BiH na Eurobasketu 2022

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Shategabri
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2022

Post Postao/la Shategabri » 05 sep 2022, 13:22

Kristijan je napisao/la:
05 sep 2022, 12:59
FoSte95 je napisao/la:
05 sep 2022, 12:45

Mene lično boli q za zastave, ali ne možeš ovdje moralisati o zastavama a tebi na profilu zastava Srbije, gdje ti je zastava zemlje u kojoj živiš, što u tom slučaju ne prosipaš multikulturalizam. Meni lično zastava Republike BiH ne smeta jer znam koje je značenje te zastave i zašto izgleda baš tako (bijela pozadina i grb Kotromanića). Kada u Banja Luci i Srpskoj budu okačene zastave BIH uz trobojku onda možete moralisati drugim ljudima....
Kakve zamjena teza.
Vidiš li ti fotografiju ili se praviš slijep. Ratna zastava. Zastava Armije koja je bila jedna od tri vojske u ratu. I nemoj mi samo te patetike o Kotromanićima. Nikome ne smeta ljiljan, već ratne zastave.
Ja sam mislio da je rat iza nas, ali evo vidim da reprezentativac koji je bio beba kad je rat bio, evidentno još u tripu da trebamo svi nosat ratne zastave. Katastrofalna poruka ka svom drugaru iz reprzenetacije druge nacionalnosti. Zastave BiH imaš u svakom gradu Republike Srpske. Tako da ti i ta teorija pada u vodu.
Jbg kralju, vi se bunite kad vam neko spotakne kako navijate za Srbiju ili Hrvatsku, a ne za BiH (u kojoj živite i čiji ste stanovnici).
I povrh svega toga bi još da kritikujete kakve zastave su na tribinama reprezentacije. Nisu sigurno nikakva zločinačka obilježja što je najbitnije.
Ljiljan je simbol otpora Bosne. Kome se ne sviđa, nek se žali upravi vodovoda.
Siguran sam da nikakav problem sa tim nema Lazić kao što nije imao ni Marković koji je ponosno nosio ljiljane na grudima.
To je dio našeg identiteta.
Pričaš o poštovanju, a post ti je pun nipodaštavanja i kako ti reče patetike.
Navijaj za Srbiju, tvoja stvar, al mani nas šuplje.
A onaj kome smetaju ljiljani na tribinama, ne mora ni igrati za bh reprezentaciju.
Snaći ćemo se i bez njega.

Pritom da bude jasno, ništa usmjereno ni protiv koga. Što bi rekli Englezi, no hard feelings.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 sep 2022, 13:24

RaZuti je napisao/la:
05 sep 2022, 13:21
Shategabri je napisao/la:
05 sep 2022, 13:13
Kristijan je napisao/la:
05 sep 2022, 12:41

Postavio sam sliku iznad.

Ne smeta nikome ljiljan, koji je hrišćanski simbol, već ratne zastave. U državi koja je multietnička je kranjnje kontraproduktivno promovisati ratnu zastavu, jer svi se pozivaju zašto i zbog čega se neko ne poistovjećuje sa državom, a zanemaruje se da ona nije isključivo pravo jednih, već je država sva tri naroda.

Zastava VRS,Armije i HVO-a nije za sportske manifestacije, kada je o BiH riječ.
A vidi čuda budu i VRS i HVO, pa nikom ništa.
Bezveze polemišeš oko nečeg što nikom ne smeta, ponajmanje Laziću.
Je li se negdje oglasio da mu smeta? Momak je slavio pobjedu, siguran sam da nije obraćao pažnju koje su zastave oko njega.
Ama vidi koji ljudi komentarisu van Bosne, iz Srbije tačno, bravo za igru, nikoga nije briga koja je zastava bila gdje. Samo ovi četalji, s LEVE strane Drine koje Srbija neće, se nešto bune.

To je naše i mi se time ponosimo. Ako ti smeta dakle ne gledaj jer ti ne smatraš to svojim. Idi gledaj kako se Srbijanci tuše protiv Francuza u vaterpolu.
Zato i kažem mani nas patetike.
Živiš u BiH, hoće moždani da te udari kad igra Srbija, a meni nešto ser.eš oko reprezentacije BiH.
Biće ljiljani i tačka. Dosta ste nam branili kako ćemo se osjećati i šta će nam biti simboli.
Ne dirajte nas ne diramo vas.
Zayebi tu priču kako je nešto usmjereno protiv nekog.
Nije i neće biti, nikog ne diramo, samo svoje poštujemo i njegujemo.
Koševo Zapad

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 05 sep 2022, 13:25

I tako je! Biti će LJILJANI i tačka. Na ovaj ili onaj način.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 sep 2022, 13:26

Nego da se fokusiramo na temu, a to je - BiH na Eurobasketu 2022.
Zamolio bih forumaša @Kristijan da završi sa offtopicom na temi. Hvala.
Koševo Zapad

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 05 sep 2022, 13:27

Kristijan je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:

Mene lično boli q za zastave, ali ne možeš ovdje moralisati o zastavama a tebi na profilu zastava Srbije, gdje ti je zastava zemlje u kojoj živiš, što u tom slučaju ne prosipaš multikulturalizam. Meni lično zastava Republike BiH ne smeta jer znam koje je značenje te zastave i zašto izgleda baš tako (bijela pozadina i grb Kotromanića). Kada u Banja Luci i Srpskoj budu okačene zastave BIH uz trobojku onda možete moralisati drugim ljudima....
Kakve zamjena teza.
Vidiš li ti fotografiju ili se praviš slijep. Ratna zastava. Zastava Armije koja je bila jedna od tri vojske u ratu. I nemoj mi samo te patetike o Kotromanićima. Nikome ne smeta ljiljan, već ratne zastave.
Ja sam mislio da je rat iza nas, ali evo vidim da reprezentativac koji je bio beba kad je rat bio, evidentno još u tripu da trebamo svi nosat ratne zastave. Katastrofalna poruka ka svom drugaru iz reprzenetacije druge nacionalnosti. Zastave BiH imaš u svakom gradu Republike Srpske. Tako da ti i ta teorija pada u vodu.
Evo fakat nisam nacionalista i smatram da BiH treba da bude svih nas. Ako voliš Bosnu i Hercegovinu zašto ne bi volio i armiju koja je tu Bosnu branila u kojoj nisu bili samo Bošnjaci? Druga priča bi bila da je Kamenjaš digao zastavu prve muslimanske, tu bi te vec razumio ali ovako fakat bez veze priča ako želite multietnicku BiH.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 05 sep 2022, 13:29

Ponesi zastavu Dragane Vikiću
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 05 sep 2022, 13:30

Evo opet gledam utakmicu, Dončić počeo rukometna pravila da uvodi hahahah. Ništa ja nemam protiv njega, ovo su sudije krive.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 05 sep 2022, 13:30

mater j3bem i njemu i svima koji mu se nesto pravdaju, lik se sigurno nikad nije bunio kad su "njegovi" nosili natpise i slike Ratka Mladica i slicnih na utakmicama sto je 100 puta gore od ovog za sta se on zakacio

manite se vise toga i okrenite pricu na kosarku
Don't believe the hype.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 sep 2022, 13:31

Juka je pogodio slobodna i sa svojim blokovima stvorio 5 otvorenim Roberu!!

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 05 sep 2022, 13:33

Kristijan je napisao/la:
05 sep 2022, 13:12
imekorisnicko je napisao/la:
05 sep 2022, 13:07

Prijatelju, godinama se pokušava uraditi sve da se privole Srbi. Svaki iole BH patriota Srbin ima status zvijezde,ali prilagođavat se takvima kao ti koji će svejedno navijati za Srbiju uz hitove Baje malog nema nikakvog smisla. Mi se hajcamo kako nam se hajca,a ti navijaj za kog ti se navija

Budimo pošteni, nitša se ne pokušava da bude zajednička država. Apsolutno. Ništa. Svi su u torovima i to potvrđuje i ova fotografija koju sam postavi baš zbog toga. Ratne zastave nosaju ljudi koji nisu ni bili učesnici rata. I to je kontraproduktivno baš iz svega toga što si naveo. Osim ako je nekome interes da za jednu reprezentaciju navija trećina zemlje. Da ne navodim slučaj Vranješ i tetovažu.

Dakle ja sam formalista oko nekih stvari. Ratnim zastavama nije mjesto na tribinama i stadionima. I tu nema ali.

A ko ne vidi da to busanje sa ratnim zastavama nanosi isključivo štetu nečemu što se zove multietnička država, jbg. Možda shvati prekasno. Toliko na tu temu, bez krajnje loše namjere.
Pa sto nisi nista pisao kad su navijaci Borca prije 7 dana skandirali pola sata 'ratko mladic'?
Sto se tad ne zalazes za zajednicku drzavu smradu?

Banujte ovog debila i izbrisite mu postove moderatori, samo siri negativnu energiju.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 sep 2022, 13:34

Kristijan je napisao/la:
05 sep 2022, 12:41
FoSte95 je napisao/la:
05 sep 2022, 12:38

Ja ne vidjeh nikakve vojne oznake na zastavi. Ako ne smetaju ljiljani na zastavi i grbu Srbije što bi nekome smetali ljiljani na zastavi BiH o.O
Postavio sam sliku iznad.

Ne smeta nikome ljiljan, koji je hrišćanski simbol, već ratne zastave. U državi koja je multietnička je kranjnje kontraproduktivno promovisati ratnu zastavu, jer svi se pozivaju zašto i zbog čega se neko ne poistovjećuje sa državom, a zanemaruje se da ona nije isključivo pravo jednih, već je država sva tri naroda.

Zastava VRS,Armije i HVO-a nije za sportske manifestacije, kada je o BiH riječ.
Ajd **** sa Foruma ,dosao si iz BIH,sa zastavom Srbije da Nama pametujes!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 05 sep 2022, 13:35

Ma dajte ljudi idiot je na stranackom zadatku po nalogu Tegeltije. Ista glupa prica, para im na usi izbija od muke.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 05 sep 2022, 13:35

05 sep 2022, 11:09
Victor je napisao/la:
05 sep 2022, 11:00
05 sep 2022, 10:53

Ma znam, al ovo je u dva dana zaredom 5 grdosija.
Da mu je stari da ih razbaca po ledini :D međutim ovo je viteška borba.
Juce bas losa partija..krajnje neinteligentna..jbt da je jednu cetvritnu napado Tobeya garantujem da bi frjaer morao prije pol izac jer bi imo 3 licne..a to bi bas onda otvorilo reket..
Imal heat map kakav...covjek je vise na trici bio
Tobey je bio svjestan da je u podređenom položaju protiv Juke.
Pokušavao ga je izvući koliko je mogao van reketa, kad bi se spustio onda su ga udvajali pa i utrajali.
Ok, Nurk je imao lošu partiju šuterski i imao nekih nerezonskih poteza, prije svega dodavanja, al treba to gledati i ovako...žrtvovao se za ekipu i to što su njega markirali i udvajali je rezultiralo otvorenim vanjskim pozicijama koje smo obilato iskoristili.

Na kraju krajeva, Tobey je limitiran na svega 11 poena, a znamo da je on itekako bitna udarna igla ofanzivnog dijela igre Slovenije.
Raduje i Nurkićevih 5/5 sa slobodnih.
I naravno, teško da može gore šutati, osim toga sutra nije Tobey ispred njega nego Gobert, a na njega se loži ko bik na crvenu zastavu :mrgreen:
Nurkićevo "presjecanje" u tri navrata "alley up" na relaciji Dončić-Tobey je također ključno bilo. Tu akciju njih dvojica igraju minimalno 5-6x po tekmi, nakkon par neuspješnih, nisu više ni pokušali. A to računaju uvijek kao 15ak sigurnih poena. :thumbup:

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 05 sep 2022, 13:35

Yebo vas grob retardirani je li moguće da ste toliki glupi debili ,m koji qrac mu odgovarate na provokacije po milioniti put ???
Je li moguće da ste toliko glupi ???
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 05 sep 2022, 13:35

Kristijan je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:

Kakve zamjena teza.

Kmeee...
Zadnja izmjena: ArtVandelay, dana/u 05 sep 2022, 14:06, ukupno mijenjano 1 put.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 05 sep 2022, 13:37

Pa pod ovom zastavom su se borili i Dragani, Zorani itd... sta je problem?

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 sep 2022, 13:38

Hajde ljudi pustite te priče i ne nasjedajte na provokacije. Sutra igramo jako bitan meč i treba o tome da pišemo a ne o ovim glupostima.

Do sada sam osporavao Adisa i mislio sam da ne zna šta hoće i da će ovo biti teški fijasko ali sve suprotno od toga se dešava. Očigledno da zna i da igra počinje da liči na ono što on hoće. Svi se bore ko jedan i nema da neko misli da je iznad svega. Najbitnije, imam osjećaj da svako zna šta da radi na terenu, ok bude tu i tamo momenata kad to djeluje kao raspuštena banda ali večinom je to smislena igra i puna borbe. Kad se boriš dolaze i pobjede.

Ova ekipa je jako kvalitetna, imamo dva superstara i još par odličnih igrača koji mogu da iskoče u svakom momentu. Jučer je Atić iskočio a sutra to može biti Lazić ili Sulejmanović. Ovo nije plod slučajnosti već borbe, kvalitete i pripreme meča. Nema kalkulisanja, sa svima možemo igrati i ići meč po meč, sutra Francusku dobiti i ovjeriti prolaz.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 sep 2022, 13:39

BenjooJutub je napisao/la:
05 sep 2022, 13:35
05 sep 2022, 11:09
Victor je napisao/la:
05 sep 2022, 11:00

Juce bas losa partija..krajnje neinteligentna..jbt da je jednu cetvritnu napado Tobeya garantujem da bi frjaer morao prije pol izac jer bi imo 3 licne..a to bi bas onda otvorilo reket..
Imal heat map kakav...covjek je vise na trici bio
Tobey je bio svjestan da je u podređenom položaju protiv Juke.
Pokušavao ga je izvući koliko je mogao van reketa, kad bi se spustio onda su ga udvajali pa i utrajali.
Ok, Nurk je imao lošu partiju šuterski i imao nekih nerezonskih poteza, prije svega dodavanja, al treba to gledati i ovako...žrtvovao se za ekipu i to što su njega markirali i udvajali je rezultiralo otvorenim vanjskim pozicijama koje smo obilato iskoristili.

Na kraju krajeva, Tobey je limitiran na svega 11 poena, a znamo da je on itekako bitna udarna igla ofanzivnog dijela igre Slovenije.
Raduje i Nurkićevih 5/5 sa slobodnih.
I naravno, teško da može gore šutati, osim toga sutra nije Tobey ispred njega nego Gobert, a na njega se loži ko bik na crvenu zastavu :mrgreen:
Nurkićevo "presjecanje" u tri navrata "alley up" na relaciji Dončić-Tobey je također ključno bilo. Tu akciju njih dvojica igraju minimalno 5-6x po tekmi, nakkon par neuspješnih, nisu više ni pokušali. A to računaju uvijek kao 15ak sigurnih poena. :thumbup:
Rekao bih izuzetno bitna stvar, a trebalo je par dodavanja da skonta putanju lopti koje Luka šalje :D
Kasnije je i Atić profitirao od toga kad je onu jednu presjekao.

Ma kad im je Čančar bio najbolji strijelac, znaš koliko je sati.
Istina, Dragić je svoje odradio standardno, on ih je i držao kad niko ostali nije mogao povući, al nedovoljno za nas gdje smo ih bukvalno dobili njihovom igrom.
Koševo Zapad

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 05 sep 2022, 13:40

Kristijan je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:

Kakve zamjena teza.
Ne seri da ima, radio sam u BL tri godine i samo sam vidio jednu zastavu BiH dok je srbijanski bilo na pasija preskakala

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 05 sep 2022, 13:40

Sta mislite mogu li Francuzi razmišljati na nacin pa bolje Bosna da prodje nego Litva :D.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.