Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

Chinaglia
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Chinaglia » 29 avg 2022, 15:41

Andrej je napisao/la:
29 avg 2022, 15:27
sta se desilo :D
rekao je da su mu psovali/vrijedjali mater citavu tekmu

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 29 avg 2022, 15:56

Sport90 je napisao/la:
29 avg 2022, 15:05
Ne kazem da je los, ali nije nivo najboljih svijetskih igraca medju koje ga guras (Benzema, Lewandowski, Haland, Mbape)
Ne da nije los, nego je vrlo blizu navedenih igraca. Uskoro ce biti slican nivo, jer momak to i dokazuje svojim partijama. Moramo imati u vidu da su mu tek 22. Haaland je ranije sazrio. Lewa je u njegovim godinama bio u Lechu, Benzema s Lyonom dao 20-ak golova manje...Cak je u Realu godinama bio tek blijeda sijenka ograca kakav je danas.

P.S. Samo sam naveo cinjenicu da je jedan od rijetkih klasicnih 9-ki koji ima slobodnjak, sto je stvarno rijetkost cak i u nekom decenijskom kontekstu, a vi odmah spin da ga stavljam u isti kosh sa najboljima. Nije jos top 5 spiceva, ali ce nesumnjivo biti. Sa jacim Juventusom ce i on jos porasti... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 29 avg 2022, 16:08

marconato je napisao/la:
29 avg 2022, 15:56
Sport90 je napisao/la:
Ne kazem da je los, ali nije nivo najboljih svijetskih igraca medju koje ga guras (Benzema, Lewandowski, Haland, Mbape)
Ne da nije los, nego je vrlo blizu navedenih igraca. Uskoro ce biti slican nivo, jer momak to i dokazuje svojim partijama. Moramo imati u vidu da su mu tek 22. Haaland je ranije sazrio. Lewa je u njegovim godinama bio u Lechu, Benzema s Lyonom dao 20-ak golova manje...Cak je u Realu godinama bio tek blijeda sijenka ograca kakav je danas.

P.S. Samo sam naveo cinjenicu da je jedan od rijetkih klasicnih 9-ki koji ima slobodnjak, sto je stvarno rijetkost cak i u nekom decenijskom kontekstu, a vi odmah spin da ga stavljam u isti kosh sa najboljima. Nije jos top 5 spiceva, ali ce nesumnjivo biti. Sa jacim Juventusom ce i on jos porasti... ;)
Nek mu je sa srecom - ali on ako dostigne nivo Edina Dzeke Srbija a i ti kao navijac iste mozete biti prezadovoljni i presretni.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 29 avg 2022, 16:12

marconato je napisao/la:
29 avg 2022, 14:24

Niko ne spori njegova postignuca, momak je ranije sazrio i fizicki i igracki.
Druga, mnogo bitnija stvar je njihov razvojni put. Jedan trpao u Dortmundu, drugi u mrtvoj Fiorentini. Sad trpa u Cityu koji je napadacki mozda i najpotentnija ekipa na svijetu, a ovaj (da mi ne zamjere navijaci Juvea, ali slozice se sa mnom) igra u igracki najmrtvijoj "top" ekipi iz liga 5. Postigli su na ova 3 meca 4 gola, od kojih je 3 dao on sam. City je na 4 meca postigao 13 golova, "samo" 9 vise. Neuporedivo je to! Gledao sam Juve sva 3 meca od pocetka sezone, sve sto su napravili je bila njegova i Di Mariana zasluga. Prakticno, 2 od mozda 5-6 igraca ukupno iz ovog rostera koji su dostojni renomea Juventusa. Pa Juve igra egal sa 90%-im vec sada drugoligasem - Sampdoriom.... :facepalm:

Zar stvarno neko misli da bi Haaland donio nesto ili mnogo vise ovakvom Juventusu, od kojeg (izuzimajuci Di Mariu koji je btw povrijedjen) bukvalno pola lige ima kreativnije igrace...

P.S. Alegri je tek posebna prica!
Haaland je za Salzburg upisao 8 golova u LP sa koliko 19-20 godina. Znas sta je to ? Postici 8 golova u LP u tim godinama. To burazeru pokazuje da je vanserijski talenat. I nije on dosao u Dortmund tek tako. Imao je tezi put od Vlahovica od Moldea preko Salzburga do Dortmunda i svugdje je pokazivao da je masina za golove.

Evo Vlahovic igra za Srbiju koja ima na svakoj poziciji extra igrace. Haaland igra za Norvesku u kojoj je poslije njega najbolji igrac Odeegard ostali dio repke vjerovatno ne zna ni javnost u Norveskoj. Ali opet 20 golova u 21 nastupu je brutalno naspram 14/7.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 29 avg 2022, 16:15

Sport90 je napisao/la:
29 avg 2022, 16:08
marconato je napisao/la:
Sport90 je napisao/la:

Nek mu je sa srecom - ali on ako dostigne nivo Edina Dzeke Srbija a i ti kao navijac iste mozete biti prezadovoljni i presretni.
Nikad se ne zna, ali ako nastavi ovim tempom, debelo ce ga prešišati... ;)
S 22. Igra u Juventusu, glavni špic, vec 2 sezone zaredom je na 20+ u Serie A, igrace na SP...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 29 avg 2022, 16:18

meepo je napisao/la:
29 avg 2022, 16:12
marconato je napisao/la:
29 avg 2022, 14:24

Niko ne spori njegova postignuca, momak je ranije sazrio i fizicki i igracki.
Druga, mnogo bitnija stvar je njihov razvojni put. Jedan trpao u Dortmundu, drugi u mrtvoj Fiorentini. Sad trpa u Cityu koji je napadacki mozda i najpotentnija ekipa na svijetu, a ovaj (da mi ne zamjere navijaci Juvea, ali slozice se sa mnom) igra u igracki najmrtvijoj "top" ekipi iz liga 5. Postigli su na ova 3 meca 4 gola, od kojih je 3 dao on sam. City je na 4 meca postigao 13 golova, "samo" 9 vise. Neuporedivo je to! Gledao sam Juve sva 3 meca od pocetka sezone, sve sto su napravili je bila njegova i Di Mariana zasluga. Prakticno, 2 od mozda 5-6 igraca ukupno iz ovog rostera koji su dostojni renomea Juventusa. Pa Juve igra egal sa 90%-im vec sada drugoligasem - Sampdoriom.... :facepalm:

Zar stvarno neko misli da bi Haaland donio nesto ili mnogo vise ovakvom Juventusu, od kojeg (izuzimajuci Di Mariu koji je btw povrijedjen) bukvalno pola lige ima kreativnije igrace...

P.S. Alegri je tek posebna prica!
Haaland je za Salzburg upisao 8 golova u LP sa koliko 19-20 godina. Znas sta je to ? Postici 8 golova u LP u tim godinama. To burazeru pokazuje da je vanserijski talenat. I nije on dosao u Dortmund tek tako. Imao je tezi put od Vlahovica od Moldea preko Salzburga do Dortmunda i svugdje je pokazivao da je masina za golove.

Evo Vlahovic igra za Srbiju koja ima na svakoj poziciji extra igrace. Haaland igra za Norvesku u kojoj je poslije njega najbolji igrac Odeegard ostali dio repke vjerovatno ne zna ni javnost u Norveskoj. Ali opet 20 golova u 21 nastupu je brutalno naspram 14/7.
Vlahovic tek do prosle sezone nije ni imao priliku da igra LŠ...
U Srbiji je do prije godinu dana Mitar bio Alfa i Omega i imao brutalan ucinak. Vlahović je za razliku od Haalanda tek prosle sezone dobio priliku i to cesto sa klupe...

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 29 avg 2022, 16:19

ronaldo99 je napisao/la:
29 avg 2022, 15:38
slika

Bolji Vlahovic 😎
Lahko je njemu kad je ranije sazrio- uracunaj da je Dusan jos u pubertetu, a ti ne znas kako je tesko zabijati golove u Fiorentini, Juventusu i reprezentaciji Srbije, vidio bi ti da je Dusan igrao u Dortmundu i za Norvesku reprezentaciju - to sto Haland recimo u LP ima 6 golova vise nego messi i ronaldo zajedno (messi + ronaldo=17+4) s 22 godine nije bitno, ali razumijem i ja ovog momka - jer i ja sam isto sve sa Dzekom prolazio (jako kvalitetan igrac, ali nije sama krema) pa sam pokusavao na rezne nacine ubjediti da je bolji ili na istom nivou kao jedan Aguero u taj vakat.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 avg 2022, 16:37

Sta kaze, ranije je sazrio 😂😂
Nista, za nekih 7 godina piseko opet ovdje da vidimo jesil prosle bubuljice i ovaj presisao Haalanda.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 29 avg 2022, 16:38

Ko igra ili ko ne igra za Juventus je toliko smiješna i neutemeljena oriča dok je trener allegri.
Čovjek koji čini svakog igrača 30% lošijim,a ekipu 50% lošijom nego što jes,čovjek kod kojeg se ne igra fudbal,kod kojeg nema igre,kamikaza i prevara.

#allegriOUT
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

dachodachoni
Kontakt:

Post Postao/la dachodachoni » 29 avg 2022, 16:39

Dodje na bosanski forum i siri propagandu da je Vlahovic najbolji spic svijeta

Srbi jednostavno da ih nema trebalo bi ih izmisliti

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 29 avg 2022, 16:49

Al kako je ovim retardiranim milanezima (ne svima, samo retardiranim), svaki igrac koji se poredi s nekim Juventusovim automatski bolji od tog Juventina. Kakva je to doza kompleksa, poremecaja, rektalgije, pacenizma, pa to nema nigdje. Tacno su ti momci ukras ovog foruma, da ih nema trebalo bi ih izmisliti.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 29 avg 2022, 17:17

:urnebes: :urnebes:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 29 avg 2022, 17:41

ronaldo99 je napisao/la:
slika

Bolji Vlahovic 😎
Po ovome ispade da je i Milik bolji od Dušana :mrgreen:

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 29 avg 2022, 17:44

Voland je napisao/la:
29 avg 2022, 17:41
ronaldo99 je napisao/la:
slika

Bolji Vlahovic 😎
Po ovome ispade da je i Milik bolji od Dušana :mrgreen:
Akcenat je na Haalandu, a ti vidi ko je bolji od njega i Milika, bio je i Milik velika nada pa eto nikako da se skrasi, ko zna mozda mu Juve bude top destinacija

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 29 avg 2022, 18:13

marconato je napisao/la:
29 avg 2022, 16:15
Sport90 je napisao/la:
marconato je napisao/la:

S 22. Igra u Juventusu, glavni špic, vec 2 sezone zaredom je na 20+ u Serie A, igrace na SP...
Tek je level vedad ibisevica, i pomenuti je trpao u top4 ligi svijeta :)

Da se izjednaci s dzekom mora uzeti seriu A s laziom ili klempu s juveom :kafa:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 29 avg 2022, 18:49

Torres_9 je napisao/la:
29 avg 2022, 18:13
marconato je napisao/la:
29 avg 2022, 16:15
Sport90 je napisao/la:

Tek je level vedad ibisevica, i pomenuti je trpao u top4 ligi svijeta :)

Da se izjednaci s dzekom mora uzeti seriu A s laziom ili klempu s juveom :kafa:
Ako cemo po kolektivnom, njemu bi titula s ovakvim Juveom bila ravna tituli Džeke s Wolfsima. Bayern tada nije bio ni blizu ovog danasnjeg, dok je Juve nikad gori u ovom vijeku...

Individualno ga Vlahović već uveliko nadmasuje u svojim godinama. Džeko je s pune 22 imao tek 8 golova u Bundesligi, dok je ovaj na kraju prosle sezone isto s pune 22 natrpao 51 u Serie A.
Dalje, Džeko za citavu karijeru ima samo 3x 20+ golova u Ligama 5, ovaj malac vec 2x ima 20+. Poredimo ih samo u Serie A. Džeko na 238 meceva ima 98 golova = 0.41 po mecu, a Vlahović na 116 meceva 54 gola = 0.47.

P.S. Sjecam se iste price i za komparaciju Jokić-Gasol, kad ste se kolektvno ismijavali ovde priie 5-6 godina, pa sada Gasol ispade smijesan u toj komparaciji. Msm, svaka cast covjeku, bio je igracina, ali Jokara plodi po Amerima i ostalom nejaci, sprda se lik... :kafa:

Ja bih licno bio strasno razocaran ako bi Vlahović dostigao "samo" nivo primea Džeke, uz duzno postovanje prema covjeku. Odlicna karijera, ali...

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 29 avg 2022, 19:08

Ili komparacija Mitrovic Dzeko, Jovic Dzeko, pa ih kolektivno piša dijamant.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 29 avg 2022, 19:11

Ko prica o Mitroviću i Joviću? Prvi nikada nije ni imao potencijal za top klasu, iznad/prosjecan Premijerligaski spic, drugi je ljakse i sam.sebi upropastio karijeru...

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 29 avg 2022, 19:27

Pričao si ti u superlativima o Jovicu kao sada o Vlahovicu.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 29 avg 2022, 19:32

jasmin10 je napisao/la:
29 avg 2022, 19:27
Pričao si ti u superlativima o Jovicu kao sada o Vlahovicu.
Jesam, ali nisam znao da je lik debil. Vlahović je drugi nivo, posebno na psihickom planu. Nesto kao Djoković...
Bolje receno, Vlahović je Jokić, a ovaj Miličić. To je prava komparacija.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.