Bravo!
BiH na Eurobasketu 2022
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2022
bošnjanin
Ako sutra ponovi partiju kao u prethodna tri meča, ja ne znam, to je onda nestvaran nivo i potpuno novi Musa. Iskreno, strahujem odnosno ne da strahujem nego očekujem njegovu skromniju partiju sutra, slično kao i u Skenderiji, s ozbirom da ne mogu povjerovati u to da će mu oni ulazi prolaziti protiv Francuza, previše je tu visine i mišića kod Francuza da bi on mogao izdominirati, ali eto daj Bože da me demantuje.bombaysaphire je napisao/la: ↑05 sep 2022, 22:52Sutra Adis mora da osmisli akcije da Juka primi loptu na 2 metra od koša , da ne gubi previše snagu jer nam treba jaka odbrana u reketu .
Mene je strah nivoa koji je Musa pokazao u ove dvije utakmice , podsjetio me na Nenu Markovića , ulaz , trojke , kontre , bacanja , nevjerovatna zrelost na terenu, svaka čast !!!
Ako Robersona ne krenu trojke , obavezno ga istrpiti jer je sposoban da pogađa u serijama .
Dati Atiću malo više slobode , pogotovo kada Musa bude na klupi .
Gegiću i Vrabcu povećati minutažu , da budu što agresivniji u odbrani .
Miki je sutra po meni ključni igrač , ako on svoje isporuči tu je pobjeda . Jedina zamjerka jeste kada dobije loptu , nema povratne , zna glavom kroz trojicu ...
Yabusele je zayeban , treba ga dobro čuvati , snažan i dobro trojke pogađa .
Fourniera čuvati kao i Luku , s tim da on odmah šutira čim ima prostora za razliku od Luke .
Mislim da je sutra ključ egal utakmice da Francuze ne krene šut, i to ove neke igrače koji su u katastrofalnoj formi. Od Fourniera svakako očekujem da će isporučiti 3-4 trojke, iako se njemu često dešavaju mečevi sa katastrofalnim procentima al' ono tu je BiH da prosere kada treba.
Nadam se da ga u tome neće pratiti ostali igrači Francuske. Naša jaka odbrana jedna je od ključnih stavki to više ne treba ni napominjati, u takvoj utakmici mi ćemo sigurno imati svoje šanse da dobijemo
Što se tiče našeg napada, pored toga što očekujem skromniju partiju Muse, strah me je Mustafe Falla u oba pravca, on može potencijalno stvoriti probleme i u odbrani i u napadu.
Naša trojka, da budemo realni, daj Bože da sutra bude jedno 7/25, o 50% procentu i 15 trica ne treba ni pomišljati, to je onaj jedan @lumanijev meč gdje nas je krenulo i teško će se ponoviti.
Roberson ako spakuje 2-3 trojke, puna šaka brade, mora povući Miki sa poenima, kao i Atić, Gegić, Lazić ili čak Vrabac koji moraju spakovati poneku trojku.
Moguće je da će možda Musa sutra šutirati više trojki s obzirom na potencijalne probleme sa njegovim ulazima, sad koliko njega trojka može slušati na neke veće uzorke šuta i to protiv defanzivaca koji te mogu prilično agresivno napedati pitanje je, ali vidjet ćemo sutra sve

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Falla se mora izbacit s parketa pick igrom. Sto vise visokog picka Robersona i Muse s Nurkicem i Kamenjasem, tesko da ce to Fall moci ispratiti. U odbrani ako treba sa svih 5 igraca graditi skok pa cak i po cijenu da nemamo nikakve tranzicije.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Spinovanje sve, problem je sto prvi put u historiji ljubitelji Bosne i Hercegovine imaju neki vid vlasti i imaju slobodu izrazavanja. Problem je sto usta govore.
Vezano za zastave, zastava HB je zabranjena pa se koristi kao zastava kantona vjerovatno nelegalno i kao takva istice van kantona. Zastava manjeg entiteta je ratna zastava.
Himna kada se predlagao novi tekst, odbili. Jer je cilj da se bih podriva i da nema nikakvog teksta. Mada i u starom tekstu nema nikakve mrznje prema drugom i drugacijem. A nije bilo mrznje ni u prijedlozima pa su odbijeni.
Prica se o nekom otvorenom Balkanu i miru, a Bosnjake u glavama tretiraju kao aboridzine.
Vezano za zastave, zastava HB je zabranjena pa se koristi kao zastava kantona vjerovatno nelegalno i kao takva istice van kantona. Zastava manjeg entiteta je ratna zastava.
Himna kada se predlagao novi tekst, odbili. Jer je cilj da se bih podriva i da nema nikakvog teksta. Mada i u starom tekstu nema nikakve mrznje prema drugom i drugacijem. A nije bilo mrznje ni u prijedlozima pa su odbijeni.
Prica se o nekom otvorenom Balkanu i miru, a Bosnjake u glavama tretiraju kao aboridzine.
Graditi skok i poenterski dobro uci u utakmicu. Ne bi se smjelo desiti da od samog pocetka meca i do kraja prvog poluvremena hladno odrzavaju neku solidnu prednost od 7-8 poena (a ne daj Boze i vise). Bojim se da bismo u tom slucaju uzasno otvorili trecu cetvrtinu, da bi se oni razmahali i da bi nam to bio kraj - tj. da bi kompletna 4/4 bila garbage time. Ovako je 80% njihovih kosarkasa u totalnoj banani sto se samopouzdanja tice i mi ih jakom odbranom moramo pritisnuti i prisiliti na teske suteve. U takvim okolnostima ce ionako prosjecni suteri postati jos gori, a mi cemo nakon dobre odbrane isporuciti nesto i u napadu.
Ubijedjen sam da ce dobar dio utakmice Fall biti na Nurkicu. U Skenderiji je svima bilo jasno da mu Gobert i Poirier fizicki ne mogu nista, a ovaj je i visi i jaci od njih. Sumnjam i da ce Poirier uopste igrati peticu kad Jusuf bude na parketu, tj. ili ce ga upariti s centrom kad mi budemo igrali s Jukom i Kamenim, ili ce biti jedina petica kad Juka bude na klupi. Opet cemo sutra aBd vidjeti jesam li ista pogodio.

Volio bih bar 5 minuta da stavi Sulejmanovica na Yabuselea i da to bude neko malo iznenadjenje za njih, buduci da je momak van rotacije cijelo prvenstvo. Yabusele nije najbrza cetvorka koju ces vidjeti, niti ima pretjerano brz izbacaj (sto bi spori Emir valjda mogao ispratiti nogama), a Suljo ima jako tijelo i mozda mu se moze suprotstaviti na niskom postu. To bi nama u napadu donijelo odredjenu sirinu, jer bismo imali jos jednog koji moze pogoditi s distance.
Za Musu je sutra kljucna utakmica. Ako i nju apsolvira, to ce mu biti pecat da je sazreo kao igrac. Ipak je ovo prva jaka utakmica u kojoj nam je pobjeda na neki nacin imperativ, a u dosadasnjim je bio nesto rastereceniji jer su, uslovno receno, porazi bili vec unaprijed upisani. Od ostalih ocekujem (ili bolje receno prizeljkujem) da, poneseni pobjedom protiv Sloveniji, budu samo jos bolji, jedino je malo vjerovatno da Roberson ponovi onakvu utakmicu.
Nije nego sejh Adis BeciragicTonySosa je napisao/la: ↑05 sep 2022, 22:36Nema većih vjerskih fanatika od pravoslavaca. Prvo dovode popa na trening, pa idu sa kokardama i pravoslavnim folklorom na utakmice. Da ne govorim koliko vole istaći krst od dvadesetak centimetara.
Nemam ja nista protiv toga, al nemoj biti ameba pa se žaliti da su muslimani vjerski fanatici. Mada možda je i nama Husein efendija Kavazović istjerao sihre pa konačno možemo igrati 40 minuta muške košarke.

On je naknadno uletio, prvobitno se govorilo da će propustiti Eurobasket zbog povrede, zato nije ni igrao u Skenderiji.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Jedna me stvar brine protiv Litvanaca, da ce im sudije sve vratiti protiv nas. Nisu se oni bezveze sluzbeno zalili, zato i u NBA igraci maksuz namjerno popuse kaznu da bi im se vratilo kroz sljedecih par utakmica.
Pregledo snimak Hrvatske..mi bi njih glat prosli, oni bi se raspali
Ex "invincible"
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
-
- Kontakt:
Javiti cu vam posle ,kakva je taktika.
Vahidin Sahinpasic na aparatima.
Vahidin Sahinpasic na aparatima.
Momci mogu obe tekme odigrati rasterećeno, prebacili su očekivanja.
Što se mene tiče čestitke kako god završilo. Očekivao sam rušenje negativnih rekorda, a oni se muški nosili sa svakom ekipom do sada.
I bekir isto čestitke, definitivno odlično vodi ekipu.
Što se mene tiče čestitke kako god završilo. Očekivao sam rušenje negativnih rekorda, a oni se muški nosili sa svakom ekipom do sada.
I bekir isto čestitke, definitivno odlično vodi ekipu.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Danas će baš biti zanimljiv dan, pogledaj utakmice 

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- Shategabri
- Kontakt:
Ma danas gristi ko da je finale.
Ako uzmemo Franceke, onda dati Robersonu sa Litvancima da samo šuta trice
Ako uzmemo Franceke, onda dati Robersonu sa Litvancima da samo šuta trice

Koševo Zapad
Naravno da treba mahati zastavom sa ljiljanima ali ne sa zastavom armije bih jer jbg sport je ipak I to je vec politiziranje... ako svetosavcima smetaju Ljiljani tj zastava republike bih onda nek srbija promjeni zastavu jer pod srpskom trobojkom pocinjem je genocid u vukovaru ,bosni I kosovu.
nemoj neka.. mi kad igramo ko da je finale uvijek nas natamburaju u svakom sportuShategabri je napisao/la: ↑06 sep 2022, 08:20Ma danas gristi ko da je finale.
Ako uzmemo Franceke, onda dati Robersonu sa Litvancima da samo šuta trice![]()
NEMA NAZAD
- Shategabri
- Kontakt:
Pa protivnik nam je po mjeriholyman je napisao/la: ↑06 sep 2022, 08:23nemoj neka.. mi kad igramo ko da je finale uvijek nas natamburaju u svakom sportuShategabri je napisao/la: ↑06 sep 2022, 08:20Ma danas gristi ko da je finale.
Ako uzmemo Franceke, onda dati Robersonu sa Litvancima da samo šuta trice![]()

Problem je što Francuzima ova utakmica ne znači puno, osim naravno satisfakcije i da nam vrate za poraz iz Skenderije.
Pitanje je s kakvim će pristupom selektor Francuske ići danas, jer na stranu sve, al najbitnije je proći grupu i ući u KO fazu punom snagom.
Koševo Zapad
Čudne se stvari dešavaju i zato mislim da iako nam Francuska bolje leži u ovom trenutku, da će se ipak na teži način tražiti ostvariti prolaz, ako Bog da u sljedeću fazu preko Litvanija. Njemačka je na papiru bila lakše rešenje za pobjedu, ali smo je ostvarili protiv Slovenije. Tako isto smatram da će se desiti ovo što sam gore napisao. Iako je sada Francuska 'lakše' rešenje, ipak će to biti ako Bog da Litvanija.
Ali bi volio da jako pogriješim i da se desi pobjeda protiv Francuske.
Ali bi volio da jako pogriješim i da se desi pobjeda protiv Francuske.
oke,sljedeci put kad budem odgovarao prvo cu tebe pitat ko je jaci od koga

Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup: