Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

VelaHavle
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la VelaHavle » 02 sep 2022, 03:03

Mrtvi A.Sandro na beku :rol:

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 02 sep 2022, 03:58

Moja ocjena za merkato je 8/10

Odbrana:

Dosli/vratili se : Bremer, Gatti, Cambiaso(nejasno zasto je poslan na posudbu) :crazy:
Otisli : De Ligt, Pellegrini, Chiellini, Cambiaso(citaj ovo gore)

Ovdje bi nekako dao 6/10, da je ostao Cambiaso mozda i 7/10..ili mozda neki LB.. :problem:

Sredina:

Dosli/vratili se : Pogba, Paredes, Miretti, Fagioli
Otisli : Arthur, Ramsey, Zakaria, Rovella

Ovdje bi dao 9/10

Napad:

Dosli/vratili se: Di Marija, Kostic, Milik
Otisli: Dybala, Morata, Berna

9/10

Sve to nekako ispada 8/10, barem meni..

Odbrana nam je "kriza"...prvenstveno radi bekova...Chiello je Chiello...Vjerujem da ce ga Bremer dobro zamjeniti, ali opet, Chiello je Chiello..
De Ligt kakav god, dobar je to igrac...Gatti se tek treba dokazivati, krenuo je lik iz naftalina prema Serie A...samo naprijed momak.. :thumbup:
Cambiaso mi ne ide u glavu nikako..

U vezi smo se rijesili dvojice uhljeba..Za Zakariu je tesko nesto i reci...nije ni imao srece, malo je i vremena bio tu, neka mu je sretno..
Rovella je bio visak samo iz razloga sto nije mogao biti dodan na spisak za CL...ocekujem ga nazad vec slijedece godine..

U novima smo dobili kreativnost, stabilnost, ja mislim prvenstveno izmedju def-mid linija, vjerujem kada budemo kompletni da ce to izgledati sasvim solidno..Pogba bi trebao donijeti neku novu dimenziju, nove stvari u veznom...Paredes da drzi te linije, jos imamo Mirettija naseg bisera, Fagiolija i Mc Kennija za rotaciju, Rabiota za "silu"..vjerujem da ce uz Paredesa i Lok proigrati...
Bice zanimljivo vidjeti kako ce veza funkcionisati kada se neke stvari posloze..mislim da imamo dobre stvari za rotacije, godina ce biti duza nego sto mislimo...yebo ih SP..

U napadu je nesto slicno kao u veznom redu...nema vise plakanja da nam nesto fali...uz sve zdrave igrace, optimista sam...ali opet, sve je do veznog reda..
Za rotaciju u napadu imamo sve sto nam treba...i to poprilicno dobro..

Za ovima sto su otisli i ne placem nesto, neka im je sretno..

Ja zadovoljan promjenama...Jos smo zaradili i za kiflu... :mrgreen: Odraditi ovo i biti u plusu... :clap:
Januar ce biti zanimljiv..a posebno slijedece ljeto...

FINO ALLA FINE!!!
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 02 sep 2022, 09:43

Posudba za 3m plus 1m u bonusima, opcija otkupa 28m plus 5m u bonusima.

Kupljen je za 4m plus 4m u bonusima. Cifra za posudbu skoro vraća uloženo dosad :thumbup:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 02 sep 2022, 11:00

Na stranu potencijalna zarada od tranfera, momku se nije dala šansa da pokaže šta može, jer uzorak od pola sezone (još limitiran povredama) nije dovoljan da se kvalitetna procjena napravi.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 02 sep 2022, 12:55

Voland je napisao/la:
02 sep 2022, 11:00
Na stranu potencijalna zarada od tranfera, momku se nije dala šansa da pokaže šta može, jer uzorak od pola sezone (još limitiran povredama) nije dovoljan da se kvalitetna procjena napravi.
Imat ce priliku da se dokaze i iduce sezone ne brini, jer ga Chelsky sigurno nece otkupiti, kao ni Liverpool Artura. Tako da ne brines...

Meni je iskreno samo zao to sto je lik forsiran na desnom veznom, gdje nema sta da pokaze, a ne ispred odbrane, gdje bi mogao da iznosi loptu sto mu je i osnovni kvalitet. Al jbg i tu je limitiran realno jer nema pas igru.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

NicoloFagioli

Post Postao/la NicoloFagioli » 02 sep 2022, 13:59

Arthur se nece vratiti, on ce eksplodirati na otoku

da elaboriram - klima mu odgovara u potpunosti, svaki dan kisa, moze igrat igrica do iznemoglosti, a bez griznje savjesti
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 02 sep 2022, 14:36

Nema maminog sina sutra tako da sigurna je veza Locatelli - Paredes - Miretti.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Zelten
Kontakt:

Post Postao/la Zelten » 02 sep 2022, 15:22

Pogba je napisao/la:
02 sep 2022, 14:36
Nema maminog sina sutra tako da sigurna je veza Locatelli - Paredes - Miretti.
Povreda?

J10
Kontakt:

Post Postao/la J10 » 02 sep 2022, 16:02

IN
Pogba, Di Maria 0
Bremer: 41 mln + 8 bonus
Kostic: 12 + 3 bonus
Milik: 1.6 mln + 7 opcija otkupa
Paredes: posudba 0
Gatti, Miretti, Fagioli IN
Cambiaso: Dragusin + 3 mln

OUT
De Ligt: 67 + 10 di bonus
Zakaria: 3 mln + 1 posudba
Arthur: 4.5 mln posudba
Demiral: 20
Mandragora: 8.2 + 1 bonus
i jos nekih sitnijih...
IN: Bremer, Gatti, Pogba, Paredes, Miretti, Fagioli, Di Maria, Kostic, Milik
OUT: De Ligt, Chiellini, Pellegrini, Arthur, Zakaria, (Ramsey), Dybala, Bernardeschi, Morata

Woja malo uhvatio maler s povredama ali izuzevsi par pocetnih kola prosle sezone, mozda mu je ona i najbolja bila. Perin odlicna zamjena, Storari.

Bremer, Bonucci, Gatti, Rugani. Bremer malo vise placen ali posljedica prodaje De Ligta i konkurencije intera, na pocetku se cini pouzdano, mislim da mu vise odgovara da igra desno ali vidjet cemo. Bonucci opet problemi s povredama i za mene je on trebao biti prvi stoper u rotaciji. Gatti mi dobro djeluje, ocekujem od njega puno, ali tek jedna utakmica u prvoj ligi, veliki upitnik. Rugani vrijeme je bilo za rastanak. Stoperske pozicije ne obecavaju, jedino ako Gatti eksplodira i Bonucci ostane zdrav vecinu sezone, ne daj Boze sta Bremeru da bude.

Danilo, De Sciglio, Sandro. Danilo mi je dobar ali iskljucivo defanzivni bek, prema naprijed korisniji bio Barzagli, nije los s loptom u nogama i dobro je Allegri rekao da ga ceka prelazak na stopersku poziciju. U situaciji gdje ne mozes dovesti beka zbog nekog mjesta u rosteru ili na listama, trogodisnje produzenje De Sciglia mi je ogromna greska. Da je bar uglavnom zdrav pa bi mi i bio jako dobar izbor za cetvrtog beka jer moze pokriti i obje strane, ali ovako bas upitan potez. Sandro nekad davno bio bek. Cuadrada mozda racunaju i ko beka, ali i naprijed nema puno alternativa. Bekovi stvarno katastrofa, ocekujem reakciju vec u januaru.

Pogba, Paredes, Locatelli, Rabiot, Miretti, McKennie, Fagioli. Zdravog Pogbu biram ispred SMSa, ali pitanje je kad cemo to docekati. Valjda se Paredes pokaze dobro, smatram da je prikladniji za registu i od Pjanica 2016-17, da je bolji u dirigovanju tempa igre, ali nerijetko ima problema s povredama i jako me zanima koji su uslovi za obavezan otkup, ako ne bude odlican to bi mogla biti ogromna greska zbog velike plate. Loca lose usao u sezonu ali vjerujem u njega, pogotovo dok ga vidimo na mezzali. Rabiot odlicno odigrao prethodne utakmice, stvarno moze kad mu se igra, ali steta sto se nije uzelo 20 u zadnjoj godini ugovora. Miretti ako se do kraja sezone potvrdi to ce biti ogroman dobitak iz vise razloga, zna lopte, CTP mjesto na listi, Talijan, mlad, mala plata... McKennie djeluje neozbiljno, nadam se da ce biti dobar jer moze pomoci itekako pred golom. Od njega sam ocekivao da prave bas box-to-box igraca jer ima i pluca a naprijed se zna ubaciti, ali nekako ne ide u tom smjeru. Fagioli ne znam koliko ce imati prostora, ali sve za Mirettija vrijedi i za njega.

Chiesa, Di Maria, Kostic, Cuadrado, Kean. Chiese nema do januara a i onda upitno kakav ce biti, jedna velika kocka. Di Maria doktor kad je zdrav, valjda ne bude imao previse problema. Kostic za sad nista specijalno, ocekujem da se privikne ali ne ocekujem da ce biti bolji od nekog nivoa zamjene, sto je problem zbog Chiese. Cuadrado katastrofalno usao u sezonu, a bice i on potreban cesto, proslih sezona bio uglavnom jedan od najboljih. Kean sve cesce najgori na terenu, izgubio sam sve nade po pitanju njega, najlosiji posao trenutnog direktorskog dvojca, od spominjane posudbe uz opciju otkupa za 20 doslo se do obaveze otkupa za skoro 40.

Vlahovic, Milik. Dusan je bas ozbiljan, veliki radnik, on bi mogao izvuci sezonu najvecim dijelom. Milik mi je odlicna zamjena za Vlahovica ako gledamo slican profil, ali mislim da je Depay mogao biti bolji zbog krilnih pozicija.

Prekidi - moguci veliki plus. Vlahovic vec 2, do kraja sezone nek zabije jos 1 i Pogba ili neko 1 i to je velika prednost u odnosu na prethodne sezone. Isto tako korneri, skakaci su standardno dobri, ali sad ima vise igraca koji znaju ubaciti.

Rovella, Ranocchia, De Winter, Cambiaso. Posudbe Rovelle i Ranocchie u Monzu mi se ne cine pretjerano dobro, klub koji samo nabacuje igrace i kojem bi moglo goriti pod nogama za opstanak, vrlo moguca promjena trenera u sezoni, Sensi i Pessina kao konkurencija, bas nelogican izbor ali valjda se izbore za minute. Empoli i Bologna se cine kao dobre sredine za Konija i Cambiasa. Ako odrade dobro sezonu, negdje ocekujem povratak Rovelle i De Wintera, eventualno Cambiasa u zavisnosti od situacije. Rovella moze biti odlicna zamjena na registi, De Winter jedan pametan defanzivac i CTP, ali ne treba zuriti, prvo ih vidjeti u trenutnim klubovima.

Arthur i Zakaria ok posudbe, ali sumnjam u otkup. Svejedno se nadam da ce nesto pokazati pa da ce kakvi drugi Englezi dati bar 40 miliona za njih dvojicu ukupno. Pellegrini isto ako pokaze sta moze finansirati dobrim dijelom kupovinu novog beka.

Sve u svemu, sezona sastavljena od nekolicine upitnika. Kakav ce biti Chiesa nakon povrede, koliko ce moci Pogba, da li ce Paredes biti upgrade na registi, da li ce Di Maria ostati zdrav, da li ce iskociti Miretti i Gatti vec ove sezone... Steta sto nisu realizovali transfere Rabiota i Ruganija, vjerovatno bi i kakav bek stigao. Potreban je i aktivan januar kao ovogodisnji, pokoji ulazni i izlazni transfer. Mislim da je ova sezona mozda i najveca kocka, ako se vecina stvari poklopi pozitivno, to bi moglo dovesti i do trofeja, boljeg igrackog kadra, bas potpune stabilizacije kluba, cak mislim i otvaranja novog ciklusa dominacije, a isto tako sve moze propasti.

Lista za LP:
21 igrac + 4 ctp*
Woj Perin Pinsoglio*
Bremer Bonucci Gatti Rugani
Danilo MDS Sandro
Pogba Locatelli Paredes Rabiot McKennie Miretti* Fagioli*
Chiesa DiMaria Kostic Cuadrado Kean*
Vlahovic Milik
Ostane cak i slobodno jedno mjesto koje bi mogao Ake popuniti u grupnoj fazi u zavisnosti od povratka nakon povrede, a Soule ide na B listu. To slobodno mjesto je jako bitno jer u januaru mogu dovesti igraca, nadam se beka, bez da moraju misliti o prodaji prije toga.

GIOCATORE NETTO LORDO
Pogba* 8 10,48
Paredes* 7 9,17
Rabiot* 7 9,17
Vlahovic 7 12,95
Bonucci 6,5 12,03
Szczesny 6,5 12,03
Alex Sandro 6 11,10
Di Maria* 6 7,86
Bremer 5 9,25
Chiesa 5 9,25
Cuadrado 5 9,25
Danilo* 4 5,24
Milik 3,5 6,48
Rugani 3,5 6,48
Locatelli 3 5,55
Kean* 2,5 3,28
Kostic* 2,5 3,28
McKennie* 2,5 3,28
De Sciglio 1,5 2,78
Perin 1,5 2,78
Kaio Jorge* 1,2 1,57
Fagioli 1 1,85
Gatti 1 1,85
Miretti 0,3 0,56
Pinsoglio 0,3 0,56
TOTALE 97,3 158,08
*sgravi previsti dal Decreto Crescita
Ugovori na kraju sezone isticu: Sandro, Rabiot, Di Maria, Cuadrado, Pinsoglio, posudbe Milika i Paredesa. Mislim da bi Di Maria na kraju mogao produziti, Pinsoglio sigurno, Cuadrado na dosta manji ugovor i to ako se popravi do kraja sezone, Rabiotu mislim da ce ponuditi produzetak na nekih pola plate ali da to nece prihvatiti, Sandro definitivno mora otici. Woj, Bonucci pa i Danilo bi mogli produziti ugovor na nesto manju platu, istice im 2024.

U januaru ocekujem neki potez ala Zakaria, igrac sa samo 6 mjeseci ugovora, ima lijevih bekova tako da bi se moglo lako desiti, a i nekog mozda dzaba iduce ljeto: Ndicka, Soyuncu, Singo, Bensebaini, Grimaldo, Gaya, Jorginho, Tielemans, Kante, Douglas Luiz, Gundogan, Kroos, Thuram, Depay. Iduci ljetni mercato mogu bas na vrijeme zavrsiti kombinacijom ovih slobodnih igraca, povrataka sa posudbe i par placenih pojacanja.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 02 sep 2022, 16:44

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 02 sep 2022, 17:37

linethreader
Kontakt:

Post Postao/la linethreader » 02 sep 2022, 17:44

Pa koji Qrac radi ovaj moron :sick: :sick:

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 02 sep 2022, 18:08

Bez Vlahovića, baš pametno
#ALLEGRIOUT

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 02 sep 2022, 18:12

:damn:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 02 sep 2022, 18:17

Odmara ga za PSG :kafa:

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 02 sep 2022, 18:35

Rotacija, uvijek to radio, ide se sada srijeda subota do dzehenema.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 02 sep 2022, 18:42

Hhahahhahahahha odlazi smradu smrdljivi gadni ružni

ODLAZIIIII

#allegriOUT
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 02 sep 2022, 18:49

Voland je napisao/la:
02 sep 2022, 18:17
Odmara ga za PSG :kafa:
Bitno je da De Sciglia ne odmara, on je neizostavan. Koliko MDS vrijedi kao igrac, toliko Allegri vrijedi kao trener.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Zelten
Kontakt:

Post Postao/la Zelten » 02 sep 2022, 19:03

slika

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 02 sep 2022, 19:10

Rotacije bez zdravog razuma. Fiorentina je bitnija utakmica, u Pariz rijetko ko ide na pobjedu, a on ce ići svakako da se brani.
Zelten je napisao/la:
02 sep 2022, 15:22

Povreda?
Laksa.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.