FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
92
36%
Darko Milanič
35
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
39
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
24
9%
Samo stranac
60
24%

Ukupno glasova: 255

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 05 sep 2022, 21:36

MortemHz je napisao/la:
05 sep 2022, 21:21
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
05 sep 2022, 21:11
MortemHz je napisao/la:
05 sep 2022, 21:09

Ništa od toga nije tačno.
Čuj svake godine 10 miliona Haha :lol:
Zadnji put smo taj budžet dobili kod Nama pred pandemiju
Tad je bio najveći i od tad je u padu evo druga godina, 14 miliona nije nikad bio - izmišljotina. Drugo, mi smo među rijetkim klubovima koji plaćaju puni iznos na plate i na to smo do sad bacili milione. To tako treba biti ali se niko toga ne pridržava i mi ispaštamo. Investitor da svoj dio a to je 40-50% kompletnog budžeta jer mi imamo prihod od vlastite aktivnosti koji je najveći u državi, varira 3-4-5 miliona.
Za ovu godinu će biti oko 9.5 miliona maraka.
[
/quote]

Evo ti za ovu sezonu sam si rekao, boldirao sam, sve to varira oko 10 miliona, 9, bilo je jednom 7, u eri ibrakovica je skrseno 14 miliona
A zasto je to bitno sad cijepidlaciti ? Ono sto je bit je da imamo pare koje drugi nemaju, da imamo finansijsku moc, koju drugi nemaju, to je bit. I nista nismo napravili, evo nas tu gdje smo i bili.

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 05 sep 2022, 21:39

Sarajevo 14 bodova i gol razlika 16:17

kmeljo nema para, nemaju nista i 15 bodova 15-13 gol razlika

Ima jos mnogo da se igra krenut ce i nas kad tad (nadam se) ali ovo do sad je sramota.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 05 sep 2022, 21:41

A ne znam kako mozete padati na te Edisove suplje da mu igraci igraju za 8 glava, mozda eventualno po neki junior, ne igraju mu ovi momci Santos i Amoah za sicu sigurno, ne placaju ih ni ono kako mi znamo ove svoje precijeniti, ali siguran sam da imaju pristojne plate. I nije ta ekipa Zelje toliko losa koliko je on zeli losom predstaviti da bi sebe kao neku zrtvu prikazao, a toga su svjesni i mnogi navijaci Zelje. Dosta o njima, imamo mi svojih briga preko glave, slijede 3,4 teske utakmice, a s obzirom na poljuljano samopouzdanje i ove silne povrede, hmm neka nam je Bog na pomoci.

scudetto89
Kontakt:

Post Postao/la scudetto89 » 05 sep 2022, 21:43

Tesko da cemo sad ikoga pobjediti, jaki protivnici prvo siroki, velez, tuzla pa borac tesko, neka nam je bog na pomoci sa ovim manekenima ! :roll:
04.10.2009 !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 sep 2022, 21:44

Imamo jer najviše zaradimo, to mogu i ostali. Mi plaćamo puni porez dok oni ne, to je moja poenta. Zrinjski nudi samo malo manje plate (npr hiljadu ili dvije) od nas a budžet im je na papiru 3 puta manji, kako? Trebam li Tuzlu i spominjati koja je u više navrata plaćala igrače više a budžet im pola miliona? :D
Imamo najveći budžet ali su razlike minimalne. Istina je da smo u par deka sa Zrinjskim i Tuzlom, da je Željezničar tu negdje sa Borcem a iza njih Velež.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

FkSa46
Kontakt:

Post Postao/la FkSa46 » 05 sep 2022, 21:45

Osttribine je napisao/la:
05 sep 2022, 21:41
A ne znam kako mozete padati na te Edisove suplje da mu igraci igraju za 8 glava, mozda eventualno po neki junior, ne igraju mu ovi momci Santos i Amoah za sicu sigurno, ne placaju ih ni ono kako mi znamo ove svoje precijeniti, ali siguran sam da imaju pristojne plate. I nije ta ekipa Zelje toliko losa koliko je on zeli losom predstaviti da bi sebe kao neku zrtvu prikazao, a toga su svjesni i mnogi navijaci Zelje. Dosta o njima, imamo mi svojih briga preko glave, slijede 3,4 teske utakmice, a s obzirom na poljuljano samopouzdanje i ove silne povrede, hmm neka nam je Bog na pomoci.
Juniori kod njih imaju platu 400 KM, dok naši juniori imaju 800 KM. Njima plata nikad nije sigurna, našim jeste. Upravu si da ne igraju ostali za siću, al ne primaju sigurno ni blizu ko nasi.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 05 sep 2022, 21:48

f0rest1946 je napisao/la:
05 sep 2022, 21:39
Sarajevo 14 bodova i gol razlika 16:17

kmeljo nema para, nemaju nista i 15 bodova 15-13 gol razlika

Ima jos mnogo da se igra krenut ce i nas kad tad (nadam se) ali ovo do sad je sramota.
Vazno je da kaze da su ostali treneri stranci dosli da nam bacaju ublehe,nista ne naprave,uzmu pare i odu,a niko kao on nije imao podrsku i nek ne prosipa suplju da nije Mirvica bio bi bivsi davno. Cuj trebali smo jos primit od Zrinjskog haha pa jel ti to Duduce govori koliko ti je losa igra?

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 05 sep 2022, 21:50

FkSa46 je napisao/la:
05 sep 2022, 21:45
Osttribine je napisao/la:
05 sep 2022, 21:41
Juniori kod njih imaju platu 400 KM, dok naši juniori imaju 800 KM. Njima plata nikad nije sigurna, našim jeste. Upravu si da ne igraju ostali za siću, al ne primaju sigurno ni blizu ko nasi.
Ma naravno da ne primaju ko nasi, nisam na to ni mislio, jer mi smo zesce budale kakve smo plate davali i dajemo, mnogi bi se sokirali, ali nije to bas kako on to umanjuje i karikira i kako se kod njih kao maltene iz ljubavi igra, pusti njegovu suplju.

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 05 sep 2022, 21:51

Ja krivca vidim u losem izboru uprave godinama. Tu su ljudi koji nemaju veze sa fudbalom.

Svima njima je Sarajevo vrh karijere, i mogu samo raditi u nekom manjem klubu nakon Sarajeva, ako im se uopste ukaze prilika da budu u fudbalskoj branši.
Ne krivim ni trenere ni igrace, koji su prodefilovali kroz klub.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 05 sep 2022, 21:54

Ovo što se trenutno dešava u ligi najbolje pokazuje stanje u klubu. Ubi nas pitarluk. Kone sa bodom više, dobili strašnog Igmana, protiv nas na nafaku spašavali bod sa igračem više 50 min i pričaju o tituli.

Mi sa bodom manje, desetkovanim rosterom tjeramo sve redom i križamo sezonu.

Znam ja nas... ti nas...
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 05 sep 2022, 21:56

Realno Dudić ne uzme li širokog mogao bi bivši postati. Iako sam ja protiv toga, bas lose stojimo
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 05 sep 2022, 21:57

mosarajvosa83 je napisao/la:
05 sep 2022, 21:33
Mulalic je za njega Aleks Ferguson licno,neka vidi kako se od vanago pita pravi. Doveo dva mlada i dobra igraca sa budzetom od 100 maraka Amoaha i Santosa,bolji od svih nasih pojacanja izuzev Muse. Nadam se da ce neko pametan biti pa da nece nista naseg Fegusona na zimu pitat u vezi pojacanja jer nam jos Nurudina i Anic8ca ne gine. Koji ce izgovor smislit nakon sljedeca tri kola kad osvoji 0 bodova?
Šta kenjaš bezveze, mi sa ovim silnim povredama nemamo bolju ekipu od njih.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 05 sep 2022, 21:57

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
05 sep 2022, 21:51
Ja krivca vidim u losem izboru uprave godinama. Tu su ljudi koji nemaju veze sa fudbalom.

Svima njima je Sarajevo vrh karijere, i mogu samo raditi u nekom manjem klubu nakon Sarajeva, ako im se uopste ukaze prilika da budu u fudbalskoj branši.
Cuj ne krivim trenera,pa lik dovodi igrace koje zeli,nadam se da ce mu zabraniti da dovodi bilo koga,sto ne spominje sada povrede igraca jer je prije govorio da je to mana proslih trenera jer im se rad vidi i po tome koliko im se igraca povrijedi

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 05 sep 2022, 21:59

FCUM je napisao/la:
05 sep 2022, 21:56
Realno Dudić ne uzme li širokog mogao bi bivši postati. Iako sam ja protiv toga, bas lose stojimo
Ama ne donosi to ništa dobro. Doći će novi sa svojom filozofijom i tražiće novih 10 igrača a sve ove prekrižiti i opet ti treba pola miliona za raskide i tako u krug.

Evo Jović nas sa Tuzlom odlučio od fudbala postavkom u Zenici pa ga je danas natrpao mrtvi Velež. Takva liga i treba se pomiriti. Istropiti Feđu i podržati ekipu do kraja sezone pa onda ako ne ostvari cilj koji je dao poslodavcu, nek se shodno tome donosi odluka.
Zadnja izmjena: Zeko87, dana/u 05 sep 2022, 22:00, ukupno mijenjano 1 put.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 05 sep 2022, 22:00

Ma vala i ova filozofija "bez pritiska i psovki igračima" ne daje neke rezulate. Treba se vratiti starom dobrom oprobanom receptu stvaranja pritiska, psovki i pljuvanja. Sve nemoj pritiska a dobija nas ko stigne, hajde što nas dobija neko nam i mrežu dobro napune. Do prije dvije godine bi glave letile zbog poraza od Igmana. A sada dobije te Igman na ok nemoj pritiska, nabiju te city i zrinjski ma šuti moglo je i gore nemoj pristiska.
Dok je bilo pritiska sa tribina bilo je i rezultata, čim smo počeli igrati bez pritiska dere nam guzove ko stigne.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 05 sep 2022, 22:00

Dobro je neko pisao, taj yebeni stoper ne igra toliku ulogu kad ekipa ima defanzivnu cvrstinu. Berberovic je igrao stopera vecinu sezone 14/15, pa smo osvojili titulu uz dva poraza. Al je u sredini Cimirot trcao za trojicu a krila igrala defanzivu i pomagala bekovima. U onom finisu sezone primili svega 3 gola (Slavija 2, Sloboda 1). Nama je gori problem sto ofanzivni dio ekipe jednostavno ne zna igrat odbranu, ne zeli igrat odbranu. Ekipe koje se znaju branit imaju 11 fajtera, boraca, igraca kojim nije mrsko stajat na 30 m od svog gola kad protivnik napada.
Fedji zamjerim samo sto od najboljeg defanzivnog veznog u ekipi pravi stopera. Da tu gura doslovno bilo koga drugog, taj drugi stoper bi 70% manje bio na udaru da je Djokanovic ispred njega, jer ne bi bilo onog autoputa kroz nasu sredinu terena. Takodje krila se moraju vise vracat i pomagat bekovima, a mrtvi Dal treba na klupu jer njegove liverpulske nozice nece da se vracaju nazad i brane svoj gol.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 05 sep 2022, 22:02

05 sep 2022, 21:57

Cuj ne krivim trenera,pa lik dovodi igrace koje zeli,nadam se da ce mu zabraniti da dovodi bilo koga,sto ne spominje sada povrede igraca jer je prije govorio da je to mana proslih trenera jer im se rad vidi i po tome koliko im se igraca povrijedi
Pa nije njegova krivica sto se je Anicic povrijedio i Musa. Kakva ti je to logika? Da se igrac povrijedi na treningu da mu pukne misic ili nesto tek tada bi se moglo reci da je njegova greska ili da je on na to uticao. Pa i povrede su sastavni dio sporta, nije svemoguc a ni gatara pa da zna da se taj i taj igrac nece povrijedit i da ga treba dovest haha

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 05 sep 2022, 22:02

Pa i tog trenera je neko doveo, sve krece od odluka sa vrha.
Kad je prvi potez loš, onda ce i svaki naredni biti u tom smijeru.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 05 sep 2022, 22:04

fks74 je napisao/la:
05 sep 2022, 21:33
Mulalic je za njega Aleks Ferguson licno,neka vidi kako se od vanago pita pravi. Doveo dva mlada i dobra igraca sa budzetom od 100 maraka Amoaha i Santosa,bolji od svih nasih pojacanja izuzev Muse. Nadam se da ce neko pametan biti pa da nece nista naseg Fegusona na zimu pitat u vezi pojacanja jer nam jos Nurudina i Anic8ca ne gine. Koji ce izgovor smislit nakon sljedeca tri kola kad osvoji 0 bodova?
Šta kenjaš bezveze, mi sa ovim silnim povredama nemamo bolju ekipu od njih.
Ajde pustinse suplje valjda imas oci,sad je dobio jos 2 igraca sta hoce vise 408 igraca,nisam mu ja kriv od svih igraca sto je doveo da mi samo Musa valja ovo ostalo teski prosjek,vidjecemo mu izbor ova dva nova igraca. Njemu se Anicic samo povrijedio,Avramovskog nemoj racunat jer oni nije ni nas igrac lik je duh,znaci zbog Anicica ispade covjek nije u stanju tekmu da dobije haha da hoce otic,nisam ga ni u Velezu mogao smislit,lik je teska ubleha ja,ja,ja i opet ja

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 05 sep 2022, 22:06

Ma ja se ne nerviram za Dala otkad sam vidio agenciju koja ga zastupa. Mislim smiješno, ali hajde. Sto je najgore mislim da agencija ima sigurno fin udio od transfera :lol:
Neće ga ni Tito izbaciti iz prvih 11 kad sam vidio ime vlasnika agencije :urnebes:
Bar je moja teorija takva, možda sam samo budala pa da sam teoretičar zavjere :D
U svakom slučaju pun mi ga je k gledati kako igra.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: fera i 29 gostiju.