BiH na Eurobasketu 2022

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

StevieG8
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2022

Post Postao/la StevieG8 » 04 sep 2022, 23:55

Jel se oglasio Billups :mrgreen:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 sep 2022, 23:55

Ovog debila ne treba ni komentarisat.Cuj veliki rezultat su napravili kosarkasi koji se predstavljaju KAO reprezentacija BiH.Nije kao smradu,vec i jesu reprezentativci BiH.Nema razlike izmedju Nurkica i Lazica :puke:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

zicer
Kontakt:

Post Postao/la zicer » 04 sep 2022, 23:55

Volio bih znati šta je Bosniću sada u glavi? Ne želim da skrećem temu sa ove fantastične pobjede, nego samo mi to naumpade.. u Adisa iskreno uopšte nisam vjerovao, ali realno ovo što pokazuje, tajming, izmjene, ponašanje, dosta toga ima smisla. Pokupio je sigurno neke fazone od Boše..
Ovo danas je bilo jako napeto, nenormalno mi se svidjela Musina igra. Možemo dosta ako nam se svaku utakmicu uključi nekoliko dobrih rola s klupe. Ne znam zašto Sulejmanovića nema u rotaciji uopšte, a sa druge strane vjerujem seletkoru. Lik je vjerovatno van forme. Atića pratim od mladih reprezdentacija i uvijek su mi se sviđali njegovi pokreti. Ima sve što treba da ima jedno krilo i strašno mi je drago da je proradio kada je trebalo.
Vrabac, fantastično. Generalno, po fizikalijama smo među najboljim na prvenstvu, iako nam odbrana u pojedinim trenucima izgleda haotično. Gledao sam na RTS-u i sprdali su se sa nama u prvoj četvrtini. Kada su Slovenci istrčali nekoliko kontri, komentatori govore da izgledamo kao juniorska reprezrntacija i da će ovo za Slovence biti lagani šuterski trening. Inat silan bosanski!
Zadnja izmjena: zicer, dana/u 04 sep 2022, 23:57, ukupno mijenjano 2 puta.

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 04 sep 2022, 23:57

zicer je napisao/la:
04 sep 2022, 23:55
Volio bih znati šta je Bosniću sada u glavi? Ne želim da skrećem temu sa ove fantastične pobjede, nego samo mi to naumpade.. u Adisa iskreno uopšte nisam vjerovao, ali realno ovo što pokazuje, tajming, izmjene, ponašanje, dosta toga ima smisla. Pokupio je sigurno neke fazone od Boše..
Ovo danas je bilo jako napeto, nenormalno mi se svidjela Musina igra. Možemo dosta ako nam se svaku utakmicu uključi nekoliko dobrih rola s klupe. Ne znam zašto Sulejmanovića nema u rotaciji uopšte, a sa druge strane vjerujem seletkoru. Lik je vjerovatno van forme. Atića pratim od mladih reprezdentacija i uvijek su mi se sviđali njegovi pokreti. Ima sve što treba da ima jedno krilo i strašno mi je drago da je proradio kada je trebalo.
Vrabac, fantastično. Generalno, po fizikalijama smo među najboljim na prcenstvu, iako nam odbrana u pojedinim utakmicama izgleda haotično. Gledao sam na RTS-u i sprdali su se sa nama u prvoj četvrtini. Kada su Slovenci istrčali nekoliko kontri, komentatori govore da izgledamo kao juniorska reprezrntacija i da će ovo za Slovence biti lagani šuterski trening. Inat silan bosanski!
Kako su kraj meča i pobjedu prokomentarisali? :D
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 04 sep 2022, 23:59

akisarajevo92 je napisao/la:
04 sep 2022, 23:19
emir79 je napisao/la:
04 sep 2022, 23:17
Tracy3McGrady je napisao/la:
04 sep 2022, 23:08
Jel ova pobjeda ušla u top5/10 najvećih ostvarenja BiH sporta?

Sta imamo do sad? Lana Pudar, U16 repku, Amel Tuka, Damir Dzumhur ATP, Fudbaleri u Brazil, Košarkaši protiv Litvanije, Hrvatske itd...?
Bili smo 8. na EP pod vodstvom rahmetli Mirze Delibasica u Njemackoj (ima tu neke simbolike)
Kosarkasice pete na EP.
Nije losa ni ona sezona rukometnog kluba Bosna kad su igrali polufinale Kupa Kupova
Kad smo kod rukometa i tih uspjeha definitivno treba tu ubrojati i pobjedu u barazu za odlazak na SP protiv uvijek mocnog Islanda i jos remi u gostima sa kojim smo onda ovjerili prolazak :bih:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 05 sep 2022, 00:00

forgempp je napisao/la:
04 sep 2022, 23:54
L-Train je napisao/la:
04 sep 2022, 23:50
NKSvatovacPoljice je napisao/la:
04 sep 2022, 23:38

Kaze vcrs Kemo:
...."Edin Avdic 10 poena"

Avdic se smije ovoj gluposti :njanjanja:
:mrgreen:

Jos pocetkom utakmice Dimec dobija licnu kae Kemo Tobey,ispravlja ga Krupalija da je Dimec u pitanju i tom trenutku kamera prikazuje klupu Slovenije na kojoj Tobey sjedi na klupu,kad ce Kemo sacekat cemo sluzbenu potvrdu ja mislim da je Tobey,nema on veze ni kako izgledaju ovi slovenci sem Doncica i Gogija :urnebes:
Ma dobro, ponijela ga je i atmosfera, previse srcano prenosi i onda pravi bruku nekih glupih gresaka, al hajd sta ima veze, nek se bar nasmijemo.
Mislim da osim Avdica nijedan nas komentator ne bi ovakvu tekmu perfekt uradio.
Ma vidi nije ni problem kad ovakve neke stvari izvali pa se nasmijes problem je sto covjek ne zna pravila,to je bas nekada tesko slusati,znaci nije da si ti doneke neupucen,nego totalno.Slazem se da nemamo dobre komentatore za kosarku,sem Avdica i onog s BHTa zaboravio sam mu ime.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

BuggyTheClown
Kontakt:

Post Postao/la BuggyTheClown » 05 sep 2022, 00:00

Zamislite da je Edin ovo komentarisao. :crazy:
⚜️

zicer
Kontakt:

Post Postao/la zicer » 05 sep 2022, 00:01

Sky9 je napisao/la:
04 sep 2022, 23:57
zicer je napisao/la:
Vrabac, fantastično. Generalno, po fizikalijama smo među najboljim na prcenstvu, iako nam odbrana u pojedinim utakmicama izgleda haotično. Gledao sam na RTS-u i sprdali su se sa nama u prvoj četvrtini. Kada su Slovenci istrčali nekoliko kontri, komentatori govore da izgledamo kao juniorska reprezrntacija i da će ovo za Slovence biti lagani šuterski trening. Inat silan bosanski!
I ne samo ovo, očigledno priklanjanje Slovencima. Bukvalno su slavili Lukine prodore pored Nurkića. Volio bih da svi imaju priliku da poslušaju to negdje. Pa kada smo upropastili kontru na +5 pred kraj, bilo je govora da nas to treba koštati. Zaista nekulturno... kraj su dočekali otvorenih usta i iskolačenih očiju, mislim... :opaopa: :bih:

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 05 sep 2022, 00:01

L-Train je napisao/la:
05 sep 2022, 00:00
forgempp je napisao/la:
L-Train je napisao/la:
04 sep 2022, 23:50

:mrgreen:

Jos pocetkom utakmice Dimec dobija licnu kae Kemo Tobey,ispravlja ga Krupalija da je Dimec u pitanju i tom trenutku kamera prikazuje klupu Slovenije na kojoj Tobey sjedi na klupu,kad ce Kemo sacekat cemo sluzbenu potvrdu ja mislim da je Tobey,nema on veze ni kako izgledaju ovi slovenci sem Doncica i Gogija :urnebes:
Ma dobro, ponijela ga je i atmosfera, previse srcano prenosi i onda pravi bruku nekih glupih gresaka, al hajd sta ima veze, nek se bar nasmijemo.
Ma vidi nije ni problem kad ovakve neke stvari izvali pa se nasmijes problem je sto covjek ne zna pravila,to je bas nekada tesko slusati,znaci nije da si ti doneke neupucen,nego totalno.Slazem se da nemamo dobre komentatore za kosarku,sem Avdica i onog s BHTa zaboravio sam mu ime.
Vladislav Vlado Majer legenda. Šteta što on ne komentariše repku...
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 sep 2022, 00:01

BuggyTheClown je napisao/la:
Zamislite da je Edin ovo komentarisao. :crazy:
Vec sam zamislio njegov glas na kraju :ljepota: :kralj:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 05 sep 2022, 00:02

Sky9 je napisao/la:
zicer je napisao/la:
Tek su na 40ak sekundi do kraja sebi priznali da postoji šansa da Slovenija izgubi.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 05 sep 2022, 00:03

Ide upravo repriza na sk1
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 05 sep 2022, 00:03

marlostanf1eld je napisao/la:
04 sep 2022, 23:43
Jup je napisao/la:
04 sep 2022, 23:12
protiv Francuske nemamo sanse da ih 2 puta uzmemo upamtite koliko god trenutno lose izgledali opet su kvalitetniji od nas malte ne na svim poljima ,da ne govorim da su kosarkaska velesila koja je uz spaniju zadnjim 15 godina vedrila i oblacila,tu je i litva koja je ue nekom letargicnom transu iz kojeg nikako da se trgnu ,ali vidjelo se danas protiv nemaca da mogu i tek kako i da se nece predati do zadnje tekme.
Slovenija nas je dobila jer realno nisu bili na svojoj uobicajnoj razini ,uz to da Doncic realno nije imao svoju nocu,a i poklopilo se i to da ke lopta htijela u kosu ,nacrocito za 3 poena sto nije bio slucaj u tekmi protiv njemaca.
Nista nije gotovo imamo jos dve tekme i to teske gdje se mozemo plasirati dalje a i postati tragicari.Vidjet cemo sta Aziz Bećir moze sa ovom ekipom
Ja debila haj mrs sa teme ne kvari atmosferu
Halo mali pripazi malo sa tim balavim jezikom i ponasanjem,kako se obracas i sta govoris, ja sam iznio svoj stav i misljenje ,a tebi ako se nesvidja zaobidji ne citaji ne vrijedaj ;) jesi cuo papcicu ;) ,
Pravda za Tyson Furya

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 05 sep 2022, 00:05

imekorisnicko je napisao/la:
05 sep 2022, 00:02
Sky9 je napisao/la:
zicer je napisao/la:
Tek su na 40ak sekundi do kraja sebi priznali da postoji šansa da Slovenija izgubi.
Trebaju sad lijepo sjesti, uzeti slušalice, naći na YT, Spotifyju, Deezeru i sl. pjesmu od Plavog Orkestra koja se zove: Fa, fa fašista, nemoj biti ti, i staviti je na repeat dok jednom ne klikne u mozgu. Ali bojim se da do smrti ne bi kliknulo...
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 05 sep 2022, 00:09

Sky9 je napisao/la:
05 sep 2022, 00:01
L-Train je napisao/la:
forgempp je napisao/la:

Vladislav Vlado Majer legenda. Šteta što on ne komentariše repku...
Da,da Vlado Majer :salut:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 05 sep 2022, 00:10

Al kako su nam dali ove odvratne termine u 14:30h, kako gledati od posla :puke: Ne znam jel se iko sjetio nekog radio izvještaja kad već dosta raje ne može gledati preko TV-a zbog SK.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 05 sep 2022, 00:12

Jup je napisao/la:
05 sep 2022, 00:03
marlostanf1eld je napisao/la:
04 sep 2022, 23:43
Jup je napisao/la:
04 sep 2022, 23:12
protiv Francuske nemamo sanse da ih 2 puta uzmemo upamtite koliko god trenutno lose izgledali opet su kvalitetniji od nas malte ne na svim poljima ,da ne govorim da su kosarkaska velesila koja je uz spaniju zadnjim 15 godina vedrila i oblacila,tu je i litva koja je ue nekom letargicnom transu iz kojeg nikako da se trgnu ,ali vidjelo se danas protiv nemaca da mogu i tek kako i da se nece predati do zadnje tekme.
Slovenija nas je dobila jer realno nisu bili na svojoj uobicajnoj razini ,uz to da Doncic realno nije imao svoju nocu,a i poklopilo se i to da ke lopta htijela u kosu ,nacrocito za 3 poena sto nije bio slucaj u tekmi protiv njemaca.
Nista nije gotovo imamo jos dve tekme i to teske gdje se mozemo plasirati dalje a i postati tragicari.Vidjet cemo sta Aziz Bećir moze sa ovom ekipom
Ja debila haj mrs sa teme ne kvari atmosferu
Halo mali pripazi malo sa tim balavim jezikom i ponasanjem,kako se obracas i sta govoris, ja sam iznio svoj stav i misljenje ,a tebi ako se nesvidja zaobidji ne citaji ne vrijedaj ;) jesi cuo papcicu ;) ,
Stav ti je kao i dupe svi ga imaju.

Možemo onda reci, da je kod nas Nurkic "podbacio" kao i kod njih Doncic. Pa onda one lude koseve sto su pogadjali za 2+1 sto ni u igrici ne mozes pogoditi.
Pa naši promaseni ziceri ispod kosa (Kamenjas, Nurkic, Vrabac).
Pa Doncic koji je 2,3 puta napravio teske korake gdje su sudije ostale nijeme i nakon tog Slovenci poentirali.

Sto se tiče Francuza jesu favoriti protiv nas ali ce morati podici debelo igru, da nas dobiju. Ako nastave ovako igrati oni, a i mi, mi smo onda bliže pobjedi definitivno.

Litvanci ce vjerovatno biti to negativno iznenadjenne na EB. Govorio sam vec o tom, da u ovakvoj skupini smrti očekujem neko debelo iznenadjenje. Sad im je debelo voda ušla u usi i ako se iz ovog uspiju uzvuci onda oni idu do kraja. Ali nadam se, da uz Madjare idu kuci.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 05 sep 2022, 00:14

Madal je napisao/la:
05 sep 2022, 00:10
Al kako su nam dali ove odvratne termine u 14:30h, kako gledati od posla :puke: Ne znam jel se iko sjetio nekog radio izvještaja kad već dosta raje ne može gledati preko TV-a zbog SK.
A kad si donji u svemu tako ti je to pa i u ovakvim stvarima.ruku na srce 70% ljudi na ovom forumu ne rade tako da oni ne bi trebali propustiti,zao mi je onih koji zaista rade i imaju obaveze sto nece moci gledati
Pravda za Tyson Furya

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 05 sep 2022, 00:16

1,40 kvota na francuze (na nas 3), nemaju muda kladionice više da nas baš onako podcijene kao prošli naš susret protiv njih (15+ kvota) ili danas 10-12+ kvota
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

ShaquilleoNeal2560
Kontakt:

Post Postao/la ShaquilleoNeal2560 » 05 sep 2022, 00:22

baboedindzeko09 je napisao/la:
05 sep 2022, 00:16
1,40 kvota na francuze (na nas 3), nemaju muda kladionice više da nas baš onako podcijene kao prošli naš susret protiv njih (15+ kvota) ili danas 10-12+ kvota
Na početku je bila 5 i zbog onog teškog poraza u crnoj gori je narasla na 11.A sad smo dobili evropskog prvaka dok su se Francuzi mucili sa Mađarima i sad drasticno se spusta na nas kvota.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Mostarska i 13 gostiju.