Koliko Fabiana mrzi Juventus to su priče. Usla u kredibilne izvore sa pogodjenim transferom Vlahovica ali vec godinama samo sere. Ove godine su bila neka pretumbavanja u Gazzeti pa je ultra pouzdani Bianchin prešao da pokriva Milan umjesto Juvea, a ostali Della Vale i Albanese koji mu ne mogu cipele ocistit.
Jedna kratka prica. Kad je Allegri dolazio 2014. bio sam protiv kao i vecina. Demantovao me covjek iste sezone. Nakon egzodusa glavnih igraca slijedi ocajan pocetak sezone gdje sam mislio da je skroz pogubio konce i da treba otici, opet me demantovao covjek maestralnim nizom u ligi a i novim finalom LP iduce sezone. Sezone 2017-18 i 18-19 mi se nisu pretjerano svidjele, ali nije to ni bilo toliko lose, vise su se napuhala ocekivanja skupim pojacanjima (koja ce se ispostaviti kao flopovi ne samo kod Allegrija) i kasnije jos Ronaldom. Da su ga iz uprave vise slusali po pitanju transfera i da su ga ostavili danas bi vjerovatno ganjali 12. uzastopni Scudetto i je.bali mu majku sto ne igra kao Guardiola ili Sarri. Prosla sezona i pocetak ove mi se ne svidjaju, ali dokle god bio trener nadat cu se da moze da preokrene situaciju. Osvajanje samo jednog od dva izgubljena finala bi ga lansiralo u zvijezde, a ne postoji uspjesniji covjek u historiji Juventusa kojeg se vise mrzi. Zbog toga jos vise zelim da Juventus dodje do novih trofeja.