I od te 2014. se nikada nije imao neki konkretan dugorocni plan kad je u pitanju sportski sektor. Igrace uvijek dovodili stihijski na ho-ruk, u administraciji kluba uvijek neke uhljupi i taldzije…tako je i danas, vise smo kao neko fudbalsko udruzenje vec ozbiljan fudbalski klub.GalileoGalilei je napisao/la: ↑05 sep 2022, 20:30Ljudi dragi, treba se stati i priznati da smo ****. Od ebene 2014. godine imaš bogate vlasnike koji su upumpavali raznorazne masne cifre i mi ništa puno mrdnuli nismo. Zar je to teško priznati? Strah me i pomisliti šta bi bilo da se u neki drugi klub upumpalo toliko love, gledali bi im u leđa svake sezone.
Jednostavno je riječ o neznanju i nestručnosti, te lopovluku. Bruka i sramota je da se svake sezone nešto nafuramo, te pripreme, te ovo ono i na kraju kurko. Što neko reče gore, trebam da se tješim da je Zrinjski jak i uigran, pa eto nek nas ne naguze više od jednog gola razlike. U ovoj ebenoj jadnoj ligi ne možeš da stvoriš kontinuitet i dominaciju, onda o čemu mi pričamo? Obične karine i pripadnici ove lige, ništa više.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
-
- Kontakt:
Ne znamo posloziti stvari i to je to. Ima li smo rezultate i dobru ekipu i onda 6 mjeseci nije bilo plata i sve se srušilo. Od januara 2020 smo u krizi i nikad nismo izašli iz njee.
I ne razumijem o cemu vi pricate ovdje, kakve to mi bogate investitore imamo? Imali smo Tana koji nije ni znao da nas posjeduje i prvom prilikom nas se je odlucio rijesiti. Istina da smo prije njega bili na kiflama i pasteti ali eto kolko tolko nam je stabilizovao ekipu i klub da stane na noge. Pa nas je onda prodao Namu koji nije bas trosio i nije bas nesto pretjerank ni trosio na ekipu nego bi uvijek neke price bile kako novac dolazi preko Vietnama pa se ceka nesta uvijek itd. Kad je on digao ruke od nas bili smo bukvalno na prosjacnom stapu, za zraka nismo imali i da nije Mirvic usao u klub sad bi sa Celikom igrali ako cak i to. Tek dolaskom Mirvica mozemo pricat kako imamo pravog investitora koji hoce i zeli da ulaze dok i on ne vidi da se ne isplati pa digne sidro. Tako da su te price kako smo trebali pisat po ligi jer imamo bogate investitore ne piju vode i ne znaci nista. Pa prija tana nismo 10god osvojili titulu tek nakon njegovog dolaska smo poceli osvajat titule. Ali brzo se ovdje sve zaboravlja.
Nema zene u ovom "poslovnom" svijetu da je uzela vise para za nista od nase direktorice. Dobro, nije bas nista, khm. Od Magode, do Mirvica, yebala je majku budzetu ZOI-a s platom, a sad i nasem.BordoArmy88 je napisao/la: ↑05 sep 2022, 20:34Yah, i onim oriflame kuravama sve najgore želim... koliko i kome su sve morale poflautati da se domognu pozicije u klubu i sada ih zalibo što mi vamo obolismo... a one će svakako samo drugome popušit za novi posao kada dođe vrijeme...
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
A najgori smo mi sto se ovoliko nerviramo,sikiramo,svadamo…,ali jbg kad ti nije svejedno,ova bolest lijeka nema.
I gvardiola sa sitijem u prvoj sezoni je zavrsio treci
Samo opusteno
Samo opusteno

I kada teško je i kada je dobro, uvijek ću pjevat' za BIJELE I BORDO
⚜️Republika Bosna i Hercegovina⚜️
-
- Kontakt:
Pa i Dudić možda završi treći u prvoj sezoni.
Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Legendo mi svake godine potrosimo po cirka deset miliona. Jednom smo 14 potrosili za godinu. Eto takve investitore imamo. Maribor je sa 10 miliona budzetom igrao grupu lige prvaka. Dakle taj budzet je za ovu ligu san svakog naseg ligaskog rivala. Eto takve investitore.ubipara je napisao/la: ↑05 sep 2022, 20:42I ne razumijem o cemu vi pricate ovdje, kakve to mi bogate investitore imamo? Imali smo Tana koji nije ni znao da nas posjeduje i prvom prilikom nas se je odlucio rijesiti. Istina da smo prije njega bili na kiflama i pasteti ali eto kolko tolko nam je stabilizovao ekipu i klub da stane na noge. Pa nas je onda prodao Namu koji nije bas trosio i nije bas nesto pretjerank ni trosio na ekipu nego bi uvijek neke price bile kako novac dolazi preko Vietnama pa se ceka nesta uvijek itd. Kad je on digao ruke od nas bili smo bukvalno na prosjacnom stapu, za zraka nismo imali i da nije Mirvic usao u klub sad bi sa Celikom igrali ako cak i to. Tek dolaskom Mirvica mozemo pricat kako imamo pravog investitora koji hoce i zeli da ulaze dok i on ne vidi da se ne isplati pa digne sidro. Tako da su te price kako smo trebali pisat po ligi jer imamo bogate investitore ne piju vode i ne znaci nista. Pa prija tana nismo 10god osvojili titulu tek nakon njegovog dolaska smo poceli osvajat titule. Ali brzo se ovdje sve zaboravlja.
Realno, Dudic nije neki ekstremno kvalitetan trener ali se treba covjeku dati kontinuitet i vrijeme. Svaka ekipa ove sezone igra toplo hladno i niko nema neki ritam. Ekipa je promijenjena kompletno i trebat ce vremena da se igraci uigraju. Mi na terminu promijenimo jednog igraca pa treba vremena da se uigramo a kamoli kad se 11 igraca fakticki tek upozna plus novi trener. Evropa je cilj Dudicu i neka solidna igra s idejom. Sve osim toga i ja se slazem da treba da leti sa klupe.umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑05 sep 2022, 21:02Pa i Dudić možda završi treći u prvoj sezoni.
I kada teško je i kada je dobro, uvijek ću pjevat' za BIJELE I BORDO
- napoleon72
- Kontakt:
Jedini si imao investitora, kakvog-takvog. Imao si nekog da pljune lovu i dovede igrace. I Boga mi, dovodilo se. Dok su drugi povlacili igrace iz svoje akademije ili rotirali jedna te ista imena po ligi, mi smo dovodili Benku, Delaca, Jajala, Velkoskog, Stepanova, Ikandea, kupovali talente iz lige... Treneri ti bili prvo Jarni, bivsi igrac Juventusa i Reala, pa onda Kodro kojeg cijela Katalonija zna. Pa onda i Jesic i njegovi brazilci i pichke materine. Al skupo i jako, trofejno trenersko ime. E tek poslije njega smo Tanu pali u peti plan i izgubili tu finansijsku moc, sve do dolaska Mirvica.ubipara je napisao/la: ↑05 sep 2022, 20:42I ne razumijem o cemu vi pricate ovdje, kakve to mi bogate investitore imamo? Imali smo Tana koji nije ni znao da nas posjeduje i prvom prilikom nas se je odlucio rijesiti. Istina da smo prije njega bili na kiflama i pasteti ali eto kolko tolko nam je stabilizovao ekipu i klub da stane na noge. Pa nas je onda prodao Namu koji nije bas trosio i nije bas nesto pretjerank ni trosio na ekipu nego bi uvijek neke price bile kako novac dolazi preko Vietnama pa se ceka nesta uvijek itd. Kad je on digao ruke od nas bili smo bukvalno na prosjacnom stapu, za zraka nismo imali i da nije Mirvic usao u klub sad bi sa Celikom igrali ako cak i to. Tek dolaskom Mirvica mozemo pricat kako imamo pravog investitora koji hoce i zeli da ulaze dok i on ne vidi da se ne isplati pa digne sidro. Tako da su te price kako smo trebali pisat po ligi jer imamo bogate investitore ne piju vode i ne znaci nista. Pa prija tana nismo 10god osvojili titulu tek nakon njegovog dolaska smo poceli osvajat titule. Ali brzo se ovdje sve zaboravlja.
Da se odmah 2014. krenulo sistematski radit, da se Kodro drzao 3 godine i da su pustili covjeka da gradi ekipu, da se klub rijesio mahale i na sve bitne pozicije postavio strance... Druga bi se pjesma pjevala.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ništa od toga nije tačno.OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑05 sep 2022, 21:03Legendo mi svake godine potrosimo po cirka deset miliona. Jednom smo 14 potrosili za godinu. Eto takve investitore imamo. Maribor je sa 10 miliona budzetom igrao grupu lige prvaka. Dakle taj budzet je za ovu ligu san svakog naseg ligaskog rivala. Eto takve investitore.ubipara je napisao/la: ↑05 sep 2022, 20:42I ne razumijem o cemu vi pricate ovdje, kakve to mi bogate investitore imamo? Imali smo Tana koji nije ni znao da nas posjeduje i prvom prilikom nas se je odlucio rijesiti. Istina da smo prije njega bili na kiflama i pasteti ali eto kolko tolko nam je stabilizovao ekipu i klub da stane na noge. Pa nas je onda prodao Namu koji nije bas trosio i nije bas nesto pretjerank ni trosio na ekipu nego bi uvijek neke price bile kako novac dolazi preko Vietnama pa se ceka nesta uvijek itd. Kad je on digao ruke od nas bili smo bukvalno na prosjacnom stapu, za zraka nismo imali i da nije Mirvic usao u klub sad bi sa Celikom igrali ako cak i to. Tek dolaskom Mirvica mozemo pricat kako imamo pravog investitora koji hoce i zeli da ulaze dok i on ne vidi da se ne isplati pa digne sidro. Tako da su te price kako smo trebali pisat po ligi jer imamo bogate investitore ne piju vode i ne znaci nista. Pa prija tana nismo 10god osvojili titulu tek nakon njegovog dolaska smo poceli osvajat titule. Ali brzo se ovdje sve zaboravlja.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Čuj svake godine 10 miliona HahaMortemHz je napisao/la: ↑05 sep 2022, 21:09Ništa od toga nije tačno.OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑05 sep 2022, 21:03Legendo mi svake godine potrosimo po cirka deset miliona. Jednom smo 14 potrosili za godinu. Eto takve investitore imamo. Maribor je sa 10 miliona budzetom igrao grupu lige prvaka. Dakle taj budzet je za ovu ligu san svakog naseg ligaskog rivala. Eto takve investitore.ubipara je napisao/la: ↑05 sep 2022, 20:42I ne razumijem o cemu vi pricate ovdje, kakve to mi bogate investitore imamo? Imali smo Tana koji nije ni znao da nas posjeduje i prvom prilikom nas se je odlucio rijesiti. Istina da smo prije njega bili na kiflama i pasteti ali eto kolko tolko nam je stabilizovao ekipu i klub da stane na noge. Pa nas je onda prodao Namu koji nije bas trosio i nije bas nesto pretjerank ni trosio na ekipu nego bi uvijek neke price bile kako novac dolazi preko Vietnama pa se ceka nesta uvijek itd. Kad je on digao ruke od nas bili smo bukvalno na prosjacnom stapu, za zraka nismo imali i da nije Mirvic usao u klub sad bi sa Celikom igrali ako cak i to. Tek dolaskom Mirvica mozemo pricat kako imamo pravog investitora koji hoce i zeli da ulaze dok i on ne vidi da se ne isplati pa digne sidro. Tako da su te price kako smo trebali pisat po ligi jer imamo bogate investitore ne piju vode i ne znaci nista. Pa prija tana nismo 10god osvojili titulu tek nakon njegovog dolaska smo poceli osvajat titule. Ali brzo se ovdje sve zaboravlja.

Zadnji put smo taj budžet dobili kod Nama pred pandemiju
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Svake godine izlaze finansijski izvještaji. Ja ne znam sta vi podrazumijevate pod budzetom. Ja pricam o onome sto se potroslilo, dakle o rashodima. Jel treba da lijepim ovdje finansijske izvještaje?GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑05 sep 2022, 21:11Čuj svake godine 10 miliona HahaMortemHz je napisao/la: ↑05 sep 2022, 21:09Ništa od toga nije tačno.OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑05 sep 2022, 21:03
Legendo mi svake godine potrosimo po cirka deset miliona. Jednom smo 14 potrosili za godinu. Eto takve investitore imamo. Maribor je sa 10 miliona budzetom igrao grupu lige prvaka. Dakle taj budzet je za ovu ligu san svakog naseg ligaskog rivala. Eto takve investitore.![]()
-
- Kontakt:
Ovo da imamo budzet preko 10 miliona je tacno kao ona prica da su u Tuzli City plate 700 km
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Ako nemate dodira, mozete i na Google kucati, finansijski izvještaj FK Sarajevo za godinu tu i tu.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Tad je bio najveći i od tad je u padu evo druga godina, 14 miliona nije nikad bio - izmišljotina. Drugo, mi smo među rijetkim klubovima koji plaćaju puni iznos na plate i na to smo do sad bacili milione. To tako treba biti ali se niko toga ne pridržava i mi ispaštamo. Investitor da svoj dio a to je 40-50% kompletnog budžeta jer mi imamo prihod od vlastite aktivnosti koji je najveći u državi, varira 3-4-5 miliona.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑05 sep 2022, 21:11Čuj svake godine 10 miliona HahaMortemHz je napisao/la: ↑05 sep 2022, 21:09Ništa od toga nije tačno.OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑05 sep 2022, 21:03
Legendo mi svake godine potrosimo po cirka deset miliona. Jednom smo 14 potrosili za godinu. Eto takve investitore imamo. Maribor je sa 10 miliona budzetom igrao grupu lige prvaka. Dakle taj budzet je za ovu ligu san svakog naseg ligaskog rivala. Eto takve investitore.![]()
Za ovu godinu će biti oko 9.5 miliona maraka.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Zavrsit ce 100% treciumrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑05 sep 2022, 21:02Pa i Dudić možda završi treći u prvoj sezoni.
1946-1987
-
- Kontakt:
Djaba budzet kad imamo jednog stopera u ekipi
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Joj tragedije u pm kad se ovi uzdignu nakon remija i pobjede, Feđa sve sem drugog ili trećeg mjesta (Zrinjski,TC) je neuspjeh.
-
- Kontakt:
Mulalic je za njega Aleks Ferguson licno,neka vidi kako se od vanago pita pravi. Doveo dva mlada i dobra igraca sa budzetom od 100 maraka Amoaha i Santosa,bolji od svih nasih pojacanja izuzev Muse. Nadam se da ce neko pametan biti pa da nece nista naseg Fegusona na zimu pitat u vezi pojacanja jer nam jos Nurudina i Anic8ca ne gine. Koji ce izgovor smislit nakon sljedeca tri kola kad osvoji 0 bodova?
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 6 gostiju.