hvala, a da ne znas mozda da li ima neki drugi mali smartphone a da valja?Brokula je napisao/la: ↑05 sep 2022, 14:10Šteka mnogo, aplikacije se sporo otvaraju, refresh rate mu 14, kamera VGA, optimizacija u minusu, baterija traje 2 sata. Valjda sam bio od pomoćibavariapivo je napisao/la: ↑05 sep 2022, 13:14imam sansu uzeti povoljno Samsung Galaxy Z Flip 3, jel ima neko nekog iskustva sa njim?![]()
Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- bavariapivo
- Kontakt:
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Iphone 5 moja preporukabavariapivo je napisao/la: ↑05 sep 2022, 14:38hvala, a da ne znas mozda da li ima neki drugi mali smartphone a da valja?Brokula je napisao/la: ↑05 sep 2022, 14:10Šteka mnogo, aplikacije se sporo otvaraju, refresh rate mu 14, kamera VGA, optimizacija u minusu, baterija traje 2 sata. Valjda sam bio od pomoćibavariapivo je napisao/la: ↑05 sep 2022, 13:14imam sansu uzeti povoljno Samsung Galaxy Z Flip 3, jel ima neko nekog iskustva sa njim?![]()
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- bavariapivo
- Kontakt:
hvala, dovidjenjaBrokula je napisao/la: ↑05 sep 2022, 14:44Iphone 5 moja preporukabavariapivo je napisao/la: ↑05 sep 2022, 14:38hvala, a da ne znas mozda da li ima neki drugi mali smartphone a da valja?

Čitao sam malo, mislim da pretjerujete s tim izjavama da će za pola godine štekati. Imam **** od telefona trenutno, iako je bio flagship svojevremeno, i ne mijenjam zbog štekanja već jer se počeo raspadati. Ne sporim da je iPhone fluidniji i da ko koristi IPhone teško se može vratiti nazad na Android. Ne mirišem jabuku i jbg.
Koliko je vama trebalo da se naviknete s androida na prvi apple?
@rio hvala

A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Ovako sam i ja govorio dok nisam probao, nije nikakvo pretjerivanje
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Pretjerivanje u smislu funkcionalnosti. Ne znam iskreno sta vi radite sa telefonima pa vam je to toliko bitno

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Pa sta ce mi biti bitno na mobitelu ako nece fluidnost koja mi pruza ugodjaj koristenja, baterija i optimizacija?
Ja uzeo od kolege S22 da probam i vidim kakav je, otvorio kameru i da se prebacim u one otvorene aplikacije, ona animacija zalaga i nije fluidna. To nije normalno da se desava na premium mobitelu, flagship android znaci, to se sad nece desiti na Iphoneu Xs. To sve kvari ugodjaj, treba da bude glatko, ybg kontam da neko ko koristi mobitel samo za Viber i poziv to ne primjeti ili ne smeta mu ali meni bode oci ( kao i svima koji su makar mrvicu vise zainteresovani za tehnologiju od prosjecnog korisnika) . Isto sto ljudi govore da 120/144hz ekran nije potreban i da je i 60hz dobar ( nebitno kod mobitela ili racunara), pa jest ako nisi probao ovaj drugi.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Onda taj S22 ima neke ozbiljne probleme, al ja ne vidim kako svi android telefoni zasluzuju da idu pod isti kos. Koristio sam u zadnjoj godini dana Iphone 12 i Samsung S7 (sedam slovima), nijedan mi nije zatrzao niti je bilo ikakvih problema sa tehnicke strane.harden je napisao/la: ↑05 sep 2022, 17:16Pa sta ce mi biti bitno na mobitelu ako nece fluidnost koja mi pruza ugodjaj koristenja, baterija i optimizacija?
Ja uzeo od kolege S22 da probam i vidim kakav je, otvorio kameru i da se prebacim u one otvorene aplikacije, ona animacija zalaga i nije fluidna. To nije normalno da se desava na premium mobitelu, flagship android znaci, to se sad nece desiti na Iphoneu Xs. To sve kvari ugodjaj, treba da bude glatko, ybg kontam da neko ko koristi mobitel samo za Viber i poziv to ne primjeti ili ne smeta mu ali meni bode oci ( kao i svima koji su makar mrvicu vise zainteresovani za tehnologiju od prosjecnog korisnika) . Isto sto ljudi govore da 120/144hz ekran nije potreban i da je i 60hz dobar ( nebitno kod mobitela ili racunara), pa jest ako nisi probao ovaj drugi.
Opet kazem meni je telefon ovo, pisanje, pozivi, kamera i to je to. Ako neko koristi telefone za intezivnije stvari onda ok
- AshburtonG
- Kontakt:
Ne mozes ti to objasnit ljudima koji misle da je 100MP na Xiaomiju bolje od 13 Pro Max jer ima 12MP.harden je napisao/la: ↑05 sep 2022, 17:16Pa sta ce mi biti bitno na mobitelu ako nece fluidnost koja mi pruza ugodjaj koristenja, baterija i optimizacija?
Ljudi se naviknu na losije(tj. ne na najbolje) i na osnovu toga prave benchmark. Meni najgora stvar kod androida, apsolutno svakog, a pogotovo Samsunga, je onaj shutter lag. To nisam ni znao da mi je toliko bitno, dok nisam vidio kako se na iOS u milisekundi zavrsi proces, da ga i ne primijetis.
Medjutim, to su premium karakteristike, koje mid-budget androidasi ne mogu ni primijetit.
Uz bateriju mi je to bio jedan od glavnih razloga sto sam ss2u nabio nogom nakon nepunog mjeseca koristenja. Telefon od 2500KM da mi koci pri slikanju?

sarkazamMadal je napisao/la: ↑05 sep 2022, 15:51Čitao sam malo, mislim da pretjerujete s tim izjavama da će za pola godine štekati. Imam **** od telefona trenutno, iako je bio flagship svojevremeno, i ne mijenjam zbog štekanja već jer se počeo raspadati. Ne sporim da je iPhone fluidniji i da ko koristi IPhone teško se može vratiti nazad na Android. Ne mirišem jabuku i jbg.
Koliko je vama trebalo da se naviknete s androida na prvi apple?
@rio hvala![]()
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Auh.

U moju odbranu nisu stvarni komentari o Androidu nimalo daleko od tvog.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Zdravo.
Nakon 5godina i 7mjeseci moj Samsung Galaxy S8 je kapitulirao.
Mobitel mi nije nikada zaštekao,ni na kameri ni u ovako u korištenju ali mi je baterija u zadnjih godinu dana otišla u **** skroz.
Zamjenio sam novu prije 2mjeseca ali sada mi je još gore tj nova baterija može izdržati 4h ako ništa ne diraš i ako je pun.
Eh sada,nemam razloga osim toga da mjenjam mobitel iako mi pare nisu problem volio bi da čujem od bolje upućenih da li ovaj mobitel ima neki softwerski kvar i da li se to može napraviti?
Ako nije isplativo onda da li ove S22,21 i ostale bolje ganjati polovne nego nove tj kakav je omjer uloženog i dobivenog.
Laik sam sa mobitelima dosada sam imao s5 i s8 oba kupljena kao nova i na oba sam izgubio preko 1,5k
s obizrom za koliko cu ih prodati
Mobitel mi nije nikada zaštekao,ni na kameri ni u ovako u korištenju ali mi je baterija u zadnjih godinu dana otišla u **** skroz.
Zamjenio sam novu prije 2mjeseca ali sada mi je još gore tj nova baterija može izdržati 4h ako ništa ne diraš i ako je pun.
Eh sada,nemam razloga osim toga da mjenjam mobitel iako mi pare nisu problem volio bi da čujem od bolje upućenih da li ovaj mobitel ima neki softwerski kvar i da li se to može napraviti?
Ako nije isplativo onda da li ove S22,21 i ostale bolje ganjati polovne nego nove tj kakav je omjer uloženog i dobivenog.
Laik sam sa mobitelima dosada sam imao s5 i s8 oba kupljena kao nova i na oba sam izgubio preko 1,5k

Gdje si mijenjao bateriju, moze ti biti problem ako ta nova nije orginal nego neka npr Platoon itd, jednostavno te zamjenske nisu kvalitetne ko orginal.Rosicky je napisao/la: ↑05 sep 2022, 19:31Zdravo.
Laik sam sa mobitelima dosada sam imao s5 i s8 oba kupljena kao nova i na oba sam izgubio preko 1,5ks obizrom za koliko cu ih prodati
A mozes probati i vratiti mobitel na tvornicke pa odraditi najnoviji software update.
Inace, taj tvoj je za muzeja ako je takav jer rijetko koji da je prezivio toliko bez burn ina

A u lokalnom moby shopu.harden je napisao/la: ↑05 sep 2022, 19:38Gdje si mijenjao bateriju, moze ti biti problem ako ta nova nije orginal nego neka npr Platoon itd, jednostavno te zamjenske nisu kvalitetne ko orginal.Rosicky je napisao/la: ↑05 sep 2022, 19:31Zdravo.
Laik sam sa mobitelima dosada sam imao s5 i s8 oba kupljena kao nova i na oba sam izgubio preko 1,5ks obizrom za koliko cu ih prodati
A mozes probati i vratiti mobitel na tvornicke pa odraditi najnoviji software update.
Inace, taj tvoj je za muzeja ako je takav jer rijetko koji da je prezivio toliko bez burn ina![]()
Nakon mjenjanja baterije nije ništa bolje bilo,praznilo se istom brzinom kao i prije s tendencijom na gore
Zbog toga sam pomislio da je problem softwerski.
Iskljucen je i AlwaysOn od aplikacija imam rezultate i viber ono mob je prazan što se tiče tih stvari koje mogu crpiti bateriju ili su stavljene u mirovanje dok ih ne koristim..
Ja al stvarno ne znam o čemu ti pričašAshburtonG je napisao/la: ↑05 sep 2022, 17:43Ne mozes ti to objasnit ljudima koji misle da je 100MP na Xiaomiju bolje od 13 Pro Max jer ima 12MP.harden je napisao/la: ↑05 sep 2022, 17:16Pa sta ce mi biti bitno na mobitelu ako nece fluidnost koja mi pruza ugodjaj koristenja, baterija i optimizacija?
Ljudi se naviknu na losije(tj. ne na najbolje) i na osnovu toga prave benchmark. Meni najgora stvar kod androida, apsolutno svakog, a pogotovo Samsunga, je onaj shutter lag. To nisam ni znao da mi je toliko bitno, dok nisam vidio kako se na iOS u milisekundi zavrsi proces, da ga i ne primijetis.
Medjutim, to su premium karakteristike, koje mid-budget androidasi ne mogu ni primijetit.
Uz bateriju mi je to bio jedan od glavnih razloga sto sam ss2u nabio nogom nakon nepunog mjeseca koristenja. Telefon od 2500KM da mi koci pri slikanju?![]()

Okej možda je fakat taj S22 krš od telefona jer nisam imao priliku da vidim kako funkcioniše

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Naravno da nije, daleko najbolji telefon. Lag ne postoji, makar ne na mom uređaju.Brokula je napisao/la: ↑06 sep 2022, 07:58Ja al stvarno ne znam o čemu ti pričašAshburtonG je napisao/la: ↑05 sep 2022, 17:43Ne mozes ti to objasnit ljudima koji misle da je 100MP na Xiaomiju bolje od 13 Pro Max jer ima 12MP.harden je napisao/la: ↑05 sep 2022, 17:16
Pa sta ce mi biti bitno na mobitelu ako nece fluidnost koja mi pruza ugodjaj koristenja, baterija i optimizacija?
Uz bateriju mi je to bio jedan od glavnih razloga sto sam ss2u nabio nogom nakon nepunog mjeseca koristenja. Telefon od 2500KM da mi koci pri slikanju?![]()
. Mi kao da dobijamo drugačije verzije istih telefona. Bukvalno jučer htio napisati koliko me nervirao shutter lag na Iphone 12, dok na Samsunzima mi se upravo sviđa jer taj proces i ne postoji, sve se instant obavi.
Okej možda je fakat taj S22 krš od telefona jer nisam imao priliku da vidim kako funkcioniše![]()
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
To i jest problem, jer im je QC očito u klincu, tebe je zapao dobar, a ovamo deset narednih ima probleme, lag, lošu baterijui ostalo šta se spominje. Dok kod IPhone ono što platiš i dobiješ, nema lutrije kao kod Samsunga.MortemHz je napisao/la: ↑06 sep 2022, 08:05Naravno da nije, daleko najbolji telefon. Lag ne postoji, makar ne na mom uređaju.Brokula je napisao/la: ↑06 sep 2022, 07:58Ja al stvarno ne znam o čemu ti pričašAshburtonG je napisao/la: ↑05 sep 2022, 17:43
Ne mozes ti to objasnit ljudima koji misle da je 100MP na Xiaomiju bolje od 13 Pro Max jer ima 12MP.
. Mi kao da dobijamo drugačije verzije istih telefona. Bukvalno jučer htio napisati koliko me nervirao shutter lag na Iphone 12, dok na Samsunzima mi se upravo sviđa jer taj proces i ne postoji, sve se instant obavi.
Okej možda je fakat taj S22 krš od telefona jer nisam imao priliku da vidim kako funkcioniše![]()
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Planiram dati svoj samsung s21 fe uz nadoplatu za iphone 13. Eh sad, zanima me da li se isplati, do sada nisam koristio iphone nikako, stalno sam na androidu tako da je taj njihov sistem za mene dosta nepoznat
svaki savjet, preporuka, iskustva sa 13kom su dobrodosla 

1946-1987
-
- Kontakt:
Šta da ti kažem. Koristio sve samsung flagshipe do S20, imao sve iPhone od 3GS-a, trenutno na 13 pro. Znači nikad nisam bio zagovornik samo jednog tabora. Ja kako stvari stoje, neću zadugo na android. Izgled, premium izrada, fluidnost, težina, ekran, kamera, bateeeeerija, sve su odradili kako treba u 13 pro. Max je prevelik i neerginomičan, probao sam i njega.
Nadam se da je priblizna stvar i sa obicnom 13om, narucio sam je pa cemo vidjetigigglessmoke je napisao/la: ↑07 sep 2022, 00:02Šta da ti kažem. Koristio sve samsung flagshipe do S20, imao sve iPhone od 3GS-a, trenutno na 13 pro. Znači nikad nisam bio zagovornik samo jednog tabora. Ja kako stvari stoje, neću zadugo na android. Izgled, premium izrada, fluidnost, težina, ekran, kamera, bateeeeerija, sve su odradili kako treba u 13 pro. Max je prevelik i neerginomičan, probao sam i njega.

1946-1987
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.