BiH na Eurobasketu 2022

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

*p!p!t@*
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2022

Post Postao/la *p!p!t@* » 02 sep 2022, 22:42

Jedna stvar mi je doista nevjerovatna, a to je činjenica da smo protiv Mađara sa Jukom u odbrani dosta slabiji bili, nego bez njega. Trener poslije tekme nam izjavljuje da mu nije jasno šta su Mađari igrali, a evidentno je bilo da su uvijek išli na Nurkića, i onda radili pas u reketu, što on ne bi stizao odbraniti. Evidentno je da su Mađari igru u reketu podredili Nurkiću, i svojoj brzini u istom, samo mi je nevjerovatno da nam trener to nije shvatio... Ali ruku na srce ne treba mu ni zamjeriti, čovjek je imao smrtni slučaj u porodici, i treba mu čestitati što je ikako vodio momke sa klupe! Sve u svemu šarena smo ekipa, i to nam može biti i najveća prednost...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Chevalier
Kontakt:

Post Postao/la Chevalier » 02 sep 2022, 22:45

esprit24 je napisao/la:
02 sep 2022, 21:29
Chevalier je napisao/la:
02 sep 2022, 21:25
esprit24 je napisao/la:
02 sep 2022, 20:43
Za ove upucenije, sta se mora promijeniti ili sta se moze uraditi da za nas zaigraju Alibegovic i Garza?? Vjerovatno je napisano milion put do sada ali ako moze jos jednom
Problem je sto su njih dvojica dobili sportsko drzavljanstvo, sto znaci da mogu igrati samo kao naturalizovani, a s obzirom da je pravilo jedan naturalizovani, dogovor je bio da nam je ovaj trenutni potrebniji jer smo tanki totalno na toj poziciji.

Radi se na tome da Alibegovic i Garza (koji su rodjaci btw.) dobiju prava drzavljanstva da nastupaju regularno a ne kao naturalizovani.
Pa sta se mora uraditi da dobiju prava drzavljanstva??
Da odobri predsjednistvo, kao sto je sa Pjanicem bio slucaj.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 02 sep 2022, 23:04

Nigdje veze ta prica oko drzavljanstva, kao da nesto fali s nase strane. U pitanju su samo fiba pravila i to je to, ista se savijaju kad se pomaze, a mi to ne radimo.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 02 sep 2022, 23:10

da odobri predsjednistvo:-)
dodik pakash:-)

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 02 sep 2022, 23:11

Jel nas ovo sutra ne prenosi SK? Ako sam dobro vidio programsku semu, ni srpski ni hrvatski nece prenositi.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 02 sep 2022, 23:12

Federer17 je napisao/la:
02 sep 2022, 23:11
Jel nas ovo sutra ne prenosi SK? Ako sam dobro vidio programsku semu, ni srpski ni hrvatski nece prenositi.
Prenosi SK1 BiH

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 02 sep 2022, 23:13

Ma nesto je u fazonu da se za momke trebao podnijeti zahtjev za drzavljanstvo do njihove 16-te godine, ali to nije uradjeno valjda.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 02 sep 2022, 23:18

Edin se u podcastu neki dan sprdao sa tim FIBA pravilima, upoređujući primjere Garze i Alibegovića sa jedne i Matkovića sa druge strane.Ovdje je jasno da se mora platiti FIBA ili nekome u FIBA da se dobije dozvola za pomenutu dvojicu.Danas sam baš razmišljao o tome da su u rosteru njih dvojica, Matković, Simanić i Ilić, kakva bi to tek atletski bila ekipa, a svi su/izuzev Simanića/ uz malo više spospobnosti,organizacije i para mogli biti u dresu BiH. Čolan jednostavno nije kalibar da vodi domaću ligu a kamoli da ishoduje promjenu državljanstva za Garzu i Alibegovića.Kad je već izgubio Matkovića mogao je sa Miškom trgovati da mu pomogne oko statusa ove dvojice,al ne zna to Čolan.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 sep 2022, 23:21

Nema Predsjedništvo niti naša politika generalno nikakve veze sa Alibegovićem i Garzom, stvar je u tome da ih FIBA ne priznaje kao domaće igrače jer do svoje 16-te godine nisu imali naše državljanstvo. Amar jeste igrao za naše mlade selekcije, ali je pasoš naš pasoš dobio sa 18 ili 19 godina. Ko nije imao pasoš zemlje do 16-te godine, FIBA ga smatra strancem.

Normalno, da im izvališ lovu dali bi oni obojici status domaćeg igrača, ali mi nemamo pare da odemo na Eurobasket a kamo li da još plaćamo FIBA-u :D

Garza je pokušavao dobiti naš pasoš još kao dječak ali na kraju nije zbog nekih administrativnih problema, standardna priča kada smo mi u pitanju.

Evo imate ovdje Teomanov intervju od zimus u vezi njih dvojice (inače su Garza i Amar rođaci), pa pročitajte koga zanima šta je problem.

https://inforadar.ba/teoman-alibegovic- ... o-medalje/
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 02 sep 2022, 23:31

*p!p!t@* je napisao/la:
02 sep 2022, 22:42
Jedna stvar mi je doista nevjerovatna, a to je činjenica da smo protiv Mađara sa Jukom u odbrani dosta slabiji bili, nego bez njega. Trener poslije tekme nam izjavljuje da mu nije jasno šta su Mađari igrali, a evidentno je bilo da su uvijek išli na Nurkića, i onda radili pas u reketu, što on ne bi stizao odbraniti. Evidentno je da su Mađari igru u reketu podredili Nurkiću, i svojoj brzini u istom, samo mi je nevjerovatno da nam trener to nije shvatio... Ali ruku na srce ne treba mu ni zamjeriti, čovjek je imao smrtni slučaj u porodici, i treba mu čestitati što je ikako vodio momke sa klupe! Sve u svemu šarena smo ekipa, i to nam može biti i najveća prednost...
Kako si zaključio da selektor nije primjetio da je Juka bio loš u odbrani ??
Pa Juka je igrao 20 min jer je Selektor vidjeo da smo u odbrani bili dobri bez Juke. A to je dobro kad znamo da mozemo igrati i bez najboljeg igraca pola utakmice.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 02 sep 2022, 23:34

bordobijeli je napisao/la:
02 sep 2022, 23:31
*p!p!t@* je napisao/la:
Pa Juka je igrao 20 min jer je Selektor vidjeo da smo u odbrani bili dobri bez Juke. A to je dobro kad znamo da mozemo igrati i bez najboljeg igraca pola utakmice.
Drago mi je da polako mnogi uvidjaju ono sto sam govorio. Da je Aziz Bekir bolji strucnjak od skakutala Bosnica. :salut:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 02 sep 2022, 23:37

*p!p!t@* je napisao/la:
Pa igrao je vremenski koliko je igrao zbog faulova realno. Igrao bi sigurno više da nije ušao u taj problem. Drug ja ti govorim šta je trener izjavio nakon utakmice, svojim ušima slušao, zato mi nije jasno...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 02 sep 2022, 23:43

Ko ce zaspati veceras :D sve mi u glavi taktike i sta i kako sutra bi moglo biti
Helem jel neko slušao audio ovu izjavu Njemačkog selektora vjerojatno je bila na Njemačkom jel stvarno rekao da zna samo nekog Musu iz Brooklyn-a i to je to ili je to izvučeno iz konteksta ili lose prevedeno ja nisam nigdje cuo tu izjavu samo prevod na nasim portalima, jer ako je stvarno bas tako rekao onda nezz ili se pravi budala pa nas bas ponizava jer to nije ni podcjenjivanje ili je bio pod euforijom nakon FRA jer kako sam shvatio tad je to rekao. Covjek koji je selektor jedne kosarkaske reprezentacije ne moze sebi dozvoliti da ne zna ko je Nurkic ili da Musa odavno nije u NBA barem ja tako mislim jer svaki nas covjek koji ista zna o kosarcl da ne kažem neki kosarkaski trener zna ko je Voigtman a da ne kažem Schroder a ima nas dosta koji znamo karijere i Giffey-a, Thieman-a, Obst-a i mozemo nabrojati jedan cijeli tim kojeg oni jos imaju a nisu tu i birvaktile cuvenog Benzinga, trojkasa Schafartzika itd.
Ono sto hocu da kažem jeste da je po meni zalosno u pravom smislu te rijeci da jedan kosarkaski trener to izjavi i nekako je po meni to sramota i za kosarku generalno da ljudi sa takvim "znanjem" o igračima obavljaju te poslove pa kako god sutra zavrsilo pa nismo ni mi Uganda bas al eto nadam se da ce to biti samo extra motiv za nase.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 02 sep 2022, 23:48

Eh da su ovdje Garza i Alibegovic onda bi se stvarno sa pravom mogli nadati prolasku ovako teske grupe.
To samo nas FIBA je.be sa tim stracima čuj Amar Alibegovic da se vodi kao naturalizovan haha
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 sep 2022, 23:49

*p!p!t@* je napisao/la:
02 sep 2022, 23:37
*p!p!t@* je napisao/la:
Pa igrao je vremenski koliko je igrao zbog faulova realno. Igrao bi sigurno više da nije ušao u taj problem. Drug ja ti govorim šta je trener izjavio nakon utakmice, svojim ušima slušao, zato mi nije jasno...
Odbrana u prvih 15 minuta nije funkcionisala jer su nam lagano probijali bekovsku liniju, u košarci i napad i odbrana počinju od niskih pozicija, ne možeš u reketu igrati dobru odbranu ako ti je na vanjskim pozicijama propuh.

Što se Nurkića tiče, mislim da Mađari preko Jusufa nisu dali više od 5-10 u postavljenom napadu, Nurkić je samo sticajem okolnosti (lične greške) bio na klupi kada smo zaigrali bolju odbranu, on kao on nije krivac za lošu odbranu.

Sa druge strane, činjenica je da se Juka relativno brzo umara, njemu je taman optimum 20-25 minuta u regularnom dijelu meča.

Također je činjenica da će nama on trebati u svakoj narednoj utakmici minimalno 30 minuta na terenu ukoliko želimo napraviti rezultat, sad koliko on stvarno na nivou može odigrati 5 utakmica u sedam dana upitno je, ali vidjet ćemo, pretpostavljam da negdje uvijek može izvući energiju ako je naložen, a trebao bi biti po pitanju repke.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 sep 2022, 23:55

mirsad993 je napisao/la:
02 sep 2022, 23:43
Ko ce zaspati veceras :D sve mi u glavi taktike i sta i kako sutra bi moglo biti
Helem jel neko slušao audio ovu izjavu Njemačkog selektora vjerojatno je bila na Njemačkom jel stvarno rekao da zna samo nekog Musu iz Brooklyn-a i to je to ili je to izvučeno iz konteksta ili lose prevedeno ja nisam nigdje cuo tu izjavu samo prevod na nasim portalima, jer ako je stvarno bas tako rekao onda nezz ili se pravi budala pa nas bas ponizava jer to nije ni podcjenjivanje ili je bio pod euforijom nakon FRA jer kako sam shvatio tad je to rekao. Covjek koji je selektor jedne kosarkaske reprezentacije ne moze sebi dozvoliti da ne zna ko je Nurkic ili da Musa odavno nije u NBA barem ja tako mislim jer svaki nas covjek koji ista zna o kosarcl da ne kažem neki kosarkaski trener zna ko je Voigtman a da ne kažem Schroder a ima nas dosta koji znamo karijere i Giffey-a, Thieman-a, Obst-a i mozemo nabrojati jedan cijeli tim kojeg oni jos imaju a nisu tu i birvaktile cuvenog Benzinga, trojkasa Schafartzika itd.
Ono sto hocu da kažem jeste da je po meni zalosno u pravom smislu te rijeci da jedan kosarkaski trener to izjavi i nekako je po meni to sramota i za kosarku generalno da ljudi sa takvim "znanjem" o igračima obavljaju te poslove pa kako god sutra zavrsilo pa nismo ni mi Uganda bas al eto nadam se da ce to biti samo extra motiv za nase.
Ma rekao je tako od riječi do riječi, ali fino je i Bećiragić objasnio da je čovjek to vjerovatno rekao u kontekstu "fokus nam je bio na Francuskoj, o BiH nismo razmišljali", isto je i Adis rekao da ni mi nismo razmišljali o Švabama dok nije prošao meč sa Mađarima.

To što je nije spomenuo Nurkića u datom trenutku ne znači da ne zna za njega, vjerovatno mu samo nije naumpao u tom trenutku. Nismo ni sad neka velesila pa da smo stalna tema u košarkaškom svijetu i da ljudi moraju znati za naše igrače :D

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 03 sep 2022, 00:04

Da ne citiram postove od kilometra @Raonffa slažem se da će nam Nurkić biti dosta potrebniji protiv ovih jačih ekipa pod košem, zato mi poveznica i jeste bila u tome da su nam lakše Mađari postizali poene dok je on bio u igri. Lik se umara i nije prepokretan, a Mađari su baš to koristili, jer kada su igrali centra na centra, Juka ga je gasio, i nulirao. Ali kada su probijali preko bekova to je izgledalo prelagano. Zato vjerovatno i izjava Bećiragića da nije skontao šta su Mađari igrali... Sve u svemu imamo se čemu nadati...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 03 sep 2022, 00:13

NKSvatovacPoljice je napisao/la:
02 sep 2022, 11:56
StevieG8 je napisao/la:
02 sep 2022, 11:47
Shategabri je napisao/la:
02 sep 2022, 12:06

Prosječan navijač koji gleda košarku samo kad reprezentacija igra ne vidi šta Nijemci rade na terenu.
Jedan od onih koji gledaju a ne vide
Tacno gleda utakmicu 5 sekundi pa prica sa zenom :lol:
Okey komicari
Nemoj da vas vidim sutra poslije utakmice da se zalite i kukate ako kojim slucajem izgubimo tijesno na loptu-dvije zbog nase indolencije ili zbog neke sudijske odluke.
U tom slucaju dodjite veseli i pisite kako smo skupo prodali kožu super talentovanim Albasima i Bavarcima koji svojim raskosnim kvalitetom rasturaju aktulne europske sampione i olimpijske vicesampione.
Ako nas srede glatko u tom slucaju jaa... ma ne mogu nas ovi klade dobiti glatko :tralala:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 03 sep 2022, 01:28

Iskreno se divim svima vamaa koji ocekujete nesto od nas sutra, ja pokusavam cijeli dan al mi ne ide nikako

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 03 sep 2022, 01:35

Bojudaosinebu je napisao/la:
03 sep 2022, 01:28
Iskreno se divim svima vamaa koji ocekujete nesto od nas sutra, ja pokusavam cijeli dan al mi ne ide nikako
Iskreno očekujem dobru utakmicu, zalaganje, rezultat mi je u drugom planu, dojče je prejaka, ako bude bodova super :bih:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: JHam, Serha i 29 gostiju.