BiH na Eurobasketu 2022

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Bojudaosinebu
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2022

Post Postao/la Bojudaosinebu » 06 sep 2022, 23:50

Sutra ocekujem 20+ izgubljenih lopti i 20+ ofanzivnih skokova Litvanaca

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 06 sep 2022, 23:51

Justin je napisao/la:
06 sep 2022, 23:40
Litvanci su vrlo lako mogli imati sve pobjede. Veliki su favoriti sutra, ali ima nade. 80%-20% u njihovu korist.
Ma sudaraju se Jonas i Sabonis u prvoj cetvrtini i izlaze iz igre,tako im grah pao jbga.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 sep 2022, 23:53

Veliki favoriti jesu, ali da su trebali imati više pobjeda od nas u ova četiri meča to nisu ni u ludilu.

Napravila se priča kao da su u svakoj utakmici imali 15+ razlike u 35 minuta, a onda zbog 5 loših minuta to prospu. Jedino su trebali dobiti Francuze i to je to, isto kao što smo mi trebali dobiti Njemačku.
Zadnja izmjena: Raonffa, dana/u 06 sep 2022, 23:55, ukupno mijenjano 1 put.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 06 sep 2022, 23:54

Jel ima neko statistiku Lazica na turniru, koja je njegova funkcija uopste na terenu

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 06 sep 2022, 23:55

Sanse minmalne, jbg Litvanci su treca najjaca ekipa na prvenstvu. Al poznato je da mi u svim sportovima bolje igramo protiv takvih ekipa nego kad smo favoriti. Prije cemo uzet Litvance nego npr Madjare da su oni na mjestu Litvanije i da sa njima igramo za prolaz.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 07 sep 2022, 00:02

Raonffa je napisao/la:
06 sep 2022, 23:53
Veliki favoriti jesu, ali da su trebali imati više pobjeda od nas u ova četiri meča to nisu ni u ludilu.

Napravila se priča kao da su u svakoj utakmici imali 15+ razlike u 35 minuta, a onda zbog 5 loših minuta to prospu. Jedino su trebali dobiti Francuze i to je to, isto kao što smo mi trebali dobiti Njemačku.
Nijemci su ukrali pobjedu i njima i nama. Trebali su oni ici kuci.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 07 sep 2022, 00:04

Ja se nikako nmg pomiriti s ovim danasnjim porazom, nadrkan cijeli dan, igras nevjerovatno vaznu utakmicu protiv rastresene Francuske u svakom smislu, losi i danas maksimalno, neubjedljivi, ali i takvi nas dobiju.
Najgori mi je pristup utakmici, kao raspustena banda, Nurkic prevodi loptu, Nurkic dribla, suta trojke na isteku vremena, nema ga pod kosem kad je u pitanju ofanziva, nema njegovih karakteristicnih poena koje u NBA gledam ne znam ni ja sam koliko.
Odigramo dobru odbranu i bezbroj puta bacimo nepotrebno loptu Francuzima u ruke, napadi nikakvi i staticni.
Kakav je to pristup utakmici ovolike vaznosti?
Ni blizu meceva iz prva 3 kola, Musa takodjer nevidljiv, izgubio se lik u cijeloj prici danas, ko da nije znao sta da radi.
Bas ono nasa posla, sigurno se dernecilo do kasno.

I kao takvi smo opet bili blizu pobjedi danas, sto jos vise dosipa sol na ranu.

Sutra ce nas Litvanci razmontirat kakvi kod budemo, mislim da je 10 razlike mjera.

Nadam se najiskrenije da debelo grijesim u prognozi.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 sep 2022, 00:12

forgempp je napisao/la:
07 sep 2022, 00:04
Ja se nikako nmg pomiriti s ovim danasnjim porazom, nadrkan cijeli dan, igras nevjerovatno vaznu utakmicu protiv rastresene Francuske u svakom smislu, losi i danas maksimalno, neubjedljivi, ali i takvi nas dobiju.
Najgori mi je pristup utakmici, kao raspustena banda, Nurkic prevodi loptu, Nurkic dribla, suta trojke na isteku vremena, nema ga pod kosem kad je u pitanju ofanziva, nema njegovih karakteristicnih poena koje u NBA gledam ne znam ni ja sam koliko.
Odigramo dobru odbranu i bezbroj puta bacimo nepotrebno loptu Francuzima u ruke, napadi nikakvi i staticni.
Kakav je to pristup utakmici ovolike vaznosti?
Ni blizu meceva iz prva 3 kola, Musa takodjer nevidljiv, izgubio se lik u cijeloj prici danas, ko da nije znao sta da radi.
Bas ono nasa posla, sigurno se dernecilo do kasno.

I kao takvi smo opet bili blizu pobjedi danas, sto jos vise dosipa sol na ranu.

Sutra ce nas Litvanci razmontirat kakvi kod budemo, mislim da je 10 razlike mjera.

Nadam se najiskrenije da debelo grijesim u prognozi.
Sve stoji mnogo nediscipline, ali Francuska se cini loša al oni igraju fantastičnu odbranu imaju visinu, snagu, tijela i onda te tjeraju da radiš gluposti.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 07 sep 2022, 00:14

Zasto Sulejmanovic nema ni minute? Je li neka povrede, psiha ili jednostavno odluka terena?
Takodje ovaj Penava, ubaci ga da vidimo kakav je. Mozda donese nesto novo u ekipi, neku novu dimenziju za koju protivnik nije spreman.
Francuzi su igrali agresivnu odbranu na Robersonu i Musi, da nisu mogli normalno primiti loptu, kamoli da ostanu sami. Nurkica su takodje dobro zatvorili. I to ti je to.
Zato je steta za ovu nabrojanu dvojicu sto nemaju minutaze nikad ne znaš kad ko moze eksplodirati.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 07 sep 2022, 00:15

Ako izgubimo mozda necemo proci.
NEMA NAZAD

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 07 sep 2022, 00:19

Justin je napisao/la:
07 sep 2022, 00:02
Raonffa je napisao/la:

Kako ce ici kad su vec kod kuce.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 07 sep 2022, 00:19

ElCartel11 je napisao/la:
07 sep 2022, 00:14
Zasto Sulejmanovic nema ni minute? Je li neka povrede, psiha ili jednostavno odluka terena?
Takodje ovaj Penava, ubaci ga da vidimo kakav je. Mozda donese nesto novo u ekipi, neku novu dimenziju za koju protivnik nije spreman.
Francuzi su igrali agresivnu odbranu na Robersonu i Musi, da nisu mogli normalno primiti loptu, kamoli da ostanu sami. Nurkica su takodje dobro zatvorili. I to ti je to.
Zato je steta za ovu nabrojanu dvojicu sto nemaju minutaze nikad ne znaš kad ko moze eksplodirati.
Mogao si jos i Camparu dodati. Ljudi nisu za ovaj nivo kosarke uopste.
dr. Alem Peterson

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 sep 2022, 00:20

Justin je napisao/la:
07 sep 2022, 00:02
Raonffa je napisao/la:

Tačno, ali vjeruj mi da neće dalje od četvrtfinala :) Da hoće završiti kao drugi pa da im Janis dođe u četvrtfinalu da vide šta znači biti prebijen a ne dobiti faul, dok sa druge strane tebi sviraju svaki kontakt :D
Zadnja izmjena: Raonffa, dana/u 07 sep 2022, 00:21, ukupno mijenjano 1 put.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 07 sep 2022, 00:21

Umor nam ne bi smio biti izgovor, jer i mi i oni smo koristili po 9 igraca u rotaciji. Nurkic i Halilovic imaju identicnu minutazi kao Valanciunas i Sabonis, Atic kao Butkevicius (prvi SF s klupe), Kamenjas kao Kuzminskas (obojica treci visoki s klupe), Musa tek koju minutu vise od startnog beka Grigonisa itd. Jedino je Roberson igrao 10-ak minuta vise od njihovog startnog playmakera Jokubaitisa, ali je i Gegic igrao duplo manje od njihovog rezervnog playmakera Lakeviciusa.

Samo se bojim da Litvanci suterski ne polude, jer ih cijelo prvenstvo nije isao sut. Nurkic nas je s onim prevodjenjem lopte i uzimanjem trojki iz teskih pozicija kostao bar 5-6 napada danas. Atic je takodjer uzeo 2-3 nemoguca suta. Valjda ce se to svesti na neki razuman nivo. Imam osjecaj da ce Sulejmanovic dobiti sutra neku minutazu.

Nadam se da ce proraditi inat u momcima i da ce odigrati bolje nego sto mozemo i zamisliti. Sretno i do pobjede uz Allahovu pomoc! :bih:

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 07 sep 2022, 00:23

Ghuraba je napisao/la:
07 sep 2022, 00:21
Umor nam ne bi smio biti izgovor, jer i mi i oni smo koristili po 9 igraca u rotaciji. Nurkic i Halilovic imaju identicnu minutazi kao Valanciunas i Sabonis, Atic kao Butkevicius (prvi SF s klupe), Kamenjas kao Kuzminskas (obojica treci visoki s klupe), Musa tek koju minutu vise od startnog beka Grigonisa itd. Jedino je Roberson igrao 10-ak minuta vise od njihovog startnog playmakera Jokubaitisa, ali je i Gegic igrao duplo manje od njihovog rezervnog playmakera Lakeviciusa.

Samo se bojim da Litvanci suterski ne polude, jer ih cijelo prvenstvo nije isao sut. Nurkic nas je s onim prevodjenjem lopte i uzimanjem trojki iz teskih pozicija kostao bar 5-6 napada danas. Atic je takodjer uzeo 2-3 nemoguca suta. Valjda ce se to svesti na neki razuman nivo. Imam osjecaj da ce Sulejmanovic dobiti sutra neku minutazu.

Nadam se da ce proraditi inat u momcima i da ce odigrati bolje nego sto mozemo i zamisliti. Sretno i do pobjede uz Allahovu pomoc! :bih:
Mozes li ko za Njemacku napisati koja pozicija i igraci idu u nasu/njihovu korist?
Hvala unaprijed :D
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 07 sep 2022, 00:25

Justin je napisao/la:
07 sep 2022, 00:19
Camparu sam izostavio jer ima ispred sebe 2,3 prejaka igraca i stvarno tesko da moze do minuta.
Ne znam po kojim kriterijima su ova 2 tarabe? Pogotovo Sulejmanovic? Ne kazem, da moraju igrati 25min, ali 5-10 min po tekmi bi bilo sasvim dovoljno.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 07 sep 2022, 00:31

07 sep 2022, 00:25
Justin je napisao/la:
Camparu sam izostavio jer ima ispred sebe 2,3 prejaka igraca i stvarno tesko da moze do minuta.
Ne znam po kojim kriterijima su ova 2 tarabe? Pogotovo Sulejmanovic? Ne kazem, da moraju igrati 25min, ali 5-10 min po tekmi bi bilo sasvim dovoljno.
Sulejmanovic mi se uvijek cinio solidan i medju boljim u kvalifikacijama, ali ocito nesto nije s njim u redu, mozda forma, ko zna.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 sep 2022, 00:37

@ElCartel

Penava na ovom nivou jedino može donijeti protivničkom centru lake poene i to je jedino od njegovog donošenja, jer nama ne može donijeti apsolutno ništa protiv ovakih ekipa. Previše je on krhak za svakog centra protivničkih ekipa, mislim da bi mu i mađarski centri pravili probleme.

Suljo ne igra zbog loše odbrane i to je glavni razlog, jer mi smo jedna od reprezentacija čija se igra bazira na jakoj i čvrstoj odbrani, a tek onda dolazi napad.

Utakmica protiv Njemačke je trebala biti ta gdje bi Suljo mogao odigrati 10-15 minuta, ali on je protiv Njemačke za možda pet minuta promašio jednu trojku, al' hajde nije to problem nego je problem što ni u jednom napadu nije mogao fizički isparirati igraču kojeg je čuvao, to je nedopustivo za našu igru. Pa čak je i Roberson imao solidne defanzivne role (za svoje uslove), a mi sebi ne smijemo dopustiti još jedan propuh u odbrani poput Johna.

Protiv Slovenaca nije bilo potrebe da ulazi jer ekipa je odigrala odličan napadački meč, dok bi protiv Francuza (da je ušao) izgledao gore nego protiv Njemačke.

Sutra je utakmica u kojoj on može dobiti neke minute, možda biti i neki faktor iznenađenja ali i to dosta zavisi od toga kako se bude odvijao meč. Problem je što on teško može braniti i visoke igrače Litvanije, ali eto možda može odigrati tako dobro u napadu da zamaskira lošu odbranu, ali daj Bože. Volio bih više nego ti vjeruj mi da se to desi :)

Meni je Suljo pravo drag igrač, ali ovo ti je realnost jbg.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 07 sep 2022, 00:42

forgempp je napisao/la:
07 sep 2022, 00:31
Justin je napisao/la:

Sulejmanovic mi se uvijek cinio solidan i medju boljim u kvalifikacijama, ali ocito nesto nije s njim u redu, mozda forma, ko zna.
Sulejmanovic je previse mekan za Azizov ukus.
dr. Alem Peterson

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 07 sep 2022, 00:43

Justin je napisao/la:
07 sep 2022, 00:42
forgempp je napisao/la:
07 sep 2022, 00:31

Sulejmanovic je previse mekan za Azizov ukus.
A i Bekir vjernik, kad vidi na snimku kako je Atic mater mrtvu psovao sudiji dns, nema ni za njega minuta sutra.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, JackW i 17 gostiju.