BiH na Eurobasketu 2022

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

marlostanf1eld
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2022

Post Postao/la marlostanf1eld » 07 sep 2022, 11:57

Amarinho je napisao/la:
07 sep 2022, 11:51
marlostanf1eld je napisao/la:
07 sep 2022, 11:35
ElCartel11 je napisao/la:
07 sep 2022, 11:10

Ne vjerujem u tu pricu. FIBA zahtjeva, da igrač mora imati državljanstvo naše zemlje prije 16 godine. Ova 2 nisu imali i to je sad problem.
Nije problem u pravilu kao pravilu, problem je sto se drugim reprezentacijama prave ustupanja, a nama ne.

Mislim da je jedna od zaobilaznica kao da bi taj igrac doprinio razvoju sporta u drzavi, pa da se na taj nacin nekako dobije dozvola.
Kojem igracu druge reprezentacije su ustupili pravilo ili olaksali?

Ali da je scenarijo kao kod Garze i Alibegovica
Samo ovako na prvu Finska, Nigerija, Armenija…

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 07 sep 2022, 12:15

lumani je napisao/la:
07 sep 2022, 11:46
Sarmica je napisao/la:
07 sep 2022, 11:41
Lumani, ima li nam gdje Atića ;)
Doduše, spomeneš ga kad ga treba popljuvati....
Ata je tu, ti se ne brini !blizi sam mu ja nego ti u svakom pogledu.
Sada je Ata, opa, kakav upgrade. Nisam te pitao za blizinu Atiću, nego ima li kakvih pohvala osim konstantnog tvog pljuvanja. Ja inače pohvalim svakoga onoga ko dobro igra, čak i Museta ;) :D

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 07 sep 2022, 12:25

1. Nestadose silne kalkulacije i sve se svele na jednu od pocetka. Pobjedjuj i ides dalje.

2. Ova utakmica je klasicna utakmica 1/16 finala. Ko pobijedi ide dalje u 1/8 finala i to je to. Knock out utakmica klasicna.

3. Sanse su nam male, kao i na kladionicama 1:4 sto je i realno. Oni trebaju da odigraju slabo a mi najbolje sto znamo da bi ih dobili.

4. Danas je 7.9. a prvu tekmu smo igrali 1.9. i ovo je 5ti mec u 6 kalendarskih dana. Kvalitet i sirina su na strani Litve ako cemo objektivno. Nas je stigao umor.

5. Yebo vas vise Djedovic i milion strana o jel ovaj il nije naturalizovan i ko moze a ko ne moze i zasto. Smoriste vise u pm.

6. Kakvi su ovo tekstovi na temu BiH na Eurobasketu oko djecurlije. Fula tekst totalno. Na tu temu, ne vjerujem RS medijima ni 5% pogotovo pred izbore i pred ovu utakmicu. Al definitivno sam za to da se pokrene istraga i ispitaju medijski navodi. Ako je tacno da se kazne vinovnici iz saveza a ako je netacno da se mediji javno izvinu demantom, a ako nece onda sudski tuziti za lazi. Za sve ima rjesenje.

7. Plasman u knock out fazu nije uspjeh jer je to faza 16 najboljih gdje smo redovno bili na eurobasketima u eri Nene Markovica kada je eurobasket brojao 16 ekipa u po 4 grupe po 4 ekipe. Sistem je prosiren i tek ako prodjemo grupu i 1/8 finala, mozemo pricati o uspjehu iz 1993. Cisto da se zna.

8. Sretno momci i da ovo danas dobijemo. Fuj mi je bilo ono juce slavlje smradova i navijanje za protivnika koji ih je pobijedio. Slaviti tudje poraze za nadu u svoj uspjeh je dno dna.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 07 sep 2022, 12:29

A da jednostavno prestanete da pricate o zastavi? Boli me neka stvar da li se nekome nesto svidja. Ni drugi se ne pitaju da li se nama nesto svidja.
Kad god odgovorite na post nekog iz kamenjara ili iz genocidne tvorevine odvedete raspravu u tom smjeru. Jednostavno vidis da pise o tome samo preskocis i cao.
Ne razumijem zasto se sa teroristima raspravljate.
Zivjela Bosna i Hercegovina a za teroristima nas boli k. Neka idu na forum u Afghanistanu i pricaju sa talibanima i isilom, ideja vodilja im je ista, naime i jedni i drugi i treci su samo teroristi i nista vise.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 07 sep 2022, 12:29

Kristijan je napisao/la:
07 sep 2022, 12:07
KSRS: Najoštrije osuđujemo ponašanje Jasne Sliško i drugih vinovnika nemilih događaja
Košarkaški savez Republike Srpske najoštrije osuđuje ponašanje selektorke U14 reprezentacije BiH Jasne Sliško i drugih vinovnika nemilih događaja u reprezentaciji BiH, koji su zabranili djevojčicama M. B. i T.G. da proslavljaju pogotke za tri poena dižući tri prsta.

- Pored toga, igrajući za reprezenztaciju BiH, djevojčice srpske nacionalnosti su doživjele i prijetnje i uznemiravanje na nacionalnoj osnovi ("odsjeći ćemo ruku ko digne tri prsta", priča o ratu u BiH, Srebrenici, oduzimanje i pregledanje telefona i sl.) - saopšteno je iz Košarkaškog saveza Srpske.

Takođe, u svjetlu navedenih događaja, a po prijavi klubova i roditelja djevojčica, Košarkaški savez Republike Srpske podnio je Disciplinskom sudu KS BiH zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv selektorke U14 reprezentacije BiH Jasne Sliško.

- Možete li uopšte zamisliti da djevojčice u ovom uzrastu, kada im prije svega treba usaditi ljubav prema košarci i dresu koji nose, od reprezentacije za koju igraju, dožive takvu torturu?! U 2022. godini, 21. vijeku, u jednoj Evropskoj zemlji, to je nezamislivo! Pored prijetnji i uznemiravanja na nacionalnoj osnovi koje su ove djevojčice u reprezentaciji BiH doživjele, imali smo priliku da vidimo i da se i prije par dana pobjeda seniorske reprezentacije BiH u Kelnu protiv Francuske "slavila" sa ratnim zastavama tzv. Armije BiH. Poslije ovih skandala pitamo se da li neko iz Republike Srpske uopšte treba slati svoje dijete da igra za reprezentaciju BiH?! - zaključili su u saopštenju.
:oops: :roll: :silent:
ovo je atak na prvu ribu drzave,malo ratohusacke retorike pred izbore nista specijalno,laž do laži
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Chevalier
Kontakt:

Post Postao/la Chevalier » 07 sep 2022, 12:30

Srebrenko je napisao/la:
07 sep 2022, 12:14
Chevalier je napisao/la:
07 sep 2022, 07:11
Srebrenko je napisao/la:
06 sep 2022, 23:34
Stvarno mi nije jasno čemu se nose zastave obitelji Kotromanića na utakmice kada igra BiH!To stvarno treba zabraniti....
HALOOO LJUDIII!!! OKANITE SE VISE NASE ZASTAVE!!! ZASTAVE POD KOJOM SMO PRIMLJENI U UJEDINJENE NACIJE!!!

KAD CE SE SKINUTI SA TRIBINA HRVATSKE ZASTAVE SA PRVIM BIJELIM POLJEM, ZASTAVE HERCEG BOSNE?! KAD ĆE SE SKINUTI ZASTAVE CRVEN, PLAVI, BIJELI SA 4S U SREDINI, SA 4S KOJE SU ČETNICI NOŽEM UCRTAVALI NA ČELA CIVILA?! KAD CE SE SKINUTI SA TRIBINA CETNICKE GUSARSKE LUBANJE?!

LJILJANI SU CVIJECE I NIKADA NIKOGA NISU UGROZILI I DOK SMO MI ZIVI VIORICE SE!!!

VOLIM LJILJANEEE, VOLIM LJILJANEEE…

Sto se tice danasnje utakmice…, evo ne znam ni sam… Meni od prve utakmice Litvanci djeluju odlicno. Imace ogromnu podrsku sa tribina, mozda cak i sudija. Ono sto znam je da ova nasa reprezentacija sa svima moze igrati egal, mozda mi to bolnije ako izgubimo. Kao sto smo FRA imali na -2 na pocetku 4/4 i loptu… Nezz, ali takodjer mislim da treba biti realan i priznati da je ovo i vise nego dovoljno od nas jer da nam je neko prije FRA u Sarajevu, a vala i poslije ponudio ovakav rasplet, vjerovatno bi ga objerucke prihvatili. Od 6 ekipa u grupi, bez nas 5, 4 favorita za naslov. Od ukupno 30 NBA igraca na turniru, 15 (50%) u nasoj grupi…
Šta si zapjenio odmah,samo kažem da nije uredu na utakmicama BiH mahati zastavama koje nose grb obitelji Kotromanića,zastave koje su se nosile u nesretnom ratu i nekim sugrađanima nanijele tugu i bol!!
Ako ti smatraš da je to uredu tvoja stvar,ali nemoj se onda pitati zašto netko zivi u BiH a ne navija za istu!!
Dokle god se budu unosile šahare,ljiljani i srpske zastave na utakmicama KAD IGRA BiH neće biti zajedništva i iskrene podrške za reprezentaciju!!
Što se tiče današnje utakmice BiH igra odlično na ovome turniru i ima pravo nadati se pobjedi! :bih:
Brate ja stvarno ne mogu vjerovati sta ti pricas. Trenutna zastava RS-a (srpska trobojnica) je pocinila genocid, tako da je smijesno “nekim sugradjanima nanijeti tugu i bol”, i dalje je sluzbena zastava jednog entiteta. Republika Srpska kao takva je pocinila genocid, a i danas se tako zove i postoji. Je li se ti zapitas kako se bilo ko od Bošnjaka ili Hrvata koji su zivjeli stoljecima na teritoriju saradnje Republike Srpske osjeca kad dodje na svoja ognjista i doceka ga tabla “Dobrodosli u Republiku Srpsku” i zastava?!?!?! Zasto ime tog entiteta i ta zastava nisu proglaseni neustavnima i zabranjeni?!?!?! Mi ne mašemo zastavom Armije RBiH ili islamskom zastavom, nego zastavom neovisne i suverene Republike Bosne i Hercegovine koja se u ratu branila!!!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 sep 2022, 12:33

Jos 1 sat i 57 minutaaaaaa
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 07 sep 2022, 12:34

Zastava Republike Srpske je međunarodno priznat simboli koji je potvrdio i prihvatio Alija Izetbegović.

Ratna zastava je nešto drugo. NIje joj mjesto na sportskim događajima.

Nije prihvaćena i juče su Švabe izbacivale tu zastavu. Gledaju na nju kao na zastavu ISIL.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 07 sep 2022, 12:35

Kristijan je napisao/la:
07 sep 2022, 12:34
Zastava Republike Srpske je međunarodno priznat simboli koji je potvrdio i prihvatio Alija Izetbegović.

Nije prihvaćena i juče su Švabe izbacivale tu zastavu. Gledaju na nju kao na zastavu ISIL.
nabijem i tebe i zastavu i republiku srpsku na qrac, majku li ti yebem mrtvu vise, mrs sa teme idi na srpski forum pa prosipaj gluposti
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 sep 2022, 12:36

Sarmica je napisao/la:
07 sep 2022, 12:15
lumani je napisao/la:
07 sep 2022, 11:46
Sarmica je napisao/la:
07 sep 2022, 11:41
Lumani, ima li nam gdje Atića ;)
Doduše, spomeneš ga kad ga treba popljuvati....
Ata je tu, ti se ne brini !blizi sam mu ja nego ti u svakom pogledu.
Sada je Ata, opa, kakav upgrade. Nisam te pitao za blizinu Atiću, nego ima li kakvih pohvala osim konstantnog tvog pljuvanja. Ja inače pohvalim svakoga onoga ko dobro igra, čak i Museta ;) :D

Nemam potrebe da hvalim nikoga nakon poraza...U pobjedi pohvalim svakoga.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 07 sep 2022, 12:37

Moderacija jos uvijek bez ikakve reakcije na orgijanje ova dva cetnicka bolesnika? Jadno.

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 07 sep 2022, 12:38

Ne znam za vas mene već počinje nervoza hvatati, jedan veliki minus za admine foruma kojih nema na najaktivnijoj temi ovih dana dal svjesno ili ne ne znam

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 07 sep 2022, 12:38

Epidaurus je napisao/la:
07 sep 2022, 12:37
Moderacija jos uvijek bez ikakve reakcije na orgijanje ova dva cetnicka bolesnika? Jadno.
Gori su ovi sto ih citiraju i pale se na cetnicku propagandu.
NEMA NAZAD

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 07 sep 2022, 12:40

slika

x factor koji nedostaje :D
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 sep 2022, 12:41

Chevalier je napisao/la:
07 sep 2022, 11:27
Đedovic se odrekao naseg zbog Njemackog. Za nas moze igrati jedino kao naturalizovani ili da se opet odrekne Njemackog radi Bosanskog. To nije do drzave nego iskljucivo do Djedovica. Kod Luke i Alibegovica je druga situacija.
Pa trenutno ne može nikako igrati jer nemanaše državljanstvo

Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 07 sep 2022, 12:42

Epidaurus je napisao/la:
Niti sam četnik, niti sam bolesnik. Smeta vam istina. I uvijek je.

Kao što rekoh, ratnim zastavama nije mjesto na sportskim događajima. Bile one bošnjačke ili srpske.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 07 sep 2022, 12:42

Kristijan je napisao/la:
07 sep 2022, 12:34

Pa dobro haj ali gdje bi nosio zastavu Republike Srpske?

"medunarodno priznat simbol" pa gdje ces ga nosit osim na seoske svadbe :D. Ni one revijalne utakmice sto igra Baskonija ili Catalunya nisu tema za RS.

To ko da pricamo o zastavi Disneylanda. Slican primjer, znam kako izgleda ali nema svrhu neku :D

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 07 sep 2022, 12:46

Shategabri je napisao/la:
07 sep 2022, 10:58
alan_kardec je napisao/la:
07 sep 2022, 10:48
srećno danas!
Hvala :thumbup:

Pa da idemo tamburati Špance :D
Spanci/Turci djes bolji zrijeb :D Ako prodjemo grupu mogli bi u stilu makedonije birvaktile :ljepota:
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 sep 2022, 12:47

Kristijan je napisao/la:
07 sep 2022, 12:07
KSRS: Najoštrije osuđujemo ponašanje Jasne Sliško i drugih vinovnika nemilih događaja
Košarkaški savez Republike Srpske najoštrije osuđuje ponašanje selektorke U14 reprezentacije BiH Jasne Sliško i drugih vinovnika nemilih događaja u reprezentaciji BiH, koji su zabranili djevojčicama M. B. i T.G. da proslavljaju pogotke za tri poena dižući tri prsta.

- Pored toga, igrajući za reprezenztaciju BiH, djevojčice srpske nacionalnosti su doživjele i prijetnje i uznemiravanje na nacionalnoj osnovi ("odsjeći ćemo ruku ko digne tri prsta", priča o ratu u BiH, Srebrenici, oduzimanje i pregledanje telefona i sl.) - saopšteno je iz Košarkaškog saveza Srpske.

Takođe, u svjetlu navedenih događaja, a po prijavi klubova i roditelja djevojčica, Košarkaški savez Republike Srpske podnio je Disciplinskom sudu KS BiH zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv selektorke U14 reprezentacije BiH Jasne Sliško.

- Možete li uopšte zamisliti da djevojčice u ovom uzrastu, kada im prije svega treba usaditi ljubav prema košarci i dresu koji nose, od reprezentacije za koju igraju, dožive takvu torturu?! U 2022. godini, 21. vijeku, u jednoj Evropskoj zemlji, to je nezamislivo! Pored prijetnji i uznemiravanja na nacionalnoj osnovi koje su ove djevojčice u reprezentaciji BiH doživjele, imali smo priliku da vidimo i da se i prije par dana pobjeda seniorske reprezentacije BiH u Kelnu protiv Francuske "slavila" sa ratnim zastavama tzv. Armije BiH. Poslije ovih skandala pitamo se da li neko iz Republike Srpske uopšte treba slati svoje dijete da igra za reprezentaciju BiH?! - zaključili su u saopštenju.
:oops: :roll: :silent:
To nema veze sa temom kojoj je naziv BiH na Eurobasketu pa te lijepo molim da ne pišeš o tome na istoj

Hvala ti

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 07 sep 2022, 12:47

holyman je napisao/la:
07 sep 2022, 12:38
Epidaurus je napisao/la:
Gori su ovi sto ih citiraju i pale se na cetnicku propagandu.
Ma nije propaganda pa realno je covjek rekao da je priznata zastava ali opet ne znam gdje bi je nosio, kakvu srvhu ima zastava osim za svadbe i rodjendane na selu.

Nema ljutne, jeste kako covjek kaze i shvatam da trenutno nije lahko biti pravoslavac, Srbin. Haj ti budi u vrijeme agresije od Rusije pravoslavac i Srbin. Pa ljudi izbjegavaju kad ih neko pita sta su i ko su, a taj status se zacementirao za narednih x godina. U svakodnevnom zivotu ti je sad bas nula bodova kad kazes da si tamo tipa Miroslav iz ovog i onog grada ili eto Kristijan.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.