BiH na Eurobasketu 2022

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Sarmica
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2022

Post Postao/la Sarmica » 06 sep 2022, 11:38

Vi koji mu odgovarate ste krivi jer mu dajete vjetar u leđa.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 06 sep 2022, 11:39

Lajger je napisao/la:
06 sep 2022, 10:50
TonySosa je napisao/la:
05 sep 2022, 22:36
Nema većih vjerskih fanatika od pravoslavaca. Prvo dovode popa na trening, pa idu sa kokardama i pravoslavnim folklorom na utakmice. Da ne govorim koliko vole istaći krst od dvadesetak centimetara.

Nemam ja nista protiv toga, al nemoj biti ameba pa se žaliti da su muslimani vjerski fanatici. Mada možda je i nama Husein efendija Kavazović istjerao sihre pa konačno možemo igrati 40 minuta muške košarke.
Nije isto.
Mi smo na ovom kontinentu domaći ,a vi podstanari tj derivat nastao okupacijom.
Evropa je Hrišćanska .
Klasičan primjer fašizma i fašiste. Nažalost taj pomret još nije do kraja pobijeđen.
A ako ćemo baš brojati krvna zrnca onda je Evropa katolička i onda ispade da smo i mi i muslimani podstanari ovdje..... :rol: :rol:

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 06 sep 2022, 11:41

DamirT je napisao/la:
06 sep 2022, 11:00
Joj koje smo mi qurceve srece.Imamo uz Slo i Fra 2-1,oni obezbijedili prolaz dalje,a mi nismo :plac:
Odmah se sjetim EB u Sloveniji 2013 kad smo ispali u grupi sa 3 pobjede. I normalno jedina repka u historiji kojom je to uspjelo poci za rukom :rol:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 06 sep 2022, 11:46

Umoran sam od te priče, umoran da ponavljam kako naša nacija ima problmea sa vlastima i da normalni ljudi ne žele da ne žele da pate. Mi predstavljamo stvarnu zemlju, ubijeđen sam da smo jedno i da to pokazujemo na parketu", počeo je Nurkić.

"Naše pripreme su bile pakao. Zamislite da reprezentacija Francuske nema hotel za spavanje ili hranu za igrače. Ne mogu da pronađem riješi da se izrazim."

"Za neke naše igrače je to možda normalno u tako nestabilnoj sredini, ali meni, koji godinama igram u Francuskoj nije, stvarno nije. To pokušavam da kažem normalnom narodu. Ovo nije normalno."

"Mi ne treba da brinemo o tome. Mi samo treba da brinemo hoćemo li igrati dobro ili loše. Nadam se da će se to jednog dana promijeniti."

"Igramo za nardo, ne igramo za političare i slično. Stvarno ne igram za njih. Da ste samo vidjeli šta je našoj zemlji značila pobjeda nad Slovenijom. Pokušavamo da naš ego i ponos ostavimo po strani da bi postali najbolji mogući tim."

"Hoće li dobar nastup na Eurobasketu promijeniti viziju naših političara? Rat to nije promijenio, nije ni pandemija koronavirusa. To se neće desiti ni da osvojimo zlatnu medalju. To je naša realnsot 30 godina. Ja im ne vjerujem, većina ljudi im ne vjeruje."

"Djeca nam odlaze iz zemlje, 30 godina kasnije slušamo priče da bi ponovo mogao početi rat, to ne želim da slušam, to 99% ljudi ne želi da čuje. Mi hoćemo da damo nešto pozitivno zemlji, da makar na dan zaborave sve probleme."

"Slavlje sa navijačima poslije Slovenije je veće od košarke. Sve utakmice ovdje su više od košarke. Nismo mi došli ovdje da zaradimo. Mojih 11 saigrača i ja nismo ovdje da se obogatimo. Nama je važno da predstavimo naše ljude."

"Zato sam rekao saigračima da i ako izgubimo trebamo izgledati kao tim. Nećemo da nam naš narod kaže da se nismo borili i mislim da nam to ne može niko prigovoriti."
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 06 sep 2022, 11:48

Nista idemo danas dobit francusku i ne zezat se s utakmicom protiv litvanije

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 06 sep 2022, 11:58

Treba unaprijed da znamo da ce sudije biti debelo na strani francuza, a za utakmicu protiv litvanije da ne govorimo

Stole
Kontakt:

Post Postao/la Stole » 06 sep 2022, 12:01

Danas isti recept kao protiv Luke Furniea umarati mjenjati na njemu Lazu Gegica Atica pa i Vrabca sto vise ga izmoriti nek nas Gober proba dobiti eventualno nas moze jos dobiti Yabusele pored Furniea na njih dvojicu najvise obratiti pažnju sretno momci :bih:
Zadnja izmjena: Stole, dana/u 06 sep 2022, 12:02, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 06 sep 2022, 12:01

Lajger je napisao/la:
06 sep 2022, 10:36
bordobijeli je napisao/la:
05 sep 2022, 22:00
Četnici se upalili radi zastave, a ne znaju se pobuniti kad u Banjoj Luci grmi Radovan Karadžić na stadionu.
Ovo je reprezentacija Bosne i Hercegovine, armija je branila jedinstvenu i suverenu BiH.
Ala vas je hodbranila harmija sprečeni na 24%.(ako se ne računa USK enklava )
Znamo mi da je vama Četnicima muka sto postoji BIH a posebno se upalite kad je nesto dobro kao ova košarkaaška reprezentacija onda vam to najviše smeta. Imaš bolan Srbiju eno igraju fantastično navijaj za njih pusti nas u našim radostima i mukama.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 06 sep 2022, 12:03

bombaysaphire je napisao/la:
06 sep 2022, 11:46
Umoran sam od te priče, umoran da ponavljam kako naša nacija ima problmea sa vlastima i da normalni ljudi ne žele da ne žele da pate. Mi predstavljamo stvarnu zemlju, ubijeđen sam da smo jedno i da to pokazujemo na parketu", počeo je Nurkić.

"Naše pripreme su bile pakao. Zamislite da reprezentacija Francuske nema hotel za spavanje ili hranu za igrače. Ne mogu da pronađem riješi da se izrazim."

"Za neke naše igrače je to možda normalno u tako nestabilnoj sredini, ali meni, koji godinama igram u Francuskoj nije, stvarno nije. To pokušavam da kažem normalnom narodu. Ovo nije normalno."

"Mi ne treba da brinemo o tome. Mi samo treba da brinemo hoćemo li igrati dobro ili loše. Nadam se da će se to jednog dana promijeniti."

"Igramo za nardo, ne igramo za političare i slično. Stvarno ne igram za njih. Da ste samo vidjeli šta je našoj zemlji značila pobjeda nad Slovenijom. Pokušavamo da naš ego i ponos ostavimo po strani da bi postali najbolji mogući tim."

"Hoće li dobar nastup na Eurobasketu promijeniti viziju naših političara? Rat to nije promijenio, nije ni pandemija koronavirusa. To se neće desiti ni da osvojimo zlatnu medalju. To je naša realnsot 30 godina. Ja im ne vjerujem, većina ljudi im ne vjeruje."

"Djeca nam odlaze iz zemlje, 30 godina kasnije slušamo priče da bi ponovo mogao početi rat, to ne želim da slušam, to 99% ljudi ne želi da čuje. Mi hoćemo da damo nešto pozitivno zemlji, da makar na dan zaborave sve probleme."

"Slavlje sa navijačima poslije Slovenije je veće od košarke. Sve utakmice ovdje su više od košarke. Nismo mi došli ovdje da zaradimo. Mojih 11 saigrača i ja nismo ovdje da se obogatimo. Nama je važno da predstavimo naše ljude."

"Zato sam rekao saigračima da i ako izgubimo trebamo izgledati kao tim. Nećemo da nam naš narod kaže da se nismo borili i mislim da nam to ne može niko prigovoriti."
Šta sam ja pričao i prenio kao insajderku priču nego oovo isto ali me je večina napala kao hijene ovdje.

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 06 sep 2022, 12:11

Čovjek ako želi da osjeća ove igrače, njihovu žrtvu za što bolju predstavu ovog naroda, može sebe dovesti na rub emocionalnog sloma.

Rezultati aktiviraju i one koji nikada nisu mnogo pratili ovaj sport osim u reprezentativnom smislu i želim da im se zahvalim za borbu.

Kako god ovo da završi, vi ste već u očima mnoštva heroji. Slušam jučer djecu na obližnjem igralištu dok sam radio rekreaciju kako iz sveg glasa viču: "Džanan Musa, Roberson!!!"

To se ne može platiti. Fali nam heroja, vi ste nam ih dali.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Chevalier
Kontakt:

Post Postao/la Chevalier » 06 sep 2022, 12:20

Ma mi od svega pravimo nekakvu jadnost.
Ne znam ni koliko je bio potreban ovaj Jukin intervju.
Kao tek kad je otisao u NBA je skontao kako bi trebalo biti. Ne mogu se uslovi NBA porediti ni sa tipa solidnom EU clanicom kakva je Republika Irska a kamol sa BiH, treba biti realan…
On treba shvatiti da je on toliko bogat da moze kupiti BiH, i da zbog toga ne moze ocekivati da kod nas sve bude idealno, ali se slazem da mora biti makar korektno.
Ne znam, mozda je do mene ali ja da imam 70mil$ ugovor i dolazim u repku, mozda bi istu sam pogurao (NE KAZEM DA TREBA I DA JE TO NORMALNO RADITI!!!) ali ipak treba biti svjestan da nije bas sve do politicara nesto je do realne situacije u zemljama kakva je BiH (postratna, tranzicijska, podijeljenja, siromasna, osiromasena, korumpirana…)
Zadnja izmjena: Chevalier, dana/u 06 sep 2022, 12:22, ukupno mijenjano 2 puta.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 06 sep 2022, 12:22

213cm visoki gorostas iz Zivinica.
Njegova ekselencija - Jusuf Nurkić!
NEMA NAZAD

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 06 sep 2022, 12:25

StevieFranchise je napisao/la:
06 sep 2022, 11:19
Sheyi je napisao/la:
06 sep 2022, 11:15
Kakva su ovo 3 moderatora na forumu, nijedan nije bio aktivan ove godine :bow: vazno da uredno lijepe vijesti o guzicama, **** i nesrecama za klikove :bih:
Tri rahmetli acca moderatori, očito nekom odgovaraju chetnicki padobranci svako malo.
Normalno da odgovara, gledaj kako diže posjećenost i upise. Frkti na sve strane, a admir broji keš :kafa:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 06 sep 2022, 12:29

Chevalier je napisao/la:
06 sep 2022, 12:20
Kao tek kad je otisao u NBA je skontao kako bi trebalo biti. Ne mogu se uslovi NBA porediti ni sa tipa solidnom EU clanicom kakva je Republika Irska a kamol sa BiH, treba biti realan…
On treba shvatiti da je on toliko bogat da moze kupiti BiH, i da zbog toga ne moze ocekivati da kod nas sve bude idealno, ali se slazem da mora biti makar korektno.
Ne znam, mozda je do mene ali ja da imam 70mil$ ugovor i dolazim u repku, mozda bi istu sam pogurao (NE KAZEM DA TREBA I DA JE TO NORMALNO RADITI!!!) ali ipak treba biti svjestan da nije bas sve do politicara nesto je do realne situacije u zemljama kakva je BiH (postratna, tranzicijska, podijeljenja, siromasna, osiromasena, korumpirana…)
Ja ću ti samo reći da nisi svjestan koliko Nurkić daje (ali pazi, nisi svjestan koliko čovjek donira svima). I još treba da donira reprezentaciji koja je na državnom nivou i koja mora to isfinansirati da li kroz federaciju ili kantone ili preko državnog nivou.
Opet kažem, niste pojedini svjesni koliko u BiH i Hrvatskoj radi Jukina fondacija i koliko dobrog finansira i izdržava, nevezano za vjeru i naciju.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 06 sep 2022, 12:33

Ovi iz Saveza su obični žicari koji žicaju pare za sebe ne za reprezentaciju. Nije džaba otišao ni Bosnić, Ni teletović, niti onaj prije neki dan delegat iz Zenice. To je korumpiranost i bagra na desetu.

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 06 sep 2022, 12:39

Možda bi juka pored toga da iskešira pripreme repke trebao gurnuti čolanu i ekipi u savezu po 10k eura da im se nađe za godišnjeg :eh:

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 06 sep 2022, 12:44

Chevalier je napisao/la:
06 sep 2022, 12:20
Političari imaju platu po 5 hiljada za nerad i treba Juka da plaća pripreme ? Bosna i Hercegovina nije siromašna , to je laž . U Bosni i Hercegovini itekako ima novaca , samo što je vlast qurčina .
Itekako je Juka ovo trebao reći , mnogi naši veliki sportisti godinama nisu riječ rekli , a mogli su , ovako se to radi i treba Juka još žešće udariti .
Kao što ih je Lanin otac Velibor Pudar prozvao , tako i Juka treba uraditi :salut: :salut: :salut:

E čuj nije sve do političara , pa nego do koga je ???

Trebaju Atić i Vrabac na Fourniera , Miki na Yabuselea :bih: :bih: :bih:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 06 sep 2022, 12:46

mi ako dobijemo francuze mi smo konkurentni za najveci plasman
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 06 sep 2022, 12:53

Danas je najhebenija utakmica za nas iz više pogleda, prvo što će se Jusuf baš kao i protiv Njemačke premoriti, a ima 10x teži matchup nego Theis u vidu Goberta i Mustafe Fala, hebeno je ako se baš premori, odigra za neke njegove standarde teških 35 minuta, a mi izgubimo valja sutra na Jonasa i Domantasa premoren a odlučujuća tekma... Nadam se najboljem ishodu danas pa sutra nek ćevape sebi naruči na klupi ako hoće
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Huseinagic
Kontakt:

Post Postao/la Huseinagic » 06 sep 2022, 12:58

Pozdrava raja, mogu li se karte kupiti ispred dvorane za danasnju utakmicu?

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: johntravolta123 i 10 gostiju.