BiH na Eurobasketu 2022

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

FoxMulder
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2022

Post Postao/la FoxMulder » 03 sep 2022, 20:51

Možda nas Slovenci sutra ''puste'' ako budu kalkulisali. Jer oni su stvarno najjača ekipa u našoj grupi.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 03 sep 2022, 20:53

Surreal je napisao/la:
03 sep 2022, 19:41
farenhajt je napisao/la:
03 sep 2022, 19:40
sutra ipak biti ili ne biti
hajmo biti realni, nemamo sanse protiv luke i drustva, ali zasto se tako lako otpisujemo protiv Litvanaca
Zato jer je ovdje velika ako ne i najveća stvar, stvar matchupova.

Litvanija ima najbolju centarsku liniju na prvenstvu u vidu Valanciunasa i Sabonisa, obojica izuzetno jaki, dobri u odbrani naročito 1 na 1 kada ih igrač napada leđima i imaju taj luksuz dobrog građenja skoka, pomoći, udvajanja itd.

Naš najbolji igrač je Jusuf, koji je veliku većinu poena dao iz izolacija i napadanja košem leđima uglavnom izuzetno loše defanzivne poput onih mađarskih i ovih iz Njemačke (Theis i ostala kompanija) gdje je uglavnom na svoju sirovu snagu ih bukvalno, ali bukvalno unosio u koš sve skupa s loptom.
Protiv Litvanije to nažalost neće moći raditi, jednostavno ne može zbog fizičkih predispozicija ove dvojice.

Toby ih jeste napunio ali to su bili isključivo poeni koje mu je Dončić servirao na tanjiru gdje je on morao samo ruku staviti na loptu kod obruča i ubaciti je u koš, tu su morali pomagati u pnr i iskakati na Dončiću jer taj to obavezno kažnjava da li ulazom, da li flouterom ili step back trojkom.

Mi nemamo nijednog ball handlera koji je toliko njima opasan da bi oni iskakali na pnr da ga brane, ni Roberson ni Gegić nisu nikakve tolike pretnje i elitni u bilo čemu kao što je Luka.

Dakle već gubiš jedan bitan match up gdje si najjači. Jedini način je da ih kažnjavaš vanjskom linijom koja im je poprilično niska i loša u odbrani, to su pozicije 1, 2 pa i 3 donekle, a ti na tim pozicijama osim Muse koji je itekako zavisan od unutrašnjih ulaza, oni imaju itekako dobru zaštitu reketa u vidu ove dvojice, nemaš igrača koji išta može što se i vidjelo u ove dvije utakmice, faktički nemamo šutera nikakvih, Atić nam igra 20+ minuta...

Prije nego uopšte nas euforije krenu i samo "gledanje u papir" u sastave, malo informisanja i gledanja protivnika ne bi škodilo...
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 03 sep 2022, 20:54

Raonffa je napisao/la:
03 sep 2022, 20:39
Pa sad je najbolja opcija da sutra Njemačka dobije, zakucaj Litvance na 0-3 i onda je u utorak naša odlučujuća sa njima, a ima svakako još dosta kombinacija tu, sve je otvoreno šta god da se sutra desi na bilo kojem od mečeva naše grupe.

Moguće je da će i biti nekih kalkulacija pojedinih ekipa, jer ja koliko vidim kostur u našoj grupi je bolje završiti na četvrtom nego na trećem mjestu zbog kasnijeg žrijeba. Naravno, mi to nećemo i ne trebamo gledati svakako, ovo ja govorim za ove četiri repke iz naše grupe koje su kandidati za medalje, neka od njih će možda kalkulisati, ne bi bilo prvi put da se to desi u košarci.

Kada je u pitanju sutrašnja tekma sa Slovenijom, rezultatski nam ne donosi mnogo u smislu da ćemo mi morati dobiti ili Litvu ili Francusku da bi prošli dalje kako god da odigramo sutra sa Slovencima. To je onako, tuga, dobiješ prvaka Evrope a k'o da i nisi :mrgreen:

PS: Nama je Litvanija bolji matchup nego Slovenija, i to osjetno bolji. To je moje mišljenje.
Mozemo izgubiti obje naredne utakmice, a Litva da svoje obje dobije i svejedno u posljednjem kolu igrat cemo s njima za prolaz.
Znaci ako želimo prolaz mi moramo dobiti ili obje naredne (Slo i Fra) ili samo posljednju ( Litva) .

Ostalo je sve kako si napisao.
Zadnja izmjena: JohnCleese, dana/u 03 sep 2022, 20:56, ukupno mijenjano 1 put.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 03 sep 2022, 20:55

FoxMulder je napisao/la:
03 sep 2022, 20:51
Možda nas Slovenci sutra ''puste'' ako budu kalkulisali. Jer oni su stvarno najjača ekipa u našoj grupi.
Itekako ce biti nabrijani Slovenci. Uvijek su nabrijani protiv država iz bivše juge. Pogotovo Doncic, Nikolic i oba Dragica. Ima da lete po terenu.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 03 sep 2022, 20:58

Raonffa je napisao/la:
Pa sad je najbolja opcija da sutra Njemačka dobije, zakucaj Litvance na 0-3 i onda je u utorak naša odlučujuća sa njima, a ima svakako još dosta kombinacija tu, sve je otvoreno šta god da se sutra desi na bilo kojem od mečeva naše grupe.

Moguće je da će i biti nekih kalkulacija pojedinih ekipa, jer ja koliko vidim kostur u našoj grupi je bolje završiti na četvrtom nego na trećem mjestu zbog kasnijeg žrijeba. Naravno, mi to nećemo i ne trebamo gledati svakako, ovo ja govorim za ove četiri repke iz naše grupe koje su kandidati za medalje, neka od njih će možda kalkulisati, ne bi bilo prvi put da se to desi u košarci.

Kada je u pitanju sutrašnja tekma sa Slovenijom, rezultatski nam ne donosi mnogo u smislu da ćemo mi morati dobiti ili Litvu ili Francusku da bi prošli dalje kako god da odigramo sutra sa Slovencima. To je onako, tuga, dobiješ prvaka Evrope a k'o da i nisi :mrgreen:

PS: Nama je Litvanija bolji matchup nego Slovenija, i to osjetno bolji. To je moje mišljenje.
Zamisli neki ludi scenario gdje Madjari pobjede Litvance i udju u meč sa nama sa omjerom 0-4. Tad bi lako napredovala ekipa sa samo 1 pobjedom kad ni nas onda Litvanci pobjedili :rol:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 03 sep 2022, 21:00

Raonffa je napisao/la:

Kako nije sa one 2 gorile pod kosem a sa vana svi resetaju trice. :mrgreen:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 03 sep 2022, 21:00

Kako nigdje izjava Svaba, trenera i igraca nakon tekme?

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 03 sep 2022, 21:03

Raonffa je napisao/la:
03 sep 2022, 20:50
Neće se Luka ni oznojiti večeras, ne igra Hanga za Mađare, biće ovo rutinska pobjeda za Slovence.
da li je Hanga po kazni na klupi, ili i oni kalkulisu, pa se odmara za ostale
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 03 sep 2022, 21:03

Sve osim 3 poraza iz 3 duela bi stvarno bilo ogromno iznenadjenje.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 sep 2022, 21:03

JohnCleese je napisao/la:
03 sep 2022, 20:54
Raonffa je napisao/la:

Mozemo izgubiti obje naredne utakmice, a Litva da svoje obje dobije i svejedno u posljednjem kolu igrat cemo s njima za prolaz.
Znaci ako želimo prolaz mi moramo dobiti ili obje naredne (Slo i Fra) ili samo posljednju ( Litva) .

Pa to ti kažem, sa njima je odlučujuća, samo sam promašio jer sa njima igramo zadnju u srijedu, prvo Francuska pa oni, mislio sam da je obrnuto :)

Ja sam nešto danas kontao da će sve to biti sa Francuzima (mislio sam da će izgubiti), ali eto oni dobiše i onda je u ove kalkulacije uletila Litva. U principu nam je svejedno bilo, obje repke su vrhunske i krv ćemo propišati da bi dobili bilo koju od njih.

Možda su Francuzi bili bolja opcija čisto zato što sa njima igramo nakon dana odmora, a ovako ćemo odmah dan nakon Francuske njima na noge, a oni će imati lakši trening protiv Mađara.

Nama je sad najbolje da predamo protiv Slovenaca i Francuza :mrgreen: :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

NKSvatovacPoljice
Kontakt:

Post Postao/la NKSvatovacPoljice » 03 sep 2022, 21:07

Slovenci trpaju madjare kako bi odmorili neke igrace do kraja utakmice. Sutra s njima trening ko veceras madjarska a onda odmor.pa.francuska!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 03 sep 2022, 21:09

Nevjerovatno je da sutrašnjom pobjedom ništa ne bi uradili u smislu prolaska grupe jbt... pa ovo se samo nama može desit.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 sep 2022, 21:10

Trpaju ih Slovenci a ne troše se toliko
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 sep 2022, 21:15

ElCartel11 je napisao/la:
03 sep 2022, 20:58
Zamisli neki ludi scenario gdje Madjari pobjede Litvance i udju u meč sa nama sa omjerom 0-4. Tad bi lako napredovala ekipa sa samo 1 pobjedom kad ni nas onda Litvanci pobjedili :rol:
Ma ne bi me ništa čudilo :mrgreen:
Kaunas je napisao/la:
03 sep 2022, 21:00
Kako nije sa one 2 gorile pod kosem a sa vana svi resetaju trice. :mrgreen:
Lakše nam je fizički braniti njihove bekove, a imamo i mi snage i visine pod košem da se tučemo sa Valanciunasom i Sabonisom.

Trice rešetaju i Slovenci, mada negdje se slažem da Litva ima bolje tricaše među vanjskim igračima, ali Slovenci imaju Dončića koji zabija i kreira otvorene situacije koje opet Slovenci prilično kvalitetno realiziju.

Protiv Slovenaca je teži matchup za našu vanjsku liniju, teško je braniti Luku, Dragona i Prepeliča. Dakle, ako biram ko treba imati teži matchup za braniti Roberson i Musa ili Juka i Miki/Kameni, onda radije biram da to budu ovi drugi :D

Ali dobro, to su dvije vrhunske reprezentacije i mogu se napatiti i jedni i drugi protiv nas u slučaju da ih šut ne bude slušao protiv nas, ili ljepše rečeno da smo šuterski tu ublizu sa njima pa u kojoj god varijanti.
farenhajt je napisao/la:
03 sep 2022, 21:03
da li je Hanga po kazni na klupi, ili i oni kalkulisu, pa se odmara za ostale
Nemam pojma, moguće da kalkulišu nadajući se da mogu možda nešto protiv Francuza sutra ako ove šut ne krene, ali ne znam iskreno šta Mađarska može i ne može kalkulisati, oni su ispali sa prvenstva još prekjučer kada su od nas zijanili :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 03 sep 2022, 21:20

Raonffa je napisao/la:
03 sep 2022, 21:03
JohnCleese je napisao/la:
03 sep 2022, 20:54
Raonffa je napisao/la:

Pa to ti kažem, sa njima je odlučujuća, samo sam promašio jer sa njima igramo zadnju u srijedu, prvo Francuska pa oni, mislio sam da je obrnuto :)

Ja sam nešto danas kontao da će sve to biti sa Francuzima (mislio sam da će izgubiti), ali eto oni dobiše i onda je u ove kalkulacije uletila Litva. U principu nam je svejedno bilo, obje repke su vrhunske i krv ćemo propišati da bi dobili bilo koju od njih.

Možda su Francuzi bili bolja opcija čisto zato što sa njima igramo nakon dana odmora, a ovako ćemo odmah dan nakon Francuske njima na noge, a oni će imati lakši trening protiv Mađara.

Nama je sad najbolje da predamo protiv Slovenaca i Francuza :mrgreen: :mrgreen:
Isto mislim da bi Francuzi bili bolja opcija.

Sad sam jos neke kalkulacije razradio u glavi i samo cu reci da nam je sutra mnogo bolja opcija da Litvanija dobije Svabe.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 sep 2022, 21:21

bodi123 je napisao/la:
03 sep 2022, 21:09
Nevjerovatno je da sutrašnjom pobjedom ništa ne bi uradili u smislu prolaska grupe jbt... pa ovo se samo nama može desit.
Znaš kako nam jedino može značiti, da Litvanija samo nas dobije tj. da zijane od Njemaca i Mađara, e onda smo mi ispred njih baš zbog te pobjede nad Slovencima. Ali što bi rekao Muhamed Konjić aaaaajmo biti pozitivni jer nam i poraz ne znači apsolutno ništa :mrgreen:

Zayebanciju na stranu, najrealnija je ova opcija da se sa Litvancima potučemo zadnju za prolaz, mi ili oni, i to će tako biti 90%.

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 03 sep 2022, 21:34

3/4 smo ocigledno usli da raspucamo jos nekoga, ali jednostavno otvorene suteve nisu pogadjali Gegic, Lazic, Roberson. Kad tome dodamo skromnu predstavu
Halilovica bilo bi cudo da smo dobili i da su domaci imali slabo sutersko 2.pol. A nisu, vec su imali vrhunsko.
Ono sto raduje jeste da se igra, nema forsiranja i isiljenih suteva. Izgledamo prilicno ozbiljno na obje strane. Danas jednostavno nije bio dan.

Od preostale 3 sigurno jednu dobijamo.

Atic se mora korigirati sa onim ponasanjem.
tuzlanska Sloboda

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 sep 2022, 21:36

Dobro bi bilo da Njemci dobiju Litvu i onda Litva ulazi s nama u zadnje kolo s 1-3. A mi ako nesto uradimo protiv Francuske i Slovenije dobro i jeste a i sa dva poraza opet odluka pada s Litvanijom. Tako da valja sutra navijati za odvratne švabe.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 03 sep 2022, 21:38

Sve dok Atic, Gegic, Lazic, Vrabac i Sulejmanovic ne mogu donijeti ni 10 poena zajedno, nemamo se mi cemu nadati. To je bukvalno jedna petorka. Na to jos dodas da su Halilovic i Kamenjas bezopasni u sutu, da lose izvode bacanja i da jedino mogu zabiti zicere ili eventualno iz tip in situacija nakon ofanzivnog skoka. Kad se sve to uzme u obzir, onda se ovamo mora poklopiti milion drugih stvari da bismo izvukli pozitivan rezultat protiv ovakvih protivnika.

Mislio sam da Sulejmanovic mora biti dio rotacije i imati ozbiljniju ulogu, ali danas se gubio u odbrani, kasnio na preuzimanjima i u svega 4-5 minuta pokazao da nam ne moze nista dobro donijeti. Kamenjas se u nekoliko navrata sam setao po trici, ali jednostavno nema suta i sta moze drugo osim uruciti loptu. Halilovic je ionako uzasan suter, a Nurkic bi htio da bude, ali je daleko od toga. Njegovo je da uzme 2-3 trojke i kapak, a nikako 6 i vise. Razumijem da ga povuce i da nekad nema snage da pokusa nesto drugo, ali to su 3-4 upropastena napada (a svaki je bitan). Poenta svega ovoga je da nam nema ko rasiriti reket i pogurati ionako suterski ocajnu bekovsku liniju.

Roberson se neopravdano pljuje. Ok, bio je los 3/4, nije ga isao sut, ali to je neminovnost svakog sutera. Na kraju je opet bio dvocifren i pogodio tri trojke - sto je sasvim korektno od njega. Razloge svega treba traziti u Gegicu i pogotovo Aticu. Edin u zadnjih 6 utakmica (2 prijateljske i 4 zvanicne) ukupno ima 12 poena, a od njega se ocekuje da bar u svakoj drugoj iskoci s nekih 10-ak poena. Sto se Amara tice, ne znam zasto se koristi iskljucivo kao rezervni playmaker. Radije bih uveo Camparu da odmori Robersona 2x po 3-4 minute, nego da se Gegic iskoristava tamo gdje je relativno neproduktivan. Sani je los defanzivac kao i John, tako da ce odbrana svakako ostati ista. Buduci da Lazic vec u dvije utakmice ne daje nikakav doprinos, mislim da bi bilo dobro poceti s Gegicem na poziciji trojke i dati mu nesto vecu slobodu u igri. U Ciboni je odigrao odlicnu sezonu upravo na toj poziciji i mislim da zasluzuje da dobije priliku tamo gdje je najbolji. Ne svidjaju mi se Adisove ukalupljene rotacije i to da uopste ne odstupa od njih. Em je to nekad nefunkcionalno na parketu, em nas protivnici lahko mogu 'prouciti'. Da se razumijemo, danasnja utakmica je bila dobra, sitnice su odlucile pobjednika, ali daj Boze da ce Musa i Nurkic uvijek ici na 50+ poena kombinovano. Izlaz iz ovoga je da se pokusa razigrati jos neko, a to bi se trebalo uraditi ovako kako sam maloprije napisao. Mislio sam da je nemoguce da u jednoj utakmici bar dvojica od petorica (Kamenjas, Sulejmanovic, Lazic, Atic i Gegic) kombinovano ne zabiju 20 poena, a evo vidimo da ni svi zajedno ne mogu 'dobaciti' do te brojke.
Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 03 sep 2022, 21:40, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.