Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
- Kontakt:
Re: Bundesliga
Tim Njemcima Italijani baš ne idu. Stiče se utisak da kada bi igrali deset utakmica sa žabarima ne bi dobili nijednu,jednostavno Italija ima ključ za njih i jedna su od rijetkih nacija koja koliko znam protiv Njemačke ima pozitivan skor.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!
amerosm je napisao/la:@ adnan24
bolje Vam je sto nije niko igrao u prvih 11. Je si li vidio onog naturilazovanog "Zabara" Mottu kako je na pocetku utakmice prvo zahvatio hrvackim zahvatom Badstubera, zatim kako je uklizao Khediri gdje lahko moglo doci do neke teze ozlijede. Zatim je i Chiellini imao dva starta koje je Klose spretno izbjegao.
Da su igrali svi i da se neko povredio bilo bi eh jebg sto su bas morali igrati igraci BVB-a, ima i drugih igraca, sada imamo problema jer se povredio X, Y igrac itd itd.![]()
![]()
Zato je bolje sto nisu igrali ipak je ovo bila prijateljska koja ne dnosi nista, a u kojoj se puno toga moze izgubiti.
I to je tacno...ali ipak je mec u Dortmundu...da je negdje drugo ne bi prigovarao

- Omerbavarac
- Kontakt:
Svabe tonu sve dublje i dublje i njihova katastrofa se nastavila danasnjim porazom na svom stadionu, a na proste faktore ih je rastavio Nurnberg pobijedivsi sa 4:1.
Definitivno nista ne stima i vrlo brzo mozemo ocekivati kako otkaze treneru tako i upravnom odboru.
Od ostalih utakmica najzanimljivije je bilo u Gelsenkirchenu, gdje je Schalke tijesno pobijedio Freiburg, pobjeda Leverkusena u Frankfurtu te pobjeda HSV-a kod Vukova golom Petrica iz penala.
Bayern Munich 4 - 0 Hoffenheim
Eintracht Frankfurt 0 - 3 Bayer Leverkusen
Schalke 1 - 0 Freiburg
St. Pauli 3 - 1 Monchengladbach
Stuttgart 1 - 4 Nurnberg
Wolfsburg 0 - 1 Hamburger SV
Definitivno nista ne stima i vrlo brzo mozemo ocekivati kako otkaze treneru tako i upravnom odboru.
Od ostalih utakmica najzanimljivije je bilo u Gelsenkirchenu, gdje je Schalke tijesno pobijedio Freiburg, pobjeda Leverkusena u Frankfurtu te pobjeda HSV-a kod Vukova golom Petrica iz penala.
Bayern Munich 4 - 0 Hoffenheim
Eintracht Frankfurt 0 - 3 Bayer Leverkusen
Schalke 1 - 0 Freiburg
St. Pauli 3 - 1 Monchengladbach
Stuttgart 1 - 4 Nurnberg
Wolfsburg 0 - 1 Hamburger SV
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Stuttgart.
Jbt sta im uradi Nurnberg,kao da su igrali protiv nizeligasa.

Jbt sta im uradi Nurnberg,kao da su igrali protiv nizeligasa.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Onaj Nürnberg nije normalna ekipa ljudi igraju u nekom transu. Rutinski pobjediti HSV, Leverkusen i Stuttgart, i ako posljednji pomenuti klub i ne lici na ekipu nije mala stvar. Jedino mi je zao Schiebera, covjeku doslo da place kada je postigao gol za 0-2 i asistirao za 1-3.
Samo se sada postvalja pitanje ko ce uzeti u ruke "vruci krompir" jer s Medom Brunom nece daleko dogurati.
Ja mislim geronimu srce kao Himalaji danas.

Samo se sada postvalja pitanje ko ce uzeti u ruke "vruci krompir" jer s Medom Brunom nece daleko dogurati.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Jao sudije i levata. Prvo produži samo 2 minute i onda još 10 sekundi prije svira kraj utakmice. 

Jawollamerosm je napisao/la:Onaj Nürnberg nije normalna ekipa ljudi igraju u nekom transu. Rutinski pobjediti HSV, Leverkusen i Stuttgart, i ako posljednji pomenuti klub i ne lici na ekipu nije mala stvar. Jedino mi je zao Schiebera, covjeku doslo da place kada je postigao gol za 0-2 i asistirao za 1-3.![]()
![]()

Vom Jäger zum Gejagten
Zdena04 je napisao/la:Jao sudije i levata. Prvo produži samo 2 minute i onda još 10 sekundi prije svira kraj utakmice.
Sudija je zasluzio epitet levat zbog mnogo vaznijih stvari od ove nadoknade ...
Inace ako zanemarim BvB prva zelja u Bundesligi mi je da Stuttgart preseli u cvajtu na kraju sezone...postali su mi antipaticniji i od one "europske" Hertha-e...
Stuttgart je pravo loša ekipa i to svako vidi. Zato sam je nakon naše utakmice protiv njih (2:2) napisao da je za nas ova sezona otišla u k**** (parafraziram).
Čitajući između redova mogu zaključiti da si mišljenja da vas je sudija oštetio. Budi malo realan, nije pogodak uslijedio nakon onog slobodnjaka Lakića. Između ostalog, dosta puta su sudije bile vama naklonjene. Sjeti se samo slobodnjaka protiv Hoffenheima, ne svirani penal za Werder pa, po mom mišljenju, dva čista penala za Nürnberg.
Sigurno ti imaš drugačije mišljenje od ovoga ali šta je tu je. Tako je to u fudbalu.
Čitajući između redova mogu zaključiti da si mišljenja da vas je sudija oštetio. Budi malo realan, nije pogodak uslijedio nakon onog slobodnjaka Lakića. Između ostalog, dosta puta su sudije bile vama naklonjene. Sjeti se samo slobodnjaka protiv Hoffenheima, ne svirani penal za Werder pa, po mom mišljenju, dva čista penala za Nürnberg.
Sigurno ti imaš drugačije mišljenje od ovoga ali šta je tu je. Tako je to u fudbalu.
Zdena04 je napisao/la: Čitajući između redova mogu zaključiti da si mišljenja da vas je sudija oštetio. Budi malo realan, nije pogodak uslijedio nakon onog slobodnjaka Lakića. Između ostalog, dosta puta su sudije bile vama naklonjene. Sjeti se samo slobodnjaka protiv Hoffenheima, ne svirani penal za Werder pa, po mom mišljenju, dva čista penala za Nürnberg.
Nije pao gol poslije tog "faula" ali pitanje je koliko bi oni mogli vrsiti pritisak na kraju da je bilo 11 na 11...a i kod gola je bilo ocigledno da nam fali igrac.A slazem se ja da smo nekada mi imali "srece" sa sudijama...isto tako nije ovo prvi put da su bile protiv nas...protiv istog tog Hoffenhaima nam je ponistio bezveze gol prije tog neopravdanog slobodnog.Ja se samo nadam da ce do kraja sezone biti sto manje gresaka sudija na nasim mecevima...
Ma jasno se vidi kako je kvalitet suđenja u BL drastično opao. @amerosm i ja smo to nekoliko puta pisali. Zaista je to velika šteta. Sjetim se sitauacije kada je nama pomoćni sudija svirao ofsajd nako što je Neuer iz svog peterca loptu uputio ka napadačima. Pa gdje to još ima da sudije ne znaju pravila?
Zdena04 je napisao/la:Ma jasno se vidi kako je kvalitet suđenja u BL drastično opao. @amerosm i ja smo to nekoliko puta pisali. Zaista je to velika šteta. Sjetim se sitauacije kada je nama pomoćni sudija svirao ofsajd nako što je Neuer iz svog peterca loptu uputio ka napadačima. Pa gdje to još ima da sudije ne znaju pravila?
Ma mislim da nije to slucaj samo u Bundesligi...kako vidim i u Engleskoj nije bas najbolja situacija...najgore sto nekad stvarno neshvatljive greske prave kako si i sam napisao...mogli bi to malo popraviti sad kad se blizi kraj sezone kada se i odlucuje prvak...

Frontzeck je otpušten iz M'gladbacha.
Trebali su ovo uraditi prije 10 kola.
Švabe se raspadaju i uveliko su zagazili putevima Cvajte.
Otjerat Brundu, Bobija i ostalu bagru, pa spašavati živu glavu.
Werder danas nezasluženo uzeo bod protiv H96. Schaafova klapa nikad nije izgledala gore.
Koln rastavio Mainz i odmakao malo iz opasne zone. Poldovic dominira.

Švabe se raspadaju i uveliko su zagazili putevima Cvajte.

Werder danas nezasluženo uzeo bod protiv H96. Schaafova klapa nikad nije izgledala gore.

Koln rastavio Mainz i odmakao malo iz opasne zone. Poldovic dominira.

Der Mann für die entscheidenden Tore.
-
- Kontakt:
Nažalnost činjenica je da su ih mnogi već otpisali,ja nisam iz prostog razloga što su ne bih volio da dožive sudbinu poput berlinske Herthe. Isto tako za razliku od Herthe njihovi navijači su u punom smislu te riječi razmažene umišljene vucibatine koje nemaju karakter i moralnu i etičku prisnost sa klubom.Zbog toga valjda i ona konstatacija za njih da navijaju dok Stuttgartu ide. Sve u svemu volio bih da ne ispadnu jer ipak su oni ime u njemačkim okvirima za razliku nekih seoskih timova.Saurman je napisao/la:Švabe polako ali sigurno klize u cvajtu..
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!
Wolfsburg, Werder i Švabe u opasnoj zoni
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Ovog vikenda je odigrano 22.kolo Bundeslige, a postignuti su sljedeci rezultati:
FC Bayern - TSG Hoffenheim - 4:0 - nakon dugo vremena su ponovo skupa zaigrali Robben i Ribery sto se odmah osjetilo i na rezultatu. Bayern je u svim segmentima nadigrao protivnika i dosao do zasluzene pobjede, a detalj utakmice je majstorski pogodak Robbena za konacnih 4:0.
FC St.Pauli - M`Gladbach - 3:1 - M`Gladbach je u utakmicu usao veoma dobro kao vecinu susreta ove sezone i stigao do ranog pogodka preko De camagra, ali isti igrac u 30.minuti pravi glupost i dobija ne/opravdan crveni karton sto je u nastavku susreta St.Pauli znao iskoristiti i dosao do pobjede. Ovaj poraz je bio koban za trenera Michaela Frontzecka koji je jucer dobio otkaz, a kao njegovi moguci nasljednici se spominju Christian Gross, Marcel Koller i trener druge ekipe M`Gladbacha Sven Demandt.
FC Schalke - SC Freiburg - 1:0 - Schalke je u svim segmentima fudbalkse igre bio bolji od protivnika i dosao je do zasluzene pobjede koja je trebala biti izrazene ubjedljivijim rezultatom.
VfB Stuttgart - Nürnberg - 1:4 - "Club" je naprosto razbio VfB i tako pogorsao krizu VfB-a kojem do kraja sezone prestoji grcevita borba za opstanak u drustvu najboljih. Igrac odluke za gostujucu ekipu je bio Julian Schieber koji je postigao jedan pogodak i upisao jednu asistenciju, a da po navijace VfB-a bude jos gore Schieber je igrac Stuttgarta koji se nalazi na posudbi u Nürnbergu.
VfL Wolfsburg - HSV - 0:1 - HSV je tokom cijelog susreta drzao utakmicu pod kontrolom, imao je zrelije prilike i iz jedne od tih prilika je dosao do gola odluke nakon prekrsaja Kjaera nad Petricem u kaznenom prostoru. Wolfsburg je tokom cijelog susreta uspio stvoriti samo jednu ozbiljnu priliku i to vise zaslugom Demela nego svojom igrom, gdje je Rost fenomenalno skinuo udarac Grafite-a.
Eintracht - Bayer Leverkusen - 0:3 - od prvog sudijskog zvizduka Bayer je stavio do znanja da su dosli po sva tri boda i na kraju rutinski rjesili utakmicu u svoju korist. Losa vijest za "Apotekare" je ponovna ozlijeda Michaela Ballacka.
Kaiserslautern - Dortmund - 1:1 - tradicionalno uvijek je na Betzenbergu interesantno sto je i ovaj put bio slucaj. Lider prvenstva je imao zrelije i kvalitenije prilike od domacina, ali je samo jednu od njih uspio smjestiti iza ledja Sippela, i u posljednjim trenuticma utakmice stigla je kazna fenomenalnim golom Moraveka. Odlican ambijent je pokvario sudac utakmice koji je 5 minuta prije kraja iz igre neopravdano iskljucio Nevena Subotica.
Köln - Mainz - 4:2 - domacini su krenuli furiozno u utakmicu i vec u 3.minuti dosli do prednosti, nakon toga su imali jos par odlicnih prilika koje nisu iskoristili, a gosti greskom domacih igraca stizu s(p)retno do izjednacujuceg pogodka. Nakon toga domacini su zaigrali kao na samom pocetku utakmice i dosli do ubjedljive i zasluzene pobjede.
Werder Bremen - Hannover - 1:1 - jos jedna ekipa od koje se nije ocekivalo da ce se nalaziti u borbi za opstanak. Danas su odlicno krenuli u utakmicu nisu iskoristili par prilika koje su imali, a simbolicno za Werder ove sezone je da odbrana svojim glupostima pomaze protivniku da odje do prednosti tako je po ko zna koji put Silvestre bio koban za svoju ekipu. Bremen se pocetkom drugogo poluvremena uspio vratiti golom Mertesacker-a, i nakon toga i jedni i drugi su imali svoje prilike ali se rezultat nije mjenjao.
@ Hare BVB
postavi tabelu i parove narednog kola.
FC Bayern - TSG Hoffenheim - 4:0 - nakon dugo vremena su ponovo skupa zaigrali Robben i Ribery sto se odmah osjetilo i na rezultatu. Bayern je u svim segmentima nadigrao protivnika i dosao do zasluzene pobjede, a detalj utakmice je majstorski pogodak Robbena za konacnih 4:0.
FC St.Pauli - M`Gladbach - 3:1 - M`Gladbach je u utakmicu usao veoma dobro kao vecinu susreta ove sezone i stigao do ranog pogodka preko De camagra, ali isti igrac u 30.minuti pravi glupost i dobija ne/opravdan crveni karton sto je u nastavku susreta St.Pauli znao iskoristiti i dosao do pobjede. Ovaj poraz je bio koban za trenera Michaela Frontzecka koji je jucer dobio otkaz, a kao njegovi moguci nasljednici se spominju Christian Gross, Marcel Koller i trener druge ekipe M`Gladbacha Sven Demandt.
FC Schalke - SC Freiburg - 1:0 - Schalke je u svim segmentima fudbalkse igre bio bolji od protivnika i dosao je do zasluzene pobjede koja je trebala biti izrazene ubjedljivijim rezultatom.
VfB Stuttgart - Nürnberg - 1:4 - "Club" je naprosto razbio VfB i tako pogorsao krizu VfB-a kojem do kraja sezone prestoji grcevita borba za opstanak u drustvu najboljih. Igrac odluke za gostujucu ekipu je bio Julian Schieber koji je postigao jedan pogodak i upisao jednu asistenciju, a da po navijace VfB-a bude jos gore Schieber je igrac Stuttgarta koji se nalazi na posudbi u Nürnbergu.
VfL Wolfsburg - HSV - 0:1 - HSV je tokom cijelog susreta drzao utakmicu pod kontrolom, imao je zrelije prilike i iz jedne od tih prilika je dosao do gola odluke nakon prekrsaja Kjaera nad Petricem u kaznenom prostoru. Wolfsburg je tokom cijelog susreta uspio stvoriti samo jednu ozbiljnu priliku i to vise zaslugom Demela nego svojom igrom, gdje je Rost fenomenalno skinuo udarac Grafite-a.
Eintracht - Bayer Leverkusen - 0:3 - od prvog sudijskog zvizduka Bayer je stavio do znanja da su dosli po sva tri boda i na kraju rutinski rjesili utakmicu u svoju korist. Losa vijest za "Apotekare" je ponovna ozlijeda Michaela Ballacka.
Kaiserslautern - Dortmund - 1:1 - tradicionalno uvijek je na Betzenbergu interesantno sto je i ovaj put bio slucaj. Lider prvenstva je imao zrelije i kvalitenije prilike od domacina, ali je samo jednu od njih uspio smjestiti iza ledja Sippela, i u posljednjim trenuticma utakmice stigla je kazna fenomenalnim golom Moraveka. Odlican ambijent je pokvario sudac utakmice koji je 5 minuta prije kraja iz igre neopravdano iskljucio Nevena Subotica.
Köln - Mainz - 4:2 - domacini su krenuli furiozno u utakmicu i vec u 3.minuti dosli do prednosti, nakon toga su imali jos par odlicnih prilika koje nisu iskoristili, a gosti greskom domacih igraca stizu s(p)retno do izjednacujuceg pogodka. Nakon toga domacini su zaigrali kao na samom pocetku utakmice i dosli do ubjedljive i zasluzene pobjede.
Werder Bremen - Hannover - 1:1 - jos jedna ekipa od koje se nije ocekivalo da ce se nalaziti u borbi za opstanak. Danas su odlicno krenuli u utakmicu nisu iskoristili par prilika koje su imali, a simbolicno za Werder ove sezone je da odbrana svojim glupostima pomaze protivniku da odje do prednosti tako je po ko zna koji put Silvestre bio koban za svoju ekipu. Bremen se pocetkom drugogo poluvremena uspio vratiti golom Mertesacker-a, i nakon toga i jedni i drugi su imali svoje prilike ali se rezultat nije mjenjao.
@ Hare BVB
postavi tabelu i parove narednog kola.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- anton 1983
- Kontakt:
Da bu Stuttgart pao u drugu ligu, e to si nisam mogao zamisliti, no ove godine kad je liga okrenuta naopačke sve je moguće...Werder, Stuttgart, Wolfsburg, Schalke svi su oni u borbi za opstanak! No ako Stuttgart ispadne bit će tu gradske placovine, sam se bojim da brk neće omastiti BUNDESLIGAŠKI klubovi nego bogati stranci...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
Taman da iz G'ladbacha dopeljamo Reusa, a iz Stuttgarta Trascha.anton 1983 je napisao/la:Da bu Stuttgart pao u drugu ligu, e to si nisam mogao zamisliti, no ove godine kad je liga okrenuta naopačke sve je moguće...Werder, Stuttgart, Wolfsburg, Schalke svi su oni u borbi za opstanak! No ako Stuttgart ispadne bit će tu gradske placovine, sam se bojim da brk neće omastiti BUNDESLIGAŠKI klubovi nego bogati stranci...

Der Mann für die entscheidenden Tore.
Amerosm, geromino, Hare i ostali Deutsche Fussball experte
Evo vidim da je Arminia Bielefeld na zadnja mjesto u 2. Bundesliga i vjerovatno ce igrati 3. Liga iduce sezone
Sta se desilo u taj klub? Oni su bili stabilan Bundesliga ekipa prije nekoliko godina, i sad su blizu 3. Liga? Cudo..

Evo vidim da je Arminia Bielefeld na zadnja mjesto u 2. Bundesliga i vjerovatno ce igrati 3. Liga iduce sezone

Sta se desilo u taj klub? Oni su bili stabilan Bundesliga ekipa prije nekoliko godina, i sad su blizu 3. Liga? Cudo..
DIRK NOWITZKI!!!
NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP
NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.