FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Seyo_TM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Seyo_TM » 14 feb 2011, 11:08

nime_tm87 je napisao/la:Seyo ti dresovi ce se koristiti samo za utakmicu protiv Dinama ili vec ko ce da bude na godisnici ....koliko ja znam ...inace ovi dresovi LEđia su njasre zesce, kad nemozemo sebi srediti NPR. NIKE, PUMA, ADIDAS, Jako i sl ..stvarno ...
u novinama pise da ce se igrati neke tekme proljetnog dijela premijer lige...i uopste nije problem izgleda nego organizacije...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 14 feb 2011, 11:08

Projekt gradnje stadiona Grbavica polako se zahuktava, do kraja februara očekuje se i konačni prijedlog izgleda novog stadiona.

“Idejno rješenje će, najvjerovatnije, biti prezentirano 24. februara. Opcija po kojoj će trgovinski centar biti u nivou ceste, a stadion izdignut, čini se, zaista, izvrsnom. Ovakav koncept bit će privlačniji investitorima, stadion više neće ovisiti o parkingu kod Lorisa nego će imati svoje prilaze“, govori prvi čovjek kluba s Grbavice.

zahuktava se ... :D

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 14 feb 2011, 11:10

avlami97 je napisao/la:
KARL HAJNC je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Ovim postom ne bih da branim Žuju, ali ću Vam reći jednu od pozitivnih stvari koju je Uprava na čelu sa Žujom uradila. Željo je jednoj poznatoj firmi, za usluge bio dužan preko 40 000 KM. Žujo skupa sa Dželom se najavljuje kod direktora te firme, koji je usput i zakleti pitar, te dogovaraju vraćanje pomenutog duga, kroz obročne rate na 12 mjeseci. Ne moram ni spominjati da je pomenuti dug napravila stara Uprava. Kompletan taj dug je vraćen, bez i jednog dana zakašnjenja. Takav način rada je spomenutog direktora oduševio i rekao je da bi Želji pružao usluge, dok je ovaj čovjek na čelu, kada im god to bude potrebno.
Nedugo potom, članovi Uprave FK Sarajevo dolaze kod tog istog direktora, koji usput imaju mnogo veći dug i potpisuju Ugovor, isto kao i Željo, da ga vraćaju na rate. Direktor-pitar im nudi Ugovor po njihovoj želji (broj rata) i pitari ga potpisuju. Niti jedne marke pitari nisu vratili. Direktor se ne iznenadi, poznavajući ljude koji rade za taj klub. Iz usta tog direktora i uglednog građanina i funkcionera u Kantonu Sarajevo (poslovni dio), čuo sam samo pohvale na rad gosp. Žuje. Ovo je samo jedan od pozitivnih primjera Uprave, a koje mi navijači ne vidimo. Ovakvih primjera je vjerovatno još, ali o njima ne znam ništa i ne želim da o njima pričam. U ovom trenutku i Stručni štab i kompletna Uprava zaslužuje podršku. Kad rezultati Uprave ili Stručnog štaba budu loši, tek onda se treba govoriti o odgovornosti. odgovornost, ne znači automatski tjeranje nekoga iz kluba, ali znači pravovaljanu analizu. Za sada sve ide svojim tokom. Željo je šampion.
I šta se desilo na kraju ove tvoje lijepe bajkice....Je li direktor te poznate firme,inače veliki PITAR,poslije ove priče počeo da navija za selju koliko je bio ganut gestom Žuje..........
P.S Bajke su čudo
Na tebi je da odgonetneš. (Samo ću ti šapnuti, da više ne ide na Koševo, odkako je u svečanoj loži morao sjediti u blizini pojedinaca i njihovih tjelohranitelja, uz konstataciju da bi ga mogla "uhvatiti" kamera, pa da ko slučajno ne pomisli da im je možda poznanik).
PITARU, prvo napuni sjever pa komentarisi!!!! Eto dajem vam po 3 KM, a jbg, zaboravio sam, vama je uvijek bilo po 3 KM!!! hehehe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A mozes kao i onaj crnogorac, "ceka nas 10.000 nasih navijaca na Kosevu"!!! heheh
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 14 feb 2011, 11:17

nime_tm87 je napisao/la:
Grbavica moj zivot je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la:Seyo ti dresovi ce se koristiti samo za utakmicu protiv Dinama ili vec ko ce da bude na godisnici ....koliko ja znam ...inace ovi dresovi LEđia su njasre zesce, kad nemozemo sebi srediti NPR. NIKE, PUMA, ADIDAS, Jako i sl ..stvarno ...
Ko da je bitno sta nosimomislim da legea sad placa nama vise nego sto bi nam placali ti tvoji ;)
Vazno je sklopit ugovor dobar ..
Pa zato i nosimo Legea jer je trenutno najpovoljnije za nas,maleni su placali Nike osim za prvu ekipu,meni licno nije bitno ko proizvodi dresove sve dok je grb Želje na njima.

Sto se tice same proslave iskreno mislim da nemamo kapacitete (ljudske a i financijske) da napravimo neki spektakl,bice tu nekih pozitivnih koraka,ali generalno ne ocekujem nista posebno,dolazak repke i Dinama je realan ako uzmemo u obzir mogucnosti koje Željo sada ima,plava vecer ce također biti zanimljiva jer me zanima ko ce se pojaviti i koliko ce ta manifestacija donijeti novca klubu koji 66% vise novca ima od donacija nego od sponzora (sramota),zanima me koliko ce opstinske vlasti uzeti u obzir plan gradnje stadiona,koliko ce nova vlada KS dati Želji,svasta ce se izdesavati do ljeta,a na ljeto ce nam trebati jaca ekipa od ove,ipak nije svako Leotar.

VOLIM TE ŽELJO!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 14 feb 2011, 11:40

Zna li se išta detaljnije u vezi tih(1971/72) dresova da si kupim jedan :?: :)
Zadnja izmjena: Hamo, dana/u 14 feb 2011, 13:32, ukupno mijenjano 1 put.
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 14 feb 2011, 12:28

Vidim ovdje ima pojedinaca kome niko ziv ne valja jer eto nismo u ovih zadnjih 12 mjeseci osvojili "65 titula prvaka BIH i 48 puta bili pobjednici kupa i uz to jos nismo osvojili ligu prva 7 puta"????????????????? Zeljini igraci ne gladaju, ne zaduzujemo se, aktuelni smo prvaci, i ove sezone se borimo za titulu na dva fronta, Zeljo igra u Evropi i ove godine, radi se ne rakonstrukciji Grbavice i sad opet se nadze neko ko hoce da soli pamet..

Safet Susic "razmisljam da pozovem Misimovica da trenira sa Zeljom ili Sarajevom"
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 feb 2011, 12:30

bistrikboy je napisao/la: Sto se tice same proslave iskreno mislim da nemamo kapacitete (ljudske a i financijske) da napravimo neki spektakl,bice tu nekih pozitivnih koraka,ali generalno ne ocekujem nista posebno,dolazak repke i Dinama je realan ako uzmemo u obzir mogucnosti koje Željo sada ima,plava vecer ce također biti zanimljiva jer me zanima ko ce se pojaviti i koliko ce ta manifestacija donijeti novca klubu koji 66% vise novca ima od donacija nego od sponzora (sramota),zanima me koliko ce opstinske vlasti uzeti u obzir plan gradnje stadiona,koliko ce nova vlada KS dati Želji,svasta ce se izdesavati do ljeta,a na ljeto ce nam trebati jaca ekipa od ove,ipak nije svako Leotar.

VOLIM TE ŽELJO!
Upravo tako, ljudi se naloze na Hajduk kad vide i ostanu paf, kako su oni obiljezili svojih 100 godina postojanja.Cinjenica je da mi nemamo ni kapacitete ni uslove da organizujemo nesto slicno i nemoramo ali bitno je da bude u stilu to je sve sto ocekujem...Po meni plavo vece koliko god donese zarade dobro je i korisno je, druga stvar treba pogledati oko sebe kakva je situacija u drugim klubovima koji prodaju igrace da bi prezivili a mi smo za razliku od njih produzli ugovore sto je rijetkost u nasoj ligi, napredka ima to je defiitvno ali nije onako kako svi prizeljkuju ustvari nije tom brzinom, osim vec navedenog vracanja duga koji je neko spomenuo ima jos dosta primjera od vracanja kredita sto funkcionise besprjekorno do vracanja duga za Dialibu isto tako na rate ostalo je jos nesto sitno a radi se o prilicnoj cifri za nase uslove e upravo takve stvari usporavaju sve ali opet to je jedini ispravan put dugovi se moraju vratiti da bi se lakse funkcionisalo, i drago mi je sto je tako.
Nama su potrebni profesionalci u klubu koji provode puno radno vrijeme u klubu isto tako cinjenica je da su Buki i Dzelo najslabije karike u tome ali doci ce i vrijeme kada ce njima biti pridodati ljudi koji rade svoj posao i njima ce vjerovatno onda biti lakse, opet mi nadjemo sponzora u najtezem vremenu kad je recesija i kada mnogi gube sponzore koje su i imali, sto Seyo rece problem je samo ozbiljnosti i organizacije ali nekako sam ubjedjen da ce sve doci na svoje i bitno je da iz godine u godinu izgledamo ozbiljnije kao klub a trenutno postoje proriteti koji se i na moje cudzenje postepeno rjesavaju sporo ali ide...
Mene posebno raduje tekma sa Dinamom trenutno najozbiljnim klubom u regionu to je jedna od utakmica koja treba da napuni stadion i mi se trebamo potruditi da tako i bude.
Pisao bih jos svasta nesto ali moglo bi me prenijeti pa bi se ovo moglo jos oduziti ko ce citati i ovako sam naskrabao svasta....
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 14 feb 2011, 13:36

nime_tm87 je napisao/la:Projekt gradnje stadiona Grbavica polako se zahuktava, do kraja februara očekuje se i konačni prijedlog izgleda novog stadiona.

“Idejno rješenje će, najvjerovatnije, biti prezentirano 24. februara. Opcija po kojoj će trgovinski centar biti u nivou ceste, a stadion izdignut, čini se, zaista, izvrsnom. Ovakav koncept bit će privlačniji investitorima, stadion više neće ovisiti o parkingu kod Lorisa nego će imati svoje prilaze“, govori prvi čovjek kluba s Grbavice.

zahuktava se ... :D
šuplja,para nema sve se rastalilo :lol:
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 14 feb 2011, 13:43

Ma ne mozemo se mi poredit sa Hajdukom, u proslavi njihovog rodjendana je ucestvovala maltene cijela Dalmacija, dok mi u krugu od nekoliko kilometara imamo 3,4 tima koja se takmice u istoj ligi. Ja sam zadovoljan Plavom veceri, utakmicom veterana/legendi, gostovanjem Vahe i Dinama (pod uslovom da nam kvislinzi i saboteri namjenski ne pokvare festu), replikama dresova iz sampionske generacija, predstavljanjem zvanicne makete novog stadiona i pomjeranja sa statusa quo kada se radi o istom. I naravno titula i kup. :)

p.s. i naravno da opet ove polusezone nabijemo prosjek navijaca po utakmici na barem 10 000! :mrgreen:

Volim te Zeljo.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 feb 2011, 13:49

Ova prica oko stadiona postaje utopia, jedino nam ostaje ta proslava 90. god. :cry:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 14 feb 2011, 13:57

pile87 je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la: Sto se tice same proslave iskreno mislim da nemamo kapacitete (ljudske a i financijske) da napravimo neki spektakl,bice tu nekih pozitivnih koraka,ali generalno ne ocekujem nista posebno,dolazak repke i Dinama je realan ako uzmemo u obzir mogucnosti koje Željo sada ima,plava vecer ce također biti zanimljiva jer me zanima ko ce se pojaviti i koliko ce ta manifestacija donijeti novca klubu koji 66% vise novca ima od donacija nego od sponzora (sramota),zanima me koliko ce opstinske vlasti uzeti u obzir plan gradnje stadiona,koliko ce nova vlada KS dati Želji,svasta ce se izdesavati do ljeta,a na ljeto ce nam trebati jaca ekipa od ove,ipak nije svako Leotar.

VOLIM TE ŽELJO!
Upravo tako, ljudi se naloze na Hajduk kad vide i ostanu paf, kako su oni obiljezili svojih 100 godina postojanja.Cinjenica je da mi nemamo ni kapacitete ni uslove da organizujemo nesto slicno i nemoramo ali bitno je da bude u stilu to je sve sto ocekujem...
Mah i ovo sto Hajduk radi je pyckin dim,napravili svecanost u pozoristu i izletili pola miliona da Barca dođe,a vamo ne mogu Dinamu da prismrde,a Ibru najboljeg igraca prodaju za 5 miliona,dok onaj Lovrena uvali za 10 itd.Vecina stvari o kojima se prica kada je godisnjica Hajduka u pitanju je uradila Torcida,klub im je nula velika.

Ja bih volio sto ti kazes da to sve bude sa stilom prije tekme da pusenje odsvira 2-3 pjesme,bombaj stampa isto tako a ne opet onog kafanskog prevaranta da gledam a nazalost i slusam.Nadam se da ce se od mase ideja koje su upucene klubu bar 2-3 realizovati,na nekima klub moze i hajrovati pravo,valjda ce Buki i ta fantomska marketing sluzba shvatiti sansu koju imaju.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 14 feb 2011, 13:59

Trenutno sam vec drugu sedmicu u Istanbulu i zelio bih da barem vama navijacima prenesem par prijedloga.

Usao sam u prodavnice Fenera, Galate i Besiktasa pa tu covjek da ima milion maraka sa sobom ne bi se mogao nakupovati. Dresovi, majice, salovi,upaljaci, zastave, trenerke, satovi, carape, deke, peskiri, kape, kacketi, papuce, kravate, kosulje, olovke, sveske, albumi i oticu daleko ako nastavim nabrajati se moze kupiti sa grbom kluba.

Ko zna kolike pare ti klubovi zarade samo na tim artiklima. Zeljo slavi 90 godina a u BiH ima negdje preko 100.000 navijaca ali hajde da zaokruzimo na 100.000. Zamislite da tih 100.000 ljudi potrose minumum 20 KM to je ljudi 2 miliona maraka koje bi znatno ojacale klub. A uz dobru ponudu ljudi ce i do 50 KM potrositi samo im ponudi artikle.

To je nesto na cemu bi uprava trebala da radi. A navijaci recimo mogu da naprave majice sa recimo "90 godina plave boje" nista vise da ne pise na njima i da prodaju par hiljada tih majica. Ovo je jedinstvena prilika da se zarade pare.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 14 feb 2011, 14:05

Dobar prijedlog PLBIH-1, ali mi vec godinama trubimo o tome, da se stvari dignu na neki visi, profesionalniji nivo, da se uzme lova, iskoristi broj simpatizera i navijaca. Dovoljno je da 10% od broja kojeg si ti pomenuo kupi par stvarcica u tom nekom fan shopu i da to bude znacajna finansijska inekcija za klub.
Nazalost marketing sluzba ciji bi to resor bio je sve osim profesionalna. Opet kazem, nazalost.
Mada su i nama navijacima malo porasli apetiti, zaboravljamo u kakvoj smo dubiozi bili prije samo godinu, dvije. Stvari se pomjeraju, napredujemo, samo malo treba ubrzati tempo. Ja sam miran dok se ne dira Amar Osim i njegov strucni stab. On ce se pozabaviti i ovim stvarima o kojima mi pricamo, kad rijesi prioritete, siguran sam u to.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 feb 2011, 14:09

PL BiH -1 je napisao/la:Trenutno sam vec drugu sedmicu u Istanbulu i zelio bih da barem vama navijacima prenesem par prijedloga.

Usao sam u prodavnice Fenera, Galate i Besiktasa pa tu covjek da ima milion maraka sa sobom ne bi se mogao nakupovati. Dresovi, majice, salovi,upaljaci, zastave, trenerke, satovi, carape, deke, peskiri, kape, kacketi, papuce, kravate, kosulje, olovke, sveske, albumi i oticu daleko ako nastavim nabrajati se moze kupiti sa grbom kluba.

Ko zna kolike pare ti klubovi zarade samo na tim artiklima. Zeljo slavi 90 godina a u BiH ima negdje preko 100.000 navijaca ali hajde da zaokruzimo na 100.000. Zamislite da tih 100.000 ljudi potrose minumum 20 KM to je ljudi 2 miliona maraka koje bi znatno ojacale klub. A uz dobru ponudu ljudi ce i do 50 KM potrositi samo im ponudi artikle.

To je nesto na cemu bi uprava trebala da radi. A navijaci recimo mogu da naprave majice sa recimo "90 godina plave boje" nista vise da ne pise na njima i da prodaju par hiljada tih majica. Ovo je jedinstvena prilika da se zarade pare.
Kod nas ima likova kojima je 5 KM puno za kartu, jos je teska situacija u drzavi.

I ono najvaznije kad nas taj fan shop je smjesan.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 14 feb 2011, 14:21

Ovo je prilika da se zaradi ali moze se zaraditi samo dobrom ponudom...

Ja znam da je sranje u zemlji, i ekonomska kriza ali ovo se moze iskoristiti.

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 14 feb 2011, 14:23

PL BiH -1 je napisao/la:Ovo je prilika da se zaradi ali moze se zaraditi samo dobrom ponudom...

Ja znam da je sranje u zemlji, i ekonomska kriza ali ovo se moze iskoristiti.

To ce biti otvoreno sigurno, samo sto ce biti na foru za uzet pare u prva 2 mjeseca i onda jos 2 stagniranja i onda zatvaranje,

tm-ovac iz mase
Kontakt:

Post Postao/la tm-ovac iz mase » 14 feb 2011, 14:28

Je li počela prodaja polugodišnjih karata, i ako jeste kolike su cijene ? :mrgreen:
TM87

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 14 feb 2011, 14:33

Utakmica protiv Dinama bi se trebala odigrat krajem juna a rodjendan u septembru? Zar se nebi trebala utakmica igrat na dan osnova kluba ako vec dolaze za rodjendan? :?
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 14 feb 2011, 14:39

Seyo_TM je napisao/la:
u novinama pise da ce se igrati neke tekme proljetnog dijela premijer lige...i uopste nije problem izgleda nego organizacije...
moda se mijenja, moramo biti trendy...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 14 feb 2011, 14:41

sajo10 je napisao/la:Utakmica protiv Dinama bi se trebala odigrat krajem juna a rodjendan u septembru? Zar se nebi trebala utakmica igrat na dan osnova kluba ako vec dolaze za rodjendan? :?

sta ima u svedskoj???
ima liproblema????

igracemo u septembru sa BIH pa moramo sa dinamom(od bicikla) u junu!Kontas!Ne kontas! ;)
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 25 gostiju.