Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Voland
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Voland » 07 sep 2022, 00:19

Na igru u drugom poluvremenu se nema šta mnogo zamjeriti, na igru u prvom ima mnogo. Da se ušlo s istom energijom odmah na početku, vjerovatno bi i rezultat bio drugačiji.

Za sada djeluje da će Paredes biti dobro pojačanje, i da konačno nakon Pjanketa imamo igrača koji će se osjećati komforno dok igra ispred odbrane.

Miretti je bio loš večeras, ali se momku nema šta zamjeriti, jednostavno je još mlad za ovaj nivo, ali će nadoći s vremenom. Rabiot s druge strane djeluje poprilično dobro, i možda je naš najbolji veznjak od početka sezone. Jak, stabilan, ne gubi lopte kao prošle sezone, zna je i iznijeti kada treba. S druge strane, od Locatellija još jedno razočarenje. Amer je iskoristio jednu kvalitetu koju ima, kao i Kostić, ali ništa pretjerano dobro od njih večeras. Kostić je imao dobru šansu da utrpa dva odbijanca, ali lik se prepao kao da mu život ovisi o tome.

linethreader
Kontakt:

Post Postao/la linethreader » 07 sep 2022, 01:50

IlCapitano je napisao/la:
06 sep 2022, 23:22
Nedved11 je napisao/la:
06 sep 2022, 23:00
Zadnji 15 minuta lopta stalno ide nazad, reko bi covjek da su zadovoljni ovim rezultatom. Alegri efekt.
Ekipa nema kapacitet da igra napadacki fudbal, trener ih je ucinio nesposobnim za takvo nesto. PSG se nudio, ali ova ekipa ne umije. Bez ocekivanja do kraja sezone, manje razocarenja.
Padovan je napisao/la:
06 sep 2022, 23:09
Paredes ako bude ovakav kao veceras bice pojacanje, ako nista veceras smo i stvarali prilike.

Ali zalosno je kako djelujemo bezidejno kada imamo posjed lopte a protivnicka ekipa se postavi nazad, bas to djeluje tragikomicno.

Vlahovic veceras i u ovoj utakmici gdje smo i igrali nesto lose skroz djeluje u igri, otrese ga ko stigne, ne moze odloziti nijednu loptu da valja, okrenuti stranu ubrzati igru, kada je primi samo uspori napad.

Rabiot veceras odigrao sasvim ok utakmicu.

Realno ovaj PSG se nudio pocetkom drugog poluvremena, i da je to bio onaj prije Juventus preokrenuli bi u onih 15tak minuta.
S kim jbt? Jeste li vi svjesni da krila nema nikako? S kim da napadneš, s kim da napraviš višak, ko da uđe iza njihovog veznog reda i podvali zadnji pas?

Stacionarni napadi, centaršutevi, kontre su jedini način da se nešto napravi trenutno. Bukvalno tri najbolja i najkreativnija igrača fale, je l' treba da McKennie ide 1-1, Cuadrado koji ne može ni vlastitu sjenu otresti, Kostić je uvijek imao samo centaršut, od veznih niko nije kreator, ne razumijem stvarno.

Sve i nekako, svakakvih sranja i kritika se piše, ali ovo je baš sve po šablonu bez ikakve osnove.

Još oni gore što su najavljivali (i priželjkivali) 7-0 neki sarkazam, cinizam, 'kao dobro je' :urnebes:
Ti si ba bolestan lik

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 07 sep 2022, 03:39

38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 07 sep 2022, 05:44

Ovaj paredes igra ovako jer je nov. Sacekajmo malo dok ga Allegri umiri i pocne dodavati nazad ..

Mi koga god da dovedemo igra ista , stara i spora.
Sad slavimo i minimalne poraze jbg .
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 07 sep 2022, 07:32

J1897 je napisao/la:
07 sep 2022, 05:44
Ovaj paredes igra ovako jer je nov. Sacekajmo malo dok ga Allegri umiri i pocne dodavati nazad ..

100%

Ista stvar i za Miretija, samo dok mu Allegri udje.
#ALLEGRIOUT

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 07 sep 2022, 08:26

Ako nije sposoban napraviti akciju neka se ne bavi trenerskim poslom, čuj s kim, s kim to igraju Spezia, Sassuolo i ostala buranija, pa imaju neki sistem. Čovječe braniš neodbranjivo, i samo se džaba blamiraš.

Da je to problem u velikim utakmicama ja bi prvi rekao, nema čovjek ekipu i to je to, ali protiv svakog protivnika stati nazad i braniti se, reći da imamo ekipu samo za to je :rol:
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 07 sep 2022, 08:29

J1897 je napisao/la:
07 sep 2022, 05:44

Bukvalno dosli smo na to da je minimalni poraz dobar i da alegri nema ekipu ...svaki put ista opravdanja ...dok pacov ko nasi politicar vrti u krug non stop istu pricu kako je zadovoljan igrom ...

Koji je qurac i preuzimo ponovo Juventus ako nema ekipu ....a ja 9 mil razloga , a pritiska od rezultata nema ...jer je stvorio takvu atmosferu da su minimalni porazi uredu za Juventus ...pa da ima i najgoru ekipu u Seria A opet im treba jeb4at majke jer igraju za Juventus i da minimalni porazu nisu ok ...unistio je mentalitet Juventusa ...

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 07 sep 2022, 08:36

Prvo poluvrijeme je bilo sramotno.

U drugom smo i na nešto ličili, lai samo u pojedinim momentima vremenskim. I pored mnogo igrača što su falili, nije mi jasna taktika, da vadiš Milika a ubacuješ Locatellija.
Kostiću treba stravu salijevati. Amer osim gola ni tamo ni 'vamo.
Miretti je mlad za ovaj nivo, a Cuadrado već vremešan.

Nema Pogbe i kad će u formu poslije povrede pitanje je, nema Chiese... veselo

Agnelli se drogira, Nedved trkelja s.i.se a ne meće meščini, Cherubini vadi kestenje iz vatre donekle, Allegri k'o Fadil Novalić
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 07 sep 2022, 08:48

Padovan je napisao/la:
07 sep 2022, 08:26
Ako nije sposoban napraviti akciju neka se ne bavi trenerskim poslom, čuj s kim, s kim to igraju Spezia, Sassuolo i ostala buranija, pa imaju neki sistem. Čovječe braniš neodbranjivo, i samo se džaba blamiraš.

Da je to problem u velikim utakmicama ja bi prvi rekao, nema čovjek ekipu i to je to, ali protiv svakog protivnika stati nazad i braniti se, reći da imamo ekipu samo za to je :rol:
Nije sposoban :urnebes:

Ja govorim o utakmici sinoć, ne o Speziji ili čemu god niti sam opravdavao igru pristup protiv Spezie, Sampdorie itd

Da je bar Allegri znao nacrtati McK, Šilji, Cuadradu da ne vraćaju loptu nazad, mora da je zaboravio blok 5 u Torinu. :( Slomili bi oni njih i kanalisali unutarnje Chiesu i Di Mariu samo da Allegro zna crtati
Zadnja izmjena: IlCapitano, dana/u 07 sep 2022, 08:49, ukupno mijenjano 1 put.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 07 sep 2022, 08:48

Ok izgubio si od psg u punom sastavu, tebi fale 3,4 najbolja igraca, igrao u gostima, imao aktivan rez.do kraja....
Eto, moze se to preboliti i prezvakati.

Eh, hajd sad lijepo igraj muski u narednih 2-5 utakmica, pokazi damu od prve sekunde, trazi pobjedu a ne izgovore, trazi klizeci vise, sprint vise, pokazi mentalnu snagu, ispisaj krv,stisni salerno u peterac, benficu 16erac....pokazi zar, volju, htijenje, ali 95 minuta, svaka lopra je bitna, svaki aut....a ne samo onaj 92oj kad skidas sako kod 0-0 sa sampom a da ti napadac nije loptu dotako 100 minuta...

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 07 sep 2022, 08:52

07 sep 2022, 08:48
Padovan je napisao/la:

Ja govorim o utakmici sinoć, ne o Speziji ili čemu god niti sam opravdavao igru pristup protiv Spezie, Sampdorie itd

Da je bar Allegri znao nacrtati McK, Šilji, Cuadradu da ne vraćaju loptu nazad, mora da je zaboravio blok 5 u Torinu. :( Slomili bi oni njih i kanalisali unutarnje Chiesu i Di Mariu samo da Allegro zna crtati
Alegri je pogubljen trener trenutno, to vidi svako normalan.

FC Ljuta Krajina

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 07 sep 2022, 09:08

Padovan je napisao/la:
07 sep 2022, 08:52
Padovan je napisao/la:

Alegri je pogubljen trener trenutno, to vidi svako normalan.
Što se prije pomiriš sa činjenicom da se Juventus, ekipa i Allegri, o kojem ti pričaš tek mora izgraditi, da je ovo najgori Juventus generalno od prije Contea, da se mora doći opet do nivoa na kojem se zahtijevaju neke stvari bit će ti lakše

To nije ničije Bogom dano pravo, nikog nije briga za platu trenera ili igrača ili cijene transfera. Pričate tonom kao da je Allegri došao na gotovo i samo odradi par treninga i nastavljamo gdje je stao. Mjeseci i mjeseci su potrebni da se izgradi nešto konkretno na šta se možeš osloniti i vratiti u svakoj utakmici. Dotad je svaka utakmica za sebe, skupljaju se bodovi i idemo korak po korak.

I ne, prva sezona nema veze s tim. Niti je ko bio pretjerano zadovoljan niti je Allegri bio savršen. Ali ovo je skoro nova ekipa u odnosu na prošlogodišnju i nemaš 3 najbolja igrača ekipe nikako od početka. :bih:

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 07 sep 2022, 09:16

Bas to sto si rekao. Vidis li patern koji je opasniji od bilo cega?
A to je da "biramo" utakmice, da se pristup dramaticno mijenja kada igramo sa sampom ili spezijom ili sa psg.
To nije nikada bila odlika Juventusa!
Pa upravo sinoc nije bilo di maria i chiesa i pogbi...a isti ti caudrado i mck i kostic i milik sabise najskuplji tim na svijetu u peterac, pa vise smo sinoc puta bili u peterecu protivnika nego u zbiru prvih 5 utakmica liga!
Zasto je to tako?
Donaruma poslije mbapea mozda najbolji igrac parisa sinoc.
A mck i kostic na drugoj strani bili, a ne di maria i chiesa.
Paradoksalno?
Ali logicno, zar ne?
Iz aviona se vidi razlog.
Biramo utakmice kada cemo "pozuriti", potrcati, uraditi klizeci vise, udvojiti, blokirati, uvesti 4,5 igraca u peterac, gledati kako se najskuplji tim brani 2,3 puta sa gol linije...
E upravo ovo sve je najopasnije za jedan tim, da im to postane " novo normalno".
Ne ako si navijac rome ili fiorentine.
Ali ako si Juventus....
Zadnja izmjena: dinoo, dana/u 07 sep 2022, 09:17, ukupno mijenjano 1 put.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 07 sep 2022, 09:16

Očito ne čitaš moje postove, uopšte nemam neka velika očekivanja (svejstan sam kakva je ekipa, izostanci i sve, ali vrijeđanje je da kažeš da je ovo realno stanja i maksimum ove ekipe zbog igračkom kadra, na stanje fudbala koji prikazujemo), ne očekujem nešto veliko, ali ovo je toliko skromno i žalosno da je za gađenje. Iskreno volio bi da Alegri uspije napraviti ekipu/novi uspjeh, zbog toga jer se mnogo podcijenjivao u prošlosti, ali ovdje nema mnogo pozitivni stvari.

FC Ljuta Krajina

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 07 sep 2022, 09:40

dinoo je napisao/la:
07 sep 2022, 09:16
Bas to sto si rekao. Vidis li patern koji je opasniji od bilo cega?
A to je da "biramo" utakmice, da se pristup dramaticno mijenja kada igramo sa sampom ili spezijom ili sa psg.
To nije nikada bila odlika Juventusa!
Pa upravo sinoc nije bilo di maria i chiesa i pogbi...a isti ti caudrado i mck i kostic i milik sabise najskuplji tim na svijetu u peterac, pa vise smo sinoc puta bili u peterecu protivnika nego u zbiru prvih 5 utakmica liga!
Zasto je to tako?
Donaruma poslije mbapea mozda najbolji igrac parisa sinoc.
A mck i kostic na drugoj strani bili, a ne di maria i chiesa.
Paradoksalno?
Ali logicno, zar ne?
Iz aviona se vidi razlog.
Biramo utakmice kada cemo "pozuriti", potrcati, uraditi klizeci vise, udvojiti, blokirati, uvesti 4,5 igraca u peterac, gledati kako se najskuplji tim brani 2,3 puta sa gol linije...
E upravo ovo sve je najopasnije za jedan tim, da im to postane " novo normalno".
Ne ako si navijac rome ili fiorentine.
Ali ako si Juventus....
Ne, iskreno ne vidim 'biranje' utakmica. Vidim više borbe i truda nego čitave prošle sezone.

Protiv Samp je Allegri užasno postavio ekipu, protiv Spezie niko nije mogao pasa sastaviti, ali nisam vidio da su se manje trudili. Jednostavno trenutno ako svi ne igraju dobro skoro niko ne igra jer nema niko ko pravi razliku na terenu i ko će osloboditi stvari za druge saigrače.

Sinoć si bio u 16m PSG-a jer su ti pustili i stali iza lopte, ne jer su se naši više trudili. Ja nisam dosad vidio manjak truda od Rabiota koji je najveća ljenguza u timu, kamo li od Vlahovića, Danila, Cuadrada, Bremera, Locatellija itd.
Padovan je napisao/la:
07 sep 2022, 09:16
Očito ne čitaš moje postove, uopšte nemam neka velika očekivanja (svejstan sam kakva je ekipa, izostanci i sve, ali vrijeđanje je da kažeš da je ovo realno stanja i maksimum ove ekipe zbog igračkom kadra, na stanje fudbala koji prikazujemo), ne očekujem nešto veliko, ali ovo je toliko skromno i žalosno da je za gađenje. Iskreno volio bi da Alegri uspije napraviti ekipu/novi uspjeh, zbog toga jer se mnogo podcijenjivao u prošlosti, ali ovdje nema mnogo pozitivni stvari.
Ne znam iskreno šta je vrijeđanje ako kažem da je realno stanje podjednaka utakmica i minimalan poraz protiv daleko bolje ekipe trenutno. Opet, ne govorim i Sampdoriji i Speziji, nego o utakmici sinoć.

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 07 sep 2022, 11:12

Paredes je pojacanje, a siguran sam da bi i Pogba i DiMaria bili ogromna pojacanja. Rabbiot je takodjer proigrao. Nista cekati da se svi vrate ukljucujuci Chiesu, drzati prikljucak za vodecim u Seriji A, pokusati spasiti sezonu…

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 07 sep 2022, 11:15

Da li je veća razlika u kvaliteti izmedju PSG-a i Juventusa ili Chelsea i Dinama?
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 07 sep 2022, 12:08

Nista raja cekamo mart :mrgreen:
Aljegri, out!

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 07 sep 2022, 12:12

Tuchel slobodan.
#ALLEGRIOUT

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 07 sep 2022, 12:35

JuventinoVero je napisao/la:
07 sep 2022, 12:12
Tuchel slobodan.
Al Juve zauzet :D

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.