BiH na Eurobasketu 2022

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

NKSvatovacPoljice
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2022

Post Postao/la NKSvatovacPoljice » 03 sep 2022, 22:56

farenhajt je napisao/la:
03 sep 2022, 22:51
NKSvatovacPoljice je napisao/la:
03 sep 2022, 22:41
I ja se iskreno nadam pobjedi Njemacke nad Litvom, jer bi u tom slucaju za nas bilo najpovoljnije. Onda zadnje kolo ukrstimo koplja, i naje**** im se majke za ono iz Stožica. A u medjuvremenu mozemo sutra lagani trening, da se neko ne povrijedi (cega me najvise strah, npr.Musa,Nurk), i onda Francuska, otvorenih karti odigrat opet,pa Litva.

Medjutim, napravi li Litva sutra trijumf, e onda mi moramo sutra slaviti protiv Slovenaca, sto je veoma tesko, ali mislim da ce nam biti dovoljna protiv litve zadnje kolo.
moze nas Litva cekati i sa 2:2. opet je ta zadnja odlucujuca, bez obzira sto mi imamo samo 1 zasad, ako se gleda omjer izmedu nas samo

Tko ima veci pritisak, Litva koja mora sve dobiti do kraja, ili mi kojima odgovara i pobjeda u zadnjem samo
Medjusobni omjer se gleda ako mi i Litva budemo na 2-2. Mozemo mi dobit npr francuze i imat 2 pobjede a da litva dobije nas i madjare i mi ispadamo. Dakle, zavisit ce od sutrasnje utakmice litve sa njemackom, a donekle i mozda nasa sa francuzima. Potukao bi se ja i tu...ipak se moze nesto ocekivati nego protiv Slovenije...

A ako bi slovenci kalkulisali sutra hmmm ....da izgube kako bi izbjeli zavrsnicu losiji zrijeb....

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 03 sep 2022, 22:59

Iceplayer je napisao/la:
03 sep 2022, 22:54
Dobiti 2 iduće i tjt :bih:
mislim da je manji pritisak krenuti na to, opusteno pokusas uci u obje utakmice, ne interesuju te ostali, ako nam se otvori, sto da ne, zasto da kalkulisemo i cekamo tu s Litvanijom
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 03 sep 2022, 23:01

03 sep 2022, 22:56
farenhajt je napisao/la:
03 sep 2022, 22:51
03 sep 2022, 22:41
I ja se iskreno nadam pobjedi Njemacke nad Litvom, jer bi u tom slucaju za nas bilo najpovoljnije. Onda zadnje kolo ukrstimo koplja, i naje**** im se majke za ono iz Stožica. A u medjuvremenu mozemo sutra lagani trening, da se neko ne povrijedi (cega me najvise strah, npr.Musa,Nurk), i onda Francuska, otvorenih karti odigrat opet,pa Litva.

Medjutim, napravi li Litva sutra trijumf, e onda mi moramo sutra slaviti protiv Slovenaca, sto je veoma tesko, ali mislim da ce nam biti dovoljna protiv litve zadnje kolo.
moze nas Litva cekati i sa 2:2. opet je ta zadnja odlucujuca, bez obzira sto mi imamo samo 1 zasad, ako se gleda omjer izmedu nas samo

Tko ima veci pritisak, Litva koja mora sve dobiti do kraja, ili mi kojima odgovara i pobjeda u zadnjem samo
Medjusobni omjer se gleda ako mi i Litva budemo na 2-2. Mozemo mi dobit npr francuze i imat 2 pobjede a da litva dobije nas i madjare i mi ispadamo. Dakle, zavisit ce od sutrasnje utakmice litve sa njemackom, a donekle i mozda nasa sa francuzima. Potukao bi se ja i tu...ipak se moze nesto ocekivati nego protiv Slovenije...

A ako bi slovenci kalkulisali sutra hmmm ....da izgube kako bi izbjeli zavrsnicu losiji zrijeb....
To sam i mislio, jer pobjedom nad Litvanijom (u slucaju svih narednih poraza) mi bi dosli na 2:2, kao i oni, zato i kazem, oni u narednim moraju barem 1 dobiti, a 2 nista im ne garantuje do duela s nama
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 03 sep 2022, 23:23

Jedina sansa nam je bila danas i to pogotovo nakon prvog poluvremena, ogromna sansa, do kraja je vise necemo imati. Previse smo napadacki limitirani da bi dobili novu priliku. Sutra bih odmorio igrace, izrotirati maksimalno valjda se necemo obrukati, Litvanija nam po mec.apovima ne odgovara nikako tu ne vidim nikakvu sansu iako nisu nista specijalno ovo do sada i onda ostaje dati sve od sebe do zadnjeg protiv francuza, iako ocekivati da cemo mi dobiti francuze u dva uzastopna meca je u rangu naucne fantastike, iako nisu u nikakvoj formi 5 puta su kvalitetniji od nas svakako pa mislim da to sebi nece dopusiti al poginuti do zadnjeg pa sta bude bude.
Btw.nikako mi ne ide u glavu da nemamo sutera nikakvog ni blizu, pratim citav turnir bukvalno svaka repka ima pa i ove najslabije amaterske jmaju jednog dva igraca koji ce bilo kome dati 3.4 trice iz 6.7 pokusaja al svaka ,mi nemamo igraca od 12njih koji ce pogoditi3 od 5 sam da stoji u dvorani niko da mu ne prilazi, nijednog apsolutno.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 03 sep 2022, 23:31

lumani je napisao/la:
03 sep 2022, 21:59
Evo Dimec je Out za Sutra
Je li to sigurno? Povrijedio se veceras?

Nisam gledao utakmicu, pa zato pitam.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 04 sep 2022, 00:07

Ghuraba je napisao/la:
03 sep 2022, 23:31
lumani je napisao/la:

Koliko bi nam potencijalni izostanak Dimeca znacio?
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 sep 2022, 00:30

forgempp je napisao/la:
04 sep 2022, 00:07
Ghuraba je napisao/la:
lumani je napisao/la:

Koliko bi nam potencijalni izostanak Dimeca znacio?
To im je jedini pravi centar pored Tobeyja, morali bi nešto izmišljati onda na centarskim pozicijama sa rotacijama. I onako im Čančar koji je nominalno trica (neka me ispravi neko ako griješim) igra na četvorci, mada to je sigurno koncepcijska stvar, ali bez Dimeca oni ostaju samo sa Tobeyem kao peticom. Prave četvorke mislim da već svakako ni nemaju.

Ne znam sad baš koliko nam to može značiti, moglo bi sigurno u smislu da bi ih lakše mogli napadati pod košem čak i kad Juka nije na terenu, a sa Jukom pogotovo, ali to nam opet ne garantuje apsolutno ništa :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

sudac92
Kontakt:

Post Postao/la sudac92 » 04 sep 2022, 00:32

Ne znam šta se dešava sa Sulejmanovićem, on može pogoditi trojku, znao je itekako dobro odigrati i bilo bi odlično da ga krene. Gegić dokazao bezbroj puta da može, samo Bećiragić treba dati njemu minute Atića. Miki i Roberson će popraviti utisak već u idućoj. Mora i Lazić dodati svoje 2, 3 trojke. Najgori i najizgledniji scenario je da ćemo u zadnjoj odlučivati sa Litvanijom. Dobiti ovakvu Sloveniju skoro pa nemoguće, i ako Francusku opet uzmemo, skoro da ništa ne znači ako zijanimo sa Litvanijom.

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 04 sep 2022, 00:35

dimec bi vjerovatno bio zaduzen da napravi pet teskih faula na juki. u tom slucaju bolje bi bilo da ne igra.

kakve levatine se ovdje javljaju. kaze onaj jedan sabonis i valanciunas dobri defanzivci. :urnebes: krvi ti isusove sto bi rekli rvati

nista...bice velika tuca sa litvom, dvije fizicki jake ekipe, gdje bi kljuc mogao biti da se juka postedi faula, jer ce sigurno litvanci gurati loptu na jonasa ili domantasa da isforsiraju licne za Juku. nisam siguran da Musa moze nastaviti sa ovako odlicnim partijama (kao sto se moglo pretpostaviti, prisustvo juke mu je skinulo ogroman teret sa ledja, vise nije jedini nas igrac koji moze zabiti 20 poena). ali na kraju krajeva, ne bih mu ni zamjerio, zacepio je mnogima usta.

samo da protiv nas ne krene Litvi trica ovih relativno sporednih igraca...ili da jonas i sabonis pocnu ubadat tricu.

i sta to mi njima imamo vratiti za Stozice? pa dobili smo ih tamo.....ne mozes ocekivat da na njima ganjas kos razliku

ne znam sta vise reci za ove nase sporedne igrace, daj Boze da se pojave sa nekim tricama....ali dabogdaaa

kad sve pogledas, strasno je koliko smo imali nesrece sa zrijebom
Zadnja izmjena: RoninX, dana/u 04 sep 2022, 00:47, ukupno mijenjano 1 put.

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 04 sep 2022, 00:42

sudac92 je napisao/la:
04 sep 2022, 00:32
Ne znam šta se dešava sa Sulejmanovićem, on može pogoditi trojku, znao je itekako dobro odigrati i bilo bi odlično da ga krene. Gegić dokazao bezbroj puta da može, samo Bećiragić treba dati njemu minute Atića. Miki i Roberson će popraviti utisak već u idućoj. Mora i Lazić dodati svoje 2, 3 trojke. Najgori i najizgledniji scenario je da ćemo u zadnjoj odlučivati sa Litvanijom. Dobiti ovakvu Sloveniju skoro pa nemoguće, i ako Francusku opet uzmemo, skoro da ništa ne znači ako zijanimo sa Litvanijom.
kako nista ne znaci ako dobijemo francuze ako se gleda medjusobni ogled a oni do kraja dobiju samo madjare?

sudac92
Kontakt:

Post Postao/la sudac92 » 04 sep 2022, 00:50

RoninX je napisao/la:
04 sep 2022, 00:42
sudac92 je napisao/la:
kako nista ne znaci ako dobijemo francuze ako se gleda medjusobni ogled a oni do kraja dobiju samo madjare?
I da ih dobiješ, na dvije pobjede si kao i oni jer uzimaju Mađarsku lagano. U zadnje kolo ulazimo sa istim brojem pobjeda i opet ne ovisiš sam o sebi, na to sam ciljao. Morali bi, u slučaju poraza od Litve čekati da Slovenija uzme Francusku.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 sep 2022, 00:54

RoninX je napisao/la:
sudac92 je napisao/la:
Pa moraš opet dobiti Litvance, jer ako izgubiš napravit će se krug od tri repke sa istim omjerom 2-3 (mi, Francuska, Litvanija) i sad nešto sumnjam da mi tu možemo biti sa najboljom koš razlikom u međusobnim duelima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 04 sep 2022, 00:56

Raonffa je napisao/la:
04 sep 2022, 00:54
RoninX je napisao/la:
sudac92 je napisao/la:
Pa moraš opet dobiti Litvance, jer ako izgubiš napravit će se krug od tri repke sa istim omjerom 2-3 (mi, Francuska, Litvanija) i sad nešto sumnjam da mi tu možemo biti sa najboljom koš razlikom u međusobnim duelima.
Al tu smo zasad bolji od Franca, oni od Nijemaca spusili 13 razlike, a mi 10.
Dobro je zasad, svaki kos je bitan.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 04 sep 2022, 00:56

ti napisa da ne znaci maltene nista a eto kao sto vidis ipak znaci...

i zahebite pricu o nebitnoj utakmici sa slovenijom. ako nas demoliraju teskim porazom nasi ce skroz potonut. pobjeda bi znacila za podizanje morala mada je malo izvjesna.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 sep 2022, 01:01

Ghuraba je napisao/la:
lumani je napisao/la:

Lezao je dugo i drzao se za Leda...Sada sta ce biti ,ne znam ,nije bas dobro izgledalo..Nisu se Slovenci umorili,Luka se igrao,Tobey/Goran dosta odmarali...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 sep 2022, 01:04

forgempp je napisao/la:
04 sep 2022, 00:56
Al tu smo zasad bolji od Franca, oni od Nijemaca spusili 13 razlike, a mi 10.
Dobro je zasad, svaki kos je bitan.
Gleda se koš razlika u međusobnim duelima koliko ja znam, dakle samo mečevi te tri selekcije međusobno.
RoninX je napisao/la:
04 sep 2022, 00:56
ti napisa da ne znaci maltene nista a eto kao sto vidis ipak znaci...

i zahebite pricu o nebitnoj utakmici sa slovenijom. ako nas demoliraju teskim porazom nasi ce skroz potonut. pobjeda bi znacila za podizanje morala mada je malo izvjesna.
Pa nije čovjek ništa pogriješio, taman se može okarakterisati kao "ne znači maltene ništa" jer se treba poklopiti dosta stvari da bi u tom slučaju prošli.

Što se tiče tekme protiv Slovenaca, šta imaju tonuti i ne tonuti, i da izgube 150 razlike opet će imati "meč loptu" protiv Litvanije i bitno je da tu budu pravi.

Pobjeda protiv Slovenije, svakako, donosi strašno samopouzdanje jer ako si pobijedio aktuelnog prvaka Evrope i srebrene sa OI logično da možeš pobijediti svaku ekipu u Evropi. Poraz protiv Slovenaca nas ni u kojem slučaju ne bi smio slomiti.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 sep 2022, 01:08

RoninX je napisao/la:
sudac92 je napisao/la:

Suljo ne igra ni U Spaniji,ne znam zasto ocekujes da kod nas cini cuda..Gegic je odigrao Fino 3,4 min,poceo drugo Pol. Svabe prave 10 :0seriju on poceo sa Sudijama...dobro ga je Beciragic isamarao na klupi...Ja se Samo pitam? sta zele ti No Name igraci od Sudija??Nema 3 ,a bilo je otvorenih koliko zelis....Jedan stvar se vratila U BIH Kosarku nema vise predaje ,Momci se vrate nakon -17 na -6....

Sutra idemo dalje ,nema predaje ja naravno trazim Luku!

adoa
Kontakt:

Post Postao/la adoa » 04 sep 2022, 01:08

Šteta,

Nisam neki expert za komentarisanje ali mogu reci da smo prvo poluvrijeme dobro odigrali.
Sjedio sam odmah iz klupe Njemačke reprezentacije, mogu reći da im je sve smetalo i da su dosta nervozni bili, od trenera, igrača pa do onih debila terapeuta 🤣

Čak su išli da de žale Securityu sto ustajemo i navijamo.
Sta se na TV nije moglo vidjeti je to da je njihov trener i jos neki lik iz njihove reprezentacije non stop visio kod jednog od sudija, uvlačio mu se u dupe i samo tražio prekršaje. Vršili pritisak na sudiju.

Njihovi igrači poslje duela sa Jukom ne mogu doći do zraka.

Ja ne znam jesu li imali 2 promašena slobodna bacanja za razliku od nas. Da smo sve ubacili kao i oni bilo bi gusto na kraju.

Opet svaka čast na zalaganju.

Sutra do pobjede 🥳

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 04 sep 2022, 01:10

znaci Litva izgubila od Franca cetri razlike, mi izgubimo od Litve par kosea razlike, sta treba protiv francuza da francuzi ispadnu ako smo svi na 2-3 omjeru?
Zadnja izmjena: RoninX, dana/u 04 sep 2022, 01:10, ukupno mijenjano 1 put.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 04 sep 2022, 01:10

jel iko upratio kakav je Musa u odbrani ovo s repkom, nisam uspio a pade mi na pamet

takodjer ovi su nam dresovi tako jadni brate dragi

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: legendarnadruga i 22 gosta.