BiH na Eurobasketu 2022

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Ghuraba
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2022

Post Postao/la Ghuraba » 01 sep 2022, 23:39

Schroder, Lo > Roberson, Gegic
Babb, Obst < Musa, Atic
Wagner, Giffey > Lazic, Vrabac
Thiemann = Halilovic
Theis, Voigtmann < Nurkic, Kamenjas

To je po 9 igraca koje rotiramo mi i oni i ugrubo po pozicijama to izgleda ovako. Medjutim, glavna razlika je u tome sto kod njih svi oni mogu ici na dvocifren broj poena, a kod nas tek 4-5 igraca. U prevodu, ako ova nasa cetvorica poenterski ne budu na nivou kao danas, tesko ce to ici protiv Svaba. Nasa odbrana mora biti daleko bolja. Ne smije im se dopustiti veliki broj otvorenih suteva s distance (nesto sto je protiv Madjara bilo uzasno). Oni su reprezentacija u kojoj bukvalno svi mogu pogoditi trojku. Nurkic bas mora da izdominira, ono danas je bilo tek na nekih 60% njegovih mogucnosti. Theis je iskusan i namazan igrac, koji, bez obzira na inferiornost u visini, zna kako braniti vise i snaznije centre. Lazic, Vrabac, Gegic i Atic moraju biti na vrhuncu svojih defanzivnih mogucnosti, ako planiramo koliko-toliko ukrotiti Dennisa i Franza. Oni su veceras poprilicno podbacili i sigurno da ce protiv nas pokusati popraviti utisak. Brat Roberson mora zabiti vise trojki od Maodoa. :mrgreen:

Realnost je da svoje sanse trebamo traziti upravo protiv Njemacke i Francuske. Litvanija i Slovenija su trenutno na nekom drugom nivou i sumnjam da ce ih iko okrznuti u grupi. Naravno, na jednu utakmicu je sve moguce, Njemacka i Francuska se nikad ne otpisuju, ali moj utisak je takav. Francuska vanjska linija zivi i umire od Evanovog suta, a poznato je da njegov sut kroz cijelu karijeru oscilira iz meca u mec. Ostali nisu prijetnja ni u sutu, ni na ulazu. U subotu aBd treba uzeti Svabe 7-8 razlike i onda u najgorem slucaju izgubiti od Francuza nekom malom razlikom i to je to. :mrgreen:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 01 sep 2022, 23:42

Sad smo tu i nema straha..3 dionica je pokazala da smo spremni za Borbu a danas je bilo dosta borbe!

Jos cekam na tekmu gdje cemo ubosti 15 trica i docice.

Moguce da nas Slovenija dobije 105-60 sve ok...Mi ganjamo ostale..

Ne znam tko je od vas Luku gledao uzivo U zadnje 2 godine,decko nije Normalan :bow: :bow: on brani Sabonisa :tokralju:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 sep 2022, 23:47

Ghuraba je napisao/la:
01 sep 2022, 23:39
Schroder, Lo > Roberson, Gegic
Babb, Obst < Musa, Atic
Wagner, Giffey > Lazic, Vrabac
Thiemann = Halilovic
Theis, Voigtmann < Nurkic, Kamenjas

To je po 9 igraca koje rotiramo mi i oni i ugrubo po pozicijama to izgleda ovako. Medjutim, glavna razlika je u tome sto kod njih svi oni mogu ici na dvocifren broj poena, a kod nas tek 4-5 igraca. U prevodu, ako ova nasa cetvorica poenterski ne budu na nivou kao danas, tesko ce to ici protiv Svaba. Nasa odbrana mora biti daleko bolja. Ne smije im se dopustiti veliki broj otvorenih suteva s distance (nesto sto je protiv Madjara bilo uzasno). Oni su reprezentacija u kojoj bukvalno svi mogu pogoditi trojku. Nurkic bas mora da izdominira, ono danas je bilo tek na nekih 60% njegovih mogucnosti. Theis je iskusan i namazan igrac, koji, bez obzira na inferiornost u visini, zna kako braniti vise i snaznije centre. Lazic, Vrabac, Gegic i Atic moraju biti na vrhuncu svojih defanzivnih mogucnosti, ako planiramo koliko-toliko ukrotiti Dennisa i Franza. Oni su veceras poprilicno podbacili i sigurno da ce protiv nas pokusati popraviti utisak. Brat Roberson mora zabiti vise trojki od Maodoa. :mrgreen:

Realnost je da svoje sanse trebamo traziti upravo protiv Njemacke i Francuske. Litvanija i Slovenija su trenutno na nekom drugom nivou i sumnjam da ce ih iko okrznuti u grupi. Naravno, na jednu utakmicu je sve moguce, Njemacka i Francuska se nikad ne otpisuju, ali moj utisak je takav. Francuska vanjska linija zivi i umire od Evanovog suta, a poznato je da njegov sut kroz cijelu karijeru oscilira iz meca u mec. Ostali nisu prijetnja ni u sutu, ni na ulazu. U subotu aBd treba uzeti Svabe 7-8 razlike i onda u najgorem slucaju izgubiti od Francuza nekom malom razlikom i to je to. :mrgreen:
Nijemci igraju bolju odbranu,, napadački je to tu negdje. Domaćini su a mi znamo biti nedsciplinovani i to su te prednosti Njemaca. Al kako god naši momci su pokazali u ove dvije posljednje utakmice da mogu dobro i borbeno igrati, samo hrabro pa sta bude.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 02 sep 2022, 00:02

1.12 kvota na Njemacku u subotu xd

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 02 sep 2022, 00:11

Dobro je da Njemačka nije pod imperativom pobjede u subotu. Mada stvarno je strahovito da biramo protiv koga imamo najviše šansi od ove 4 reprezentacije.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 02 sep 2022, 00:35

Jel moguce da je onako malo BHF-a bilo na utakmici?

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 sep 2022, 00:37

RollingPaper je napisao/la:
02 sep 2022, 00:35
Jel moguce da je onako malo BHF-a bilo na utakmici?
Radni dan je U Subotu ide Marenda.

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 02 sep 2022, 00:39

BuggyTheClown je napisao/la:
01 sep 2022, 22:49
Beduin je napisao/la:
01 sep 2022, 22:17
BuggyTheClown je napisao/la:
01 sep 2022, 20:13
Fakat danas teški podbačaj na tribinama. EP, naša najbitnija utakmica, a bauštelatikosa ni na vidiku, ali bitno je da dođu u vojnoj opremi i pregaze zastavu Izraela u Zenici. :lolno: Stotinjak ljudi bi danas napravilo havariju u onako mrtvoj dvorani.

Na fudbalu kako izgledaju i zvuče, protivnici vjerovatno i ne znaju za koga navijaju. Šaka likova u crnom, pjeva nešto što niko na stadionu ne zna. Treba nam jedinstvena navijačka grupa iza koje će svi stati. Ubaciti neke jednostavne, lako pamtljive pjesme koje podižu publiku na noge, a da nisu one "mene život razočarao" i "Bosna je šampinjon". :oops:

Off topic jer se ne razumijem plaho on topic.

Do kraja se sa svima pobit onako šljakerski pa svejedno kako završi. :bih:
Pa sta koji qurac cekas, sto ne organizujes grupu, upoznas je sa jednostavnim i lako pamtljivim pjesmama i podignete nas na noge, a onda eto i nas da te pratimo?

Jok, pojma nemas o zivotu, ali je bitno ismijavati nekoga ko makar dodje i pokusava nesto.
Evo sve trčim. Smeta mi i igra lokalnog kluba, možda da položim trenersku licencu? Smeta mi načelnik, da se kandidujem idući put? Reci onda čitavom forumu da ne kritikuju igrače već da se uhvate lopte.

Inače cijenim trud, ali njih treba ismijavati na svakom koraku, baš kao što ljudi nas ismijavaju zbog njih. Tipa onda kad su napali Ukrajince jer su mislili da nas provociraju zastavom Srbije. :kralj:

Neću više da kvarim temu.
Dodjes i kazes u facu a ne da se sakrijes iza tastature...

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 02 sep 2022, 00:48

Realno, mozemo dobiti Francuze, posebno napadati panja Goberta. Sramota kakav poluigrac osvoji DPOY

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 02 sep 2022, 00:55

Beduin je napisao/la:
01 sep 2022, 22:21
Danas pravo efikasna utakmica, raduje energija u drugom poluvremenu i mentalitet pobjednika.

Gledam Francuska-Njemacka, patnja i skroz nezanimljiva tekma, nema prepoznatljivog tempa Francuske, one skocnosti i energije koja ih je nekad krasila. A i Njemacka je daleko od nepobjedive, itekako se moze igrati protiv njih.
Nakon sto smo dugo godina dozivljavali "pomracenje" u trecoj cetvrtini, danas treca cetvrtina fantasticna. Jaka serija, dobra odbrana. Sad je problem zadnja cetvrtina i to zavrsavanje protivnika. Nasim greskama vracamo protivnika u zivot. Ovo je repka inata i dok ih inat drzi igrat ce dobro, kad ih on napusti nek nam je Bog na pomoci.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 02 sep 2022, 04:19

Haha jucer prica ta druga pobjeda se trazi protiv Slovenaca, nisu nesto, ide choke Luke i ekipe, ostatak rostera im bezveze. Nakon 2 sata sve kontra, niko i ne pomislja na pobjedu protiv njih.
Sad su to Francuzi, oni su u kanalu. Bar dok ne nabiju Litvu u subotu 20 razlike. Onda cemo ipak ponovo promijeniti plocu i govoriti da je Litva sansa iako do tad niko nije ni pomislio na pobjedu protiv njih.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 02 sep 2022, 07:03

Ma od momaka niko ništa ne očekuje, smanjite euforiju imaju 4 jako jako teška protivnika i ako se 1 pobjeda izvuće elham to je podvig kad pogledaš rostere i okolnosti
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 02 sep 2022, 07:39

lumani je napisao/la:
01 sep 2022, 23:42
Sad smo tu i nema straha..3 dionica je pokazala da smo spremni za Borbu a danas je bilo dosta borbe!

Jos cekam na tekmu gdje cemo ubosti 15 trica i docice.

Moguce da nas Slovenija dobije 105-60 sve ok...Mi ganjamo ostale..

Ne znam tko je od vas Luku gledao uzivo U zadnje 2 godine,decko nije Normalan :bow: :bow: on brani Sabonisa :tokralju:
Ma bolji je Musa...

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 02 sep 2022, 08:02

Samo hrabro treba da igramo protiv svakoga, bez straha i pardona. Njemačka pobjeda protiv Francuza je dobra stvar za nas pošto vjerujem da će malo podcjenjivački ući u susret sa anam + imaju manjka vremana za odmor. Ni jedna reprezentacija neće uvijek biti na svom optimumu i top izdanju, tako da se ne treba bojati nikoga. Boj bije srce u junaka, a vidim da se kod nas pojavljuju pojedinci koji konkurišu za junake.

Jedan ismijavani Vrabac ne da nikome pardona i grize ko pitbull, Lazić ....znači samo fight i hrabro.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 02 sep 2022, 08:10

Dakle u Subotu s Njemcima - finale prije finala :)

Steta sto Sulejmanovic nije u formi, dobro bi doslo da i on malo vise ucestvuje u rotaciji...
Atic je protiv Madjarske bio nesto bolji nego na ovim prethodnim utakmicama, odnosno bar nije stalno gubio lopte kao protiv FRA.

Nurkic ce morati mnogo bolje ako mislimo iznenadit bilo koga u ove preostale 4 utakmice.
21 minut, samo 4 skoka, 3 poklonjene lopte Madjarima - nije to bilo na potrebnom i ocekivanom nivou.
Jednostavno - manje sutiranja trica I cudnih pasova a vise guranja pod kosem - to je ono sto valjda svi ocekujemo od njega.

Mislim da moze i Gegic odigrati vise minuta nego sto je to bio slucaj sa Madjarima...
Ne vidim potrebu da se Roberson forsira 30+ minuta svaku utakmicu…

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 sep 2022, 08:14

Hoće sigurno, dernečili u Bosni na Ilidži sinoć nakon pobjede nad Francuskom, uz milozvuke Naske i Ifete, biće još mahmurni sutra sa nama.
Kakvo crno potcjenjivanje i Nijemci, čisto sumnjam. Udariće nas isto kao i Francuze, ako se ne snađemo, glat gubimo.
Njih su ugušili, sve zatvorili, centri napravljeni smiješnim, vanjska linija impotentna.
A ubijali su ih i pod košem i s distance.
Ne znam koliko su naši skautirali i jesu li slavili pobjedu nad Mađarima ili se gledalo šta Nijemci rade.
Rekao bih možda i ključna utakmica za nas na prvenstvu.
Ako se pak dovedemo u ili-ili sa Francuskom zadnju, što je lako moguće, to će biti haos.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 sep 2022, 08:19

baboedindzeko09 je napisao/la:
02 sep 2022, 07:03
Ma od momaka niko ništa ne očekuje, smanjite euforiju imaju 4 jako jako teška protivnika i ako se 1 pobjeda izvuće elham to je podvig kad pogledaš rostere i okolnosti
Ostvaren je minimum, pobjeda koja se mogla očekivati.

Naravno da želimo proći grupu, pitanje je koliko je to realno.
Mi potcjenjujemo Njemačku, a oni se lakše od nas obračunali sa Francuzima, nabili Slovence 20 razlike...nekako je nerealno reći da su oni najlakši protivnik poslije Mađara u grupi.
Čak su možda najteži jer ono naše, ta će nekakav Giffey, Tiemann, Lo....daj nam brte Dončića i Valencijunasa :kralj:
Koševo Zapad

NKSvatovacPoljice
Kontakt:

Post Postao/la NKSvatovacPoljice » 02 sep 2022, 08:22

Njemačkoj je ovo pobjeda kao nama protiv Francuza, i sad ce ih nositi eurofija za dalje. Ili cemo ih mi ugasit odmah u subotu, ili ce ih ugasit Litva i Slovenija.
Ne trebamo sebi stvarat pritisak ali uvijek odigramo top protiv jačih ekipa. Kakvu grupu imamo, svaka pobjeda naredna je veliku uspjeh, pa makar i sa krugom od 2:3 ispali sa prvenstva.

A sto to ne bi francuzi ispali? Ono sinoc je jadno,i mislim da protiv Litve i Slovenije nemaju sanse.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 sep 2022, 08:26

Tekashi je napisao/la:
02 sep 2022, 00:48
Realno, mozemo dobiti Francuze, posebno napadati panja Goberta. Sramota kakav poluigrac osvoji DPOY
Ma on zavisi od protivnika i naravno od lopti onog ko razigrava ekipu.
Sinoć je izgledao baš kao panj. Mene bilo stid za njega :D
Doduše i protiv nas je bio panj, a bogme i kad krene playoff NBA, uglavnom je beskorisan, pogotovo napadački.
Vidjeh negdje svrstava ga se u tim Evrope, ne znam na osnovu čega. Nurkić je za njega Shaq.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 sep 2022, 08:28

NKSvatovacPoljice je napisao/la:
02 sep 2022, 08:22
Njemačkoj je ovo pobjeda kao nama protiv Francuza, i sad ce ih nositi eurofija za dalje. Ili cemo ih mi ugasit odmah u subotu, ili ce ih ugasit Litva i Slovenija.
Ne trebamo sebi stvarat pritisak ali uvijek odigramo top protiv jačih ekipa. Kakvu grupu imamo, svaka pobjeda naredna je veliku uspjeh, pa makar i sa krugom od 2:3 ispali sa prvenstva.

A sto to ne bi francuzi ispali? Ono sinoc je jadno,i mislim da protiv Litve i Slovenije nemaju sanse.
Nije.
Dobili su i Slovence prije toga, pa?
Ne vidim da su bili euforični.
Problem je što mi njih ne vidimo kao eto nešto puno jače. Možda su malo jači, eto domaćini, al poderaćemo ih.
Jel iko gledao ove dvije njihove utakmice?
Ponavljate ko Bakirovi roboti, euforija, euforija.
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ASD, Proximic, Vaya i 39 gostiju.