FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 248

FKSDoGroba
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la FKSDoGroba » 02 sep 2022, 16:57

Moskri je napisao/la:
02 sep 2022, 03:29
Nisam do sada pisao i unaprjed da se izvinem na eventualnim greskama. . Ali eto nesto me navuklo da se upisem i ja na ovu temu. Citam i pratim svakako. Ima postova sa kojima se slazem u potpunosti, dok sa nekim ne. Ali ok postujem svacije misljenje. Kao neko ko nije iz grada niti iz kantona sam poceo vrlo rano ici na utakmice. Kao i vecini navijaca koji su tih godina zavoljeli Sarajevo prva utakmica je bila Besiktas ili derbi. Moja je bila derbi ne sjecam se vise ni koje godine. Prije nekih 18-19 godinq kada sam ja imao tek nekih mozda 13 ili 14.g. Nesto me tad vuklo da bjezim od kuce i na sve moguce nacine se snalazim samo da odem na Kosevo i sjever. Prvo gostovanje mi je bilo vozom u Zenici sa Dzineto., Rusom i tom starom ekipom ( mozda se neko sjeca) mislim da je bila 2005 ili 2006 godina kada je izbio belaj odmah pri izlazku iz voza. I tada mi je to Sarajevo,te utakmice, ta tribina i grupa podvuklo direktno pod kozu. Sjecer i Kosevo su mi subotom bili ono nesto za sta zivim. I dok su moji vrsnjaci cuvali svaku markicu da izvedu djevojcicu neku u kafic, ja sam cuvao za taj vikend da sjedem na bus. Predzem 30+ kiilometara u jednom pravcu zbog tog nama najdrazeg kluba. I dok ssm u tudzim ocima bio ludak i budala ja sam se osjecao preponosno jer sam gledao FK Sarajevo protiv Jedinstva u 13 sati kada je na Kosevu bilo sve ukupno nekih 50 do 100 ljudi. Kada su se divili tadasnjim zvjezdama evropskog fudbala, ja sam se divio Grujicu, Obuci, Ihtijarrvicu, Maksumicu i da ne nabraja. Tih nekih dvijehiljaditih klub i tribina su mi usli pod kozu i dan danas nakon toliko godina ne popusta. Divio se mnogim igracima, u ne mali broj njih poslije ostao razocarsn i u nekom trenutku sam shvatio da ni igraci, ni treneri ni ovi iz uprave nisu to sto volim niti su oni Sarajevo. Nego da je Sarajevo onaj grb i dres. Oni ljudi koji zadnju marku trose da bi ih gledali protiv kojekakvih sela i kluubova. Taj zagrljaj nepooznate osobe pored sebe nakon gola protiv tamo nekog Leotara, gradine Posusja, Orasja... kada vidis osmjeh i radost tih ljudi nakon gola ili pobjede ili kads vidis suze, tugu nakon neke iutakmice koju smo izgubili. Citam vas i neide mi u glavu da se svadzate, psujete izmedzu sebe zbog nekog ko je trenutno zaposlenik kluba. Ne znam jeste li dozivjeli ali ja jrssm ds odem u Modricu bez i jedne marke, da sam u Prag isao (osim sto sam imso za prevoz i kartu) sa 20 eura u dzepu , a nijei bukvalno nists fslilo. Dozivjeo ssm i to da i ja nekog navijaca poguram koliko toliko. I tih godina du bila neka druga imena na terenu. Ssd njih nema, ali ima onsj prijatelj sto mi je kupio sendvic, sok, pivu ili onaj kome sam ja vsljao. Ti momci su i nakon toliko godina opet tu. I pored utakmica se jave i pitaju trebal sta. I pored utakmics znamo sjest na kafu ili na neku cugu. Ponudit mi smjestaj ako se zadrzim dokasno u gradu, a bus zadnji otisao joss davno. To je FK Sarajevo. To prijateljstvo. To je nasa snagw. Naravno igracima trebamo da damo podrdku, a ne da ih nazivamo kojekakvim imenima. Da im psujemo ili vrjedzamo iz svog nekog hira. Ovdje i mnoge legende i ljude koji su ostavili svoj neki trag u historiji kluba nazivaju pogrdnim imenima. Mozda mnogi od vas nisu svjesni sta pisu ili govore i ok donekle i razumijem ajde. Ali ja npr. nikad niti jednog igraca ili trenera nisam nazvao pogrdnnim imenom jer mislim da je to u neku ruku i pljuc na sami grb, jer su ga upravo te persone nosile ili predstavljale. I danas nakon toliko godina (+18 ili 19) jos uvijek sa istim zarom cekam svaku sljedecu utakmicu kao da mi je prva u zivotu na koju idem. Nakon toliko godina jos uvijek sam na sjevernoj i derem grlo sa 32 kao kada sam i.ao 14. Ljudi manje se prozivajte izmedzu sebe, manje psovki igracima i prozivanja istih. Dajte da se ujedinimo svi kao jedan. Dajmo podrsku klubu kakvu zasluzuje i svima ce nam biti bolje. Daj da se organizuje kakvo druzenje evo nas sa forums i mimo utakmica. Da pokazemo svima da smo najjaci. Svim dusmanima a ima ih. Od saveza pa do ostalih i klubova i navijaca. Ako ja i na desetine nas iz Breze, Visokog itd mozemo izdvajati i vrijeme i novcr da budemo na Hasetu tih 90 minuta, mozete i vi iz samog grada. Evo licno ja sam za tri utakmice Posusje na Hasetu, Igman i Slobodu u Zenici potrosio oko 150 km i nije mi ni zao ni krivo. Mene na Hasetu jedna utakmica kosta cca 30 km i nije mi zao. Tu sam. Sad sta mislite koliko to kosta nekoga iz Zivinica, Maglaja, Klnjica.. A mnogi od vas koji su iz grada traze linkove, prenose..Daj prvo to da promjenimo da napunimo stadion i ako nam ne dolazi Atalanta ili Borusia. Kada to se promjeni i bude nas na svakoj domacoj 7-8 hiljada e tada i mozemo nesto ocekivat, mjenjati itd.
Izvinitite na duzem postu, jednostavno morao sam da nesto kazem, napisem i izbacim iz sebe.
Svima vam zelim sve najbolje u zivotu i da nam Sarajevu bude prvak svake godine.
Ps evo jedna od mojih prvih sacuvanih karti Neke sam izgubio neke ssm prije ovr bacio, a neke su se silom prilika same pocjepale u dzepu. Kao npr protiv Rapida iz Bukuresta jer onolika kisa koja je padala sumnjam da je iko uspio da sacuva svoju ulaznicu.

slika
:bow: AFERIM

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 02 sep 2022, 17:15

Hajdeee je napisao/la:
02 sep 2022, 16:33
@Moskri, brat.

Mladji, procitajte pazjivo. Shvatite poentu. Mi smo "porodica" i to je jedino bitno.

Svi smo mi Sarajevo.
Mislim da mladji to ne mogu shvatiti jer nisu niti mogu dozivjeti ovo o cemu on prica. Realnost je da vecina ovih agresivnih koji traze sukobe i prepucavanja nemaju jedan posto ovog iskustva niti ce ikada znati sta je to.
Bio je jedan ovdje koji je mene cesto napadao koji je tvrdio da su navijaci i odnos prema njima totalno nebitni.
Sta mozes drugo ocekivati od tih ljudi nego prepucavanja i provokacije.
You are someone else I am still right here

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 02 sep 2022, 18:18

Neugodno zatišje :kafa:
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

BeYaZ
Kontakt:

Post Postao/la BeYaZ » 02 sep 2022, 20:15

A to što nam oba "štopera" po 2 žuta ništa a :sick:

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 02 sep 2022, 20:42

Ne znam što Feđa insistira na stoperu koji je prošao pripreme, kad mu ni Drobarov kao da nije prošao iste. Pa de daj bilo kojeg, bar da ga imamo kao dodatnu opciju. Šta za Široki iskombinovati kad je moguće da ne igraju ni Drobarov ni Đokanović jer obojica imaju po dva žuta.
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 02 sep 2022, 20:43

umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
02 sep 2022, 20:42
Ne znam što Feđa insistira na stoperu koji je prošao pripreme, kad mu ni Drobarov kao da nije prošao iste. Pa de daj bilo kojeg, bar da ga imamo kao dodatnu opciju. Šta za Široki iskombinovati kad je moguće da ne igraju ni Drobarov ni Đokanović jer obojica imaju po dva žuta.
Eto i Anicic je bio prosao pripreme :rol: al u khurcu

Ne kontam cemu ta suplja prica, kad je opcepoznato da ovu ligu moze izdominirati bilo koji stoper s dvije ciste u glavi koji zna osnove igranja te pozicije

BeYaZ
Kontakt:

Post Postao/la BeYaZ » 02 sep 2022, 20:45

Možda je nabezbolnija solucija da se kazna odradi protiv lištice , da onda imaš slobodne uigrane štopere za tuzlu borca itd

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 sep 2022, 20:54

Igrat će Trako/Ališah.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 03 sep 2022, 00:55

Teren možemo zaboravit do proljeća očigledno. Ovo je sramotno, kolko se štete nanosi klubovima. Mi još i imamo gdje trenirat. Zašto Zrinjski ne počinje s radovima, Evropa je gotova? I mi smo trebali to prolongirat dok ne ugledamo prvi urađen teren.
Samo naprijed Saraj'vo!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 03 sep 2022, 08:59

Tele33 je napisao/la:
03 sep 2022, 00:55
Teren možemo zaboravit do proljeća očigledno. Ovo je sramotno, kolko se štete nanosi klubovima. Mi još i imamo gdje trenirat. Zašto Zrinjski ne počinje s radovima, Evropa je gotova? I mi smo trebali to prolongirat dok ne ugledamo prvi urađen teren.
Zato sto nisi bas u prilici da biras i trazis zahtjeve. Ocito dobijes ugovor gdje nemas pravo da trazis naknadu za probijene troskove, penale i sl. Oni kazu ako necete vi da vam se radi teren dat cemo drugoj ekipi, a kad cete doci na red ne znamo. I onda je to daj sta das jer ipak neko treci ulaze 2.5 mil u to
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Ferrante071
Kontakt:

Post Postao/la Ferrante071 » 03 sep 2022, 10:55

Sutra ako Bog da preslušati ovog "fenjeraša"
Do zadnjeg dana života mog samo Sarajevo

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 sep 2022, 11:02

Ferrante071 je napisao/la:
03 sep 2022, 10:55
Sutra ako Bog da preslušati ovog "fenjeraša"
:kafa:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 sep 2022, 11:38

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 03 sep 2022, 11:39

"Vidjet ću hoću li Suljića uopšte voditi u Mostar."

:njanjanja: :njanjanja: :njanjanja:
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 sep 2022, 11:40

03 sep 2022, 11:39
"Vidjet ću hoću li Suljića uopšte voditi u Mostar."

:njanjanja: :njanjanja: :njanjanja:
:opaopa: :tokralju:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 sep 2022, 11:42

Mustafić u kombinaciji sutra, Čirjak se vraća. Abubakar od Širokog, nije se uspjelo registrovati ove sedmice.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 sep 2022, 11:45

Nema odmora za izabranike Feđe Dudića: FK Sarajevo dogovorio novu prijateljsku utakmicu

Naime, kako saznajemo, oni će na teren kako nam je rečeno 21.09. kada će odigrati prijateljsku utakmicu kako bi spremni dočekali nastavak prvenstva.

"Oni sigurno dolaze. Sve je dogovoreno, jedino još uvijek nismo utvrdili tačnu satnicu, ali vjerujem da će to biti 21.09. u 16 sati. Velika nam je čast da ćemo imati priliku ugostiti jedan veliki klub kakav je FK Sarajevo", rekao je Senad Memić, predsjednik NK Mladost Malešići.

Protivnik će biti ekipa Mladosti iz Malešića, koja je član Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Predstavnici Mladosti su prije nekoliko dana bili gosti FK Sarajevo i direktorice ovog kluba, Ajle Alimanović, te su kako saznajemo dogovorili dolazak u Malešiće ekipe Sarajeva.

Sigurno je da se u ovom malom mjestu pored Gračanice sprema istinski spektakl, te da će tribine stadiona biti ispunjene do posljednjeg mjesta.

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 03 sep 2022, 11:52

02 sep 2022, 20:42
Mislim da imaju već dogovorenog Vukotića na zimu, pa ne žele dovodit dodatnog igrača kad bi već na proljeće bio prekobrojan.
Na odlazak Kapića su odmah reagovali i doveli zamjenu, za stopera očito misle da se mogu krpit sa Drobarovom, Trakom i Đokanovićem koji se, ruku na srce, odlično pokazao na stoperu.
Donekle i razumijem tu odluku jer je pitanje koliko bi se taj neko novi, npr Uzelac, uopšte uklopio u ekipu, pitanje je koliko bi bio kvalitetniji od npr Trake, koliko bi mu trebalo da se spremi za utakmice, a i dovođenjem tog novog definitivno bi se Traki oduzele minute.
Sigurno na zimu dolazi novi stoper, ako ne Vukotić mislim da će u pitanju bit neka dugoročna opcija, a ne neko sa ugovorom na par mjeseci.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 03 sep 2022, 11:53

MortemHz je napisao/la:
03 sep 2022, 11:38
Prije 5 dana bilo da se Avramovski vraća za 7-10 dana radu sa ekipom. Danas je da se vraća kad bude reprezentativna pauza, za 20ak dana. :D
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 03 sep 2022, 12:01

Gazi izrode mangupe!
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: kogmagie46, mosarajvosa83, Vanja8 i 37 gostiju.