Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
31%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
44
45%

Ukupno glasova: 97

NoName
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la NoName » 24 maj 2009, 00:27

Ma negdje je bila tema ko da se čovjek predstavi ili tako nešto i tamo sam i rekao da za redse navijam zbog Torresa. Kad on ne igra ja redse i ne gledam :D :D Prije nekad me ni jedna utakmica nije zaobišla, danas zbog obaveza ništa ne pratim puno, samo ove naše sjajne momke i ponekad Liverpool ili LP.

Ja ću uvijek navijati za klubove u kojima igraju naši reprezentativci pa makar to bio i Bayern :D :D :D Wolfsi su super klub ali su dosegnuli svoj maximum sa ovim osvajanjem lige jer ipak sada slijedi nešto što se zove LP i odbrana titule, što će, po meni, biti nemoguća misija. Stoga se nadam da će Miske i Džeko da u narednoj sezoni igraju u nekom većem klubu što Bayern sigurno jeste.

Uloga favorita je uvijek nezgodna jer su onda na tebe napaljeni svi. Najbolji primjer jeste Hoffenheim koji je pobjeđivao dok su ga smatrali autsajderom. Čim se situacija okrenula i oni su počeli gubiti. Stoga me ne čudi što Bayern ove godine nije igrao bogzna kako jer ipak nisu imali ekipu za neke velike domete. Dodam li tome trenera, koji je i glavni krivac što je Wolfsburg osvojio titulu, slika je kompletna.

Isto, ja znam, ma koliko se ti, ribery i ekipa zaklinjete u Bayern da ste danas navijali za Wolfsburg. Tačnije, ne za Wolfsburg nego za Džeku i Misimovića :D
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 24 maj 2009, 00:50

NoName je napisao/la:
Isto, ja znam, ma koliko se ti, ribery i ekipa zaklinjete u Bayern da ste danas navijali za Wolfsburg. Tačnije, ne za Wolfsburg nego za Džeku i Misimovića :D
Cuj navijali za Wolfsburg, nemoj nas vrijedjat molim te. :)
Normalno da nisam navijao za Wolfsubg, nego za Bayern, ali mi je manje krivo obzirom da su Vukovi osvojili. Da je kojim slucajem "salatara" otisla u Berlin, ja bih skocio kroz prozor, direktno na glavu, bez imalo razmisljanja. :lol:
Naravno, drago mi je zbog Dzeke i Misketa, ljepota ih je vidjet onako, sa nasim zastavama. :)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 maj 2009, 00:53

naježi se čovjek kada Edin uzme naše zastavu i trči u njoj. Naravno da mi je drago radi njih dvoje, ali Bayern je Bayern, ode nam džabe godine a nismo ništa osvojilo. Možda je i ovo dobro na neki način probuditi će svijest kod igrača i dupla kruna ide ako Bog da u Munchen 100%.

Opet čestitke Vukovima ali Bayern je šampion . :mrgreen:

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 24 maj 2009, 00:53

:D Provokacija uspjela :D Nego ribery de jedno pitanje sad: jel ti od prije Riberya navijaš za Bayern i zašto? I da, šta kad ode Ribery? Hoćeš li mijenjati nick ili više nećeš navijati za bayern....

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 24 maj 2009, 01:01

NoName je napisao/la::D Provokacija uspjela :D Nego ribery de jedno pitanje sad: jel ti od prije Riberya navijaš za Bayern i zašto? I da, šta kad ode Ribery? Hoćeš li mijenjati nick ili više nećeš navijati za bayern....
Normalno da navijam, mnogo prije dolaska Riberya. A zasto navijam, to ne znam. Valjda zato sto navijam :lol:
Bayern kao tim je uvijek na prvom mjestu, dok igraci budu i prodju, pa tako ce jednoga dana i Ribery. Stavio sam taj nick jer je prosle godine bio doticni u "fazonu". Mislim, i sad je, mada vec duze vrijeme kontam da promijenim nick, samo mi ne pada na pamet nista originalno. :geek:

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 24 maj 2009, 03:01

ribery je napisao/la:
NoName je napisao/la::D Provokacija uspjela :D Nego ribery de jedno pitanje sad: jel ti od prije Riberya navijaš za Bayern i zašto? I da, šta kad ode Ribery? Hoćeš li mijenjati nick ili više nećeš navijati za bayern....
Normalno da navijam, mnogo prije dolaska Riberya. A zasto navijam, to ne znam. Valjda zato sto navijam :lol:
Bayern kao tim je uvijek na prvom mjestu, dok igraci budu i prodju, pa tako ce jednoga dana i Ribery. Stavio sam taj nick jer je prosle godine bio doticni u "fazonu". Mislim, i sad je, mada vec duze vrijeme kontam da promijenim nick, samo mi ne pada na pamet nista originalno. :geek:
Dzeko novi nick xD.... shala mala, ako hoces nesto u fazonu Bayerna mozda Bavarian ili tako nesto, nije najoriginalnije ali eto...ili mozda Die Roten ^^
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 maj 2009, 11:11

Drago mi je zbog neuspjeha Bayerna prvenstveno zbog bahatosti u bavarskom gigantu. Olako su se odrekli nekih igraca, npr. Misimovic ili Frings, ne da mi se nabrajati dalje, a sansu su dobijali Ottl, Lehl, ili neki Breno? Realno, igraci bez nekog pretjeranog kvaliteta. Podolski i Schweisteiger se cekaju zadnjih 5 godina da "prorade"... golman je postao rak rana, a Bayern moze dovesti svakog golmana u Njemackoj, Butt je mozda trenutno rjesenje, ali sta dalje... moraju biti svjesni da je Kahn jedan u 100 godina... Massimo Oddo? Puno, puno promasaja. Obzirom kako su igrali i koliko su bodova prosuli, veoma lako su mogli ponovo ostati bez Lige prvaka.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 24 maj 2009, 14:47

Dodat ćemo da je i Olić dao 25 golova u HSV naj strijelac od davne sezone 1981.-1982.!
Svaka čast Ivicu ;) lijepo,ČESTITAMO!
Fi hajati.
GO Bosno.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 24 maj 2009, 19:00

Tim sezone?
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 24 maj 2009, 19:04

@ ribery

ev jedan prijateljski savjet. stavi nick LELL il RENSING posto su ti oni sad u "fazonu" kolko su rtd...svak o njima prica...giganti... ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 maj 2009, 19:51

@Ribery izvukao si gace tojest dres na stapu :lol: ali ti halalim ;)
Prvo mijesto Wolfsburga lezi u-
1.Relativno podcijenjivanje na pocetku proljecne sezone tog kluba od strane ovih bogatiji.
2.fenomenalan rad na treninzima,ulaganje u ,,neko vijestacko brdo,,skoro 2 miliona eura i psiholoski rad Felixa
3.Skoro mozda od najvaznijih faktora osim Grafonje koji je imao par kola povrede ostali su vecinom bili fit za razliku od recimo Hoffe.
4.Zbog tacke 2. glavni igraci su na ,,vrijeme,,usli u fenomenalnu formu i plus ,,rijesili,, se drugih obaveza kup Uefa,kup dfb isto tako na vrijeme sto znaci mogli su 100% koncentrisati na tu dolazecu titulu.Dobro znamo kako je HSV prosao.
Prosli put sam Wolfsburg stavio jednog od favorita za LS.Dosta mi nije vijerovalo,mada se osijetila simpatija na moje pisanje ;)
slijedecu sezonu bude li faktor 3. pratio hoffenhaim ocekujte jos jedno ,,slatko,,iznenadzenje naravno na zalost bajerna.
Ovo vazi samo u slucaju ako se Bajern bude zezao i ne bude vec sad napravio veike promijene u klubu.
Sa ovakvom postavon i put za Evropu ce biti pitanje.
P.S @gero is my man i zato sam otupio u vezi eto kao biva neke ,,mrznje,, prema Bajernu.Kao i @Ribery-ne mijenjaj nick cak i ako ovaj predze u drugi klub,bit ces vise cool ;) a ako i budes mijenjao stavi Bilal :lol:
U biti krivci zato su familija Henes koju ja definitivno organski ne mogu.zbog milion stvari ucinjene prema nasim bosancerosima a i zbog velike prepotentnosti.Ko zna o cemu govorim,sigurno mi nece neke replike udarati.Ko ne zna ispast ce smijesan.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 24 maj 2009, 23:20

Pa može ribery da promjeni nick u Uli ili tako nešto :D Onda će bar biti siguran da ga neće morati mijenjati svako malo :mrgreen: :mrgreen:

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 24 maj 2009, 23:38

harishp je napisao/la:@Ribery izvukao si gace tojest dres na stapu :lol: ali ti halalim ;)
Prvo mijesto Wolfsburga lezi u-
1.Relativno podcijenjivanje na pocetku proljecne sezone tog kluba od strane ovih bogatiji.
2.fenomenalan rad na treninzima,ulaganje u ,,neko vijestacko brdo,,skoro 2 miliona eura i psiholoski rad Felixa
3.Skoro mozda od najvaznijih faktora osim Grafonje koji je imao par kola povrede ostali su vecinom bili fit za razliku od recimo Hoffe.
4.Zbog tacke 2. glavni igraci su na ,,vrijeme,,usli u fenomenalnu formu i plus ,,rijesili,, se drugih obaveza kup Uefa,kup dfb isto tako na vrijeme sto znaci mogli su 100% koncentrisati na tu dolazecu titulu.Dobro znamo kako je HSV prosao.
Prosli put sam Wolfsburg stavio jednog od favorita za LS.Dosta mi nije vijerovalo,mada se osijetila simpatija na moje pisanje ;)
slijedecu sezonu bude li faktor 3. pratio hoffenhaim ocekujte jos jedno ,,slatko,,iznenadzenje naravno na zalost bajerna.
Ovo vazi samo u slucaju ako se Bajern bude zezao i ne bude vec sad napravio veike promijene u klubu.
Sa ovakvom postavon i put za Evropu ce biti pitanje.
P.S @gero is my man i zato sam otupio u vezi eto kao biva neke ,,mrznje,, prema Bajernu.Kao i @Ribery-ne mijenjaj nick cak i ako ovaj predze u drugi klub,bit ces vise cool ;) a ako i budes mijenjao stavi Bilal :lol:
U biti krivci zato su familija Henes koju ja definitivno organski ne mogu.zbog milion stvari ucinjene prema nasim bosancerosima a i zbog velike prepotentnosti.Ko zna o cemu govorim,sigurno mi nece neke replike udarati.Ko ne zna ispast ce smijesan.
Na sta mislis :?:
Jel mozda na 15k eura koje je Ulli donirao Domu za nezbrinutu djecu Bjelave,al' **** to bolji magath ocam' :roll:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 25 maj 2009, 05:09

Govorim o fudbalu a ne merhamet organizaciji :roll: :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 maj 2009, 05:18

Govoriš da pišeš o fudbalu a spominješ donacije, pročitaj prva šta si napisao......Rijeći odlaze ostaje ono šti je zapisano. Sad se izvaličiš ;)

Bayern u pregovorima sa Gomezom, Srnom i Zhirkovom, Yuri ili Dario jedan od njih 100% dolazi a Gomez će se isjasniti prije nego što ode na kup u JAR sa Njemačkom :mrgreen:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 25 maj 2009, 06:05

Vi izgleda Bajernovci od sve muke i ocoravili :mrgreen:
Gdje ti vidis donacije.
Vas dvojica pod hitno kod opticara :roll:
Ali da mi opet nebiste sa nekim,,argumentima koji se zovu ja u plocu vi u klin,,
To za Bosancerose sam mislio na nase igrace.
Kako rekoh ko imalo poznaje situaciju,nece pitati kako zasto ili zaboga jos i o donaciji-nigdje veze :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 maj 2009, 08:30

Rz88 je napisao/la:Bayern u pregovorima sa Gomezom, Srnom i Zhirkovom, Yuri ili Dario jedan od njih 100% dolazi a Gomez će se isjasniti prije nego što ode na kup u JAR sa Njemačkom :mrgreen:
Mislim da Zhirkova mogu zaboraviti. Chelsea je navodno sve dogovorio sa njim jos prije par mjeseci.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 25 maj 2009, 09:34

Bundesliga u brojkama:

Bayern niti jedno kolo nije bio na vrhu

1 - Prvi naslov za Wolfsburg, klub koji je do danas od uspjeha imao samo finale Njemačkog kupa (1995).

6 - Šest je klubova bilo na čelu Bundeslige ove sezone - Schalke 04 (2 kola), HSV (5), Bayer Leverkusen (2), Hoffenheim (11), Hertha Berlin (5) i napokon, Wolfsburg (9).

10 - Deset je pobjeda zaredom napravio Wolfsburg između 19. i 28. kola, čime je izjednačen njemački rekord Borussie Mönchengladbach (1986-87).

28 - Dvadeset i osam pogodaka zabio je Wolfsburgov Brazilac Grafite, a 26 njegov saigrač Edin Džeko (26). Grafite je izjednačio rekord Ailton, koji je 2004. dao također 28 pogodaka ze Werder

183 - Toliko je utakmica u Bundeligi odigrao branič Arminije Markus Schuler, a da nije zabio nijedan zgoditak što je neslavni rekord lige.

894 - Toliko je pogodaka postignuto u 306 utakmica, što je prosjek od 2.9 zgoditaka po susretu, najbolji prosjek od 2003-04.

13.013.000 - Ukupni broj gledatelja na 306 utakmica, a prosjek od 42.528 gledatelja je apsolutni rekord Bundeslige.

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 25 maj 2009, 09:43

ma Bundesliga najjača liga :D aBda dogodine još barem 5-6 bosanaca tamo

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 25 maj 2009, 11:34

Ako Nurnberg dodje u Bundesligu zajedno sa Mainzom i Freburgom eto nove isporuke igrace iz ex YU:

Mainz:
Nikolce Noveski (Makedonija)
Srdjan Baljak (Srbija)
Dragan Bogavac (Crna Gora)
Mario Vrančić (Hrvatska-Njemacka)

Freiburg:
Ivica Banović (Hrvatska)

Nurnberg:
Aleksandar Mitreski (Makedonija)
Dario Vidosic (Australija-Hrvatska)
Matthew Spiranovic (Australija-Hrvatska)

i jos ako bi dosli Spahic, Zec, Ibricic, Stilic + ako se vrati Husejinovic...

Tu su jos:

Iz Bosne i Hercegovine:
Edin Dzeko
Zvjezdan Misimovic
Vedad Ibisevic
Sejad Salihovic
Zlatan Bajramovic

Iz Hrvatske:
Mladen Petric
Ivica Olic
Ivan Rakitic
Josip Simunic
Marko Babic
Kreso Ljubicic
Miro Varvodic

Iz Srbije:
Dusko Tosic
Mladen Krstajic
Gojko Kacar
Marko Pantelic
Neven Subotic
Nikola Petkovic
Nemanja Vucicevic

Iz Slovenije
Milivoje Novakovic

Nisam racunao ove sto ce (mozda) ispasti iz lige...

YU LIGA :mrgreen:
100% sportski i krajnje opušten potpis

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.