BiH na Eurobasketu 2022

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Victor
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2022

Post Postao/la Victor » 05 sep 2022, 09:39

imekorisnicko je napisao/la:
05 sep 2022, 09:30
Madal je napisao/la:
05 sep 2022, 09:11
gazijabih je napisao/la:
05 sep 2022, 08:51
E sad novinari prave ozbiljan problem reprezentaciji, jer prerasta u neosovanu euforiju, pogotovo jer ni izbliza nista nije gotovo.

Pobjeda je super, pobjeda je iznenadjenje u regiji i Evropi. Ok, idemo dalje. Smiriti strasti, vratiti igrace u polukaranten i da u miru docekaju zadnje 2 utakmice. Do sada smo protivnicima prolazili ispod radara sa podcjenjivanjem, a od sinoc se pale lampice svima i pokrenut je skauting jer nas sada svi shvataju ozbiljno, i nece vise biti podcijenjivanja.

Zeljni jesmo uspjeha i pobjeda i te malo radosti, ali treba spustiti lopticu, ozbiljno primiriti. Postaje degutantno sta novinari i mediji rade. Poremetice atmosferu, smarace, smetace, dosadjivace, dizati u nebesa. Igramo iznad svojih mogucnosti i treba im mir vise nego ikad. Ulazimo u onaj kontraefekt gdje se sada od njih nesto ocekuje, bez razloga im se nabija pritisak, kombinatorike, kalkulacije. Dovdje su dosli jer nisu imali medije i novinare za vratom. Nasim svim selekcijama je najveci neprijatelj neutemeljena euforija, puna hvalospijeva, dosadni novinari, i nametanje pritiska javnosti koji iscekuje nesto. Podhitno zastiti igrace!!!

Idemo momci! Za pocetak, smanjiti internet i izbjegavati izjave i medije. Izdrzati jos 3 dana.
Sta treba da ih pustimo i mozda ni ne gledamo uopste kako igraju, samo provjerimo rezultat poslije, kako bi igrali bez pritiska? Dobio si prvaka Europe, svi se nadamo prolasku grupe, izvoli nosi se sa pritiskom. Na je.benom si Eurobasketu, naravno da moras imati pritisak!
A baš glupa vazda priča,ispade da se trebamo do finala praviti ludi,kao nije to ništa. Pritisak je dio igre,nošenje s pritiskom dio kvaliteta.
Da izgube svaku 20 razlike do kraja nema im se sta prigovorir, momci su dali sve od sebe u ovoj nemogucoj grupi, tako da nema potrebe da osjecaju pritisak...nek odigraju zadnje dvije ko ove tri, pa nek nas pobijede ako su jaci... :bih:
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 05 sep 2022, 09:40

Shategabri je napisao/la:
05 sep 2022, 09:38
bordobijeli je napisao/la:
05 sep 2022, 09:33
Ma ok pritisak, ja se bojim da se nismo ispraznili , velika pobjeda, slavlje, euforija mi smo slkooni nakon takvi utakmica ispuhati. Ja se toga bojim a ne pritiska utakmice, skloni smo opuštanju odnosno ispušemo a to nema veze s pritiskom.
Kad nismo poslije Njemačke, i to dan ranije igrali, onda ne bi trebali ni sa Francima.
Dan odmora. Dobili ih prošlu. Oni generalno ovo prvenstvo tanko igraju.
Mrljava pobjeda nad Litvancima i Mađarima.
Biće to rudarski posao, al nadam se da ćemo ih uvući u svoju igru.
Kakogod, imamo dvije šanse i jednu moramo iskoristiti.
Vidim da im se Fall vratio sto ce dodatno otezat poentiranje iz reketa , pogotco juki i musi
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 05 sep 2022, 09:41

05 sep 2022, 09:31
TzBulevar87 je napisao/la:
05 sep 2022, 09:14
Beko je napisao/la:
05 sep 2022, 09:08
nije rekao tacno to, nego je bacio flasu rekao: "in mi bi tako do finala prisli, u pi *** ma**** vnaprej govorimo "...

Sto znaci : " i tako bi mi do finala dosli, pricamo unaprijed u p**** mat*** "...nikad nije rekao od koga gubimo

pricamo unaprijed o pobjedama...sto znaci da su totalno podcjenili BiH sastav

sto znaci da pricaju o finalu itd. znaci totalno bez respekta do svih ekipa, ne samo BiH...i nadam se da ispadnu vec iz grupe.

njemci ce jih svakako uzeti, eto jos francuzi, mi uzmemo francuze, litva zavrsi 4 mi 3 njemacka 1 a francuzi 2...
Kakva bolan Njemačka, razvalit će ih Slovenci. Sreća njihova što su domaćini i što imaju sudije iza sebe, inače bi se borili da Madjarskom za tu jednu pobjedu.
Istina ima vjetra u leža Nijemcima, al ništa manje nije bilo ni Slovencima.
Bar ove utakmice sa nama.
Da će ih razvaliti sumnjam. Mogu ih dobiti.

Nigdje veze ta usporedba sa Mađarskom.
Wagner je odličan igrač, Schroder i Lo sjajni playevi, Theis i Voightmann fina centarska linija.
Sreća je pa Adis ne potcjenjuje nikog ovako, klasično naše 'ta će oni, pa kad ispadnemo onda su svi krivi samo ne mi.
Veliko je pitanje da li Slovenija može dobiti Njemačku. Može biti i jedno i drugo, ali će se morati dobro namučiti da ih dobiju.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 sep 2022, 09:44

Victor je napisao/la:
05 sep 2022, 09:40
Ma ok pritisak, ja se bojim da se nismo ispraznili , velika pobjeda, slavlje, euforija mi smo slkooni nakon takvi utakmica ispuhati. Ja se toga bojim a ne pritiska utakmice, skloni smo opuštanju odnosno ispušemo a to nema veze s pritiskom.
Kad nismo poslije Njemačke, i to dan ranije igrali, onda ne bi trebali ni sa Francima.
Vidim da im se Fall vratio sto ce dodatno otezat poentiranje iz reketa , pogotco juki i musi
Znači Fall, Poirier i Gobert na Juku. Možeš ti to, Juka!
Koševo Zapad

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 05 sep 2022, 09:45

Nadam se i ja da ne cemo ispuhati. Protiv njemačke smo izgubili al bili smo blizu i to nas je motivisalo. Ovo sto sam pisao je drugacije juce su se ispraznili pjesma, skakali po tribinama, sad su heroji itd a mi smo sloloni da nas to ponese i ispušemo o tome pricam. Al sto kazes valjda smo pametni da se smirimo i dobijemo francusku a onda dalje sve je moguce.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 sep 2022, 09:46

Sarmica je napisao/la:
05 sep 2022, 09:41

Kakva bolan Njemačka, razvalit će ih Slovenci. Sreća njihova što su domaćini i što imaju sudije iza sebe, inače bi se borili da Madjarskom za tu jednu pobjedu.

Wagner je odličan igrač, Schroder i Lo sjajni playevi, Theis i Voightmann fina centarska linija.
Sreća je pa Adis ne potcjenjuje nikog ovako, klasično naše 'ta će oni, pa kad ispadnemo onda su svi krivi samo ne mi.
Veliko je pitanje da li Slovenija može dobiti Njemačku. Može biti i jedno i drugo, ali će se morati dobro namučiti da ih dobiju.
Ta je utakmica bitna iz više razloga.
Istina, Nijemci su već prošli, ali...treba ovjeriti uzdrmane Slovence još jednom.
A s druge strane Slovenci se moraju iskupiti za poraz od nas.
Biće tu svega. Protektovani domaćin vs protektovani Luka.
Da vidimo sad ironiju njemačkog selektora kad Lukica napuši sudiju ispred njega :D
Koševo Zapad

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 05 sep 2022, 09:51

Beko je napisao/la:
05 sep 2022, 09:08
nije rekao tacno to, nego je bacio flasu rekao: "in mi bi tako do finala prisli, u pi *** ma**** vnaprej govorimo "...

Sto znaci : " i tako bi mi do finala dosli, pricamo unaprijed u p**** mat*** "...nikad nije rekao od koga gubimo

pricamo unaprijed o pobjedama...sto znaci da su totalno podcjenili BiH sastav

sto znaci da pricaju o finalu itd. znaci totalno bez respekta do svih ekipa, ne samo BiH...i nadam se da ispadnu vec iz grupe.

njemci ce jih svakako uzeti, eto jos francuzi, mi uzmemo francuze, litva zavrsi 4 mi 3 njemacka 1 a francuzi 2...

Kakvo potcjenjivanje i 'ta ce oni. Činjenica je da bi ih mi dobili 10 da je bio neutralni teren. Činjenica je da su ih Litvanci trebali dobiti jučer i da su pokradeni. Fazon je što uopšte nisu kvalitetniji od nas, a kamo li Litve, Francuske i Slovenija, a imaju omjer 3-0. O tom ti ja, 'ta će oni... Kontaš.
075

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 sep 2022, 09:58

05 sep 2022, 09:24
U pravu je @bordobijeli, u tom krugu od tri reprezentacije sa dvije pobjede samo ga mi možemo ispushiti.
Baš me čudi, mi bi sa 4 pobjede nekako izvisili :rol: :rol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 05 sep 2022, 10:01

BordoSaga2 je napisao/la:
05 sep 2022, 09:34
Slovenija Litvaniju 7, mi Sloveniju 4, nas Litvanija npr. 5
Slovenija +3
Mi -1
Litvanija -2
Da to je to. Al je fazon sto slovenija posljednja igra s Francuskom i Slovenija dobije mi i Litva ostajemo jedini s2-3 i mi ispadamo zbog poraza od Litve. Tako da treba dobiti Francuze i kraj priče. Mi sa dva poraza gotovo pa sigurno ispadamo.
Svi taj krug reprezentacija spominju u slucaju da Slo "obje" izgubi, i od Njem i od Fra.
Niko ne racuna tu vrstu kombinacije bez toga
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 05 sep 2022, 10:02

Pa zar nije logično da se sve utakmice zadnje kolo igraju u isto vrijeme?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 05 sep 2022, 10:03

MortemHz je napisao/la:
05 sep 2022, 09:58
U pravu je @bordobijeli, u tom krugu od tri reprezentacije sa dvije pobjede samo ga mi možemo ispushiti.
Mi :

Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 sep 2022, 10:06

baboedindzeko09 je napisao/la:
05 sep 2022, 10:02
Pa zar nije logično da se sve utakmice zadnje kolo igraju u isto vrijeme?
Jest,al posto se sve utakmice igraju u jednoj dvorani,to je nemoguce izvesti
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 05 sep 2022, 10:07

farenhajt je napisao/la:
05 sep 2022, 10:01
BordoSaga2 je napisao/la:
05 sep 2022, 09:34
Slovenija Litvaniju 7, mi Sloveniju 4, nas Litvanija npr. 5
Slovenija +3
Mi -1
Litvanija -2
Da to je to. Al je fazon sto slovenija posljednja igra s Francuskom i Slovenija dobije mi i Litva ostajemo jedini s2-3 i mi ispadamo zbog poraza od Litve. Tako da treba dobiti Francuze i kraj priče. Mi sa dva poraza gotovo pa sigurno ispadamo.
Svi taj krug reprezentacija spominju u slucaju da Slo "obje" izgubi, i od Njem i od Fra.
Niko ne racuna tu vrstu kombinacije bez toga
Ma znam, al mislim da nece po nas dobro zavrsiti ako budemo morali cekati tu posljednju utakmicu da francuska dobije sloveniju.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 sep 2022, 10:08

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 sep 2022, 10:11

MortemHz je napisao/la:
05 sep 2022, 09:58
Sa 4 pobjede bi se stvorio krug u kojem bi mi imali najslabiju koš razliku :oops:
Koševo Zapad

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 05 sep 2022, 10:12

DamirT je napisao/la:
05 sep 2022, 10:08
https://www.fiba.basketball/eurobasket/ ... usa-dragic
Hajmo glasajte za Musu :mrgreen:
Strah me Bozije kazne zbog Valanciunasa. :mrgreen:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 sep 2022, 10:17

05 sep 2022, 09:51

Kakvo potcjenjivanje i 'ta ce oni. Činjenica je da bi ih mi dobili 10 da je bio neutralni teren. Činjenica je da su ih Litvanci trebali dobiti jučer i da su pokradeni. Fazon je što uopšte nisu kvalitetniji od nas, a kamo li Litve, Francuske i Slovenija, a imaju omjer 3-0. O tom ti ja, 'ta će oni... Kontaš.
Znam i ta je priča oko njih od početka.
Možda nisu kvalitetniji od nas igrački, ali to nadomjeste zalaganjem na terenu i na kraju krajeva, bili su veliki favoriti protiv nas.
Ok, poguraju ih i sudije, međutim ne može se reći da loše igraju, mislim grupa je takva da ako si loš ideš down, evo primjer i nas sa Slovencima, mrtvi favoriti i još vjetar u leđa od sudija i opet ispushise.
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, Divos i 22 gosta.