RŠD Velež Mostar
-
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
Koliko kola će biti odigrano do dolaska nove uprave? Mogli bi mi biti dobro zakucani za dno tabele.
Lik je prošao kroz grotlo pakla u klubu kojeg voli tako da ne znam o čemu dalje da pričamo. Vidljivo je da emocije nema, ovo njemu dođe kao čista zajebancija. Eskivira konkretna pitanja, ali realno nije sve ni do njega.salmy je napisao/la: ↑30 avg 2022, 23:10/Nema tu problema. Jednostavno ne ide te. Realno ova utakmica je otišla u nekom skroz krivom smjeru. Treba nastaviti raditi i vjerujem da će se sve okrenuti."/
E ovo je jedna od današnjih izjava trenera Veleža, pa vi procijenite jel se ovaj čovjek za....va sa nama ili mu zaista treba psihijatar..
Samo da možemo dočekati dan da kući igramo utakmicu pa da zagrmi, mora drugačije biti
-
- Kontakt:
Jel ima iko iko od ovi nasih kvazi novinara da uputi neko normalno pitanje da kritikuje trenera, postavu, zalaganje sta ja znam malo kao u svakoj drugoj zemllji u ovom svijetu jebote….Pa gledam neki dan pitanja nakon Sarajevskog derbija ostra pitanja, a ovo kod nas nigdje veze i uvijek je tako bilo.
Možda je glupo pričati o nekakvoj taktici kad imaš ovakvo (nikakvo) zalaganje igrača, međutim interesantno je da Osim ne odustaje od taktike da tri stopera pozadi.
Očigledan je problem kod igrača u toj tranziciji da prihvate njegove metode rada i filozofiju fudbala. Igrači koji su navikli igrati visoko, napadački i agresivan fudbal očito imaju problem da se prilagode njegovom stilu koji nemam pojma kakav je.
Zar njemu ne bi lakše bilo da je nastavio igrati 4231 ili makar da mu to bude alternativna formacija. Lik ne odustaje od dugih lopti. Još kaže dobro smo stajali protiv Širokog, druže ljudi nas ubili, vile nas pronosale.
Nije problem izgubiti, gubili smo i prošle godine, problem je kad nemaš igru, a nemamo je i to zabrinjava.
Možemo pobijediti sljedeću, dat ćemo gol iz kontre ili prekida al nije to to.
Treba se naći kompromis ili ovaj da mijenja taktiku i stil igre ili igrači da budu što bi trebali biti, profesionalci i da rade za interes onoga ko ih hrani.
Očigledan je problem kod igrača u toj tranziciji da prihvate njegove metode rada i filozofiju fudbala. Igrači koji su navikli igrati visoko, napadački i agresivan fudbal očito imaju problem da se prilagode njegovom stilu koji nemam pojma kakav je.
Zar njemu ne bi lakše bilo da je nastavio igrati 4231 ili makar da mu to bude alternativna formacija. Lik ne odustaje od dugih lopti. Još kaže dobro smo stajali protiv Širokog, druže ljudi nas ubili, vile nas pronosale.
Nije problem izgubiti, gubili smo i prošle godine, problem je kad nemaš igru, a nemamo je i to zabrinjava.
Možemo pobijediti sljedeću, dat ćemo gol iz kontre ili prekida al nije to to.
Treba se naći kompromis ili ovaj da mijenja taktiku i stil igre ili igrači da budu što bi trebali biti, profesionalci i da rade za interes onoga ko ih hrani.
Previše svu krivicu na Osima okrećete, nije to baš tako crno i bijelo.
Ja se slažem da je problem dublje prirode, nije Osim tolika neznalica nema šanse. Ne igra Osim nego igrači. Na treningu to može izgledati savršeno a na terenu druga priča, ali on treba da uvidi gdje je problem.
Mjenjaj nešto, taktiku, filozofiju, nemam pojma valjda kad polažu za tu licencu uče nešto i na ovu temu
Gdje je Rainman, ima li ikakvih novosti?
-
- Kontakt:
- DzananMusa11
- Kontakt:
Kako ide klimači glavom ?
-
- Kontakt:
Super pusikurce
Evo došlo je i tvojih 5 minuta. Uživaš li?
Haj normala sad, ali možeš li reći i ponuditi šta je po tebi konkretno riješenje i idealno riješenje, stipu sad trolanja, provoriranja, mržnju, sarkazam. Kako bi ti napravio rezultat ?
- DzananMusa11
- Kontakt:
Nudio sam, pisao, sugerisao, ali sam tad bio pikin ili sta vec. Nemam nista, ne nasladjujem se, mene ovo boli, boli svakog pravog navijača Veleža, osim par plaćenika kojima je i sad sve super. Kakvog uticaja jedan forumaš može da ima na klub? Da nas je bilo više pa da se i uputi neki dopis ispred neformalne grupe građana, ovako dobijamo ono što smo tražili i odnosom našim prema Veležu, i zaslužili. Ne može se samo klimat glavom na svaki propust napravljeni.
Nema potrebe da se ponavljam, većina i sad priča nebuloze, mi na sto godina našeg Veleža smo jedan od najozbiljnijih kandidata za ispadanje, jer pogledajte raspored zaboga, tek sad nam slijede teški protivnici !
Jesam ja kriv za to stanje? Ako jesam evo podnijet cu ostavku na forumu jbt
Ranije sam pisao a i sada ponavljam, mislim da nećemo baš tako loše proći u sljedećim utakmicama. Naši će se ko budale naložiti, klasika.
Ne kažem da ćemo izvući neke aman bodove ali nam odgovaraju jače ekipe jer možemo nešto na kontru uraditi.
Ne kažem da ćemo izvući neke aman bodove ali nam odgovaraju jače ekipe jer možemo nešto na kontru uraditi.
Pošto se na društvenim mrežama plače kako Mostarci i Veležova djeca ne dobijaju previše prilike za igru predlažem da se u kupu BiH koriste isključivo ti igrači pa da vidimo koliko je taj plač (ne) opravdan.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
Musa pusti se demagogije. Ako imaš momentalno rješenje, odma ga napiši pa možda nekoga i prosvjetliš.
Niko ovdje nije ničiji klimač.
Ne možeš reći da uspon kluba u zadnje 4 godine nije bio uspješan. Nigdje te nije bilo kad su se nizali dobri rezultati, ni tebe ni doxa. Čiji ste vi klimači?
Sad se sve potrefilo, od potresa u Upravi, do rezultatske krize koja je možda proizvod ishitrenih i jednostranih odluka u Upravi. Ja evo nisam znao da je odluka o Osimu jednostrana.
Ja da se pitam, sve bi sve prepustio Hasiću i ljudima koji su oko njega, a usvojio onaj statut o finansiranju kluba.
Ja ne biram stranu po nekakvoj političkoj boji i sl. Boli me neka stvar za pilitikom. Meni su oni svi teške lopine obojene u različite boje.
Ko može pomoći i želi, on je dobrodošao!
Niko ovdje nije ničiji klimač.
Ne možeš reći da uspon kluba u zadnje 4 godine nije bio uspješan. Nigdje te nije bilo kad su se nizali dobri rezultati, ni tebe ni doxa. Čiji ste vi klimači?
Sad se sve potrefilo, od potresa u Upravi, do rezultatske krize koja je možda proizvod ishitrenih i jednostranih odluka u Upravi. Ja evo nisam znao da je odluka o Osimu jednostrana.
Ja da se pitam, sve bi sve prepustio Hasiću i ljudima koji su oko njega, a usvojio onaj statut o finansiranju kluba.
Ja ne biram stranu po nekakvoj političkoj boji i sl. Boli me neka stvar za pilitikom. Meni su oni svi teške lopine obojene u različite boje.
Ko može pomoći i želi, on je dobrodošao!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Otkud to da je odluka o Osimu jednostrana?
Ne može jedno lice odlučivati, valjda mora postojati većina odbora?
Ne može jedno lice odlučivati, valjda mora postojati većina odbora?
Hajmo reći da nije bila jednoglasna.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Koliko ima istine da je Husnić išao Vici Zeljkoviću u par navrata na svoju ruku, bez znanja drugih u klubu?
Sljedecih sedmica ne treba ocekivati bilo kakve vece promjene u klubu. Trenutno Husnic i Kevelj vode kamapnju za pronazalak ljudi koji bi mogli zamijeniti bivsi UO. Za sada potraga nije urodila plodom. Predlozena je zvanicno jedna uspjesna zena iz Mostara koja vec dugo pravi odlicne razultate u privatnom sektoru i specijalizovana je za organizaciju i teambulding, a ideoloski neutralna. Vec neko vrijeme obe struje zele da je uvedu u UO. Ideja je bila da bude spona izmedju dvije strane. Medjutim, za sada nije prihvatila ponudu. Ne zelim da imenujem radi narusavanja privatnosti osobe.
Tacno. Odluka nije bila jednoglasna.
Sto se tice trenutne situacije s trenerom, kratki poziv je obavljen jutros. Amar Osim definitivno ostaje kao trener u narednom periodu. Rekao je da osjeti "lagani napredak" i da ce se ekipa uigrati. Naveo je brojne povrede kao razlog losih rezultata. Osima cemo gledati kao trenera Veleza definitivno u narednom periodu. On za sada nema nikakvu namjeru da ide, a Velez trenutno nema mogucnosti da trazi alternative radi poznate situacije sa UO. Nakon odlaska Sose, de facto nema niko kvalifikovan ko bi mogao voditi zvanicne pregovore sa novim kandidatima sve da Velez ima potencijalne kandidate za novog trenera.
Bilo je direktnih sastanaka izmedju Husnica i Zeljkovica, ail je UO bio s tim upoznat. Glavna tema je bila zakljucivanja ugovora za radove na terenu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.