BiH na Eurobasketu 2022

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

RoninX
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2022

Post Postao/la RoninX » 04 sep 2022, 01:12

ja vjerujem da ce Slovenija dobiti Francuze zadnje kolo zato pisem svi na 2-3 omjeru.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 04 sep 2022, 01:13

lumani je napisao/la:
04 sep 2022, 01:08
RoninX je napisao/la:
04 sep 2022, 00:42
sudac92 je napisao/la:
04 sep 2022, 00:32
Ne znam šta se dešava sa Sulejmanovićem, on može pogoditi trojku, znao je itekako dobro odigrati i bilo bi odlično da ga krene. Gegić dokazao bezbroj puta da može, samo Bećiragić treba dati njemu minute Atića. Miki i Roberson će popraviti utisak već u idućoj. Mora i Lazić dodati svoje 2, 3 trojke. Najgori i najizgledniji scenario je da ćemo u zadnjoj odlučivati sa Litvanijom. Dobiti ovakvu Sloveniju skoro pa nemoguće, i ako Francusku opet uzmemo, skoro da ništa ne znači ako zijanimo sa Litvanijom.
kako nista ne znaci ako dobijemo francuze ako se gleda medjusobni ogled a oni do kraja dobiju samo madjare?

Suljo ne igra ni U Spaniji,ne znam zasto ocekujes da kod nas cini cuda..Gegic je odigrao Fino 3,4 min,poceo drugo Pol. Svabe prave 10 :0seriju on poceo sa Sudijama...dobro ga je Beciragic isamarao na klupi...Ja se Samo pitam? sta zele ti No Name igraci od Sudija??Nema 3 ,a bilo je otvorenih koliko zelis....Jedan stvar se vratila U BIH Kosarku nema vise predaje ,Momci se vrate nakon -17 na -6....

Sutra idemo dalje ,nema predaje ja naravno trazim Luku!
Nisu mi jasne kombinacije na pocetku drugog, sto ubaci Gegu i Kamenog da startaju kad su ocigledno oni navikli da ulaze sa klupe s ovom ekipom. A plus je normalna petorka funkcionisala odlicno u prvom, Adis radi dobar posao ali mislim da nam je ovaj potez izgubio utakmicu iskr

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 sep 2022, 01:15

RoninX je napisao/la:
04 sep 2022, 01:10
znaci Litva izgubila od Franca cetri razlike, mi izgubimo od Litve par kosea razlike, sta treba protiv francuza da francuzi ispadnu ako smo svi na 2-3 omjeru?
Pa da imaš najbolju koš razliku u međusobnim duelima yeboga ti :mrgreen:

Litva je +4, mi Francuze moramo dobiti sa +6 da bi imali bilo kakvu šansu da budemo najbolji uz poraz od Litvanije. U tom slučaju od Litvanije bi mogli izgubiti samo jedan razlike, i sad kad sve to sabereš i oduzmeš shvatiš da ti je izgubiti jedan razlike od Litvanije ili pobijediti Litvaniju podjednako težak zadatak, tako da odmah računaš da i Litvaniju moraš dobiti, što priču o pobjedi protiv Francuske stavlja u kontekst da ne dobijamo mnogo toga.

Ili jedino ako misliš da je realno da Francuze nagazimo jedno 15 razlike i onda lagano možemo ići do -8 protiv Litvanije :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 sep 2022, 01:21

Zabit je napisao/la:
04 sep 2022, 01:13
lumani je napisao/la:
RoninX je napisao/la:

kako nista ne znaci ako dobijemo francuze ako se gleda medjusobni ogled a oni do kraja dobiju samo madjare?

Suljo ne igra ni U Spaniji,ne znam zasto ocekujes da kod nas cini cuda..Gegic je odigrao Fino 3,4 min,poceo drugo Pol. Svabe prave 10 :0seriju on poceo sa Sudijama...dobro ga je Beciragic isamarao na klupi...Ja se Samo pitam? sta zele ti No Name igraci od Sudija??Nema 3 ,a bilo je otvorenih koliko zelis....Jedan stvar se vratila U BIH Kosarku nema vise predaje ,Momci se vrate nakon -17 na -6....

Nisu mi jasne kombinacije na pocetku drugog, sto ubaci Gegu i Kamenog da startaju kad su ocigledno oni navikli da ulaze sa klupe s ovom ekipom. A plus je normalna petorka funkcionisala odlicno u prvom, Adis radi dobar posao ali mislim da nam je ovaj potez izgubio utakmicu iskr

Gegica jer cuvao dobro Dennisa a Kameni jer je Miralem izgubljen ,kad treba da kuca on trza Dole samog sebe.Adisu nema sta zamjeriti ,sve pokusava.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 sep 2022, 01:22

Zabit je napisao/la:
lumani je napisao/la:
RoninX je napisao/la:

Halilović je mislim imao tri faula već u prvom poluvremenu, zato je vjerovatno ostao na klupi na početku drugog, ako je i ostao jer nisam to doživio s obzirom da ni on ni Kamenjaš nisu donosili ništa bitno, pa mi je vala bilo svejedno ko je na terenu.

Gegić od početka treće je meni imalo smisla radi bolje odbrane, a i iskreno mislio sam da je Bećiragić možda htio da u svakom trenutku imamo makar jednog od trojke Roberson-Musa-Nurkić na terenu, jer to su defakto jedini igrači koji mogu iskreirati nešto sebi i drugima.

Zato je možda bio plan da Roberson uđe kasnije kada izađu Musa i/ili Nurkić. A to ima smisla s obzirom da su one petorke Gegić, Atić, Vrabac/Lazić, Halilović, Kamenjaš pravi ofanzivni horor.

Ne smije nam se dešavati da neko od trojke Roberson, Musa i Nurkić ne bude na terenu u isto vrijeme, jedan od njih uvijek mora biti na parketu inače oči krvare koliko smo nemoćni u napadu u tim momentima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 04 sep 2022, 01:22

Litva je -4 trenutno. dobiju nas dva razlike i na -2 su. mi dobijemo francuze kosem razlike i na nuli smo.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 04 sep 2022, 01:30

Raonffa je napisao/la:
04 sep 2022, 01:22
Zabit je napisao/la:
lumani je napisao/la:

Halilović je mislim imao tri faula već u prvom poluvremenu, zato je vjerovatno ostao na klupi na početku drugog, ako je i ostao jer nisam to doživio s obzirom da ni on ni Kamenjaš nisu donosili ništa bitno, pa mi je vala bilo svejedno ko je na terenu.

Gegić od početka treće je meni imalo smisla radi bolje odbrane, a i iskreno mislio sam da je Bećiragić možda htio da u svakom trenutku imamo makar jednog od trojke Roberson-Musa-Nurkić na terenu, jer to su defakto jedini igrači koji mogu iskreirati nešto sebi i drugima.

Zato je možda bio plan da Roberson uđe kasnije kada izađu Musa i/ili Nurkić. A to ima smisla s obzirom da su one petorke Gegić, Atić, Vrabac/Lazić, Halilović, Kamenjaš pravi ofanzivni horor.

Ne smije nam se dešavati da neko od trojke Roberson, Musa i Nurkić ne bude na terenu u isto vrijeme, jedan od njih uvijek mora biti na parketu inače oči krvare koliko smo nemoćni u napadu u tim momentima.
Kontam sta hoces da kazes, ali se to radi u principu ko u NBA jedan od dvojice najboljih na terenu npr. Beal il Porzingis uvijek jedan da je tu, kod nas Juka il Musa zato mi nema to logike sa Robersonom pogotovo sto on nije neki tip samostalnog kreatora ko npr onaj Debust iz Bugarske. Takodjer Roberson je igrao sasvim sasvim korektnu odbranu na Schroderu, nije Gega tip koji moze ganjati takve igrace bolje onda da je Vrabca ubacio i spustio Lazica na cetvorku. Ali eto lahko je nama biti general poslije bitke, selektoru svaka cast sto je uopste na prvenstvu nadam se da ce mu ovo vrijeme provedeno tu makar malo pomoci sa preseljenjem majke. :bih: Isto ja bih se ostavio ovih kalkulacija, nek momci igraju pa sto da ne nek dobiju sve tri preostale, oni vjeruju da mogu a pokazali su zadnje tri utakmice da imaju mogucnosti
Zadnja izmjena: Zabit, dana/u 04 sep 2022, 01:34, ukupno mijenjano 1 put.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 sep 2022, 01:33

RoninX je napisao/la:
04 sep 2022, 01:22
Litva je -4 trenutno. dobiju nas dva razlike i na -2 su. mi dobijemo francuze kosem razlike i na nuli smo.
Na -1 smo u tom slučaju, ali nebitno jer opet prolaze Francuzi koji su na +3.

Kao što sam ti napisao u prethodnom postu, moramo dobiti France 6+ razlike (ili 5+ uz više datih koševa od Litvanije što nije nemoguće, ali +5 ili +6 nevažno je) da bi mogli od Litve zijaniti samo -1 što je ravno pobjedi :)

Morali bi dobiti Francuze sa jedno 15-ak razlike da bi mogli biti bar malkice opušteni, iako je i to daleko od opuštenog.

Bezveze razbijaš glavu tim kombinacijama, nije to realno.

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 04 sep 2022, 01:40

ama bolan ja sam sad pisao kombinaciju da ispadnu litvanci, jok francuzi (kos = dva poena). ali hajde.....popusicemo 7-8 razlike od litve pa svakako nece biti mjesta nekom mastanju.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 sep 2022, 01:46

Zabit je napisao/la:
04 sep 2022, 01:30
Kontam sta hoces da kazes, ali se to radi u principu ko u NBA jedan od dvojice najboljih na terenu npr. Beal il Porzingis uvijek jedan da je tu, kod nas Juka il Musa zato mi nema to logike sa Robersonom pogotovo sto on nije neki tip samostalnog kreatora ko npr onaj Debust iz Bugarske. Takodjer Roberson je igrao sasvim sasvim korektnu odbranu na Schroderu, nije Gega tip koji moze ganjati takve igrace bolje onda da je Vrabca ubacio i spustio Lazica na cetvorku. Ali eto lahko je nama biti general poslije bitke, selektoru svaka cast sto je uopste na prvenstvu nadam se da ce mu ovo vrijeme provedeno tu makar malo pomoci sa preseljenjem majke. :bih: Isto ja bih se ostavio ovih kalkulacija, nek momci igraju pa sto da ne nek dobiju sve tri preostale, oni vjeruju da mogu a pokazali su zadnje tri utakmice da imaju mogucnosti
Ma dobro yebiga, stoti put ću ponoviti ovdje (ne tebi naravno, nego generalno) Roberson je naš najbolji šuter, a nije ni u picku loš, pa ako ništa može odigrati neku akciju sa Kamenim ili Mikijem u momentima kada Musa i Juka odmaraju, mada slažem se i sa konstatacijom da bi bilo poželjno da Musa ili Nurkić uvijek budu na terenu nevezano sa Robersona, makar 35 minuta po meču, ali yebiga teško je to ukomponovati kad dva igrača u napadu vuku komplet ekipu, tu bi se i Phil Jackson pogubio sa rotacijama a kamo li Adis :mrgreen:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 sep 2022, 01:50

RoninX je napisao/la:
04 sep 2022, 01:40
ama bolan ja sam sad pisao kombinaciju da ispadnu litvanci, jok francuzi (kos = dva poena). ali hajde.....popusicemo 7-8 razlike od litve pa svakako nece biti mjesta nekom mastanju.
Aha, za Litvance si upravu, nisam skontao odmah, ali te kombinacije oko koš razlike su fakat fantazija i maštanje. Yebaji ga, što kaže @Zabit neka igraju do kraja protiv Slovenaca i Francuza pa ćemo vidjeti šta će nam to donijeti pred zadnji meč sa Litvom, možda nam u nekom ludom scenariju i ne bude trebala pobjeda protiv njih na kraju :)

NKSvatovacPoljice
Kontakt:

Post Postao/la NKSvatovacPoljice » 04 sep 2022, 09:11

Litva treba da izgubi danas od njemacke, da bi nam islo u korist. A isto tako, i da litva danas dobije, i dobije madjare imat ce dvije pobjede pred duel sa nama. Opet ce ta zadnja utakmica odlucivati, ako mi i dobijemo npr jednu od ove dvije (franc,slov) opet u zadnjem kolu pada odluka. Po meni, mozda najbolja opcija porazit francuze, probat sa vecom razlikpm nego sto su oni pobijedili litvu, i izgubit sa manjom razlikom u zadnjem kolu. Kad se zatvori taj krug, mozemo proci na kos razliku.

Ali samo nek Litva bude porazena danas, mada i uz pobjedu, mi imamo sanse zadnje kolo, moramo ih pobijedit i zdravoooo

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 04 sep 2022, 09:28

lumani je napisao/la:
04 sep 2022, 01:21
Zabit je napisao/la:
lumani je napisao/la:

Gegica jer cuvao dobro Dennisa a Kameni jer je Miralem izgubljen ,kad treba da kuca on trza Dole samog sebe.
Adisu nema sta zamjeriti
,sve pokusava.
Sem što ne zna zvati time out kada su nas počeli raskivati u trećoj. Time out je misaona imenica za njega.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 04 sep 2022, 09:30

Nakon 2 kola od 5 kola, pune 4 stranice luzerskih kalkulacija tipa "ako", i "sbbkbb".
Evo jedna kalkulacija, igraj srcem, brani svoj kos, napadaj protivnicki kos, igraj na pobjedu, igraj timski, ne odustaj, i znaj da ne postoji ekipa koja nije utakmicu izgubila. Et

Yeble vas kalkulacije i racunice vise, da vas yeble

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 04 sep 2022, 09:34

Sarmica je napisao/la:
04 sep 2022, 09:28
lumani je napisao/la:
04 sep 2022, 01:21
Zabit je napisao/la:

Gegica jer cuvao dobro Dennisa a Kameni jer je Miralem izgubljen ,kad treba da kuca on trza Dole samog sebe.
Adisu nema sta zamjeriti
,sve pokusava.
Sem što ne zna zvati time out kada su nas počeli raskivati u trećoj. Time out je misaona imenica za njega.
Je li zvao time out-poslije tri minute u trećoj četvrtini i još im govori rano samo iskoristili time out-poslije nemamo??
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 sep 2022, 09:37

1,08 kvota na Sloveniju
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 04 sep 2022, 09:45

MortemHz je napisao/la:
04 sep 2022, 09:37
1,08 kvota na Sloveniju
i to je puno realno, trebalo je 1,01
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 04 sep 2022, 09:47

Ima li igdje reakcije trenera Svaba nakon meca?

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 04 sep 2022, 10:05

Sad kad se pogleda, nije Vedran zvao Pašalića bezveze. Čovjek je znao pogoditi trojku, bolje od svih ostalih osim Robersona, a i solidno prevoditi loptu. Mogao je biti solidna zamjena Robersonu.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 04 sep 2022, 10:10

Idemo i danas pokusati odigrati dobro bez dodatnih gluposti, bez straha od uspjeha pa valjda budemo imali i vise raspoloženih igraca.
Protiv Slovenaca se igra klasična odbrana covjek na covjeka, nikakva zona i bez udvajanja na Doncicu pa da se bezveze ne stvara visak i ne razigravaju drugi sjajni trojkasi koji bi u tom slučaju ostajali slobodni.
Ne Luki naravno pokusati igrati jaku odbranu i mijenjati cuvare u toku meca. On neka ide i na 35+ ali ostale pokusati maksimalno zatvoriti.
Tobeya na picku treba čuvati nizi i pokretljiviji igrac od Nurkica

Sto se tiče drugih susreta u nasoj grupi ne pravim nijednu nerealnu kalkulaciju u kojoj bi Madjarska nekog pobijedila pa tako da njih i Francuze necu komentarisati.
Sto se prvog duela dana tice tesko je reci koji bi nam ishod više odgovarao jer smo jos uvijek u isuviše dobroj situaciji :)
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.