BiH na Eurobasketu 2022

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Sarmica
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2022

Post Postao/la Sarmica » 02 sep 2022, 08:29

NKSvatovacPoljice je napisao/la:
02 sep 2022, 08:22
Njemačkoj je ovo pobjeda kao nama protiv Francuza, i sad ce ih nositi eurofija za dalje. Ili cemo ih mi ugasit odmah u subotu, ili ce ih ugasit Litva i Slovenija.
Ne trebamo sebi stvarat pritisak ali uvijek odigramo top protiv jačih ekipa. Kakvu grupu imamo, svaka pobjeda naredna je veliku uspjeh, pa makar i sa krugom od 2:3 ispali sa prvenstva.

A sto to ne bi francuzi ispali? Ono sinoc je jadno,i mislim da protiv Litve i Slovenije nemaju sanse.
Da. Ovo sve do sada je veliki uspjeh, ali ne treba niti će se odustajati od daljne borbe. Samo borba 1na 1 i 5 na 5, dakle na terenu, u direktnom sukobu, donosi pobjedu, Nikakve statistike i analize. Tko god izađe sa statistikom na teren kao vodiljom će izgubiti.

Luka, kao i druga košarkaška 'božanstva' se iznova i iznova moraju dokazivati i davati 100 % od sebe ako hoće uspjeh. Nema džaba ništa.

Samo hrabro i bez respekta protiv svakoga.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 sep 2022, 08:31

emir012 je napisao/la:
02 sep 2022, 08:10
Dakle u Subotu s Njemcima - finale prije finala :)

Steta sto Sulejmanovic nije u formi, dobro bi doslo da i on malo vise ucestvuje u rotaciji...
Atic je protiv Madjarske bio nesto bolji nego na ovim prethodnim utakmicama, odnosno bar nije stalno gubio lopte kao protiv FRA.

Nurkic ce morati mnogo bolje ako mislimo iznenadit bilo koga u ove preostale 4 utakmice.
21 minut, samo 4 skoka, 3 poklonjene lopte Madjarima - nije to bilo na potrebnom i ocekivanom nivou.
Jednostavno - manje sutiranja trica I cudnih pasova a vise guranja pod kosem - to je ono sto valjda svi ocekujemo od njega.

Mislim da moze i Gegic odigrati vise minuta nego sto je to bio slucaj sa Madjarima...
Ne vidim potrebu da se Roberson forsira 30+ minuta svaku utakmicu…
Zato je Halilović imao 9 skokova. Nurkić se više izvlačio, Halilović spustao pod koš.
Takav je matchup bio. Čak se i Kamenjaš spustao dole.
Vidjećemo ko će ići na Nurka, onaj klasični centar ili Voightmann, ovaj drugi se isto dosta izvlači iz reketa i nije ni loš šuter s distance.
Koševo Zapad

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 02 sep 2022, 08:48

Ghuraba je napisao/la:
01 sep 2022, 23:39
Schroder, Lo > Roberson, Gegic
Babb, Obst < Musa, Atic
Wagner, Giffey > Lazic, Vrabac
Thiemann = Halilovic
Theis, Voigtmann < Nurkic, Kamenjas

To je po 9 igraca koje rotiramo mi i oni i ugrubo po pozicijama to izgleda ovako. Medjutim, glavna razlika je u tome sto kod njih svi oni mogu ici na dvocifren broj poena, a kod nas tek 4-5 igraca. U prevodu, ako ova nasa cetvorica poenterski ne budu na nivou kao danas, tesko ce to ici protiv Svaba. Nasa odbrana mora biti daleko bolja. Ne smije im se dopustiti veliki broj otvorenih suteva s distance (nesto sto je protiv Madjara bilo uzasno). Oni su reprezentacija u kojoj bukvalno svi mogu pogoditi trojku. Nurkic bas mora da izdominira, ono danas je bilo tek na nekih 60% njegovih mogucnosti. Theis je iskusan i namazan igrac, koji, bez obzira na inferiornost u visini, zna kako braniti vise i snaznije centre. Lazic, Vrabac, Gegic i Atic moraju biti na vrhuncu svojih defanzivnih mogucnosti, ako planiramo koliko-toliko ukrotiti Dennisa i Franza. Oni su veceras poprilicno podbacili i sigurno da ce protiv nas pokusati popraviti utisak. Brat Roberson mora zabiti vise trojki od Maodoa. :mrgreen:

Realnost je da svoje sanse trebamo traziti upravo protiv Njemacke i Francuske. Litvanija i Slovenija su trenutno na nekom drugom nivou i sumnjam da ce ih iko okrznuti u grupi. Naravno, na jednu utakmicu je sve moguce, Njemacka i Francuska se nikad ne otpisuju, ali moj utisak je takav. Francuska vanjska linija zivi i umire od Evanovog suta, a poznato je da njegov sut kroz cijelu karijeru oscilira iz meca u mec. Ostali nisu prijetnja ni u sutu, ni na ulazu. U subotu aBd treba uzeti Svabe 7-8 razlike i onda u najgorem slucaju izgubiti od Francuza nekom malom razlikom i to je to. :mrgreen:
od svih ovih ekipa mi cemo biti najblize pobjedi protiv slovenaca,vidjet cete
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 02 sep 2022, 08:49

Realno, pobjedom nad Madjarima mi smo uzeli ono po sta smo dosli i trebali uzet. Sve ostalo u ovakvoj grupi predstavljalo bi veliko iznenadjenje i daleko preko ocekivanja. Sinoc se vidjelo da ni jedna od preostale 4 ekipe nije klimava i da su svi maximalno spremni i nabrijani. Francuzi ce se sigurno sada uozbiljit i do kraja vjerovatno dobit sve. Nasi neka maksimalno angazovano odigraju naredne 4 utakmice, sto skuplje prodaju kozu ako se vec izgubi, i trebamo bit super zadovoljni. :bih:

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 02 sep 2022, 08:53

Shategabri je napisao/la:
02 sep 2022, 08:14
Hoće sigurno, dernečili u Bosni na Ilidži sinoć nakon pobjede nad Francuskom, uz milozvuke Naske i Ifete, biće još mahmurni sutra sa nama.
Kakvo crno potcjenjivanje i Nijemci, čisto sumnjam. Udariće nas isto kao i Francuze, ako se ne snađemo, glat gubimo.
Njih su ugušili, sve zatvorili, centri napravljeni smiješnim, vanjska linija impotentna.
A ubijali su ih i pod košem i s distance.
Ne znam koliko su naši skautirali i jesu li slavili pobjedu nad Mađarima ili se gledalo šta Nijemci rade.
Rekao bih možda i ključna utakmica za nas na prvenstvu.
Ako se pak dovedemo u ili-ili sa Francuskom zadnju, što je lako moguće, to će biti haos.
Pa i ako pobijedimo Nijemce (samo Nijemce) opet je onda zadnja sa Francuskom ili-ili.
Skoro pa nemoguće je izaci iz ove grupe samo sa dvije pobjede bez dodatnih komplikovanih kalkulaciju u vidu kos-razlike.
U svaku narednu utakmicu ulaziti sa ciljem da dobijemo ma ko bio s druge strane i pokusati teoretski ovjeriti plasman prije posljednjeg kola :bih:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 sep 2022, 08:57

JohnCleese je napisao/la:
02 sep 2022, 08:53
02 sep 2022, 08:14
Hoće sigurno, dernečili u Bosni na Ilidži sinoć nakon pobjede nad Francuskom, uz milozvuke Naske i Ifete, biće još mahmurni sutra sa nama.
Kakvo crno potcjenjivanje i Nijemci, čisto sumnjam. Udariće nas isto kao i Francuze, ako se ne snađemo, glat gubimo.
Njih su ugušili, sve zatvorili, centri napravljeni smiješnim, vanjska linija impotentna.
A ubijali su ih i pod košem i s distance.
Ne znam koliko su naši skautirali i jesu li slavili pobjedu nad Mađarima ili se gledalo šta Nijemci rade.
Rekao bih možda i ključna utakmica za nas na prvenstvu.
Ako se pak dovedemo u ili-ili sa Francuskom zadnju, što je lako moguće, to će biti haos.
Pa i ako pobijedimo Nijemce (samo Nijemce) opet je onda zadnja sa Francuskom ili-ili.
Skoro pa nemoguće je izaci iz ove grupe samo sa dvije pobjede bez dodatnih komplikovanih kalkulaciju u vidu kos-razlike.
U svaku narednu utakmicu ulaziti sa ciljem da dobijemo ma ko bio s druge strane i pokusati teoretski ovjeriti plasman prije posljednjeg kola :bih:
Ne mora značiti. Mislim može biti, al opet ko zna, mi ako dobijemo Njemačku, imamo još dvije fore da obezbjedimo drugi krug do Francuske.
Njima je voda u ušima, popušili od nas, pa sad od Njemačke, ovaj poraz je ogolio sve mane ove ekipe, alarmi su se upalili. Koliko će moći zakrpiti, vidjećemo već sa Litvancima. Njima bi moglo biti ili-ili sa Slovencima ako izgube od Litvanaca.
Nije ovo džabe grupa smrti, a biće krvi do koljena i neće se ništa znati do zadnje minute.

Naravno, potući se sa svakim bez obzira, imamo kvalitet da dobijemo svaku ekipu, al nismo favorit ni protiv jedne ekipe i to je činjenica.
Koševo Zapad

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 sep 2022, 09:04

lumani je napisao/la:
01 sep 2022, 23:42
Sad smo tu i nema straha..3 dionica je pokazala da smo spremni za Borbu a danas je bilo dosta borbe!

Jos cekam na tekmu gdje cemo ubosti 15 trica i docice.

Moguce da nas Slovenija dobije 105-60 sve ok...Mi ganjamo ostale..

Ne znam tko je od vas Luku gledao uzivo U zadnje 2 godine,decko nije Normalan :bow: :bow: on brani Sabonisa :tokralju:
Branio je i Horforda u NBA,ima masu i visinu za to

elevenblues
Kontakt:

Post Postao/la elevenblues » 02 sep 2022, 09:05

Francuzi su mrtvi i s njima cemo se borit sa 4. mjesto, njihova ekipa i ono sto pokusavaju da igraju nije ni blizu onoj Francuskoj na koju smo navikli, Gobert potpuno limitiran u ovom sistemu, gura se Fournier a covjek nije taj igrac koji ce uzeti loptu i strpati svakoj ekipi 20+ poena, to su im dva najbolja pojedinca ali da bi icrpili max svojih mogucnosti moraju igrati u sistemu koji im odgovara, a to francuzi vise nemaju bez Nanda, Borisa, Batuma.
Imaju masu alibi igraca, od Albicya, Heurtela koji nije ni sjena onog igraca od prije par godina pa na dalje.

Po meni francuzi nemaju sta traziti protiv Litvanije i Slovenije, Slovenija i Njemacka ce se posamarati za prvo mjesto, litvanci ce biti treci, a mi i francuzi cemo u direktnom duelu traziti prolazak dalje.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 02 sep 2022, 09:15

Svaka utakmica je nova utakmica za svakoga, novo dokazivanje isključivo na terenu, a ne analitički. Današnja pobjeda može biti sutrašnji poraz. Ništa nije zagarantovano, nikome. Tu je naša šansa što je to tako, što takav poredak stvari dozvoljava malima da ponekad budu veliki i obratno.

Neki ovdje u hvalospjeve bacaju Sloveniju i Litvaniju. Ta ista Slovenija je izgubila od Njemačke prije par dana sa očajnom igrom. Juče su odigrali na nivou, a što ne znači da će i sljedeću. Novi dan, nova nafaka, nova utakmica je novo dokazivanje, kako za male tako i za velike.

Nikakav respekt ne treba davati nikome od njih. Izaći na teren kao vikinzi i neka se oni nas boje, a ne mi njih.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 02 sep 2022, 09:22

filip13 je napisao/la:
02 sep 2022, 09:04
lumani je napisao/la:
Sad smo tu i nema straha..3 dionica je pokazala da smo spremni za Borbu a danas je bilo dosta borbe!

Ne znam tko je od vas Luku gledao uzivo U zadnje 2 godine,decko nije Normalan :bow: :bow: on brani Sabonisa :tokralju:
Branio je i Horforda u NBA,ima masu i visinu za to
Pa bas da ima visinu (201 cm) i nema za gorostase, ali ga nije strah i ima dobro kretanje. Od Drazena u Evropi niko na parketu se ne krece bolje i pametnije od Luke.

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 02 sep 2022, 09:27

donDondon je napisao/la:
02 sep 2022, 08:48
Ghuraba je napisao/la:
01 sep 2022, 23:39
Schroder, Lo > Roberson, Gegic
Babb, Obst < Musa, Atic
Wagner, Giffey > Lazic, Vrabac
Thiemann = Halilovic
Theis, Voigtmann < Nurkic, Kamenjas

To je po 9 igraca koje rotiramo mi i oni i ugrubo po pozicijama to izgleda ovako. Medjutim, glavna razlika je u tome sto kod njih svi oni mogu ici na dvocifren broj poena, a kod nas tek 4-5 igraca. U prevodu, ako ova nasa cetvorica poenterski ne budu na nivou kao danas, tesko ce to ici protiv Svaba. Nasa odbrana mora biti daleko bolja. Ne smije im se dopustiti veliki broj otvorenih suteva s distance (nesto sto je protiv Madjara bilo uzasno). Oni su reprezentacija u kojoj bukvalno svi mogu pogoditi trojku. Nurkic bas mora da izdominira, ono danas je bilo tek na nekih 60% njegovih mogucnosti. Theis je iskusan i namazan igrac, koji, bez obzira na inferiornost u visini, zna kako braniti vise i snaznije centre. Lazic, Vrabac, Gegic i Atic moraju biti na vrhuncu svojih defanzivnih mogucnosti, ako planiramo koliko-toliko ukrotiti Dennisa i Franza. Oni su veceras poprilicno podbacili i sigurno da ce protiv nas pokusati popraviti utisak. Brat Roberson mora zabiti vise trojki od Maodoa. :mrgreen:

Realnost je da svoje sanse trebamo traziti upravo protiv Njemacke i Francuske. Litvanija i Slovenija su trenutno na nekom drugom nivou i sumnjam da ce ih iko okrznuti u grupi. Naravno, na jednu utakmicu je sve moguce, Njemacka i Francuska se nikad ne otpisuju, ali moj utisak je takav. Francuska vanjska linija zivi i umire od Evanovog suta, a poznato je da njegov sut kroz cijelu karijeru oscilira iz meca u mec. Ostali nisu prijetnja ni u sutu, ni na ulazu. U subotu aBd treba uzeti Svabe 7-8 razlike i onda u najgorem slucaju izgubiti od Francuza nekom malom razlikom i to je to. :mrgreen:
od svih ovih ekipa mi cemo biti najblize pobjedi protiv slovenaca,vidjet cete
Isto mislim :D
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 sep 2022, 09:39

Odnosno protiv Slovenaca će naši biti najviše nabrijani pa zato najprije tu pobjedu ocekujete?!
Nije zadnja utakmica protiv Francuza nego protiv Litvanaca - epilog EP2013 u najavi.
Čitajući komentare zadnjih mjeseci stekao sam utisak da smo uzeli najlosijeg playa i da od njega nema hljeba, kad ono Roberson odlično odigrao zadnje 3 utakmice. Samo da nastavi ovako.

hujdur007
Kontakt:

Post Postao/la hujdur007 » 02 sep 2022, 09:41

Evo jedna najluđa teorija, izgubimo sve do kraja i opet prođemo u drugi krug :)

Francuzi pobjede samo protiv nas, a nas dobiju tijesnom razlikom, izgube sve ostale, čak i protiv mađarske, mađarska izgubi sve osim francuske koju dobiju manjom razlikom.
Tri reprezentacije sa po jednom pobjedom, i mi idemo dalje zbog bolje koš razlike.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 02 sep 2022, 09:45

lumani je napisao/la:

Luka je grdosija, čovjek ima onu prirodnu snagu, nevjerovatan igrač... U svakom pogledu, lik je fascinantan, ne mogu mu se prestat divit. Strah me pomislit da je pred njim još 15 godina vrhunske košarke, a već iza sebe ima 8 godina profesionalne košarke i iskustvo koje većina igrača stekne sa 31-32 godine. :tokralju: :tokralju:
VGS je napisao/la:
02 sep 2022, 00:02
1.12 kvota na Njemacku u subotu xd
Raste kvota, do sutra će bit 1.40, isto kao na nas protiv Mađara, tako da...

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 02 sep 2022, 09:52

hujdur007 je napisao/la:
02 sep 2022, 09:41

Francuzi pobjede samo protiv nas, a nas dobiju tijesnom razlikom, izgube sve ostale, čak i protiv mađarske, mađarska izgubi sve osim francuske koju dobiju manjom razlikom.
Tri reprezentacije sa po jednom pobjedom, i mi idemo dalje zbog bolje koš razlike.
Svaka cast na optimizmu :bih: ja uglavnom racunam kako cemo ispast sa 2 :rol:
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 sep 2022, 10:28

Ljudi koji se bave poslom šansi nam daju hajmo reći male šanse, odnosno Nijemci su veliki favoriti.
Naša pobjeda bi bila veliko iznenađenje.
Koševo Zapad

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 02 sep 2022, 10:36

02 sep 2022, 10:28
Ljudi koji se bave poslom šansi nam daju hajmo reći male šanse, odnosno Nijemci su veliki favoriti.
Na Francuze protiv nas je bila kvota 1.05. :D

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 sep 2022, 10:45

BenjooJutub je napisao/la:
02 sep 2022, 10:36
02 sep 2022, 10:28
Na Francuze protiv nas je bila kvota 1.05. :D
Da i ono je shvaćeno kao velika senzacija.
Ne pobjeđuju uvijek favoriti, naravno.
Samo što češće pobjeđuju nego gube i senzacije se ne dešavaju toliko često.
Koševo Zapad

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 02 sep 2022, 10:47

Gledam danas raspored jbt jesmo mi i baksuzi bili na izvlacenju.
Kod nekih grupa bi se mogli potuc za drugo mjesto jbt

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 02 sep 2022, 10:51

Victor je napisao/la:
02 sep 2022, 09:52
hujdur007 je napisao/la:
02 sep 2022, 09:41

Svaka cast na optimizmu :bih: ja uglavnom racunam kako cemo ispast sa 2 :rol:
Samo da ne bude opet kao onda sa Litvanijom, zadnja utakmica, pobjedis i opet ispadnes...
@igrajlopte 🐦

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.