otpravnik_vozova je napisao/la:Pape je napravio veliku, rekao bih životnu grešku kad se prihvatio selektorskog posla. Srozao je maximalno (do temelja) kredibilitet i status legende koji je zaradio isključivo kao igrač a mora se priznati da je bio čarobnjak sa loptom, bez obzira što se ne mogu porediti uloge igrača i selektora! Mogao je gladiti "damu" u Parizu, ponekad svratiti da vidi šta ima kod nas i to bi za njega bilo po onoj: "i vuk sit i ovce na broju" ,ili "djesi pape legendo, šta mai" ali ne morao je doći da *aebe i sebe i nas! Sebe boga mi puno više jer mi i nismo bili navikli na neke uspjehe, osim sa ćirom kada smo kao nacija disali svi kao jedan! Naš narod ne prašta, to je poznata stvar a pape je dočekao a tek će dočekati da mu cijeli stadion (čitaj bilino polje) *ebe familiju i iz sveg srca uzvikuje pape ****! Safete nisi se trebao kockati sa slavom koju si uživao, trebao si kopačke ostaviti na klinu a ne ih mjenjati markiranim cipelama kad na njih ruku na srce nisi nikad ni navikao!
Rođen si kao seljak, neka si šta ima veze! Pa si stekao slavu neviđenu, ali ne, to ti nije bilo dovoljno, morao si se vratiti da sve *aebeš i da dokažeš da od korijena nisi odmakao ni pedalj! Od ovaca si krenuo, njima ćeš se na kraju i vratiti!
Toliko o Safetu Sušiću igračkoj legendi zvanoj "pape", a danas još poznatijem u narodu kao, *ARINA od selektora!
Molio bih da moj post ne citiraju "razni Šabani" jer im je lingvistika i dijalog na nivou 9-ogodišnjaka! Na iste se neću obazirati jer sastavi tipa: Šta je pape radio na raspustu me ni najmanje ne interesuju!
Pozdrav!
Prije nego das bilo koji komentar moras se upitati sta je nagnalo ovoga covjeka da napise ovakav post. Totalno losi rezultati reprezentacije? Nikakva igra, uprkos sto su u ekipi sve same zvijezde najpoznatijih evropskih klubova, koji nikako nisu kako neko lazno nabroja, u zadnjem kolu uglavnom presjedili na klupama ili na tribinama? Glupost? Bolest? Ljubav? Ljubomora?...Posto prvo dvoje ne moze doci u obzir jer i najokoreliji protivnici Susica pocinju da saginju noseve pred igrom reprezentacije BiH, znaci nije to...a ne bi rekao ni da je ovaj covjek nesto posebno glup, niti je na nivou devetogodisnjaka i osnovca (kako kao glavni argument da nekoga oblati voli reci Zeljinovac

). Ostaje onda kombinacija belesti i ljubomore...Ocito je decko kao navijac Zelje dozivljavao nervne lomove nako briljantnih Papetovi igara kada je resetao i Zelju, ali i Rumune, Argentince, Talijane...Vjerovatno se tada u momcicu rodila mrznja koju nikada nije mogao prevladati pa mu ovo dodje kao kec na desetku, da izbaci taj svoj otrov, te frustracije. Neka, zdravo je to, zivjeti sa frustracijama i nocnim morama u vidu sna kako ga Pape uvaljuje Skrbi,Janjusu,Suici... je zaista tesko. Kementarisati njegov tekst? Sta komentarisati? Tu zapravo nema niceg konkretnog osim eto cinjenice da je Pape rodjen kao seljak???? Pa pedddercicu, neka si ti rodjen kao gradjanin, jakih mi gradova po Bosni, bi reko da su te isprnuli negdje oko Statue Slobede u Njujorku ili da si u najmanju ruku napravljen na zidinama ajfelovog tornja. Sto je dosao? Sto je uzeo mjesto, moze bit Osimu? A raja vapila "sto nam legende nece u savez, sto bjeze od nas ko djavo od krsta, gdje su Susic, Bajevic, Halilhodzici". Onda kada dodju - sto su dosli? E yebbo ja nas - ma u stvari yebbo ja vas, sto da sebe, i mnoge druge normalne ljude - ubrajam u tu salabajzersku skupinu. Zvizdace mu u Zenici? Hoce, vjoravtno isti oni, koji su psovali Markale, pravi navijaci i pravi Zenicani, Bosanci i Hercegovci sigurno nece. U stvari neka zvizdi cijeli stadion ako igra bude za zvizdanje, ali ti vise govoris o linchu o psovanje, licnom vrijedjanju. Vec sam rekao ali da opet ponovim, to ce raditi oni koji su nadjebavajuci se sa navijacima Zelje ili Sarajeva "pjevali" - "Yebemo vam Markale". Ti i jos neki ovdje ko da bi podrzavali takve, samo ako ti je u interesu i ako je protiv Susica. Prema tome momak iskreno se nadam da ti je sada malo lakse kada si ovo izrecitovao, da si se oslobodio bar djela frustracija iz mladosti i da ce one opadati uprkos cinjenici da je taj strasni Pape jos sad i selektor kao da mu nije bilo dosta da ti bol nanosi dok je igrao. Ali razumi i ti nas i nemoj vise ovako: svakakvih budala mi ovdje trpimo, pokusavamo pomoci nekom vrstom terapije...ali nakotilo se toga u zadnje vrijeme a jos postaje i agresivno. Ziv bio postedi nas svojih bolesnih i nepovezanih baljezganja.