tuzlak1987 je napisao/la: ↑06 sep 2022, 13:44
Dosao lik da ih vadi iz qovana jer zna da ako ovdje dodju na vlast neki drugi, on više neće imati nikakve moći da destabilizuje Evropu i siri neki Otomanski uticaj po BIH.
Tuzno ali ima sigurno ljudi koji na njega gledaju kao na neku velicinu, isto kao i sto gledaju na ratnog zlocinca Putina.
Kao osmanista, koji se odlucio specijalizirat za osmanski sistem frapiran sam podanickim mentalitetom naseg naroda. Ovdje ne mislim samo na B, vec i na komsije s one strane Drine.
Imali smo korist od OC, imali smo dosta velikih vezira, zadrzali smo ime kroz ejalet, imali smo nakon bitke kod Siska odzakluk timare, arhitekturu koja je i 500 godina nakon okupacije glavna turisticka atrakcija u nasoj zemlji, ali politicki gledano, onaj period i ovaj danasnji nemjerljiv.
Pa koliko moras bit zatucan da nakon 27 godina zelene politike, potpisivanja drzave na dva djela koja nisu bila moguca ni na Berlinskom kongresu, ni Sanstefanskim mirom kao uvod u BK, ustanes i zaokruzis kriminalnu organizaciju koja gura pricu o zastiti "naroda", "identiteta" i sl nebuloze.
Kad se sjetim budala koji su me povezali s njima
Spas za BiH je glas protiv njih, posebno protiv begovata koju vodi njegova zena a ne on.
Sultan kao spasitelj s 80% inflacijom dolazi. IZ koja je ohalalila kriminal, kradju i nepotizam predstavlja saucesnika u unistavanju sopstvenog naroda.
Pamtit ce se B, jer smo uspjeli jedini ugasiti sami sebe.