Ljudi ne kapiraju da ako recimo svi pređu na zelenu energiju, a mi ostanemo sami sa termoelektranama u Evropi jer smo genijalni da nam valja sve sam raditi u vezi termoelektrana. Kao da je to samo kupi sirovinu i izbaci gotov proizvod.Brokula je napisao/la: ↑02 sep 2022, 08:20Na zelenu energiju će se morati preći ako želimo imati budućnost. Iako vidim po komentarima da animozitet prema čistoj energiji nije samo kod profitera kriminalaca nego i među običnom rajom. Malo je to i žalosno koliko se kratkoročno gleda. Evropa će kad tad preći na "ublehačku" zelenu energiju i opet ćemo mi biti donji i u krizi jer ćemo doći u situaciju da će nam trebati megaprojekti da bi prešli na obnovljive izvore zato što su neobnovljivi presušili
Ulaganje u termoelektrane je ulaganje u mrtvi kapital, a ulaganje u hidroelektrane, pogotovo ove male čak nije ni mrtvi kapital, nego nešto daleko gore, pogotovo u našoj državi. Dugoročno je šteta neizmjerna jer ako išta valja u ovoj državi to su vode, koje su poprilično čiste i koje mimo elektrana uništavamo. Veliku štetu pravimo i vikendicama pored rijeka. Mijenjamo totalno okoliš tu. Budale koje to dozvoljavaju čine gore zločine po ljude od one budale što je pucao po Cetinju.