mirise na to da lik ne moze igrati CF. Morat ce JN naci neko rijesenje za njega.
Suvereno i sigurno sve u svemu. Jako dobar Sane, zabio sjajan prvi gol i sjajna akcija kod drugog..Inače dosta dobrih njegovih poteza, ali istina i ovo što Omer kaže da ima nekad i te nepromišljene pasove. Odbrana prilično stabilna.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
-
- Kontakt:
Sane majstor
. Coman ocekivano los.

I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- Centre forward
- Kontakt:
Sane je igrač koji jednim potezom može riješit' tekmu, ali isto tako svojim nepromišljenim žongliranjima može zayebat' sve i npr. protivniku omogućit' kontru ili slicno.
Mane je igračina, ali ne može na klasičnu devetku. Msm može, ali onda neće moći isporučit' svoj maximum.
Zamisli Kejna u ovoj ekipi.
Mane je igračina, ali ne može na klasičnu devetku. Msm može, ali onda neće moći isporučit' svoj maximum.
Zamisli Kejna u ovoj ekipi.

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Sinoć presigurna partija, kod nas na početku ove sezone uglavnom svi igrači budu na svom nivou.
Nije Gravenberch još spreman za ovakve utakmice, njega treba očekivati u rotaciji Bundeslige, i protiv Victtorie Pilzen, isto kao i Tela.
Problem realizacije je vidljiv, Mane lako biva zatvoren, Gnabri je tu puno luckastiji i opasniji, Manea treba izvući iz 16, sjetite se početka sezone da je najbolje poteze imao kada bi bio daleko vani i vukao napade, već je jasno da u špicu on ne može kontinuirano isporučivati.
nažalost jedini takav igrač kod nas je Gnabri, a Moting nije taj kvalitet, i sam Moting je više za krila.
Interesantno da je Mane na početku sezone imao dosta drukčiju ulogu sa kretnjama vani, a sada je on kao istureni napadač, i kao što vidimo ta promjena se desila ničim izazvanim, trener mijenja nešto što je savršeno funkcionisalo, ne trebaju nam ovakvi eksperimenti.
de Ligt je svjetska klasa. Nisam pratio Juventusa, pa nisam ni znao kakav je on igrač danas, znam da su neki pisali kao da smo ga pretplatili, da je gori od Sulea itd. Ma momak je čista igračina, fizički premoćan, u skoku nevjerovatan, uvijek na blokadi šuta, borac, lider... da ne nabrajam dalje, nije puno da je 100 mil, ovakvu klasu u svoje redove da dovedemo, to je dokaz gdje je Bayern danas na fudbalskoj mapi,
a mnogim velikim ekipama je ovog ljeta trebao stoper, svi ostali su morali tražiti alternative, a Bayern je doveo najjaču klasu iako nismo očekivali da ćemo reagovati na toj poziciji, pa ja ću se slobodno usuditi i reći da mi u historiji bolju odbranu nismo imali, veliku širinu, i bar 3 igrača svjetske klase samo u odbrani imamo.
Sane se ove sezone konačno riješio ponašanja primadone iz Engleske, tamo mu je slava udarila u glavu, evo tek sad se prizemljio, nema glupih nezainteresovanih pokreta, nego je uvijek jedan od najboljih, rijetko griješi u predaji lopte, mada ja mislim da on može još više, pogotovo kad trči kontru volio bih da bude kao Robben da ne zastaje, da u trku razmišlja, on u kontrama redono uspori, iako ima kvalitet da ide u duel, on to ne radi vrlo rijetko je u duel. Također treba iskoristiti njegove ulaske sa desne strane i šuteve sa distance, opet treba upotrijebiti ono što je Robben radio, jer on to može. A sinoćnji njegovi potezi kod golova su krema šta jedan igrač u napadu može da ponudi, pa onakva kontrola lopte, ono je samo Messi još znao raditi, da se onako lopta kao za magnet lijepi, pa on je na prvom golu igrao svakim dijelom tijela, a lopta je ostala priljepljena iako je bio u velikom trku, ma nevjerovatno.
Coman nije uopšte loš da bi se pisalo puno o tome, nije ni na nivou očekivanom, ali nije ni loš. Kod njega cijenim što uvijek ide u duel, pa čak i kad izgubi loptu nije to opasno za naš gol, a da treba više jasno je, a mislim da će on to i isporučiti.
Ove godine je kod nas sredina terena dosta bolja, svi tu izgledaju bolje nego prethodne.
Ne treba sinoćnju partiju podcijeniti, a ona jeste podcijenjena na ovoj temi.
Velika pobjeda protiv velikog imena Evrope, sigurna igra, potpuna nadmoć i kontrola, za mene je ova utakmica bila za pamćenje.
Nije Gravenberch još spreman za ovakve utakmice, njega treba očekivati u rotaciji Bundeslige, i protiv Victtorie Pilzen, isto kao i Tela.
Problem realizacije je vidljiv, Mane lako biva zatvoren, Gnabri je tu puno luckastiji i opasniji, Manea treba izvući iz 16, sjetite se početka sezone da je najbolje poteze imao kada bi bio daleko vani i vukao napade, već je jasno da u špicu on ne može kontinuirano isporučivati.
nažalost jedini takav igrač kod nas je Gnabri, a Moting nije taj kvalitet, i sam Moting je više za krila.
Interesantno da je Mane na početku sezone imao dosta drukčiju ulogu sa kretnjama vani, a sada je on kao istureni napadač, i kao što vidimo ta promjena se desila ničim izazvanim, trener mijenja nešto što je savršeno funkcionisalo, ne trebaju nam ovakvi eksperimenti.
de Ligt je svjetska klasa. Nisam pratio Juventusa, pa nisam ni znao kakav je on igrač danas, znam da su neki pisali kao da smo ga pretplatili, da je gori od Sulea itd. Ma momak je čista igračina, fizički premoćan, u skoku nevjerovatan, uvijek na blokadi šuta, borac, lider... da ne nabrajam dalje, nije puno da je 100 mil, ovakvu klasu u svoje redove da dovedemo, to je dokaz gdje je Bayern danas na fudbalskoj mapi,
a mnogim velikim ekipama je ovog ljeta trebao stoper, svi ostali su morali tražiti alternative, a Bayern je doveo najjaču klasu iako nismo očekivali da ćemo reagovati na toj poziciji, pa ja ću se slobodno usuditi i reći da mi u historiji bolju odbranu nismo imali, veliku širinu, i bar 3 igrača svjetske klase samo u odbrani imamo.
Sane se ove sezone konačno riješio ponašanja primadone iz Engleske, tamo mu je slava udarila u glavu, evo tek sad se prizemljio, nema glupih nezainteresovanih pokreta, nego je uvijek jedan od najboljih, rijetko griješi u predaji lopte, mada ja mislim da on može još više, pogotovo kad trči kontru volio bih da bude kao Robben da ne zastaje, da u trku razmišlja, on u kontrama redono uspori, iako ima kvalitet da ide u duel, on to ne radi vrlo rijetko je u duel. Također treba iskoristiti njegove ulaske sa desne strane i šuteve sa distance, opet treba upotrijebiti ono što je Robben radio, jer on to može. A sinoćnji njegovi potezi kod golova su krema šta jedan igrač u napadu može da ponudi, pa onakva kontrola lopte, ono je samo Messi još znao raditi, da se onako lopta kao za magnet lijepi, pa on je na prvom golu igrao svakim dijelom tijela, a lopta je ostala priljepljena iako je bio u velikom trku, ma nevjerovatno.
Coman nije uopšte loš da bi se pisalo puno o tome, nije ni na nivou očekivanom, ali nije ni loš. Kod njega cijenim što uvijek ide u duel, pa čak i kad izgubi loptu nije to opasno za naš gol, a da treba više jasno je, a mislim da će on to i isporučiti.
Ove godine je kod nas sredina terena dosta bolja, svi tu izgledaju bolje nego prethodne.
Ne treba sinoćnju partiju podcijeniti, a ona jeste podcijenjena na ovoj temi.
Velika pobjeda protiv velikog imena Evrope, sigurna igra, potpuna nadmoć i kontrola, za mene je ova utakmica bila za pamćenje.

- Omerbavarac
- Kontakt:
Naravno da je ova pobjeda veoma vrijedna pogotovo ako znamo da protiv Intera u proslosti i nismo imali bas odlicne rezultate ali ruku na srce, nismo ni imali ovako jaku ekipu.
Generalno nam Italijani nisu odgovarali u proslosti, pa je tako bilo raznih poraza od Milana a ako se ne varam jedino smo nekako sa Juventusom izlazili na kraj.
Veoma brzo dolazi derbi sa Barcom koja igra kao preporodjena ali koja jos nije imala mec takvog nivoa kao sto ce biti sa Bayernom.
Vjerujem da ce tu biti dosta nabrijana atmosfera, Barca i Lewa ce traziti svoje a Bayern ce kao i uvijek protiv Barce biti posebno napaljen.
Ova utakmica bi mogla donijeti veliki broj golova.
No, prije svega toga treba nesto i u ligi pobijediti a priliku za to ce imati protiv Stuttgarta.
Generalno nam Italijani nisu odgovarali u proslosti, pa je tako bilo raznih poraza od Milana a ako se ne varam jedino smo nekako sa Juventusom izlazili na kraj.
Veoma brzo dolazi derbi sa Barcom koja igra kao preporodjena ali koja jos nije imala mec takvog nivoa kao sto ce biti sa Bayernom.
Vjerujem da ce tu biti dosta nabrijana atmosfera, Barca i Lewa ce traziti svoje a Bayern ce kao i uvijek protiv Barce biti posebno napaljen.
Ova utakmica bi mogla donijeti veliki broj golova.
No, prije svega toga treba nesto i u ligi pobijediti a priliku za to ce imati protiv Stuttgarta.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Ne kontam zasto medju forumašima vlada misljenje da ce Mane bit najvece pojacanje ove sezone, kad je vec nakon dvije utakmice evidentno da je de Ligt taj koji ce najvise znaciti ovoj ekipi. Ima da uvede mir i stabilnost u odbrani, samo jos par utakmica da prodje, tek ce se to vidjeti. A Mane nevjerujem da ce se ista izdvajat od Sanea, Gnabrya i Comana, njih cetvorica ce cijelu sezonu tu biti negdje, ali dd Ligt ce bit ministar odbrane. Ocekujem ove, a najkasnije iduce sezone napad na Hildebrandovih 800 minuta bez primljenog pogotka u Bundesligi... nevjerovatno je da mi ne drzimo taj rekord, to se mora promjeniti pod hitno! 10 utakmica zaredom u Bundesligi bez primljenog pogotka mora bit ostvareno do kraja 2024. Preko 200 miliona eura je ulozeno za to.
Ovo je neizbježnoOmerbavarac je napisao/la: ↑08 sep 2022, 22:34

Klare, odlična analiza. Sazrio momčina u potpunosti

Ostalima pozdrav, sezona je počela.
Vom Jäger zum Gejagten
Ovo svakako iako je evidentno da je uz sav respekt prema Interu i kao imenu, a i ekipi sadašnjoj, Bayern dosta jači. Mislim u LP ima uvijek nezgodnih protivnika, ali mali broj ekipa je na istoj ili sličnoj razini kao naša ekipa. A naravno da je Villareal incident, jer mi protiv takvih ekipa , od kojih smo toliko jači ne ispadamo generalno, niti smijemo ispadati. A generalno redovno se ljudi (sa strane tako reći) tješe time, kao Bayernu lako u Bundesligi, iako se i prečesto pokazuje da Bayern ekipe i u Evropi riješi na sličan način kao i većinu bundesligaša. A i u BuLi ima i tih ekipa koje nisu toliko velika imena, ali taktički se sjajno postave, kao Union npr i u tom slučaju remi i ne čudi, jer oni s kompaktnom odbranom i sjajnom kontrom mnoge ekipe izlude.Omerbavarac je napisao/la: ↑08 sep 2022, 22:34Naravno da je ova pobjeda veoma vrijedna pogotovo ako znamo da protiv Intera u proslosti i nismo imali bas odlicne rezultate ali ruku na srce, nismo ni imali ovako jaku ekipu.
Uniona sam večeras malo gledao, ali eto oni se nađu prije u problemu s tim ekipama gdje trebaju graditi igru, jer su ekipa koja ima jako malo posjeda generalno i imaju sjajnu tranziciju.
S većinom talijanskih ekipa ukupni bilans imamo pozitivan, s tim da jedino u evropskim takmičenjima nikad nismo Milan pobijedili. Drugi Talijani su nas isto povremeno ranije mučili, ali još od Van Gaala (on je protiv Intera imao dva neugodna iskustva finale, a onda i onu osminufinala kada smo ispali) je krenula dobra serija, kako pobjeda a tako i prolazaka u K.O. fazi protiv talijanskih ekipa, (pa onako napamet sad govorim) smo izbacivali u K.O. fazi ili pobjeđivali u grupi Napolija, Fiorentinu, Lazio, Juve, sada ova pobjeda protiv Intera.Omerbavarac je napisao/la: ↑08 sep 2022, 22:34Generalno nam Italijani nisu odgovarali u proslosti, pa je tako bilo raznih poraza od Milana a ako se ne varam jedino smo nekako sa Juventusom izlazili na kraj.
Pa zato što je Mane igračina, smiješno je bilo čitati da su ga neki možda i potcjenjivali na početku. Profesionalac totalni, uvijek željan uspjeha i uklapa se kao ličnost skroz u klub kakav je Bayern. Kod njega je, kako su već neki i konstatovali, samo pitanje kako ga upotrebljavaš. Može on igrati i špica, ali ne mora uvijek, nekad malo u drugačijoj ulozi može pružiti više.
A nije ni bitno ko će biti veće pojačanje, super je što je i De Ligt za sada dobar i trebaju obojica biti dobri, obojica imaju kvalitet i tim bolje da oba pojačanja pruže najbolja izdanja.

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Nakon izjave Goretzke koja je moronska čini se da ima nešto u ovome i da sigurmo prvi Mazraui nije sretan...Several Bayern players are already dissatisfied with their roles and are pushing internally for more playing time. The coaching team and the people in charge are still relaxed. The general opinion is that the season is long and everyone will get enough appearances [/b][@kerry_hau
]
Ovo je kod nas za očekivati, pisao sam o tome i ranije. Još je tek početak sezone pa je taj pritisak minimalan jer se svatko nada da će imati mjesto u prvih 11. Kako sezona bude odmicala stvari će se kristalizirati a nezadovoljnih će biti sve više. Što kažeš izjava Leona ko da ima zacementirano mjesto u 11 bez obzira u kakvoj je formi, gdje je u odnosu na konkurenciju itd, bahato u najmanju ruku.Bayo je napisao/la: ↑09 sep 2022, 08:37Nakon izjave Goretzke koja je moronska čini se da ima nešto u ovome i da sigurmo prvi Mazraui nije sretan...Several Bayern players are already dissatisfied with their roles and are pushing internally for more playing time. The coaching team and the people in charge are still relaxed. The general opinion is that the season is long and everyone will get enough appearances [/b][@kerry_hau
]
Kakve su šanse da Tel sutra započne umjesto Manea, zreo je za odmora a Barca u utorak.
Sezona je duga biće dovoljno utakmica za sve,npr u Kupu može raditi veće rotacije zavisno od protivnika.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.