FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
35
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
38
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 250

donDondon
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la donDondon » 06 sep 2022, 13:45

nokee je napisao/la:
06 sep 2022, 13:34
donDondon je napisao/la:
06 sep 2022, 12:54
napoleon72 je napisao/la:
06 sep 2022, 11:18

Al kako je Hadzija kriv za ovo? Cuj uboo s 2-3 igraca, frajer doveo ono sto je trener trazio. Jedino se Anicic moze smatrat fulom jer je et povrijedjen, al ostali vala top imena. Sta je sad Hadzija kriv sto je Dzafic u Tuzli imao double-double ucinak a kod nas los za sad? Prije bih rekao da je trener nerezonski birao ekipu, igra 4231 a umjesto nekog gospodara sesnaesterca i targetmana trazio je Nardina koji voli igrat duboko i razigravat krila, spic.idealan za 433 ili 343/352 sistem. Doveo Musu i Tomasevica koji su ofanzivno top al defanzivno tu i tamo, da bi ih upario sa krilima koji odbranu ni na PESu ne mogu igrat. Nista tu Hadzic nije kriv. Cak ni Fedja, vjerovatno je on imao neku zamisao s ovom ekipom al su krenuli pehovi sa ozljedama i jbg. Evo navodi se Trako kao odron stoper, kod Sablica je u onoj polusezoni bio strasan, u onom trenutku za klasu bolji i od Kurdica i Dupovca. Sto je sad potonuo, ne znam. Ja i dalje tvrdim da nama godinama treba jak sporski psiholog, igraci kod nas mentalno potonu, izgube se. Psiha je pola posla, Calina ekipa iz 16/17 je bila izuzetno limitirana pa smo se tukli za oba trofeja i momci.su davali 150% svojih mogucnosti, jer su ih Cala i Svrakic furali zivotom. Ako nista Calu treba dovest i zaposlit samo kao motivatora, svaka njegova ekipa je izgarala na terenu.
tako je nije ni hadzija nije ni fedja,jupiter je kriv sto se poklopi sa saturnom pa bude u ravni sa suncem,sto dovodi do ozlijeda i kurcobolje igraca.
Treba se Milanu Tarotu javiti
Joj sto ne mogu ovih likova, sad valja sad me valja dajte dogovorite se sami sa sobom. Evo majstore kako si pisao
donDondon je napisao/la:
20 jun 2022, 10:53
celava ubleha za sad fin posao uradi
I tako.. Jedino si konzistentan u tome "celava ubleha"

Znaci svi smo redom svrsavali na igrace koji su se dovodili i tu nema price. I dalje trvdim da su to sve dobri igraci, i mora proci vrijeme da se poklopi svasta nesta. A sad pripisivati nekome ko je doveo ove igrace.. Smijesno! Pa Zrinjski ih je pola htio sebi dovesti, daj ba..
Ja im zamjeram na ne dovodjenju nekih igraca za bekapa, tipa stopera, bekova itd..
Celava ubleha jasta nego da je,to sto ja profulam ,koji radim za milju u magacinu, jel neki igrac valja ili ne valja je druga dimenziju na osnovu covjeka koji od toga zivi.Ja da natovarim sto ne treba po meni bi bilo a ovaj radi kako hoce i sta hoce,e u tome je razlika.
**** ga celava i kad prvi put kroci u klub,sastavi ekipu sa onim fergusonom,malo ko se razumije u fudbal utrat ce im po 4,5 komada.
Jel treba da navijam ove sezone da treceplasirani osvoji kup kako bi mi vidjeli evropu kao 4. i onda ce doci moraliste i reci eto ispunjen je cilj,**** i taj cilj .
Kurcu ovo ne valja,a ferguson krivi ozlijede,transfere,gumene kopacke,navijace itd itd
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 06 sep 2022, 14:01

Mnogo pitara kaže da barem 7 dana na stadionu ni čovjeka ni mašine nema, kako nas neko uvjerava da će sve u roku biti?
Ja sam prije 2 mjeseca rekao da neće prije februara ništa biti završeno, ali se bojim i za drugu polusezonu.
NEMA NAZAD

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 06 sep 2022, 14:07

Nema trave. Mogu oni sve ostalo završiti, al ovaj izvođač očito nema travu da postavi.
Čekaju Trottere da im zbave.
Ako uđe u zimu, nema od toga ništa.
Ne postavlja se trava na minusima.
Mi ove sezone nećemo onda igrati na svom stadionu više.
Koševo Zapad

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 06 sep 2022, 14:10

Shategabri je napisao/la:
06 sep 2022, 14:07
Nema trave. Mogu oni sve ostalo završiti, al ovaj izvođač očito nema travu da postavi.
Čekaju Trottere da im zbave.
Ako uđe u zimu, nema od toga ništa.
Ne postavlja se trava na minusima.
Mi ove sezone nećemo onda igrati na svom stadionu više.
to je definitivno. Samo budala moze vjerovati da cemo derbi igrati na kosevu. MEne je strah i za zrinjski u februaru
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 sep 2022, 14:16

holyman je napisao/la:
06 sep 2022, 14:01
Mnogo pitara kaže da barem 7 dana na stadionu ni čovjeka ni mašine nema, kako nas neko uvjerava da će sve u roku biti?
Ja sam prije 2 mjeseca rekao da neće prije februara ništa biti završeno, ali se bojim i za drugu polusezonu.
Pa otprilike toliko se ništa nije radilo, to ti mogu ja garantovati. Počelo je sa baš dosta mašina i ljudi ali eto.. iz Općine Centar su rekli kako će napraviti pritisak da se završi sve na vrijeme a iz FK Sarajevo kako su dobili garancije da će to biti gotovo krajem oktobra.
Ne znam, ja ne vjerujem tim ljudima u savezu i pored tih garancija jer svi znamo ko su i šta su, da su normalni ljudi ja bi im vjerovao pa sve i da ne rade 7 dana.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 06 sep 2022, 14:18

MortemHz je napisao/la:
06 sep 2022, 14:16
holyman je napisao/la:
Pa otprilike toliko se ništa nije radilo, to ti mogu ja garantovati. Počelo je sa baš dosta mašina i ljudi ali eto.. iz Općine Centar su rekli kako će napraviti pritisak da se završi sve na vrijeme a iz FK Sarajevo kako su dobili garancije da će to biti gotovo krajem oktobra.
Ne znam, ja ne vjerujem tim ljudima u savezu i pored tih garancija jer svi znamo ko su i šta su, da su normalni ljudi ja bi im vjerovao pa sve i da ne rade 7 dana.
Aha, da budem iskren, kada gledam ove terene pomalo mi se javlja čudan osjećaj, ko da se vico smije i govori gle šta sam vam od stadiona uradio :D ali eto i borcu se radi
NEMA NAZAD

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 sep 2022, 14:26

holyman je napisao/la:
06 sep 2022, 14:18
MortemHz je napisao/la:
06 sep 2022, 14:16
holyman je napisao/la:
Aha, da budem iskren, kada gledam ove terene pomalo mi se javlja čudan osjećaj, ko da se vico smije i govori gle šta sam vam od stadiona uradio :D ali eto i borcu se radi
Ma i njima je isto mada nije to fazon, samo je novac bitan. Jjebe se njemu za Borac, pa on nije ni bio navijač Borca do srednje ili fakulteta nego navijač Zvezde. Ne ide na utakmice, klasični primjer kriminalca i tenderaša iza kojeg stoji najjači čovjek drugog bosanskog entiteta koji je ujedno i njegov ujak.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 06 sep 2022, 15:30

Mi nemamo veci budzet od zrinjskog sise city vrleza borca itd itd, jer ovi klubovi placaju porez u prosjeku na plate oko 1200 km, a mi na 7000 km.. sto znaci da mi mjesecno placamo za istog igraca 13000 a maraka a oni 8200..

Igrac jedino beneficije koje ima vece kod nas jeste to penzijono.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 06 sep 2022, 15:43

donDondon je napisao/la:
06 sep 2022, 13:45
Celava ubleha jasta nego da je,to sto ja profulam ,koji radim za milju u magacinu, jel neki igrac valja ili ne valja je druga dimenziju na osnovu covjeka koji od toga zivi.Ja da natovarim sto ne treba po meni bi bilo a ovaj radi kako hoce i sta hoce,e u tome je razlika.
**** ga celava i kad prvi put kroci u klub,sastavi ekipu sa onim fergusonom,malo ko se razumije u fudbal utrat ce im po 4,5 komada.
Jel treba da navijam ove sezone da treceplasirani osvoji kup kako bi mi vidjeli evropu kao 4. i onda ce doci moraliste i reci eto ispunjen je cilj,**** i taj cilj .
Kurcu ovo ne valja,a ferguson krivi ozlijede,transfere,gumene kopacke,navijace itd itd
Ovo se desi Celziju, Barseloni, Realu, PSGu, Man Utdu... Dovedes igraca koji igra standardno u svojoj ekipi i trpa golove/brani/asistira, svejedno, taj isti igrac dodje u tvoju ekipu i kao da je na sihr stao, ne postoji vise. To su ti Verner, Lukaku, Sevcenko, Tores, Dembele, Pjanic i Depaj u Barseloni, Megvajer, Di Marija, Kavani i Svajnstajger u Mancesteru, Kaka u Realu... Ko to od nas ne bi potpisao prosle godine u ovo doba da nam u naredna dva roka dodju Catakovic, Suljic, Avramovski, Drobarov, Musa, Ikic, Dzafic... Pa na Catakovica se svr.sava zadnjih 5 godina. Sto je propao kod nas, Allah jedini zna. Jedino sto ja mogu navest kao optimalan razlog je sindrom BH Telekoma, uvalis se na dobru platu koja nikako ne ovisi od ucinka pa te boli qrac. Sve drugo je smijesno, dovedes igrace koje bi 95% navijaca na ramenima donijelo u klub, oni lose odigraju i odmah tjeraj sve, yebo ih onaj ko ih je doveo.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 06 sep 2022, 15:48

Pitar6785 je napisao/la:
06 sep 2022, 15:30
Mi nemamo veci budzet od zrinjskog sise city vrleza borca itd itd, jer ovi klubovi placaju porez u prosjeku na plate oko 1200 km, a mi na 7000 km.. sto znaci da mi mjesecno placamo za istog igraca 13000 a maraka a oni 8200..

Igrac jedino beneficije koje ima vece kod nas jeste to penzijono.
Imamo. Samo ga ocajno i neracionalno trosimo.
- FKS -

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 06 sep 2022, 16:44

Vrijeme je da Trako pocene igrat stopera a Djokanovic zadnjeg veznog.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 06 sep 2022, 16:59

Kad si pod vodom nije važno da li si deset ili pet metara pod vodom. Tako je isto sa tim našim budžetima. + nama su sve stvari zbog rejtinga države, lige i kluba skuplje.

Za 50 ili 100, vjerovatno i više hiljada maraka se može kupiti igrač isto kvalitetan kao kad bi ga dovodio džabe. Imamo mi i iskustva sa tim. Zato ti je recimo u transferima nebitno koliko imaš para i da li ćeš dovoditi za džabe ili plaćati odštetu.

Kod plate igrača je isto. Mi smo osudjeni na igrače iz naše lige koji ne mogu pronaći angažman vani, na igrače iz stranih liga koji su u padu forme, imaju problema sa povredama ili su na kraju svoje karijere. Sve igrače izvan ovog kruga, a da nisu iz akademije, mi moramo da debelo preplatimo na račun rejtinga države, kluba, lige... ne bi li došli ili ostali (a i kao takvi ne mogu biti efikasno iskorišteni jer dolaze u klub koji organizacijski nije njihov nivo i vrlo brzo se zapuste), dok pobrojane grupe igrača pripadaju jednom širom bazenu igrača kojih ima dovoljno i za nas i za Zrinjski i za druge klubove u ligi.

Mi od dolaska Tana hoćemo sve na preskok da završimo i mnoge je ponijela ideja da parama možeš sve. Ja to stalno trubim - potreban je kontinuitet u razvoju i to ne dvomjesečni ili dvogodišnji nego decenijski, dvodecenijski ili više. Rat i nesposobni ljudi poslije rata, koji nisu bili svjesni situacije, su nas doveli do jednog stanja gdje je bilo narušeno sve. A bojim se da ni jedna garnitura ljudi od dolaska Tana nije svjesna kompleksnosti problema u kojem se mi nalazimo. Meni to izgleda kao da cijelo vrijeme slažemo cigle bez maltera pa prvi vjetar poruši.

Uglavnom da skratim, akademija i razvoj akademije. Mada mi se smjer u kojem akademija ide nimalo ne svidja. To je jedino mjesto trenutno odakle mi možemo dovoditi kvalitetne igrače. Kad jednom vratiš brend FK Sarajeva dovodićeš i kvalitetne igrače sa strane. To će potrajati ali to je jedini put kojim mi možemo da idemo. I nema prečice.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 06 sep 2022, 17:10

Aduka87 je napisao/la:
06 sep 2022, 16:44
Vrijeme je da Trako pocene igrat stopera a Djokanovic zadnjeg veznog.
E onda ćemo biti zadovoljni kad samo peticu primimo :D
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Senner
Kontakt:

Post Postao/la Senner » 06 sep 2022, 17:12

Arnelv52 je napisao/la:
06 sep 2022, 16:59
Kad si pod vodom nije važno da li si deset ili pet metara pod vodom. Tako je isto sa tim našim budžetima. + nama su sve stvari zbog rejtinga države, lige i kluba skuplje.

Za 50 ili 100, vjerovatno i više hiljada maraka se može kupiti igrač isto kvalitetan kao kad bi ga dovodio džabe. Imamo mi i iskustva sa tim. Zato ti je recimo u transferima nebitno koliko imaš para i da li ćeš dovoditi za džabe ili plaćati odštetu.

Kod plate igrača je isto. Mi smo osudjeni na igrače iz naše lige koji ne mogu pronaći angažman vani, na igrače iz stranih liga koji su u padu forme, imaju problema sa povredama ili su na kraju svoje karijere. Sve igrače izvan ovog kruga, a da nisu iz akademije, mi moramo da debelo preplatimo na račun rejtinga države, kluba, lige... ne bi li došli ili ostali (a i kao takvi ne mogu biti efikasno iskorišteni jer dolaze u klub koji organizacijski nije njihov nivo i vrlo brzo se zapuste), dok pobrojane grupe igrača pripadaju jednom širom bazenu igrača kojih ima dovoljno i za nas i za Zrinjski i za druge klubove u ligi.

Mi od dolaska Tana hoćemo sve na preskok da završimo i mnoge je ponijela ideja da parama možeš sve. Ja to stalno trubim - potreban je kontinuitet u razvoju i to ne dvomjesečni ili dvogodišnji nego decenijski, dvodecenijski ili više. Rat i nesposobni ljudi poslije rata, koji nisu bili svjesni situacije, su nas doveli do jednog stanja gdje je bilo narušeno sve. A bojim se da ni jedna garnitura ljudi od dolaska Tana nije svjesna kompleksnosti problema u kojem se mi nalazimo. Meni to izgleda kao da cijelo vrijeme slažemo cigle bez maltera pa prvi vjetar poruši.

Uglavnom da skratim, akademija i razvoj akademije. Mada mi se smjer u kojem akademija ide nimalo ne svidja. To je jedino mjesto trenutno odakle mi možemo dovoditi kvalitetne igrače. Kad jednom vratiš brend FK Sarajeva dovodićeš i kvalitetne igrače sa strane. To će potrajati ali to je jedini put kojim mi možemo da idemo. I nema prečice.
"cijelo vrijeme slažemo cigle bez maltera pa prvi vjetar poruši." 👍

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 06 sep 2022, 18:04

Senner je napisao/la:
06 sep 2022, 17:12
Arnelv52 je napisao/la:

"cijelo vrijeme slažemo cigle bez maltera pa prvi vjetar poruši." 👍
Ubjedljivo najbolji opis situacije u Klubu unazad 10 godina. :bow:

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 06 sep 2022, 18:08

Arnelv52 je napisao/la:

Može se i instant rezultat ostvariti i napraviti neki iskorak, ali samo ako imaš prave ljude u sportskom sektoru (močnog sportskog direktora sa konekcijama) i dobrog trenera na klupi.
Evo ti primjer Crvene zvezde iz ljeta 2017. Tada su bili klinički mrtvi, par mjeseci ranije titulu izgubili jer ih je Voždovac pobjedio. Ali onda doktor Zvezdan Terzić dovede prvo Vladana Milojevića na klupu, te pored njega još bruku kapitalaca (Milan Borjan, Milan Rodić, Nenad Krstičić, Vujadin Savić, Filip Stojković, Nemanja Radonjić, Aleksander Pešić.....) i rezultat je momentalno stigao.
U augustu izbacili Krasnodar i ušli u grupe Evropske lige, kasnije igrali 0:0 u Londonu sa Arsenalom, igrali proljece u Evropi, a u prvenstvu se prošetali do titule, te naredne sezone izborili grupnu fazu Lige prvaka.Glavni faktor svih tih Zvezdinih početnih uspjeha je bio trener Vladan Milojevic, koji je sve te kapitalce poredao u jednu formaciju (4-2-3-1) koju je konstantno gurao, te što je najvažnije nije izmišljao toplu vodu i pozicije igračima.
Meni je žalosno da Sarajevo kao največi klub u državi mora praviti nekakve dugoročne projekte i strategije, da bi se nekad dokopalo titule, u ovom jadu od lige i sa jednim ozbiljnim klubom u ligi.
Titula se odmah može uzeti ako imaš pare, ali moraš imati ozbiljnog sportskog direktora i trenera, a ne kakanjsku ublehu i maloumnog Dudića.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 06 sep 2022, 18:17

Lucas je napisao/la:
06 sep 2022, 18:08
Arnelv52 je napisao/la:

Može se i instant rezultat ostvariti i napraviti neki iskorak, ali samo ako imaš prave ljude u sportskom sektoru (močnog sportskog direktora sa konekcijama) i dobrog trenera na klupi.
Evo ti primjer Crvene zvezde iz ljeta 2017. Tada su bili klinički mrtvi, par mjeseci ranije titulu izgubili jer ih je Voždovac pobjedio. Ali onda doktor Zvezdan Terzić dovede prvo Vladana Milojevića na klupu, te pored njega još bruku kapitalaca (Milan Borjan, Milan Rodić, Nenad Krstičić, Vujadin Savić, Filip Stojković, Nemanja Radonjić, Aleksander Pešić.....) i rezultat je momentalno stigao.
U augustu izbacili Krasnodar i ušli u grupe Evropske lige, kasnije igrali 0:0 u Londonu sa Arsenalom, igrali proljece u Evropi, a u prvenstvu se prošetali do titule, te naredne sezone izborili grupnu fazu Lige prvaka.Glavni faktor svih tih Zvezdinih početnih uspjeha je bio trener Vladan Milojevic, koji je sve te kapitalce poredao u jednu formaciju (4-2-3-1) koju je konstantno gurao, te što je najvažnije nije izmišljao toplu vodu i pozicije igračima.
Meni je žalosno da Sarajevo kao največi klub u državi mora praviti nekakve dugoročne projekte i strategije, da bi se nekad dokopalo titule, u ovom jadu od lige i sa jednim ozbiljnim klubom u ligi.
Titula se odmah može uzeti ako imaš pare, ali moraš imati ozbiljnog sportskog direktora i trenera, a ne kakanjsku ublehu i maloumnog Dudića.
Da i zaboravio si napisat da je zvjezda za te 3 godine sa duga od 56 m € otisla na 118m€ duga..

Cak vucic kad je vidio poceo se krstit ko hrvati sa 2 prsta

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 06 sep 2022, 18:21

E cuj Zvezda referenca za bilo sta hahahaahah
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 06 sep 2022, 18:35

Lucas je napisao/la:
06 sep 2022, 18:08

Mi i Zvezda nismo uopće u istim pozicijama. Zvezda je klub koji ima historiju proizvodnje kvalitetenih igrača. Ti možeš imati koliko god hoćeš konekcija u svijetu ali ako nekome prodaš slabog igrača taj klub ti se više nikad neće javiti. I to ne samo taj klub nego i mnogi drugi.

Sa druge strane jako je opasno imati jednog čovjeka koji ima puno konekcija. Namjesto toga mi moramo kao klub da imamo te konekcije. Jer šta to znači? Danas-sutra kad on ode odoše i te konekcije sa njim. Ne daj bože ode u sred nekog projekta gdje si računao na njega uvalio si klub u debela g****. Mi kao klub treba da razvijamo odnose sa drugim klubovima, da znaju kako radimo u akademiji itd. a ne da se oslanjamo na jednog čovjeka.

S tim u vezi još je prerano govoriti o Zvezdi. Ja ne znam kakva je situacija tamo. Šta ako je on posudio od budućnosti ili se kockao na neki rezultat da bi ostvario to što je ostvario? Treba sačekati i rep da prodje.

I treće, Zvezda je redovan učesnik grupnih takmičenja u Europi.

I ispravit ću te, ne trebaju se praviti dugoročne strategije zbog titula nego zbog opstanka kluba. Mi smo samo "ma **** ovo" daleko od problema. Novi investitor (a mi ga bogami zamišljamo kao kravu muzaru) možda poslije toga dodje a možda ne. Naš prvi zadatak je da se smaknemo sa ruba provalije. I to se može samo kroz akademiju.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 06 sep 2022, 19:08

Za manje od dvije godine cemo voditi protiv Celzija 2:0 ! Aylah 🥰🥰
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: gh0stHZ, JavierBosnia, Riziko, SHZ82 i 41 gost.